Sitirile editiei din data de 7 Februarie, 2012

UNGUREANU, PREMIER DESEMNAT

Februarie 2012, Adrian Nicarel

PoliticSeful SIE a fost desemnat premier de presedintele Traian Basescu luni seara. Istoric de profesie, Ungureanu a fost ministru de Externe in Guvernul Tariceanu, de unde a fost dat afara!CINE E Mihai Razvan Ungureanu?Istoric de profesie, absolvent al Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii "Al.

Locuintele la mansarda din Navodari vor putea fi cumparate si prin credit

Februarie 2012, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarul orasului Navodari, Nicolae Matei a convocat, duminica, Consiliul Local (CL) in sedinta extraodinara pentru a supune dezbaterii si aprobarii proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pe anul in curs. Asa cum primarul Nicolae Matei a anuntat deja, fondurile discutate sa intre in calcul pentru venituri si cheltuieli in 2012 sunt "responsabile cu perioada dificila pe care Romania o traverseaza, perioada in care economia nu este tocmai potrivita pentru a propune proiecte marete".

Ninsoarea a creat probleme si in comuna Lumina

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef al administratiei locale Lumina, viscolul si zapada ce a cazut necontenit in ultima perioada, a creat probleme mai mici sau mai mari locuitorilor din satele Sibioara si Oituz.

Spectacolul Marii

Februarie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateTemperaturile foarte scazute de saptamana trecuta au transformat Marea Neagra intr-o intindere de clestar de o frumusete tulburatoare. Turturi uriasi si barci prinse in carcase de gheata au format un peisaj ireal.

Proiecte privind cresterea sigurantei si reabilitarea spatiilor verzi, lansate la Medgidia

Februarie 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria Medgidia a organizat luni, 06 februarie 2012, o conferinta de presa pentru lansarea proiectului "Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in municipiul Medgidia prin achizitionarea de echipamente specifice si amenajarea unui centru de supraveghere".

Un nou Muzeu la Medgidia

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

CulturaMiercuri, 1 februarie 2012 la Medgidia, s-a "deschis" Muzeul de Arte Plastice "Lucian Grigorescu". Este vorba despre muzeul virtual dedicat actvitatilor artistice desfasurate in cadrul editiilor Taberei Internationale de Pictura "Lucian Grigorescu" (2004-2011) de la Medgidia.

Pictorul Lucian Grigorescu serbat la Medgidia

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

CulturaPe 1 februarie s-au implinit 118 ani de la nasterea marelui pictor Lucian Grigorescu. Acesta s-a nascut la Medgidia la data de 1 feburarie 1894, a studiat pictura la Universitatea de Arte din Bucuresti, continuandu-si formarea artistica la Roma. Datorita apartenentei si talentului sau, muzeul de arta din localitate (inchis in urma cu doi ani si jumatate), Tabara de Pictura Internationala de la Medgidia - ajunsa in 2011 la cea de-a opta editia si o scoala din localitate poarta numele pictorului Lucian Grigorescu.

Interventie de deszapezire in satul Petrosani

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef al administratiei locale Deleni Marian Dan, zapada si viscolul de saptamana trecuta a pus mari probleme locuitorilor din satul Petrosani.Mai multe sate printre care si Petrosani au fost izolate de nametii ce s-au format datorita viscolului puternic ce a lovit intreaga tara.

Populatia Constantei, in scadere cu 10%

Februarie 2012, Adrian Nicarel

SocialConform recensamantului provizoriu din februarie 2012, populatia constanteana este in scadere fata de anii trecuti cu 10%. Seful de la Statistica spune ca acest lucru nu va afecta alegerile locale.Inregistrarea etniei s-a facut pe baza liberei declaratii a persoanelor recenzate, respectandu-se, astfel, dreptul fundamental al fiecarui individ de a-si declara apartenenta etnica. Rezultatele provizorii scot in evidenta faptul ca, din totalul populatiei stabile, 16.

Parc in satul Coslugea

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaUn proiect important pentru comuna Lipnita este constructia unui parc in Coslugea, pe data de 20 ianuarie 2012 desfasurandu-se deschiderea ofertelor ce in prezent sunt in curs de evaluare in vederea desemnarii unei firme care sa se ocupe de lucrari.

Sedinta Consiliului Local Oltina

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsiliul Local Oltina s-a intrunit luni, 30 ianuarie 2012, incepand cu ora 14.00 in sedinta ordinara in vederea aprobarii a opt proiecte de hotarare initiate de primarul comunei Gheorghe Chirciu.Unul dintre proiecte a fost cel privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2012, acesta fiind unul mai mare ca cel din anul precedent.

Numarul real de electori din Constanta valideaza referendumul din 2011

Februarie 2012, Dorin Mincu

SocialDirectia Judeteana de Statistica a publicat, saptamana trecuta, rezultatele oficiale ale recensamantului din 2011, conform carora populatia judetului a scazut, fata de recensamantul din 2002, de la 715.

