Sitirile editiei din data de 4 Octombrie, 2011

Un nou simbol al Mangaliei, corabia de lumina

Octombrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie localaDe doua saptamani, locuitorii municipiului Mangalia din zona Pietii Sud urmareau cu interes activitatea unor lucratori in fier. Pe scuarul verde din intersectia strazilor Stefan cel Mare si 1 Decembrie 1918 se inalta incet-incet o constructie zvelta, asemanatoare unei corabii cu trei catarge si cu toate panzele intinse.

Fotbal Liga aIV a

Octombrie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria VESTRezultate si marcatoriCarsium Harsova Steaua Sperantei Silistea 0-0 (0-0). La juniori: 1-0.C.S. Cernavoda Stiinta Poarta Alba 2-1 (1-1) pentru gazde au marcat: Memet Iozlenoan in minutul 5, Gheorghe Vasile in minutul 72, iar pentru oaspeti a marcat Miron Constantin in minutul 2.

Fotbal Campionatul Judetean

Octombrie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria NORDRezulate si marcatoriViitorul Fantanele Vointa Sacele 2-0 (2-0) au marcat: Caracostea Catalin in minutul 2, Otelea Andrei in minutul 27.Pescarusul Garliciu A.S. Gradina 5-2 (2-1) pentru gazde au marcat: Draghici Ionel in minutele 36, 43, 90, Raducan Dumitru in minutele 64, 75, iar pentru oaspeti au marcat: Ripa Ionut in minutul 30, Sidor Claudiu in minutul 52.

Cea de-a sasea editie a festivalului Dan Spataru a ajuns la final

Octombrie 2011, Iulia FÓlfan

CulturaOrasul Medgidia a fost la sfarsitul weekend-ului un centru cultural-artistic in care au rasunat refrenele multor melodii cunoscute ce au marcat copilaria multora dintre noi. Cele mai multe melodii au fost ale maestrului Dan Spataru, cel care a dat numele festivalului care a avut loc la Medgidia.

Produse agroalimentare pentru nevoiasii din Navodari

Octombrie 2011, Adrian Nicărel

SocialConditiile dificile de trai pentru multi dintre cetateni ii determina pe sefii administratiilor locale sa caute solutii pentru a le oferi ajutoare in aceasta perioada, mai ales in prag de iarna, cand se anunta noi scumpiri si cand se anunta o noua criza.

Sistemul de alimentare cu apa in lucru la Casicea

Octombrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului Constantin Radu prioritatea administratiei locale Amzacea, in acest an, este finalizarea lucrarilor la reteaua de apa din satul Casicea.Lucrarile la sistemul de alimentare cu apa sunt finantate de catre Guvern in baza H.

Reducerea abandonului scolar in atentia autoritatilor locale

Octombrie 2011, Dorin Mincu

SocialConsiliul Local al comunei Cumpana, in parteneriat cu Fundatia Holt Romania, a inaugurat pe data de 29 septembrie, un Centru Comunitar de Asistenta Educationala Integrata. Mai exact, este vorba despre un After-School, ce va functiona in cadrul Grupului Scolar Cumpana.

Orasul Eforie parte din campania

Octombrie 2011, Iulia FÓlfan

SocialSi Eforie ca si multe orase sau comune din judetul Constanta, s-a implicat activ in campania de curatenie generala, pusa la cale de ecologisti prin campania "Lets do it, Romania!"."Let's do it, Romania!" este cea mai mare miscare de voluntariat din tara noastra si face parte din programul international "Let's do it, World!", initiat in anul 2008, in Estonia. 12.570 de voluntari au participat sambata, 24 septembrie, la campania de curatenie generala in judetul Constanta.

Cu bani de la Uniunea Europeana sunt promovate produsele din peste

Octombrie 2011, Adrian Nicărel

Fonduri EuropenePe data de 29 septembrie la Agigea, a fost prezentat Planul National Strategic pentru Pescuit 2007-2013, care are ca scop dezvoltarea acestui domeniu de activitate in zona localitatii, dar si in toate localitatile din sudul judetului.

