Sitirile editiei din data de 13 Decembrie, 2011

Refacerea promenadei din Eforie Nord

Decembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaObiectivul acestui important proiect, consta in amenajarea aleii de promenada din zona cuprinsa intre hotelurile Acapulco, Belona si Aleea Belona, zone ce sunt an de an vizitate de turisti.Proiectul reprezinta promovarea si valorificarea patrimoniului cultural si arhitectonic din Eforie Nord in vederea stimularii cresterii economice locale si regionale dar si a crearii de noi locuri de munca in contextul protejarii mediului inconjurator si asigurarii dezvoltarii durabile.

Anul nou vine cu gratuitati la caldura pentru navodareni

Decembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie localaInca de la lansarea proiectul "Ideea mea si norocul tau" de catre primarul Nicolae Matei, printre locuitorii orasului abonati ai sistemului centralizat de furnizare a energiei termice s-a creat o isterie; majoritatea celor care nu aveau achitata factura de caldura au rezolvat aceasta problema, tocmai pentru ca regulamentul sa nu-i impiedice sa intre in aceasta competitie locala, unica la nivel national, initiata de edil.

Pachete de sarbatori pentru nevoiasii din Navodari

Decembrie 2011, Dorin Mincu

SocialInaintea sarbatorilor de iarna, Primaria orasului Navodari, la initiativa primarului Nicolae Matei vine in sprijinul persoanelor cu venituri reduse si a celor incadrate intr-un grad de handicap si le ofera pachete cu alimente de baza, toate necesare pe masa de Craciun.

Proiecte importante pentru locuitorii din Harsova

Decembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria orasului Harsova a reparatizat un numar de patru blocuri ANL cu 64 apartamente, din pacate numarul cererilor (aproximativ 200), fiind mult mai mare decat numarul disponibil de apartamente.La sfarsitul lunii noiembrie au fost predate catre familiile tinere patru blocuri ANL cu o capacitate de 64 de aparatemente.

Parc de recreere, in zona Cazinoului din Eforie Sud

Decembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din orasul Eforie si-a propus sa construiasca un parc de recreere in zona Cazinoului din Eforie Sud, proiect grandios si necesar pentru locuitorii orasului dar si pentru turisti.Administratia locala din Eforie si-a propus sa construiasca un parc de recreere in zona Cazinoului din Eforie Sud. In luna noiembrie autoritatile au depus proiectul ce include amenajare de alei pietonale, spatii de joaca, fantani arteziene, o pista de alergare, mobilier urban, iluminat public dar si un skate park.

Medicii pot face garda la domiciliu. Pentru aceasta munca primesc 40% din sumele pentru garda din spital

Decembrie 2011, Dorin Mincu

ActualitateMedicii pot face garda la domiciliu, dupa-amiaza si noaptea in cursul saptamanii, precum si continuu in weekend si sarbatorile legale, cu conditia sa raspunda la solicitari in maximum 20 de minute, pentru aceasta munca primind 40% din sumele pentru garda din spital, potrivit unui proiect al MS.

Scoala din Pecineaga a "imbracat" straie de sarbatoare

Decembrie 2011, Iulia FÓlfan

SocialDoua zile de sarbatoare la Scoala cu clasele I-VIII din localitatea Pecineaga, unitatea de invatamant celebrand in perioada 29-30 noiembrie, "Zilele Scolii".La festivitatea de deschidere a manifestarilor au fost prezenti edilul sef al comunei Pecineaga, Niculae Stan, seful Cabinetului Parlamentar al deputatului Colegiului 5, Dana Constantinescu, o fosta eleva a scolii sarbatorite, cadre didactice, parinti, reprezentanti ai generatiilor trecute, personalitati locale.

Lucrarile la reabilitarea scolii din Tuzla se apropie de final

Decembrie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaScoala generala cu clasele I-VIII din Tuzla unde isi desfasoara activitatea un numar de 500 copii a beneficiat in acest an de ample lucrari de reabilitare si extindere, acestea fiind incepute inca din luna noiembrie a anului 2010.

Tudor Nadrag, un primar mereu alaturi de harsoveni

Decembrie 2011, Dorin Mincu

SocialVenirea sarbatorilor de iarna se resimte din plin si in orasul Harsova, impodobirea urbei fiind finalizata, astfel magia Craciunului fiind resimtita mult mai profund."In prezent suntem in stadiu de finalizare a montarii instalatiilor ornamentale de iluminat, astfel avand posibilitatea de a crea o imagine de basm a orasului.

