Sitirile editiei din data de 31 Ianuarie, 2012

Viscolul, dusmanul autoritatilor din Silistea

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn urma ninsorii puternice din data de 21 ianuarie 2012, comuna Silistea a ramas fara energie electrica pana pe data de 23 ianuarie 2012, orele 16.00, problemele abia incepand pentru locuitorii localitatii.

Iarna grea pentru locuitorii comunei Tortoman

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaDin cauza ninsorii, zeci de localitati printre care si Tortoman au ramas fara curent electric, la Dropia in urma cu trei zile punandu-se chiar problema inlocuirii transformatorului ce a fost ars.Vremea rea si viscolul care s-au abatut peste judetul Constanta au lasat mai multe localitati atat fara energie electrica dar si fara apa. Desi compania Enel a intervenit in vederea rezolvarii acestor probleme, se pare ca reprezenatatii companiei nu au fost destul de prompti pentru a repune in functiune curentul electric in toate zonele afectate.

Comuna Pecineaga in plina dezvoltare si modernizare

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaAtat finalizarea lucrarilor la sediul primariei cat si realizarea unui centru de informare turistica pe raza comunei Pecineaga sunt doar doua dintre proiectele importante pentru edilul Niculae Stan.Din luna octombrie 2011 se lucreaza intens la reabilitarea si extinderea cladirii in care functiona pana acum Primaria Pecineaga, toti angajatii fiind mutati pe durata acestor lucrari in sediul fostului CAP din localitate.

Educatia, o prioritate pentru edilul din Amzacea

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaSeful administratiei locale Constantin Radu si-a propus pentru acest an sa finalizeze intr-un timp cat mai scurt noua unitate de invatamant din comuna si de asemenea spera ca va primi fondurile necesare pentru construirea gradinitelor.Cu bani de la Guvern si de la Uniunea Europeana, se lucreaza in acest moment la constructia unei noi scoli in comuna Amzacea. Lucrarile la noua cladire P+1 au inceput in 2011 la sfarsitul lunii noiembrie si putem spune ca elevii ce-i vor calca pragul, se vor putea mandri cu o scoala construita la standarde europene.

Proiecte infloritoare pentru 2012 in Tuzla

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al comunei Tuzla, Micu Constantin Florin, se preocupa in acest inceput de an de dezvoltarea comunei, de infrumusetarea si de transformarea acesteia intr-o localitate moderna.Una din lucrarile importante pentru locuitorii Tuzlei este amenajarea bordurilor si a trotuarelor de pe strazile Aviatorilor si Pasajului.

La Cumpana a fost lansat proiectul

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 26 ianuarie 2012, in sala de sedinte a primariei Cumpana a avut loc lansarea proiectului "O viata mai buna la sate".Proiectul a fost initiat si organizat de Carpediem Technologies in parteneriat cu Project Management Solutions.

Conducta de apa si drumuri pietruite in Cerchezu

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Ion Constantinescu era necesara schimbarea vechii conducte de apa, pietruirea drumurilor dar si reabilitarea sediului primariei din comuna."Va pot spune ca pana in prezent am schimbat aproximativ 8 km de conducta de apa cu conducta noua PEHD de inalta densitate, cea veche datand din anul 1965 si deci era evident ca trebuia facut ceva in acest sens.

Investitii de amploare in comuna Independenta

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaCristea Gascan, primarul localitatii si-a propus pentru acest an inceperea dar si finalizarea cu succes a mai multor proiecte importante pentru locuitorii comunei Independenta.In ceea ce priveste proiectele aflate in acest moment in derulare, amintim de lucrarile la cele doua grupuri sociale din Tufani si Olteni, unde vor functiona dispensare, biroul primarului, cel al consilierilor locali, posturi de politie.

Rectificare bugetara de 700 mii lei aprobata de Consiliul Local Navodari cu unanimitate de voturi

Ianuarie 2012, Dorin Mincu

Administratie localaConsiliul Local al orasului Navodari a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, in sedinta extraordinara proiecte de interes local, initiate de primarul Nicolae Matei.Alesii locali au aprobat rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2011, respectiv suma de 700 mii lei necesara administratiei pentru anveloparea blocurilor.

Lucrari continuate la gradinita din Independenta

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale din comuna, reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii au facut prima inspectie in teren a gradinitei.Infiintarea gradinitei cu program normal face parte dintr-un proiect mai amplu, ce a fost depus spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala - Masura 3.

Comuna Cumpana a sarbatorit ziua Unirii Principatelor Romane

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn localitatea Cumpana s-au desfasurat pe data de 24 ianuarie incepand cu orele 11.00, mai multe activitati prilejuite de aniversarea a 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Manifestarile au inceput cu intonarea Imnului de Stat, moment emotionant pentru toti cei prezenti la aceasta mare sarbatoare.

