Sitirile editiei din data de 6 Aprilie, 2007

Centru de informare pentru cetateni la Pestera

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimavara , natura isi schimba infatisarea , dar tot primavara primaria Pestera si-a schimbat sediul . De anul acesta , primaria din Pestera functioneaza in aceeasi cladire cu gradinita din localitate .

S.O.S. Padurile Romaniei

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaMinisterul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a lansat la sfarsitul lunii martie a.c. o campanie de constientizare publica prin care se doreste solidarizarea proprietarilor privati de paduri fata de implementarea programelor pentru o admninistrare durabila a fondului forestier. Se estimeaza ca aproximativ jumatate din fondul forestier national va fi detinut de privati dupa terminarea retrocedarilor; la momentul actual, 2,3 milioane de hectare de padure sunt deja in posesia proprietarilor privati, fiind solicitate in continuare si in diferite faze de analiza la comisiile locale si judetene de aplicare a Legii 247/2005 alte 2 milioane ha.

VIATA BATE FILMUL

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

CulturaIntr-un oras mic cum e Cernavoda, aparent linistit, unde in miezul noptii nu sunt motive sa spui ca nu te poti odihnii, iata ca un barbat in varsta de 41 de ani, a spart linistea, punand in alerta organele de politie.

PUNCTE TERMICE REABILITATE IN CERNAVODA

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

SocialIn decursul acestei saptamani, cernavodenii s-au putut bucura de un nou punct termic dat spre folosinta de catre Primaria Cernavoda. Sumele folosite pentru reabilitarea acestui punct termic, au fost sustrase din fondurile Consiliului Local. Pe viitor, exista in plan reabilitarea a altor sapte centre termice ce se afla in cartiere mai marginase ale orasului. Punctul termic care deja a fost reabilitat, pentru inceput furnizeaza energie termica si apa calda pentru 300 de famili, urmand ca in cel mai scurt timp posibil alte 300 de familii sa beneficieze de aceste conditii.

Panouri de informare in Cernavoda

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaIn Cernavoda vor exista panouri de informare pentru cetateni. Aceste transferuri de informatii intre autoritatile locale si cetateni au luat fiinta in urma proiectului Democratie participativa in judetul Constanta”, ce a fost finantat de catre finantat prin Programul de Cooperare intre Flandra si Romania.

IEPURASUL A VENIT MAI DEVREME LA PENSIONARII DIN CERNAVODA

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaCu prilejul Sfintei Srbatori de Paste, Primarul orasului Cernavoda Gheorghe Hansa impreuna cu Consiliul Local, au demarat o actiune ce are ca punct de plecare pensionariirdquo;.Astfel, o parte din personalul de la Asistenta Sociala, s-a deplasat pe teren, batand la usa fiecarui pensionar, pentru a le face cadouri de Paste.

ALINA SLAV NU A FOST INCA GASITA

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

SocialElena Alina Slav tanara in varsta de 15 ani, din Cernavoda care s-a inecat dupa spusele prietenilor ei in canalul de aductiune din apropierea localitatii Seimenii Mici, in urma cu aproximativ o luna, continua sa fie pusa sub urmarire generala.

Un invatamant civilizat pentru elevii din Medgidia

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

CulturaPrimaria Medgidia a realizat in ultimii doi ani mai multe investitii in scolile, liceele si gradinitele din oras, pentru a crea conditii civilizate de studiu. in anul 2004 a fost lansat proiectul Reabilitarea si modernizarea unitatilor de invatamant prin emisiunea de obligatiuni.

Primaria Medgidia sustine, promoveaza si premiaza copiii Medgidiei.

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain fiecare an, Primaria premiaza cei mai buni elevi, care au medii peste 9,50 la invatatura si care au obtinut premii la diverse concursuri nationale/internationale.Din anul 2005, la initiativa primarului Dumitru Moinescu se acorda Bursa de merit Medgidia ce se acorda elevilor si studentilor talentati, cu rezultate foarte bune la invatatura dar care au o situatie financiara nu prea buna in familii.

Primaria Medgidia incepe reabilitarea drumurilor din oras

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

SocialPrimaria municipiului Medgidia a demarat procedura legala privind reabilitarea strazilor din oras, afectate de traficul masinilor de mare tonaj.Dupa cum se cunoaste, medgidienii se confrunta cu o problema grava privind traficul masinilor de mare tonaj care traverseaza o parte a orasului.

