Sitirile editiei din data de 13 Aprilie, 2007

Dosarul Hidroelectrica este intors de catre procurori pe toate fetele. Codrut Seres va trebui sa dea socoteala pentru tot ce s-a intamplat la Hidroelectrica, el fiind acum cercetat pentru favorizarea infractorului si pentru construirea si sprijinirea unor organizatii infractionale.

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Fostul ministru al Economiei Codrut Seres a fost audiat, ieri, la Parchetul General, unde i-au fost prezentate invinuirile care i se aduc. Gheorghita Mateut, avocatul fostului sef al Economiei, a declarat, la iesirea de la Parchet, ca Seres este acuzat de favorizarea infractorului si de sprijinirea organizatiilor infractionale.

Teren de sport la standarde occidentale

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Sportin spiritual sarbatorilor pascale administratia locala de la Sacele a realizat 430 de pachete care au fost impartite familiilor nevoiase cu o situatie materiala precare. Pachetele contineau cozonac, sucuri, o sticla de bere si un pui, valoarea totala a unui pachet fiind de 20 de lei.

Mari dificultati in absorbtia fondurilor UE

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Uniunea Europeana a alocat fonduri, in perioada 2001-2005, pentru proiecte in domeniul infrastructurii de transport si de mediu in valoare de 2,25 miliarde de euro, prin Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre-Aderare (ISPA).

VACANTA S-A INCHEIAT

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

CulturaAstazi este ultima zi de vacanta a elevilor cu ocazia Sarbatorilor de Paste.Elevii au inceput vacanta in data 06.04.2007, si o termina astazi 13.04.2007. Odata intorsi luni 16.04.a.c. pe bancile scolii, pe unii dintre acesti a ii asteapta un an greu.

SARBATORI LINISTITE...

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaSfanta Sarbatoare de Pasti, a fost pentru cernavodeni o zi sfanta, o zi calda, o zi in care au simtit cu adevarat spiritul sarbatorii. Linistea care a domnit in oras in noaptea de inviere, i-a determinat pe locuitorii orasului sa se duca cu inima deschisa la Biserica, fara a se teme ca in alti ani ca li se poate intampla ceva rau pe strada sau in Biserica. Motivul il reprezinta Politia Comunitara din Cernavoda, care si-a desfasurat activitatea pe tot parcursul slujbei de Inviere din cele trei Biserici din Cernavoda.

PRIMARIA SI AUTORITATILE LOCALE, PREOCUPATE DE SIGURANTA ELEVILOR

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

SocialIn data de 05.04.2007, Primaria si Consiliul Local din Cernavoda au initiat o dezbatere publica, avand ca principal subiect Securitatea in Scolirdquo;. Actiunea s-a desfasurat in sala de festivitati a Grupului Scolar Industrial Energetic din Cernavoda, unde au participat peste 250 de elevi, profesori si parinti.

POLITISTII DIN CERNAVODA, SE CONFRUNTA CU O ALTA DISPARITIE MISTERIOASA

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

SocialPolitia din Cernavoda a fost alertata in data de 03. 04 a.c, de catre un tanar in varsta de 20 ani , Vasile Georgian Dorelian din Cernavoda, dupa ce acesta a declarat speriat disparitia surorii sale in varsta de 14, Vasile Andreea Mihaela. Ultima persoana care a vazut-o pe Andreea este o colega de clasa, careia i-a dat telefonul mobil si cartea de identitate, rugand-o totodata sa il le dea fratelui sau.

PASTELE BLAJINILOR...

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

SocialSarbatoarea este un amestec intre mit si datini crestine. Etnologii considera blajinii un fel de rezerva a spitei umane. Sarbatoarea este pentru crestini motiv de comemorare a rudelor decedate, toti mergand la cimitir si rugandu-se impreuna cu preotii pentru sufletele celor raposati Mii de credinciosi isi vor indrepta astfel, pasii spre cimitir unde vor sarbatorii Pastele Mortilor cunoscut si sub denumirea de Pastele Blajinilor.