Circulatie in conditii de iarna

Ianuarie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateAngajatii Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta au actionat pe toate drumurile judetene pentru ca traficul sa se desfasoare in conditii cat mai bune.Cum ninsoarea si viscolul au trecut, temperaturile sub zero grade continua sa dea batai de cap locuitorilor judetului. Dupa mai multe zile in care o parte din drumurile judetene au fost inchise pe anumite sectoare din cauza zapezii viscolite, ieri, conducerea RAJDP anunta ca se circula in conditii de iarna pe toate drumurile judetene.

Lemne de foc pentru persoane nevoiase din Navodari

Ianuarie 2012, Dorin Mincu

SocialPrimarul Nicolae Matei a decis ca in aceste zile cand temperaturile sunt foarte scazute, iar meteorologii anunta ca gerul nu va slabi din intensitate sa ajute un numar de 60 de persoane, cazuri sociale.

Amplu proiect in asteptare la Negru Voda

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala a orasului si-a propus pentru acest an 2012 indeplinirea mai multor proiecte, unul dintre ele fiind cel in parteneriat cu municipalitatea General Toshevo (Bulgaria).Proiectul de cooperare transfrontaliera "Reabilitarea si modernizarea strazilor din orasul Negru Voda si General Toshevo" va schimba fata orasului. Este una din investitiile mari pentru Negru Voda, acestia fiind pe locul I pe programele de infrastructura.

Scolirea angajatiilor primariei Eforie pe fonduri europene

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala a orasului Eforie a finalizat inca un proiect initiat in anul 2010 derulat pe bani europeni, ce a vizat scolirea personalului din administratia publica locala.Proiectul de la Eforie, "Imbunatatirea Eficacitatii Organizationale a Primariei Orasului Eforie" s-a derulat prin Programul Operational "Dezvoltarea Capacitatii Administrative".

Unirea Principatelor Romane, sarbatorita la Medgidia

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe 24 ianuarie s-au implinit 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane, eveniment de mare insemnatate pentru istoria romanilor. Aceasta zi a fost marcata si la Medgidia, unde locuitori si oficialitati s-au strans in Piateta Decebal pentru a marca evenimentul.

Reprogramari la actiunea

Ianuarie 2012, Dorin Mincu

SocialProgramul Consiliului Judetean Constanta (CJC) "Invatam sa patinam" a luat o pauza de la derulare in weekend-ul ce tocmai s-a incheiat din cauza vremii nefavorabile. Drumurile blocate, vantul puternic si cantitatile mari de zapada cazute in ultima perioada au determinat organizatorii programului sa stopeze sambata si duminica derularea actiunii destinate copiilor din mediul rural.

Persoanele care au bijuterii, metale pretioase si blanuri nu primesc prestatii sociale

Ianuarie 2012, Adrian Nicarel

SocialPersoanele care au obiecte de arta, bijuterii si metalele pretioase de peste 100 de grame, blanuri, obiecte de cristal si portelan de mare valoare sau obiecte de colectie nu pot primi prestatii sociale, a anuntat, luni, Ministerul Muncii.

2446 de scoli din mediul rural si mic urban vor fi conectate la Internet cu ajutorul fondurilor europene

Ianuarie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneMinistrul Comunicatiilor, Valerian Vreme a semnat, ieri, 23 ianuarie 2012, alaturi de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, contractul de finantare din fonduri structurale prin Axa prioritara III "TIC pentru sectoarele privat si public" gestionata de Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale , pentru proiectul "Internet in scoala ta.

Raiul morilor de vant: Dobrogea este printre cele mai atractive zone din Europa pentru energia verde

Ianuarie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropenePiata locala va fi un punct fierbinte pe radarul investitorilor in energie verde in urmatorii 2-3 ani, schema de sprijin recent adoptata pentru acest gen de proiecte fiind doar unul dintre factorii care fac din Romania una dintre cele mai vanate cinci destinatii la nivel european.

Taxa auto de prima vanzare, suspendata. Cei care au platit taxa vor primi banii inapoi

Ianuarie 2012, Dorin Mincu

SocialGuvernul a decis, luni, ca taxa de prima vanzare a masinilor inmatriculate inainte de 2007 sa fie suspendata pana la inceputul anului viitor, urmand ca persoanele care au platit deja aceasta taxa sa primeasca banii inapoi.

Mai mult de jumatate dintre romani sunt nemultumiti de salariu si considera ca acesta nu reflecta munca depusa

Ianuarie 2012, Dorin Mincu

SocialNemultumirile angajatilor au crescut ca efect al crizei economice, peste jumatate dintre salariati sunt nemultumit de salariu si considera ca acesta nu reflecta munca depusa, iar relatiile la locul de munca au devenit mai formale, predominand sentimentul de concurenta, potrivit unui studiu BNS.Angajatii nemultumiti de salarii sunt in principal barbati (cu 50% mai multi decat femeile), lucreaza in mediul privat (cu 52% mai multi decat in sectorul public) si au mai avut cel putin un loc de munca anterior (cu 28% mai multi angajati cu experienta decat cei aflati la primul loc de munca) , potrivit rezultatelor unui studiu realizat de Blocul National Sindical (BNS).

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771