Sitirile editiei din data de 13 Septembrie, 2011

Gradinita la standarde europene inaugurata in Agigea

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaDeschiderea noului an scolar 2011-2012 a debutat in comuna Agigea cu inaugurarea gradinitei cu program normal „Rita - Gargarita”, astfel prescolarii din localitate vor invata intr-o cladire noua, moderna si extrem de spatioasa.

Fotbal Liga a IV a

Septembrie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria VEST Rezultate si marcatori Steaua Sperantei Silistea – C.S. Pestera 2-2 (1-1) – pentru gazde a marcat Siminiceanu Daniel in minutele 43, 65, iar pentru oaspeti a marcat Lupu Romeo Catalin in minutele 24, 58. La juniori: 3-2. C.S. Cernavoda – C.S. Carvan Lipnita 5-1 (1-0) – pentru gazde au marcat: Ilie Gabriel in minutele 24, 56, 76, Bujanschi George in minutul 71, Radulescu Robert in minutul 82, iar pentru oaspeti a marcat Pitu Adrian in minutul 78.

Fotbal Campionatul Judetean

Septembrie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria NORD Rezultate si marcatori Dunaris Topalu – Pescarusul Garliciu 4-2 (2-1) – pentru gazde au marcat: Filip Alex in minutele 14, 32, Ion Gelu in minutul 47, Maciuca Marian in minutul 80, iar pentru oaspeti au marcat: Necula Viorel in minutul 16, Necula Dumitru in minutul 90+2.

Transport gratuit pentru elevii, profesorii si pensionarii din Mangalia

Septembrie 2011, Adrian Nicarel

SocialPrimarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac impreuna cu directorii unor unitati de invatamant din localitate (Scolile cu clasele I-VIII nr.1, 2, 3 si 5, Liceul Teoretic „Callatis”) au gasit solutia asigurarii transportului gratuit pentru toti elevi si cadrele didactice.

Elevii din Navodari au primit rechizite in prima zi de scoala

Septembrie 2011, Dorin Mincu

SocialLa fel ca in fiecare an de cand Nicolae Matei a fost ales primar al orasului Navodari, in prima zi de scoala prescolarii, scolarii si elevii de liceu din localitate sunt asteptati cu rechizite si ghiozdane de catre dascali si conducerea orasului.

Toamna se numara bobocii...

Septembrie 2011, Adrian Nicarel

SocialCa in fiecare an, primarul Mihai Claudiu Tusac a dorit sa fie alaturi de scolarii mici si mari, pentru a le transmite gandurile sale bune, atat lor, cat si parintilor lor si cadrelor didactice care se ocupa de pregatirea lor pentru viitor.

Parc pentru locuitorii din Pecineaga

Septembrie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaEdilul administratiei locale din Pecineaga Niculae Stan, are planuri mari pentru anul viitor, de modernizare si dezvoltare a comunei, constructia unui parc impresionant fiind una din prioritati. Locuitorii comunei vor avea parte in 2012 de un nou loc de promenada, de un parc unde cei mici dar si cei mari isi vor putea petrece timpul cat mai frumos posibil.

Inceput de an scolar 2011-2012 la Independenta

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

SocialScolarii si prescolarii au participat in prima zi a noului an scolar la doua evenimente importante, cel al inaugurarii Liceului Tehnologic din comuna Independenta dar si al gradinitei renovate si modernizate  din Movila Verde, cu sprijinul important al Consiliului Judetean Constanta (CJC).

Festivalul International Turco-Tatar la Medgidia

Septembrie 2011, Dorin Mincu

CulturaSambata, 10 septembrie, Medgidia a fost gazda Festivalului International al Portului, Dansului si Cantecului Popular Turco-Tatar. Manifestarea a fost organizata de Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani, impreuna cu Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, si s-a desfasurat atat la Constanta cat si la Medgidia.

Baza sportiva finalizata in primavara anului 2012 la 23 August

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului Mugur Mitrana, locuitorii comunei 23 August vor beneficia din primavara anului viitor de un complex sportiv  in acord cu principiile, normele si standardele impuse de Uniunea Europeana iar incepand din acest an de un minunat After School la Mosneni.

Proiecte pentru dezvoltarea comunei Albesti

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaCalitatea drumurilor de pe raza intregii comune este o prioritate pentru administratia locala din Albesti, astfel ca acestea vor intra intr-un amplu proces de reabilitare in cel mai scurt timp. De asemenea, un alt proiect important pentru locuitori este introducerea canalizarii si construirea unei statii de epurare.

Festival de promovare al turismului pe bani europeni

Septembrie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria orasului Eforie, impreuna cu Institutul Cultural pentru Turism Eureka din Albena, Bulgaria si localitatea Negrea din Republica Moldova sunt parteneri in implementarea unui important proiect de promovare a turismului.

scoala de yachting pentru copii la Eforie

Septembrie 2011, Adrian Nicarel

Socialin sedinta ordinara a Consiliului Local din data de 31 august a fost aprobata, la propunerea edilului Ovidiu Brailoiu, asocierea dintre orasul Eforie si Asociatia sportiva Yacht Club Eforie. Asocierea dintre  orasul Eforie si Asociatia sportiva Yacht Club Eforie are ca principal scop infiintarea unei scoli de yachting pentru copii. Asociatia sportiva partenera in acest proiect isi desfasoara activitatea de trei ani, avand o mare experienta in acest domeniu.

Lucrari de pietruire in Amzacea

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul administratiei locale din comuna Amzacea, Constantin Radu, ne-a declarat ca in aceasta perioada se lucreaza intens la pietruirea drumurilor din comuna. Proiectul de pietruire a drumurilor de pamant din Amzacea, se realizeaza prin programul de pietruire a ulitelor de pamant de la sate, initiat in urma cu trei ani de Consiliul Judetean Constanta (CJC).

Manifestari prilejuite de deschiderea noului an scolar

Septembrie 2011, Adrian Nicarel

SocialEdilul comunei Cumpana, Mariana Gaju, a participat luni, 12 septembrie la deschiderea anului scolar 2011-2012, ocazie cu care a fost oficiata si slujba de sfintire pentru amplasamentul unde urmeaza sa fie construit “Centrul pentru tineret”.  incepand cu ora 9.00, Grupul Scolar Cumpana si-a deschis portile, astfel cei 1.000 de elevi, insotiti de parinti, bunici si cadre didactice au trait cu bucurie primul clinchet al clopotelului.

Proiect transfrontalier la Negru Voda

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain data de 8 septembrie, la sediul Casei de Cultura din Negru Voda a avut loc conferinta de presa pe proiectul  “Globul prieteniei - Cooperare transfrontaliera intre comunitatile care deruleaza activitati sportive - Kardam din Bulgaria si Negru Voda din Romania”.

Hramul bisericii "Nasterea Maicii Domnului" din Pestera

Septembrie 2011, Dorin Mincu

Social200 de persoane din comuna Pestera au sarbatorit in data de 8 august Hramul bisericii „Nasterea Maicii Domnului”, alaturi de ei participand autoritatile locale in frunte cu primarul comunei, Valentin Vrabie.

Comuna Cerchezu, beneficiara a proiectului "Casa Verde"

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain anul 2010 a fost depus la Agentia Fondului de Mediu, proiectul pentru ”Casa Verde”, investitie importanta pentru comuna ce a fost aprobata, urmand ca in cel mai scurt timp sa fie demarate lucrarile.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771