Inca o disparitie la Cernavoda

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

SocialIn seara de Pasti, in urma unui conflict in familie, o tanara de 17 ani din Cernavoda, cartierul Columbia a hotarat sa fuga de acasa, punand astfel in alerta politistii din Cernavoda. Disparitia fetei a fost semnalata abia luni noapte, dupa 24 de ore de cand tanara a plecat de acasa.

FUGITA DE ACASA LA DOAR 10 ANI

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

SocialPe data 4.04.2007, in miercurea din saptamana mare, o fetita in varsta de 10 ani, bolnava de autism, a fugit de acasa, fara sa fie vazuta de vreunul din parinte. Organele Politiei din Cernavoda, au demarat actiunea de cautare a minorei, imediat dupa ce mama acesteia, nereusind sa-si gaseasca fiica, a apelat 112, sesizand disparitia acesteia.

Iluminat public la standarde europene in comuna Saligny

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

SocialLa un anumit moment dat, actualul primar al comunei Saligny le-a facut o promisiune cetatenilor din localitate. Aceasta promisiune viza implementarea unei retele functionale a iluminatului public pe toate strazile comunei, indiferent daca pana acum aceastea au avut sau nu.

Comuna Gradina intre "proiecte si nicovala"

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain comuna Gradina au fost demarcate unele proiecte ce vizeaza dezvoltarea si imbunatatirea conditiilor de trai pentru locuitori. Din acest motiv au fost realizate studii de fezabilitate pentru reabilitarea sistemului de apa potabila dar si extinderea retelei in Cheia si Gradina.

Proiecte hotarate in sedinta de consiliu la Seimeni

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaOdata cu terminarea lunii martie administratia locala de la Seimeni s-a intrunit in sedinta de consiliu pentru a stabili care sunt prioritatile pentru anul acesta. Pe data de 30 martie a avut loc sedinta de consiliu in comuna Seimeni, pe a carei ordine de zi s-au aflat mai multe proiecte de hotarare.

Gaze naturale la Lumina

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaComuna Lumina a inceput anul cu un proiect de anvergura, care face cinste si a adus bucurie localnicilor, tinand cont de importantta si beneficiile lui. Este vorba despre introducerea sistemului de distribuire a gazelor naturale, acum comuna Lumina situandu-se intre singurele trei commune care beneficiaza de acest sistem.

Investitii pentru anul 2007 la Targusor

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

SocialDupa sarbatoarea Pastelui, administratia locala de la Targusor a inceput lucrarile pentru noi proiecte de dezvoltare si le-a continuat pe cele deja incepute. Unul dintre acestea este proiectul de reabilitare a sistemului de apa potabila in satul Mireasa. Proiectul acesta este deja in lucru, insa nu mai poate fi continuat deoarece nu mai sunt bani pentru continuarea lucrarilor. A fost realizat circa 45% din retea.

Alaturi de oameni de Sarbatorile Pascale

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Socialin preajma sarbatorilor pascale, la fel ca mai toate localitatile din judetul Constanta, si administratia locala de la Nicolae Balcescu a contribuit cu pachete pentru a ajuta persoanele defavorizate din comuna si din satul arondat, Dorobantu.

Piata agroalimentara in Sinoe

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAnul acesta administratia locala de la Mihai Viteazu va demara mai multe proiecte importante pentru comunitate. Unul dintre acestea se va desfasura in satul Sinoe si este reprezentat de construirea unei piete agroalimentare pentru locuitorii care pana acum isi comercializau produsele in conditii neprielnice si mai ale neigienice. Piata va cuprinde atat tarabe pentru ca locuitorii sa isi poata expune produsele, cat si birouri pentru administratorul pietei.

Ovidiu a inceput anul in forta

Aprilie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateAdministratia locala de la Ovidiu a inceput anul in forta tocmai pentru a ajuta locuitorii care nu au posibilitati financiare. S-au redus taxele la jumatate pentru familiile in care exista someri. Desemenea au fost reduse la jumatate abonamentele elevilor din clasele a XI-a si a XII-a si studenti, si in totalitate celor de clasa a IX-a si a X-a, care fac cursuri in alta localitate inafara de Ovidiu.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771