Sitirile editiei din data de 24 Ianuarie, 2012

Taxa auto ar putea fi amanata cu un an. Ministrul Mediului a cerut reanalizarea legii

Ianuarie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateMinistrul Mediului, Laszlo Borbely, a propus coalitiei ca taxa auto de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 sa fie suspendata pentru circa un an, interval in care sa fie achitata doar taxa de poluare auto, redusa cu 25%, au declarat surse oficiale.

Baconschi: Aud sau citesc ca se prefigureaza o succesiune pe linia UNPR la MAE

Ianuarie 2012, Dorin Mincu

PoliticMinistrul de Externe, Teodor Baconschi, a evocat, in declaratii facute la Bruxelles, o posibila " o succesiune pe linia UNPR la portofoliul externelor", el adaugand ca in acest caz Cristian Diaconescu ar avea posibilitatea de a-si dubla mandatul precedent "cu alte noua luni".

Ludovic Orban demisioneaza din functia de deputat. Gestul lui Orban nu ar fi singular

Ianuarie 2012, Dorin Mincu

PoliticDeputatul PNL Ludovic Orban a anuntat, luni, conducerea PNL, ca a decis ca, incepand cu 1 februarie, sa demisioneze din functia de deputat, au declarat, surse liberale. Surse liberale au precizat ca Orban i-a spus lui Crin Antonescu, in cadrul reuniunii grupurilor parlametare ale PNL care are loc la Parlament luni seara, ca ii pune la dispozitie demisia sa in alb si ca asteapta ca si alti colegi liberali sa faca acelasi lucru.

Mihai Claudiu Tusac ar putea reveni in functia de primar al Mangaliei intr-o luna de zile

Ianuarie 2012, Adrian Nicarel

PoliticJoi, 19 ianuarie 2011, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a avut loc o infatisare in in dosarul 9456/1/2011 in care prefectul Iorga Claudiu Palaz solicita stramutarea procesului cu primarul pe care l-a suspendat abuziv, Mihai Claudiu Tusac pe motiv ca instanta constanteana ar fi partinitoare.

200 de copii din Navodari invata sa patineze

Ianuarie 2012, Dorin Mincu

SocialElevii din orasul Navodari au fost inclusi si in acest an in programul Consiliului Judetean "Invatam sa patinam" initiat de presedintele Nicusor Daniel Constantinescu.Sezonul rece din acest an a dat startul distractiei pe patinoarele din intreaga tara, pe partii si in spatiile special amenajate pentru sporturile de iarna.

Casa noua pentru doi batrani aflati in suferinta

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

SocialO familie de varstnici din satul Lanurile au primit cu mare bucurie vestea ca edilul Titu Neague le va construi o noua locuinta.Batranii in varsta de 73 de ani s-au confruntat cu un mare necaz, acela ca partea de nord a locuintei vechi de prin anul 1930 a fost daramata in totalitate, cauza fiind timpul ce si-a pus amprenta pe intreaga constructie.

Bani putini la bugetul primariei Fantanele

Ianuarie 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaInceputul de an este unul nu tocmai fericit si optimist pentru edilul sef Gheorghe Popescu, putinii bani de care dispune administratia locala neajungand, nici pentru salariile angajatilor."Nu pot sa fac nimic din echilibrarea bugetului local pe 2012, sunt trist si dezamagit.

Inceput de an cu realizari la Baraganu

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaLocuitorii comunei se vor putea bucura in sfarsit de conditii decente atunci cand vor merge la postul de Politie si la dispensar. De asemenea acestia vor beneficia de serviciile unei farmacii.Seful administratiei locale din comuna Baraganu, Titu Neague, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca la sfarsitul lunii ianuarie, inceputul lunii februarie va avea loc inaugurarea dispensarului, farmaciei si a postului de Politie.

Sistem de gaze naturale in comuna Agigea

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaUnul dintre proiectele de dezvoltare ale comunei pe care edilul, Cristian Carjaliu si le-a propus pentru acest an este infiintarea sistemului de distributie a gazelor naturale in Lazu, urmand ca in 2013 sa introduca reteaua de gaze si in Agigea.

Proiecte pentru locuitorii comunei Sacele

Ianuarie 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaInceputul de an este marcat atat de realizari importante pentru comuna dar si de ceva dezamagiri pentru edilul sef Ion Oprea, care se declara nemultumit de Ordonanta de urgenta 124/2011.Una din lucrarile de care seful administratiei locale Sacele este multumit si care se va continua si in acest an este pietruirea a 6 km de drumuri, alti 7 fiind deja finalizati.

