Sitirile editiei din data de 6 Septembrie, 2011

Isarescu: Lumea trece printr-o transformare deosebit de importanta. Nimeni nu stie ce se va intampla

Septembrie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaGuvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sustine ca o crestere economica nu se poate realiza doar daca dai mai multi bani in economie si ca pentru o crestere economica sanatoasa trebuie asigurata, in principal, stabilitatea preturilor.

Fotbal Liga a IV a

Septembrie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria VEST Rezultate si marcatori Gloria Baneasa – Steaua Sperantei Silistea 4-3 (3-1) – pentru gazde au marcat: Ceti Cristian in minutele 23, 40, Culeafa Sandu in minutul 33, Arau Cristian in minutul 50, iar pentru oaspeti au marcat: Calcan Lucian in minutul 38, Radu Stefan in minutele 53, 75. La juniori: 0-3. C.S. Pestera – Stiinta Poarta Alba 5-0 (4-0) – au marcat: Carnatiu Eduard in minutul 7, Ciocanel Bogdan in minutul 19, Normambet Dogan in minutul 40, Funda Dumitru in minutul 42, Anghel Petrica in minutul 63.

Fotbal Campionatul Judetean

Septembrie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria NORD Rezultate si marcatori Viitorul Fantanele – Dunaris Topalu 6-0 (3-0) – au marcat: Preda Marian in minutele: 23, 32, 58, 63, Leu Daniel in minutul 28 (autogol), Clinciu Gabriel in minutul 66.

Teren de joaca pentru copiii si tinerii din statiunea Olimp

Septembrie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localain urma cu o saptamana, mai exact pe 30 august, primarul Mihai Claudiu Tusac a inaugurat un teren de joaca pentru locuitorii cartierului de locuinte din statiunea Olimp. La actiune au participat peste 100 de locatari ai blocurilor din Olimp, copii si adulti, toti dornici sa puna piciorul pe gazonul artificial.

Harsova, o localitate in plin proces de dezvoltare si modernizare

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaLucrari de asfaltare a parcarilor Cu echipa de constructii pe care administratia locala Harsova a intarit-o prin infiintarea firmei SC Carsium Edil SRL la care primaria este actionar unic, se executa multe dintre lucrarile importante din oras.

Digul spart de la Garliciu va fi reparat

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaDigul ce apartine Administratiei Nationale a imbunatatirilor Funciare (ANIF), filiala judeteana Constanta va intra in cel mai scurt timp in reparatii capitale. Digul de protectie ce separa matca localitatii de Dunare a cedat pe data de 10 iulie a anului trecut, viitura producand o spartura de zeci de metri.

Consiliul Judetean Constanta reabiliteaza drumurile din Ciobanu

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaCa si alte administratii locale nici primaria din comuna Ciobanu nu dispune de fondurile necesare pentru a putea acoperi lucrarile incepute si astfel primesc sprijinul important al CJC-ului. “in aceasta perioada desfasuram multe lucrari de infrastructura foarte importante pentru comuna noastra, Consiliul Judetean Constanta fiind principalul nostru sprijin cu adevarat real”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul sef Ioan Suciu.

Eoliene date in folosinta la Saraiu

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Saraiu a incheiat un contract de asociere in participatiune cu o firma din Franta pentru un parc eolian, contract important atat pentru primarie dar si pentru locuitori. in cateva zile, cele doua eoliene de 5 Kw si cea de 1,6 Kw pe care primaria Saraiu le detine impreuna cu firma franceza SC Eolian Invest SRL, vor fi racordate la sistemul de energie electrica al comunei.

scoala din Topalu pregatita pentru noul an scolar

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaGheorghe Murat, edilul administratiei locale continua dezvoltarea si modernizarea comunei pe care o conduce, in aceasta perioada fiind preocupat de lucrarile privind amenajarea scolii din localitate. Astfel ca, de cateva saptamani se lucreaza la ridicarea unui gard important ce urmeaza sa imprejmuiasca unitatea de invatamant din comuna.

Lucrari de pietruire a drumurilor de pamant in Crucea

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain urma cu trei ani, Consiliul Judetean Constanta (CJC) a demarat un amplu si important program de reabilitare a drumurilor din localitatile judetului Constanta. ”Programul de pietruire a ulitelor de pamant” a venit si in sprijinul autoritatii locale din comuna Crucea in ceea ce priveste reabilitarea infrastructurii, avand in vedere ca bugetul local nu poate sustine in totalitate un astfel de proiect.