Siguranta oamenilor, o prioritate pentru primaria Silistea

Decembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef Mihai Soare se preocupa de siguranta locuitorilor comunei Silstea, astfel ca a reluat serviciul de paza pe raza localitatii, o alta masura luata in acest sens este montarea unor camere video.

Primaria Tortoman ofera pachete in preajma Craciunului

Decembrie 2011, Iulia FÓlfan

SocialSi in acest an, administratia locala va fi alaturi de cei ce au nevoie, venind astfel in sprijinul lor cu cate un pachet pentru masa de Craciun.Aproximativ 250 de pachete vor fi distribuite cu prilejul sarbatorilor de iarna, locuitorilor comunei, dupa cum urmeaza: persoanelor cu varsta pana la 60 ani fara venituri, celor cu pensii de pana la 600 lei, persoanelor cu handicap si beneficiarilor Legii 416/2001, privind venitul minim garantat.

Energie verde la primaria Saraiu

Decembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie localaDupa un an si jumatate, proiectul administratiei locale Saraiu ce viza utilizarea energiei verzi in sediul administratiei locale prin Programul "Casa Verde" a ajuns la final.Proiectul de la Saraiu s-a derulat prin Administratia Fondului pentru Mediu si face parte din "Programul de inlocuire sau de completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului".

Constructia Caminului Cultural din Dumbraveni, finalizata

Decembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie localaLocalnicii comunei au din acest an posibilitatea sa-si organizeze evenimentele importante din viata precum nunti, botezuri si de asemenea serbari sau spectacole in noul Camin Cultural recent finalizat.

Comuna Vulturu in plina dezvoltare

Decembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala deruleaza importante proiecte pentru comuna, printre care crearea unui parc eolian dar si importante lucrari de reabilitare a scolii cu clasele I-VIII din Vulturu.Turbine eoliene la VulturuPrimarul comunei Vulturu, Eugen Berbec, ne-a declarat ca societatea Rom Wind Constanta, creeaza un parc eolian pe teritoriul localitatii.

Scoala noua pentru elevii din Amzacea

Decembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie localaDupa o lunga asteptare, administratia locala din comuna Amzacea a obtinut o finantare guvernamentala, pentru construirea unei scoli noi cu un numar de cinci clase, ultramoderna, pentru cei 200 de elevi.Lucrarile la noua scoala P+1 au inceput la sfarsitul lunii noiembrie, in acest moment lucrandu-se intens la turnarea fundatiei. "Pot spune ca, elevii ce-i vor calca pragul, se vor mandri cu o scoala construita la standarde europene.

Sarbatori imbelsugate pentru locuitorii din Amzacea

Decembrie 2011, Dorin Mincu

SocialPe data de 22 decembrie, primaria si Consiliul Local Amzacea va relua programul de impartire a darurilor pentru copiii si batranii din localitate.Administratia locala a comunei va fi si in acest an va fi alaturi de pensionarii, scolarii si prescolarii din Amzacea.

Peste 4,5 km de drumuri finalizate in Cerchezu

Decembrie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Ion Constantinescu, o parte din scopul acestui important proiect, acela de pietruire a drumurilor de pamant din comuna a fost atins.Proiectul de pietruire a drumurilor de pamant din Cerchezu, Viroaga si Cascioarele se realizeaza prin programul Consiliului Judetean Constanta (CJC) de pietruire a ulitelor de pamant de la sate.

Lucrarile de reabilitare a dispensarului din Ciobanu, finalizate

Decembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie localaAdministratia locala a comunei Ciobanu a predat in grija Consiliului Judetean Constanta (CJC), dispensarul uman din localitate pentru efectuarea unor lucrari de modernizare a unitatii medicale."Cladirea dispune de doua cabinete cu doua sali de tratament, doua apartamente pentru medici dar si un cabinet stomatologic.

Lucrari continuate in Cuza Voda

Decembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu toate greutatile pe care le intampina in aceasta perioada, edilul sef doreste ca pana in primavara anului viitor sa finalizeze proiectul pe Masura 3.2.2. si sa organizeze o serbare pentru copilasi.Proiectul pe Masura 3.

