Sitirile editiei din data de 8 Noiembrie, 2011

Arbitru din liga a 4-a batut cu pumnii si picioarele in cap pina a lesinat

8 Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

ActualitateArbitrul constantean Laurentiu Ciuchita (22 ani) a fost batut cu pumnii si picioarele la un meci din Liga a a 4-a, intre Aurora 23 August si CSO Ovidiu, partida disputata la Mangalia.Dupa ce in minutul 55, Aurora 23 August conducea cu scorul de 4-1, arbitrul Laurentiu Ciuchita a eliminat doi jucatori ai gazdelor, dictand pentru oaspeti si doua lovituri de la 11 metri, ambele transformate.

Casa Tineretului din Agigea inaugurata de Sfantul Dimitrie cel Nou

8 Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 27 octombrie locuitorii din Agigea au participat la un dublu eveniment pentru comuna lor. Dimineata au participat la slujba de la biserica cu hramul Sf. Dumitru, dupa care au fost prezenti la inaugurarea Casei Tineretului.

Fotbal Liga a IV a

8 Noiembrie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria VESTRezultate si marcatoriSteaua Sperantei Silistea Gloria Baneasa 0-4 (0-2) au marcat: Arau Cristian in minutele 23, 38, Marin George in minutul 60, Sandu Ionut in minutul 75. La juniori: 3-0 (neprezentare).

Fotbal Campionatul Judetean

8 Noiembrie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriVointa Sacele A.S. Gradina 8-0 (3-0) au marcat: Abdulhai Taner in minutul 7, Bosca Nicolae in minutul 22, Turtoi Cristian in minutul 31, Srugariu Ionel in minutul 50 (autogol), Lazar Daniel in minutul 60, Balan Dumitru in minutele 67, 84, Taranu Valentin in minutul 77.

Amenajarea sistemului de canalizare din Lumina se apropie de final

8 Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn urma cu doi ani edilul sef Dumitru Chiru, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, au demarat lucrarile de amenajare a sistemului de canalizare in localitatea Lumina, lucrari ce vor fi finalizate pana la data de 1 decembrie.Colaborarea dintre autoritatile judetene si cele locale face ca in judetul Constanta, la nivel de investitii, sa nu se resimta chiar atat de tare criza economica, care a afectat mapamondul, iar administratiile locale sa mai aiba puterea de a demara proiecte mai mult decat necesare pentru comunitatile locale.

Navodarenii platesc mai putin pentru transport si taxe scolare

8 Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa Navodari continua subventionarea cu 50% a contravalorii transportului pe ruta Navodari Constanta cat si decontarea a 25% din taxele scolare pentru studenti.Subventionarea transportuluiLa initiativa edilului sef Matei Nicolae, urmatoarele categorii de persoane au parte de subventionarea cu 50% a contravalorii transportului pe ruta Navodari Constanta, indiferent de transportator sau ruta aleasa: elevii si studentii cu domiciliul in orasul Navodari care studiaza in municipiul Constanta; cadrele didactice, cadrele medicale si personalul medical auxiliar care profeseaza in orasul Navodari si domiciliaza in alte localitati decat orasul Navodari; cadrele didactice, cadrele medicale si personalul medical auxiliar care profeseaza, domiciliaza in orasul Navodari si studiaza sau profeseaza in alte localitati decat orasul Navodari.

Cursuri adresate copiilor si parintilor din Cumpana

8 Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

SocialSub motto-ul "Fiecare copil pe care il educam/ Este un om pe care il castigam", Primaria comunei Cumpana impreuna cu Fundatia Holt Romania - Fundatia de Consultanta si Servicii Sociale pentru Copii si Familii implementeaza proiectul intitulat "Impreuna pentru o sansa reala la educatie"."In cadrul acestui proiect s-a infiintat Centrul Comunitar de Asistenta Educationala Integrata, unde in perioada octombrie 2011 - septembrie 2013, de serviciile de tip scoala dupa scoala beneficiaza 30 de copii aflati la risc de abandon, cinci copii care au parasit timpuriu scoala si 50 de familii", a precizat primarul comunei Cumpana, Mariana Gaju.

Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil

8 Noiembrie 2011, Dorin Mincu

SocialBiserica Ortodoxa praznuieste, azi, Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil. Cei doi sfinti sunt cei care duc la indeplinire porunca milei si a dreptatii lui Dumnezeu. Biserica Ortodoxa ii sarbatoreste impreuna pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil pentru misiunile pe care le au pe Pamant, de a face cunoscuta voia lui Dumnezeu.

Educatia pe tot parcursul vietii programe europene disponibile si in Romania

8 Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneIn ultimii ani, educatia pe tot parcursul vietii (life long learning) a devenit o prioritate a sistemelor de invatamant la nivel global. Chiar daca rolul educatiei de baza, formale, ramane esential, invatarea permanenta, impreuna cu educatia nonformala, vin sa personalizeze si sa dezvolte aptitudini cat mai aproape de cerintele pietei si societatii, pe de o parte, si priceperea si sufletul celui care invata, pe de alta parte.

DESTINUL ISI FACE " JOCUL" la Mangalia

8 Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

CulturaIeri, la Casa de Cultura din Mangalia a avut loc un eveniment mult asteptat de iubitorii de carte dar si de cei care o iubesc pe doamna Saveta Georgescu, cunoscuta ca scriitoare sub pseudonimul Dora Alina Romanescu, este vorba despre lansarea romanului "Jocul Destinului".

"Ghiozdanul meu" se distribuie la Mangalia

8 Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

SocialSaptamana trecuta, primarul Mihai Claudiu Tusac a dat startul programului "Ghiozdanul meu". Marti, edilul municipiului Mangalia a oferit personal ghiozdane cu rechizite copiilor din clasele I-IV din cadrul Scolii cu clasele I-VIII nr.

Tusac a salvat Mangalia de frig si saracie!

8 Noiembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaOamenii au fost intotdeauna prioritatea numarul unu pentru primarul Mihai Claudiu Tusac: "Pentru ca ne gandim numai la oameni, am luat cea mai justa hotarare care se putea lua in aceste momente grele pentru toti cetatenii municipiului Mangalia.

Kurban Bayram, sarbatoarea sacrificiului

8 Noiembrie 2011, Dorin Mincu

SocialCei peste 50.000 de membri ai comunitatii musulmane din judetul Constanta, celebreaza, incepand de duminica, timp de patru zile, Kurban Bayram ul, cunoscut in traditia islamica ca Sarbatoarea Sacrificiului.

Destinatiile romanesti au fost promovate cu fonduri europene la Targul de Turism al Romaniei

8 Noiembrie 2011, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneEditia de toamna a Targului de Turism al Romaniei, care s-a desfasurat intre 3 si 6 noiembrie 2011, a gazduit, alaturi de standul Romaniei, o serie de standuri de prezentare a unor destinatii si obiective turistice romanesti, participarea fiind finantata din fonduri europene.

Salariile minime s-au schimbat in 23 de tari din Europa

8 Noiembrie 2011, Dorin Mincu

SocialNu mai putin de 23 de tari din Europa au operat anul acesta modificari ale salariului minim pe economie, potrivit unui raport al Federation of European Employers (FedEE).Cea mai recenta schimbare a fost facuta in Ucraina, unde salariul minim a crescut la 1 septembrie 2011 de la 922 la 985 hryvne pe luna (aproximativ 90 de euro lunar).

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771