La Vulturu, au inceput lucrarile de modernizare a centrului comunei

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaimpreuna cu beneficiarii  Legii 416 privind venitul minim garantat, s-au desfasurat lucrarile de constructie a unui gard de 300 m din beton cu armatura din fier. “Lucrarile au fost demarate la inceputul acestui an, scopul fiind acela de a imprejmui gradinita, scoala cu clasele I-VIII dar si biserica.

Solarii in comuna Tortoman

Septembrie 2011, Bogdan Chirita

Administratie localaPrin programul “Consumam produse romanesti” si comuna Tortoman a primit incurajarea si sprijinul infiintarii de solarii in curtile celor mai gospodari locuitori astfel crescand suprafatele destinate producerii legumelor.

Viceprimar nou in comuna Vulturu

Septembrie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain cadrul sedintei Consiliului Local Vulturu ce a avut loc pe data de 30 august 2011, consilierii locali au aprobat, cu majoritate de voturi, o hotarare de Consiliu Local ce a vizat inlaturarea viceprimarului Petru Dragomir.

Proiectul de reabilitare a tramei stradale din Medgidia, aproape de final

Septembrie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul Medgidiei, Marian Iordache, a declarat ca, incepand cu 5 septembrie, se va turna covorul asfaltic pe strazile Rahovei, Lupeni si Ion Corvin.  Edilul a spus ca, in afara de aceste trei strazi, Primaria mai are de reabilitat inca patru artere, Dezrobirii, Mihai Viteazu, Bucovinei si Vaii, din proiectul de reabilitare a tramei stradale din Medgidia pe o portiune de 20,11 kilometri de strazi municipale.

155 de ani de la prima atestare documentara

Septembrie 2011, Dorin Mincu

SocialSpectacol de Ziua Orasului Medgidia Vineri, 2 septembrie, s-au implinit 155 de ani de la atestarea oficiala a numelui localitatii Medgidia. Cu ocazia acestui eveniment, in Piateta Decebal a avut loc un spectacol dedicat acestei zile.

Bacalaureat, sesiunea de toamna: Promovabilitatea in judetul Constanta este de 10%

Septembrie 2011, Dorin Mincu

SocialCea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a adus un nou val de tristete in randul absolventilor clasei a XII-a care sperau ca, macar acum, sa-si obtina diploma de Bac.  Candidatii care au sustinut sesiunea din toamna au reusit „performanta” de a obtine catastrofalul procent de promovabilitate de 15,5% (dupa centralizarea a 90% din datele parvenite de la inspectoratele scolare din tara).

Implementarea politicilor de mediu continua sa ramana deficitara

Septembrie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneEvaluarea finala a celui de-al saselea program de actiune pentru mediu arata ca marea majoritatea actiunilor prevazute in program au fost sau sunt pe cale de a fi finalizate. Cele sapte strategii tematice identificate in cel de-al saselea PAM (Programul de Actiune pentru Mediu)  - aerul, pesticidele, prevenirea si reciclarea deseurilor, resursele naturale, solul, mediul marin si mediul urban - au fost dezvoltate in vederea consolidarii politicii.

Eolienele salta cu 5 pozitii piata locala in topul celor mai atractive locuri de plantat "mori de vant"

Septembrie 2011, Adrian Nicarel

ActualitateRomania a facut cel mai mare salt dintre toate cele 35 de tari analizate de Ernst & Young intr-un top al atractivitatii pentru investitorii in energia verde. Principalul factor care a urcat piata locala de pe locul 21 pana pe 16 a fost avizul favorabil primit la mijlocul lunii iulie din partea Comisiei Europene pentru sistemul de sprijin al energiei verzi prin care in urmatorii zece ani vor fi acordate subventii de peste 10 miliarde de euro pentru investitorii in regenerabile.

Finantele s-au imprumutat de la banci aproape un miliard de euro de la inceputul anului

Septembrie 2011, Dorin Mincu

ActualitateMinisterul Finantelor Publice a imprumutat luni aproape un miliard de lei de la bancile comerciale, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, plasata la licitatie prin intermediul BNR.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771