Dezbatere privind obligativitatea votului, la Cernavoda

Decembrie 2011, Adrian Nicărel

PoliticIn data de 24 noiembrie 2011, la Cernavoda, complex Domneasca, a avut loc dezbaterea propusa de Partidul Uniunea Populara Social Crestina (UPSC), cu tema "Obligativitatea votului, de la necesitate la certitudine".

Pietruirea drumului dintre Tufani si Fantana Mare

Decembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie localaO dorinta mai veche a edilului administratiei locale din comuna Independenta Cristea Gascan, este aceea de a pietrui drumul de pamant ce uneste cele doua sate."Necesitatea acestor lucrari de pietruire este cu atat mai mare cu cat acest drum este tranzitat zilnic de 40 de copii ce frecventeaza cursurile scolii din Independenta.

Hramul bisericii "Sf. Nicolae" din comuna Garliciu

Decembrie 2011, Iulia FÓlfan

SocialEdilul comunei Constantin Cimpoiasu, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, pe data de 6 decembrie a avut loc hramul bisericii "Sf. Nicolae".La sarbatoarea Sfantului Nicolae, ce a devenit deja o traditie pentru comuna, s-au adunat de la cei mai mici pana la cei mai mari inca de la primele ore ale diminetii, pentru a asista la slujba.

Serbari pentru cei mici si mari in comuna Topalu

Decembrie 2011, Iulia FÓlfan

SocialPrimaria si Consiliul Local al comunei Topalu au pregatit pentru acest sfarsit de an, pe 22 si 24 decembrie importante manifestari artistice si culturale.Tonul sarbatorilor va fi dat de serbarea scolara, organizata pe 24 decembrie in incinta Caminului Cultural, moment in care Mos Craciun va oferi daruri celor 252 de copii de la scoala si gradinita.In cadrul serbarii acestia vor recita poezii, vor canta colinde fiind mai apoi rasplatiti cu daruri ce vor contine dulciuri, sucuri, portocale, biscuiti, napolitane, banane.

Mini stadionul din Agigea a fost finalizat

Decembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie localaCristian Carjaliu ne-a comunicat ca administratia locala a finalizat lucrarile de amenajare a unui mini stadion cu gazon sintetic, constructia acestuia demarandu-se in urma cu trei luni. Edilul a tinut sa precizeze ca in aceasta perioada pregateste daruri pentru pensionari, scolari si prescolari.

Daruri de la Mos Nicolae pentru copiii din Cumpana

Decembrie 2011, Adrian Nicărel

Social6 decembrie a fost o zi de mare bucurie pentru prescolarii celor doua gradinite din comuna, Mos Nicolae le-a trecut pragul si a impartit daruri micutilor.Cadourile au fost oferite de primaria si Consiliul Local al comunei Cumpana, dorinta edilului sef Mariana Gaju de a aduce bucurie si zambete pe chipurile celor mici, fiind implinita cu succes la final.

Romania si Bulgaria vor avea un singur spatiu aerian

Decembrie 2011, Dorin Mincu

ActualitateSecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Alexandru Nazare, si ministrul bulgar al Transporturilor Ivailo Moskovski au semnat la Bruxelles un acord pentru infiintarea blocului functional de spatiu aerian prin care Romania si Bulgaria vor avea un singur spatiu in cadrul unui proiect al UE.

Stefan Hrusca, invitat special la Pestera

Decembrie 2011, Iulia FÓlfan

SocialSute de persoane au participat pe data de 8 decembrie la spectacolul oferit la inaugurarea sarbatorilor de iarna din localitatea Pestera, invitatul special al evenimentului fiind marele artist, Stefan Hrusca.

Daruri pentru batranii si copiii din Crucea

Decembrie 2011, Dorin Mincu

SocialAdministratia locala din comuna Crucea, continua si in acest an, traditia oferirii de cadouri scolarilor si prescolarilor dar si batranilor cu venituri mici sau fara nici un sprijin real.De 11 ani, oferirea de cadouri in preajma sarbatorilor a devenit o traditie, astfel ca, cei ce vor beneficia de ele, se vor putea bucura de o masa imbelsugata de sarbatori.

Ziua Nationala a Romaniei sarbatorita la Albesti

Decembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPeste 400 de locuitori ai comunei Albesti au participat duminica, 4 decembrie 2011, la festivitatile ce au fost organizate cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei.Evenimentul devenit deja o traditie a inceput printr-un discurs al edilului sef Gheorghe Moldovan, sustinut in fata tuturor celor prezenti in fata scenei exterioare a Caminului Cultural din comuna.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771