Prioritatile edilului Traian Dragomir pe anul 2012

Februarie 2012, Dorin Mincu

Administratie localaAdministratia locala a comunei Ciocirlia a pregatit mai multe proiecte privind modernizarea localitatii, printre care asfaltarea drumurilor din localitate."Va pot spune ca 15 km de drumuri din Ciocirlia de Jos si 13 km din Ciocirlia de Sus sunt asfaltati, pot spune ca sunt gata in procent de 60%.

An plin pentru primaria din Cuza Voda

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaAflandu-se la inceput de an 2012, seful administratiei locale Eugen Dumitru si-a pus pe hartie proritatile comunei pe intregul parcurs al acestui an, pe langa aceasta preocupandu-se si de mentinerea localitatii departe de zapada.

Drumuri pietruite in comuna Aliman

Februarie 2012, Dorin Mincu

Administratie localaConsiliul Judetean Constanta (CJC) a demarat in urma cu patru ani, un amplu program de reabilitare a drumurilor din localitatile judetului Constanta.Intitulat "Programul de pietruire a ulitelor de pamant", proiectul Consiliului Judetean Constanta vine in sprijinul autoritatilor locale in privinta reabilitarii infrastructurii, avand in vedere faptul ca bugetele locale sunt destul de sarace.

Inaugurarea Centrului de Permanenta din Baneasa

Februarie 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaCentrul de Permanenta si-a deschis miercuri, 1 februarie 2012 portile, dupa ce Ministerul Sanatatii a decis in aprilie 2011 sa puna lacatul pe unitatea sanitara din orasul Baneasa.Evenimentul s-a desfasurat in prezenta reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta, ai Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, a edilului sef al orasului Baneasa Gelu Iordache, a vice-primarului dar si a initiatorului proiectului, senatorul PSD Nicolae Moga.

Investitii in comuna Ostrov

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPentru acest inceput de an 2012, administratia locala si-a propus realizarea mai multor investitii noi dar si finalizarea lucrarilor din anii trecuti.Seful primariei din comuna Ostrov, Niculae Dragomir, ne-a impartasit cateva impresii acum la inceput de an, spunandu-ne planurile sale pentru dezvoltarea comunei. Edilul este preocupat in special, de proiectele importante pentru dezvoltarea si modernizarea comunei.

Deszapezirea comunei Pestera realizata de primarie

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaDrumurile au fost curatate in totalitate de administratia locala a comunei astfel ca, in prezent toate acestea sunt practicabile.Edilul sef al primariei comunei Pestera Valentin Vrabie, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, pe langa drumurile comunale si drumul judetean DJ 222 Pestera - Medgidia a fost deszapezit pe cheltuiala administratiei locale, desi era de datoria Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) sa faca aceste deszapeziri.

Daruri de la CJC pentru copiii din Baneasa

Februarie 2012, Adrian Nicarel

SocialChiar daca au sosit cu intarziere, darurile pregatite de Mos Craciun pentru elevii din mediul rural au reusit sa fie duse la destinatari de catre reprezentantii Consiliului Judetean Constanta (CJC).Prin programul "Pomul de Craciun", lansat in urma cu sase ani de presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, 34.

Sedinta Consiliului Local Seimeni pe luna ianuarie

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al comunei Seimeni Lucian Blaj, a convocat pe data de 19 ianuarie 2012 la sediul primariei, consilierii locali in vederea dezbaterii si aprobarii proiectelor de hotarari.Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, initiate de primarul comunei.

Proiecte pentru comuna Mircea Voda

Februarie 2012, Dorin Mincu

Administratie localaAdministratia locala din localitatea Mircea Voda, are planuri mari pentru anul 2012 ce abia a inceput, planuri pentru binele locuitorilor si dezvoltarea comunei, cu speranta ca, lucrurile vor merge mai bine.

Dezvoltarea comunei Adamclisi, o prioritate pentru edilul Anton Burcea

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din Adamclisi are ca prioritate pentru anul 2012 dezvoltarea comunei, lucrand la proiectele noi si dorind sa duca la bun sfarsit toate lucrarile incepute.Una din investitiile ce se doreste a fi finalizata in cel mai scurt timp este constructia Caminului Cultural din Urluia. "Lucrarile la acest obiectiv au fost sistate in urma cu aproape patru ani din lipsa de fonduri, iar la inceputul anului 2011 au fost facute demersuri pentru reluarea constructiei, atat de importanta pentru locuitorii satului Urluia", a declarat edilul sef al administratiei locale Adamclisi, Anton Burcea.

APIA a inceput campania de informare a fermierilor privind schemele de plata pe suprafata

Februarie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a lansat pe 1 februarie 2012 Campania de informare privind primirea cererilor de sprijin pe suprafata, avand sloganul: "Lucrezi pamantul, depui cerere, primesti fonduri europene si nationale! APIA te asteapta".

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771