Sitirile editiei din data de 20 Septembrie, 2011

Cum vor autoritatile sa incalce Legea Pensiilor

Septembrie 2011, Dorin Mincu

SocialAutoritatile au inceput sa transmita din ce in ce mai des mesajul ca este posibil ca anul viitor sa nu aiba loc nicio indexare a pensiilor. Chiar in ultimul sau interviu, presedintele Traian Basescu, a spus ca "n-ai cum sa mergi pe indexari la pensii cand ai un deficit de 3,6 miliarde de euro la fondul de pensii".

Fotbal Liga a IV a

Septembrie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria VEST Rezultate si marcatori C.S. Pestera – Vulturii Cazino Constanta 3-0 (1-0) – au marcat: Normambet Dogan in minutul 25, Ripert Farfait in minutul 61, Cogali Enis in minutul 78.

Programul de reinfiintare a perdelelor forestiere prezentat edililor si agricultorilor din judet

Septembrie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaEdili si agricultori din judet au participat, vineri, la o prezentare a unui program important al Consiliului Judetean Constanta (CJC),  in vederea reinfiintarii perdelelor forestiere. Actiunea a avut loc la o ferma agricola din satul Viisoara din comuna Cobadin Programul a fost prezentat la ferma lui Gheorghe Albu, un fin cunoscator al perdelelor forestiere, acesta plantand 70 de hectare de teren, in urma cu sapte ani, in parteneriat cu Consiliului Judetean Constanta si primaria Cobadin.

Inceput de an prescolar pentru micutii din Saligny intr-o noua gradinita

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala condusa de edilul Gabriel Tatulescu a depus eforturi financiare mari pentru a putea finaliza lucrarile la gradinita inainte de inceperea noului an scolar 2011 – 2012, astfel ca,  din acest an cei 36 de prescolari vor invata intr-o cladire noua si moderna.

Proiectele primarului Nicolae Matei, votate de Consiliul Local

Septembrie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarul orasului Navodari, Nicolae Matei, a convocat Consiliul Local in sedinta ordinara, pentru a dezbate si supune spre aprobare un numar de 33 de proiecte care au scopul de a contribui la dezvoltarea localitatii, dintre acestea 32 de au fost aprobate si unul a fost amanat. Printre cele mai importante proiecte s-a aflat cel privind repartizarea mobilierului nou in cele 3 scoli generale din oras.

Fotbal Campionatul Judetean

Septembrie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria NORD Rezultate si marcatori Ulmetum Pantelimon – Steaua RTS Cogealac 5-1 (2-1) – pentru gazde au marcat: Mata Eugen in minutul 15, Pasmangiu Alexandru in minutul 19, Gherghisan Virgil in minutul 52, Turturica Mihail in minutele 80, 91, iar pentru oaspeti a marcat Herlea Florentin in minutul 22.

Ceremonial militar-religios la Monumentul Eroilor Sarbi de la Medgidia

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

SocialSambata, 17 septembrie, la Monumentul Eroilor Sarbi din incinta Cimitirului Ortodox, a avut loc un ceremonial militar-religios cu prilejul implinirii a 95 de ani de la intrarea Romaniei in primul razboi mondial si aniversarea a 85 de ani de la dezvelirea Monumentului Eroilor Sarbi.  Evenimentul a fost organizat de ,,Asociatia Nationala Cultul Eroilor” Constanta, ,,Asociatia Nationala Cultul Eroilor” Medgidia si Primaria Municipiului Medgidia.

Statuia pescarului cu navod din Navodari este mutata in centrul orasului

Septembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie localaLa inceputul acestui an, la initiativa primarului orasului Navodari Nicolae Matei, Consiliul Local a aprobat lista de investitii pentru anul in curs, in care au fost trecute mai multe investitii ce tin de dezvoltarea si modernizarea localitatii.

Piata agroalimentara si de marfuri generale la Fantanele

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaInvestitia va fi realizata integral de Grupul Ceh CEZ Romania, unul dintre cei mai puternici producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa in parteneriat cu primaria Fantanele. Gheorghe Popescu, edilul comunei a declarat pentru Graiul Dobrogei ca acest proiect este unul extrem de benefic pentru producatori dar si pentru cei ce doresc sa achizitioneze produse de calitate si proaspete.

Igienizarea institutiilor de invatamant din Targusor

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaOdata cu terminarea cursurilor si sosirea vacantei, administratia locala de la Targusor a inceput igienizarea institutiilor de invatamant. Este vorba despre lucrari de igienizare la cele 2 scoli si 2 gradinite din toata comuna.

S-a dat startul...anveloparii blocurilor

Septembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie localain urma cu doua saptamani, a avut loc, in sala de conferinte a Centrului Roman de Afaceri „Marea Neagra” din Mangalia, festivitatea de semnare a primului contract din cadrul Programului local de reabilitare a fatadelor blocurilor de locuinte din municipiul Mangalia.

Luna octombrie vine cu inaugurarea Caminului Cultural din Cheia

Septembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie localaDupa trei ani de munca, administratia locala Gradina urmeaza sa organizeze in luna octombrie un eveniment important, este vorba despre inaugurarea Caminului Cultural din Cheia, cladire a carei constructie a fost inceputa de la zero.

Locuitorii comunei Mereni au probleme cu iluminatul

Septembrie 2011, Adrian Nicărel

Administratie localaAdministratia locala, condusa de edilul sef Gheorghe Chiriac se confrunta de mai bine de doua saptamani cu o problema pe care locuitorii comunei vin sa o reclame la primarie. inceputul lunii septembrie a adus ceva probleme la sistemul de iluminat de pe raza comunei Mereni.

Lucrarile la Monumentul Eroilor din Gradina aflate pe ultima suta de metri

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu bani de la bugetul local al primariei s-a realizat ridicarea unui monument al eroilor, ce se afla in incinta parcului de langa Caminul Cultural din comuna, lucrarile au fost demarate in urma cu 3 saptamani, iar inaugurarea acestuia va avea loc in luna octombrie.

Douasprezece tiruri cu flori din Olanda au fost confiscate in patru zile de controale

Septembrie 2011, Dorin Mincu

ActualitateCincisprezece tiruri cu seminte si flori din Olanda au fost verificate in patru zile, 12 dintre ele fiind confiscate si alte trei returnate furnizorului din Olanda, informeaza, luni, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Farmacie pentru locuitorii comunei Baraganu

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrintre obiectivele pe care edilul sef al adminsitratiei locale Titu Neague si le-a propus in acest mandat, se numara infiintarea unei farmacii atat de necesara locuitorilor de pe raza comunei Baraganu.

Loturi de casa scoase la licitatie in Lumina

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 20 septembrie, la sediul primariei Lumina, a avut loc licitatia publica privind concesionarea a 30 de loturi de teren ce apartin proprietatii private a comunei si sunt in administrarea Consiliului Local.

Sistemul de canalizare si statia de epurare din comuna Topraisar au fost supuse ultimelor verificari

Septembrie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaEdilul sef al comunei Topraisar, Gheorghe Stelian, se bucura de finalizarea lucrarilor din cadrul proiectului finantat pe Masura 3.2.2, la drumuri, canalizare si statie de epurare.  Proiectul a fost finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) implementat prin PNDR, Masura 3.2.2 “Renovarea, dezvoltarea satelor, conservarea si imbunatatirea mostenirii rurale”.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771