Sitirile editiei din data de 22 Noiembrie, 2011

USL va declansa procedura de suspendare din functie a presedintelui Basescu

Noiembrie 2011, Dorin Mincu

PoliticLiderii USL au anuntat luni ca declanseaza procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu. Liderul PNL, Crin Antonescu, a sustinut ca acest demers al USL "nu e un moft, nu e o inventie de agenda".

Fotbal Liga a IV a

Noiembrie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria VESTRezultate si marcatoriSteaua Sperntei Silistea Vulturii Cazino Constanta 2-2 (1-1) pentru gazde a marcat Giurgiu Cristian in minutele 15, 83, iar pentru oaspeti a marcat Ferenti Radu in minutele 19, 87. La juniori: 2-0.Perla Murfatlar Sport Prim Oltina 1-1 (1-1) pentru gazde a marcat Leizeriuc Iulian in minutul 22, iar pentru oaspeti a marcat Filip Stefan in minutul 37. La juniori: 6-3.

Centrul de Permanenta din Baneasa este functional

Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

SocialPe data de 14 octombrie a fost deschis oficial noul Centru de Permanenta Baneasa in locul spitalului desfiintat si incepand cu data de 7 noiembrie acesta functioneaza in parametri normali.Inaugurarea centrului a avut loc in prima zi a sarbatorii "Zilele orasului" Baneasa, ocazie cu care s-a sarbatorit de asemenea si hramul bisericii, ce poarta numele Sfintei Parascheva.

Copiii din Razoare vor avea gradinita

Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaDe doua luni se lucreaza intens la ridicarea primei gradinite pentru cei aproximativ 40 de prescolari din Razoare, suprafata totala a constructiei fiind de 900 mp fondurile provenind de la bugetul administratiei locale Oltina.

Primaria Navodari doreste sa amenajeze un patinoar cu sprijinul Rompetrol

Noiembrie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarul Nicolae Matei sustine ca Primaria Navodari nu a fost ocolita de criza financiara, motiv pentru care isi doreste sa atraga cat mai multi investitori in vederea implementarii unor proiecte de anvergura pentru comunitate.

Locuitorii Mangaliei ingheata in case din cauza luptelor politice

Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

SocialVineri seara (18 noiembrie 2011 n.r.) cetatenii municipiului Mangalia au descoperit ca-si vor petrece zilele de iarna, poate si sarbatorile, fara apa calda si caldura.Conducerea societatii Callatis Therm SA a stopat furnizarea caldurii si a apei calde catre cetateni, pe motiv ca Primaria Municipiului Mangalia ar avea restante de peste 4.

Internet, cablu si telefonie fixa pentru locuitorii comunei Pestera

Noiembrie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaIn localitate s-a demarat un proiect de cablare gratuita cu fibra optica a unui total de 3.500 locuinte, termenul de finalizare al lucrarilor fiind 10 decembrie."Am realizat aceasta investitie pentru a le da tinerilor inca o sansa spre mileniul trei. Pestera este singura comuna din Romania care va avea suta la suta racordare la internet, televiziune prin cablu si telefonie fixa", a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul sef Valentin Vrabie.

Fotbal Campionatul Judetean

Noiembrie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriSteaua RTS Cogealac Vointa Sacele 1-3 (0-2) pentru gazde a marcat Talamba I. in minutul 92, iar pentru oaspeti au marcat: Gheorghe Adrian in minutul 10, Taranu Valentin in minutul 33, Turtoi Cristian in minutul 65.

Reabilitarea drumurilor din comuna Cobadin

Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala a localitatii deruleaza incepand cu luna octombrie, un amplu proiect de modernizare a 17 kilometri de drumuri din Cobadin si din satul Viisoara, lucrarile constand in asfaltare si pietruire.

