Sitirile editiei din data de 15 Noiembrie, 2011

Primarul din Mangalia, eliberat din functie prin ordin al prefectului

Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie localaPrefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, a emis luni ordinul de eliberare din functie a primarului din Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, dupa ce ANI a constatat ca edilul se afla in stare de incompatibilitate, acesta considerand insa ca decizia este un "abuz grosolan in serviciu" al prefectului.

Fotbal Liga a IV a

Noiembrie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria VESTRezultate si marcatoriC.S. Pestera Steaua Sperantei Silistea 2-1 (0-1) pentru gazde au marcat: Funda Dumitru in minutul 72, Anghe Petrica in minutul 87, iar pentru ospeti a marcat Siminiceanu Daniel in minutul 10.

Inaugurari cu fast in comuna Gradina

Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn dupa-amiaza zilei de 10 noiembrie, in prezenta locuitorilor, a mai multor edili din judet precum si a unor reprezentanti din partea autoritatilor judetene, a fost inaugurat atat Caminul Cultural din Cheia cat si Monumentul Eroilor din Gradina.

Proiectele de dezvoltare ale orasului Navodari au fost aprobate de Consiliul Local

Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie localaPrimarul orasului Navodari, Nicolae Matei a convocat Consiliul Local pentru a dezbate si supune spre aprobare un numar de 36 de proiecte de hotarare inscrise pe ordinea de zi si alte 11 in convocatorul suplimentar, toate avand ca scop derularea de proiecte si programe de interes local.

Fotbal Campionatul Judetean

Noiembrie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria NORDRezultate si marcatoriVointa Sacele Speranta Nisipari 6-3 (2-0) pentru gazde au marcat: Bosca Marcel in minutele 20, 37, Oprea Aurelian in minutul 51, Taranu Valentin inminutul 53, Gheorghe Adrian in minutul 65, Abdulhai Taner in minutul 75, iar pentru oaspeti au marcat: Marrinica Alex in minutul 55, Lupse Bogdan Alex in minutele 77, 90+2.

Tinerii din Mereni vor avea teren de sport

Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac si-a propus pentru acest an sa investeasca intr-un teren de sport tip 2 pentru scoala din comuna, astfel elevii cat si tinerii comunei putandu-se bucura de un astfel de loc de agrement.

Pietruirea strazilor din localitatea Baraganu

Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Titu Neague, strazile din Baraganu si Lanurile vor avea in primavara anului viitor o noua fata dupa ce lucrarile de pietruire vor fi finalizate.Cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC), administratia locala Baraganu a inceput proiectul de pietruire a tuturor drumurilor de pamant din comuna.

Proiecte importante pentru comuna Sacele

Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul administratiei locale din comuna Sacele, Ioan Oprea, are pe agenda de prioritati realizarea mai multor proiecte pana in 2012, in vederea dezvoltarii localitatii si a imbunatatirii vietii locuitorilor comunei pe care o conduce.Unul dintre acestea este proiectul integrat "Modernizari in comuna Sacele", ce cuprinde introducerea unui sistem de canalizare, refacerea drumurilor afectate de construirea sistemului de canalizare, constructie After-School si protejare situri arheologice, depus la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Masura 3.

Rechizite pentru elevii din Istria, Targusor si Fantanele

Noiembrie 2011, Dorin Mincu

SocialCele trei comune s-au bucurat si in acest an de Programul prin care Consiliul Judetean Constanta (CJC) distribuie ghiozdane cu rechizite prescolarilor si elevilor din mediul rural constantean.In ziua de 3 noiembrie a continuat distribuirea ghiozdanelor cu rechizite prescolarilor si elevilor din comunele Targusor, Fantanele si Istria, moment de mare bucurie pentru copii.

Lucrarile la drumurile din Mihai Viteazu s-au finalizat

Noiembrie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaEdilul administratiei locale Gheorghe Grameni s-a confruntat cu probleme la bugetul local din cauza faptului ca a fost obligat sa repare strazile degradate din cauza inundatiilor din 16 septembrie 2008.Conform declaratiilor primarului, receptia pentru lucrarile de reabilitare a strazilor finantate prin programul SAPARD a avut loc pe data de 1 octombrie 2004 si astfel era obligatia administratiei locale Mihai Viteazu ca pe parcursul a cinci ani sa se ocupe de intretinerea lor.

Biserica din Baraganu a intrat in proces de reabilitare

Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaLacasul de cult cu hramul "Constantin si Elena" din localitate, cu o vechime de aproximativ 70 de ani, se afla in plin proces de reabilitare si modernizare.Primarul din Baraganu Titu Neague, sustine ca lucrarile la biserica erau imperios necesare deoarece acest lacas sfant, nu a beneficiat niciodata de ample lucrari atat de importante pentru enoriasii ce ii trec pragul.

TVA devine cheltuiala eligibila in proiectele cu finantare europeana

Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneTaxa pe valoarea adaugata aferenta proiectelor finantate din fonduri structurale si de coeziune va deveni cheltuiala eligibila si va fi suportata din fonduri comunitare. Reglementarile se vor aplica pentru contractele incheiate incepand cu1 ianuarie 2012.

Primarii de municipii din Romania, instruiti la Ploiesti cum sa atraga fonduri europene

Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

Fonduri EuropenePeste 50 de primari din tara au participat, la Ploiesti, la lucrarile Adunarii Municipiilor din Romania, la care au fost prezenti mai multi oficiali guvernamentali si reprezentanti ai Consiliului European.

Plafonarea subventiilor europene pentru marii fermieri il sperie pe ministrul Tabara, dar nu si pe agricultori

Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneMinistrul Agriculturii, Valeriu Tabara, considera ca plafonarea platilor directe pentru marii fermieri prin aplicarea noii Politici Agricole Comune dupa 2013 risca sa afecteze fermele performante care contribuie major la asigurarea securitatii alimentare.

Comemorarea a 95 de ani de la luptele pentru apararea Dobrogei

Noiembrie 2011, Bogdan Chirita

SocialAsociatia Nationala "Cultul Eroilor" Filiala Constanta si primaria Topraisar au organizat in data de 15 octombrie, un ceremonial militar si religios pentru cinstirea memoriei militarilor cazuti in luptele purtate in zona in octombrie 1916.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771