Parc in satul Lazu

Ianuarie 2012, Dorin Mincu

Administratie localaAdministratia locala a comunei Agigea se preocupa intens in aceasta perioada de importante lucrari, printre care finalizarea lucrarilor la parcul din Lazu dar si de inceperea altora noi.Parcul apartine domeniului public al comunei Agigea si se intinde pe o suprafata de 2420.81 mp. Acesta va cuprinde: o zona verde cu gazon in suprafata de aproximativ 2.054 mp si de asemenea flori; o zona cu alei in suprafata de cca.

Reabilitarea sistemului de alimentare cu apa, prioritatea primariei Mereni

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al comunei Mereni, Gheorghe Chiriac, si-a exprimat hotararea de a continua proiectele incepute in anii anteriori, printre care "Reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa din Mereni si Osmancea", cu finantarea de la Guvern.

Buget local sarac la Mihai Viteazu

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni s-a declarat nemultumit de banii primiti in acest an, motiv pentru care edilul comunei ne-a declarat ca in 2012 nu poate fi vorba despre investitii noi."Din sumele din echilibrare si cele defalcate pe 2012, am primit de la Trezoreria Statului Constanta conform formulelor de calcul, cu 600.000 lei mai putini bani ca in anul 2011. Cum sa ma descurc eu cu acesti bani? Preturile au crescut, taxele de asemenea.

Locuri de munca pentru somerii constanteni

Ianuarie 2012, Dorin Mincu

SocialAgentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Constanta anunta, pentru intervalul 20 - 26 ianuarie 2012, 76 locuri de munca. O mare parte dintre acestea sunt comert, interventii, paza si protectie si in constructii.

Investitie de 29.000 euro in comuna Gradina

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 23 decembrie 2011 a fost inaugurat parcul de joaca realizat cu ajutorul unor sponsori, beneficiarii acestuia fiind cei 35 de prescolari din localitate.Conform declaratiilor edilului sef al administratiei locale Gradina, Gabriela Iacobici, autoritatile au pus la dispozitia sponsorilor un teren din incinta Scolii cu clasele I-VIII din Gradina iar de restul s-a ocupat investitorul.Astfel ca, pe acest teren a luat nastere acest minunat loc de joaca pentru prichindei, ridicat la standarde de inalta calitate.

Proiecte importante pentru locuitorii comunei Gradina demarate de administratia locala in 2012

Ianuarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaAchizitia unui teren in suprafata de 3.000 mp plus o casa pentru extinderea cimitirului cat si reabilitarea acoperisului vechi al unitatii de invatamant din Cheia sunt doar cateva din realizarile primariei Gradina.

A 11-A ZI DE PROTESTE IN CAPITALA: Aproximativ 300 de persoane scandeaza in Piata Universitatii

Ianuarie 2012, Dorin Mincu

SocialProtestatarii au inceput sa vina in jurul orei 15.00 in fata Teatrului National din Piata Universitatii din Bucuresti, locul in care de 11 zile cer demisia presedintelui si a Guvernului. Manifestantii scandeaza in continuare sloganuri impotriva clasei politice si au bannere pe care scrie, printre altele, "Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati", "Jos Basescu", "Monarhia salveaza Romania" "Fie iarna, fie vara, pana pleci noi stam afara", "Ciumpalaci din toate tarile, uniti-va".

Un proiect initiat de Ceausescu si abandonat dupa 1989 ar lega Vrancea de Bucuresti, pe apa, si ar scapa agricultura de seceta

Ianuarie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateFinalizat, canalul Siret - Baragan ar asigura irigarea a 700.000 de hectare de teren, asa ca statul cauta investitori. Canalul este avantajos nu doar pentru agricultura. Pe el vom putea merge cu vaporul, din Vrancea, pana aproape de Bucuresti.

Romania, la 5 ani de UE - beneficiar net din bugetul Uniunii, cu o diferenta de 5,7 miliarde de euro

Ianuarie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneRomania a primit, in cei cinci ani de apartenenta la UE, cu 5,7 miliarde de euro mai mult din bugetul comunitar decat a contribuit, a explicat ministrul Leonard Orban in cadrul unei dezbateri publice. Pana acum nu a existat riscul dezangajarii (pierderea lor pentru necheltuire) de fonduri UE, dar exista un pericol major pentru 2013.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771