Ministerul Agriculturii cere CE realocari de fonduri si cresterea intensitatii sprijinului nerambursabil pe unele masuri din cadrul PNDR

Octombrie 2011, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneConform unui comunicat al Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) privind stadiul implementarii PNDR, incepand cu luna mai 2011, ministerul a demarat negocierile cu Comisia Europeana pentru pregatirea celei mai substantiale modificari a PNDR. Acestea se refera la: realocarea de fonduri intre masurile din PNDR in valoare de aproximativ 740 mil. euro valoare publica catre masurile 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole", 123 "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere", 215 "Bunastarea animalelor", 312 "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi" si "Leader" pentru organizarea unei noi sesiuni de depunere pana la sfarsitul acestui an; cresterea nivelului sprijinului acordat tinerilor fermieri, de la 25.

Credite garantate si dobanzi subventionate pentru repararea fatadelor degradate ale cladirilor

Octombrie 2011, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneGuvernul a aprobat in sedinta din 28 septembrie 2011, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, normele de aplicare a Legii nr. 153/2011 privind masuri de crestere a calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor.

Primaria Albesti asteapta finantare pentru proiectele declarate eligibile si finantabile

Octombrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa inceputul mandatului de primar al comunei Albesti, Gheorghe Moldovan si-a propus sa realizeze cat mai multe investitii pentru dezvoltarea comunei, in acest sens a elaborat sia depus mai multe proiectele importante pentru locuitorii comunei, proiecte care au fost declarate eligibile, dar care nu primesc finantare.Unul dintre proiectele depuse si pentru care se asteapta banii pentru demararea lucrarilor este cel de asfaltare a drumurilor din comuna.

Cinematograful si Clubul pensionarilor in plin proces de reabilitare

Octombrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul Ion Nicolin ne-a declarat ca in orasul Negru Voda se lucreaza intens la dezvoltarea si modernizare acestuia, doua dintre cladirile importante aflandu-se in plin proces de reabilitare.Cladirea Clubului pensionarilor din centrul orasului Negru Voda, cu o capacitate de 30-40 locuri, are o vechime de mai bine de 60 de ani si datorita acestui fapt, se impuneau lucrari de reabilitare a constructiei.

Drumurile din comuna Cerchezu reabilitate cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta

Octombrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului Ion Constantinescu, de aproximativ o luna de zile au fost demarate lucrarile de reabilitare a drumurilor din Cerchezu, Viroaga si Cascioarele, pietruirea acestora fiind imperios necesara.Proiectul de pietruire a drumurilor de pamant din cele trei localitati, se realizeaza prin programul Consiliului Judetean Constanta (CJC) de pietruire a ulitelor de pamant de la sate.

"Ziua Recoltei" sarbatorita la Cumpana

Octombrie 2011, Iulia FÓlfan

SocialSambata, 1 octombrie, toti localnicii dar si cetatenii din intreg judetul Constanta au fost asteptati pe stadionul din comuna pentru a participa la cea de-a IX-a editie a sarbatorii roadelor pamantului, "Ziua Recoltei".

Guvernul elimina subventia la constructia de locuinte prin credit ipotecar

Octombrie 2011, Dorin Mincu

ActualitateGuvernul nu va mai acorda subventii pentru construirea de locuinte prin credit ipotecar, argumentand ca pretul materialelor a scazut pe fondul crizei dar si ca veniturile bugetului sunt insuficiente, astfel ca de acest sprijin vor beneficia doar cei care au depus deja cereri.

Profetul crizei: Marx a avut dreptate cu privire la autodistrugerea capitalismului

Octombrie 2011, Dorin Mincu

ActualitateKarl Marx, intemeietorul socialismului stiintific, a avut dreptate cu privire la autodistrugerea capitalismului, spune Nouriel Roubini, laureat al premiului Nobel pentru Economie, intr-un interviu pentru cotidianul Wall Street Journal.

Finlanda taie legaturile aeriene directe cu Romania

Octombrie 2011, Dorin Mincu

ActualitateDupa decizia companiei de telefonie mobila Nokia de a inchide fabrica de la Jucu, o alta companie finlandeza renunta la Romania. Compania aeriana Finnair a anulat pe perioada nedeterminata cursa directa catre Bucuresti.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771