Medgidia oras deschis Europei !

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaSimona si Dan Udrea din Medgidia sunt castigatorii premiului special oferit de Primaria Medgidia la revelionul integrarii, premiu ce a constat intr-o excursie de 5 zile la Strasbourg. Ei s-au intors de curand din aceasta excursie si ne-au impartasit cateva din impresiile de calatorie.

Curatenie generala la Tortomanu

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaInpragul primaverii , si mai precis in pragul sarbatorilor pascale administratia de la Tortomanu a efectuat curatenia generala de care , comuna avea nevoie . Activitatea a constat in adunarea deseurilor animale , adunate de localnici la periferia orasului .

Administratia locala de la Crucea, cu si pentru oameni !

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Crucea este alaturi de locuitorii comunei a caror situatie materiala nu le permite sa pregateasca si sa intampine Sarbatoarea Pastelui asa cum fiecare om isi doreste . Pentru aceasta , primarul comunei Crucea , Gheorghe Frigioiu , sprijinit de Consiliul Local au impartit pachete de Paste unui numar de 100 de familii cu o situatie materiala precara .

Apa poatbila in Cicarlia de Jos

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain pragul sarbatorilor pascale primaria Ciocarlia a realizat curatenia generala de primavara. Aceasta actiune a constat in plantarea de pomi, dar si varuirea copacilor, a gardurilor si a bordurilor trotuarelor.

Istorie si realitate la Adamclisi

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaCa in fiecare an , administratia locala de la Adamclisi a pregatit si anul acesta pachete cu alimente pentru mai multe familii cu situatie materiala precara , domiciliate in comuna . Este vorba despre 300 de familii carora , joi si vineri le-au fost impartite pachete ce contineau un pui , 1 litru de ulei si un kilogram de orez .

Sistem de colectare a deseurilor la Poarta Alba

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain cadrul programului de dezvoltare a infrastructurii si de infrumusetare a imaginii comunei, administratia locala de la Poarta Alba va amenaja langa sediul primariei o parcare care va putea suporta 10 poate chiar 12 masini.

Cobadin in Uniunea Europeana

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaCa in fiecare an comuna Cobadin isi continua procesul de dezvoltare si imbunatatire a conditiilor de trai care annual trebuie sa atinga standarde cat mai ridicate . Odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana , Primaria Cobadin a inceput tratativele cu una dintre tarile integrate , si anume Olanda .

F.C. Inter Ion Corvin urmareste Divizia D!

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

SportUnul dintre obiectivele pe care le-a avut in vedere admnistratia locala de la Ion Corvin, pentru acest an, a fost intemeierea unei echipe de fotbal care sa reprezinte comuna si care sa obtina rezultate cat mai frumoase la campionatele judetene. Acesta a fost motivul pentru care duminica, 1 aprilie, in comuna Ion Corvin a avut loc un mini campionat de fotbal, la care au participat 3 echipe din satele Viile, Raristea si Ion Corvin.

Administratia din Baneasa a construit case noi pentru sinistratii din Oltina

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain urma inundatiilor din primavara lui 2006, mai multe familii din Oltina au ramas fara un acoperas deasupra capului, motiv pentru care, administratia locala de la Baneasa a construit in timp record 7 case pentru sinistrati.

Cuza Voda, in pragul sarbatorilor pascale

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain pragul sarbatorilor de Paste comuna Cuza Voda se pregateste de ultimele actiuni ce sunt menite sa imbunatateasca atat imaginea comunei cat si nivelul si conditiile de trai ale locuitorilor. Pentru aceasta, in data de 3 martie 2007 s-a facut receptia finala la reparatiile exterioare care au fost facute la biserica din Cuza Voda.

Lovitura in dosarul Loteria.

6 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateDNA a inceput urmarirea penala impotriva lui Voiculescu si a fiicei sale, Camelia, suspectati ca ar fi spalat banii cistigati ilicit de Copos.Dan Voiculescu si fiica sa, Camelia, sint invinuiti de procurorii DNA ca si-ar fi pus la dispozitie conturile personale si ale firmei Grivco SA pentru a spala banii obtinuti de fostul vicepremier conservator George Copos in afacerea cu spatii vindute Loteriei Romane.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771