Comuna Pestera "imbracata" in straie de sarbatoare

Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa fel ca in anii trecuti, administratia locala din comuna, se pregateste de sarbatoare, astfel ca, iluminatul festiv va fi unul de-a dreptul feeric iar in centrul localitatii va trona un brad de 10 m.

Zona Ostrov-Adamclisi va fi promovata turistic

Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al comunei Ostrov, Niculae Dragomir, a lansat pe data de 17 noiembrie in parteneriat cu administratia locala din Adamclisi, un proiect de anvergura intitulat "Visul Imparatului Traian", care vizeaza promovarea obiectivelor turistice de pe raza celor doua comune.

Pietruirea strazilor din localitatile Mircea Voda si Satu Nou

Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Mircea Voda a demarat in anul 2007 un proiect de modernizare a drumurilor in localitatile arondate unitatii administrativ-teritoriale, in aceasta perioada lucrandu-se la amenajarea a 3 km.

40% din contractele europene pe POR, gasite cu probleme

Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

Fonduri Europene78 de contracte din Programul Operational Regional (POR), gestionat de Ministerul Dezvoltarii, prezinta suspiciuni in privinta modului in care au fost facute achizitiile publice. In total, autoritatile de management au verificat 209 contracte din POR.

Facturi de 200 mil. euro sunt in regula si asteapta sa fie decontate de Bruxelles pe programele nerambursabile

Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneFacturi de 200 milioane de euro au fost verificate si certificate de Autoritatea de Certificare a Platilor, in cadrul programelor dezvoltate cu fonduri UE nerambursabile, drept urmare ar putea fi decontate in orice moment de Bruxelles.

Ministerul Agriculturii primeste 311 milioane euro pentru acordarea de subventii

Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneGuvernul a adoptat, in data de 16 noiembrie, o hotarare prin care a fost alocata suma de 1,358 miliarde lei, echivalentul a 311 milioane de euro, catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sub forma de imprumut de trezorerie, pentru acordarea de subventii fermierilor.

S-a suspendat depunerea de proiecte pentru centrele de informare si promovare turistica

Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneAutoritatea de Management a Programului Operational Regional (AM POR) a anuntat ca, incepand cu data de 14 noiembrie 2011, ora 12:00, s-a suspendat procesul de depunere a cererilor de finantare in cadrul Operatiunii "Crearea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) si dotarea acestora", DMI 5.

Pachete de la Uniunea Europeana pentru locuitorii din Deleni

Noiembrie 2011, Dorin Mincu

SocialDin data de 16 noiembrie, administratia locala a comunei Deleni a inceput sa imparta pachetele cu alimente oferite gratuit de Uniunea Europeana, program existent inca din anul 2008.Beneficiarii acestui program derulat cu bani europeni de autoritatile locale sunt persoanele care se incadreaza in conditiile Legii 416/2001 si care beneficiaza de venitul minim garantat, somerii, persoanele cu handicap grav si accentuat (adulti si copii) dar si pensionarii cu venituri mai mici de 400 de lei.

Luna decembrie vine cu daruri pentru copiii si batranii din Ciocirlia

Noiembrie 2011, Dorin Mincu

SocialAdministratia locala din Ciocirlia va continua si in acest an, la inceputul lunii decembrie, actiunea de distribuire a pachetelor pentru varstnici si copii.Cei aproximativ 600 de batrani din comuna vor primi in dar cate un pachet ce va contine un pui, ulei, zahar, orez, o sticla de vin, un cozonac, prin acest gest primaria dorind sa aduca o raza de lumina si speranta in sufletele lor.

Proiect transfrontalier demarat in comuna Lipnita

Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Lipnita a implementat in perioada 2010-2011, proiectul "Cooperare transfrontaliera in administratia publica intre comunele Kainargea din Bulgaria si Lipnita, Romania".Proiectul de construire a drumului transfrontalier se realizeaza prin Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria 2007 - 2013 si vizeaza reabilitarea a 17,1 kilometri de drum de pamant.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771