Sitirile editiei din data de 30 August, 2011

Trofeul "Mamaia" 2011 a ajuns la constanteanca Andreea Olariu

30 August 2011, Dorin Mincu

Administratie localaEvenimentul, organizat de Consiliul Judetean Constanta si Fundatia „Fantasio”, intre 25 si 28 august, a adunat in incinta Teatrului de Vara Soveja din Constanta un numar impresionant de spectatori, care au trait impreuna cu participantii din cadrul celor trei sectiuni ale concursului - Interpretare, Creatie si Rock, dar si cu artistii consacrati, prezenti in recitaluri, emotia si bucuria muzicii de calitate.

Fotbal Liga a IV a

30 August 2011, Bogdan Chirita

SportSeria VEST Rezultate si marcatori Steaua Sperantei Silistea – Perla Murfatlar 1-3 (1-3) – pentru gazde a marcat Meauca Marian in minutul 43, iar pentru oaspeti au marcat: Marinescu Daniel in minutul 5 (autogol), Nae Ciprian in minutul 22, Mustafa Dogan in minutul 29. La juniori: 3-5. Dacia Mircea Voda – Carsium Harsova 3-0 (1-0) – au marcat: Rusu George in minutul 1, Mitu George in minutul 54, Ciobanu Vasile in minutul 61.

Campionatul Judetean de Fotbal

30 August 2011, Bogdan Chirita

SportSeria NORD Rezultate si marcatori Dunarea Ciobanu – Sportul Tortoman 6-1 (1-0) – pentru gazde au marcat: Lungu Gabriel in minutul 17, Tudor Radu in minutul 59, Acreala Radu in minutele 66, 76, Culea Dumitru in minutele 70, 85, iar pentru oasteti a marcat Boaru Nicolae in minutl 83.

Jucatorii A.S. Steaua Sprantei Silistea lupta pentru castigarea Trofeului Dogan

30 August 2011, Bogdan Chirita

SportSambata, Steaua Sperantei Silistea a debutat in Liga a Patra. Cu stangul, e drept, dupa ce a pierdut acasa, 1 la 3 cu una dintre veteranele Ligii a IV a, Perla Murfatlar. Dar la Silistea, ambitiile sunt mari.  Si cum performanta vine in primul rand prin motivare, unul dintre sponsorii echipei a instituit Trofeul Dogan. Trofeul poarta numele unuia dintre cei mai mari jucatori de fotbal pe care i-a dat vreodata Medgidia, Abdulgani Dogan, si va fi acordat la finele campionatului celui mai bun jucator al echipei Steaua Sperantei Silistea, care va primi si un cec in valoare de 1.

Wireless gratuit la Mangalia

30 August 2011, Dorin Mincu

Administratie localaLocuitorii si turistii din sudul litoralului beneficiaza, gratuit, de internet prin sistem wireless, facilitate pusa la dispozitie de Primaria Mangalia printr-un parteneriat public - privat.  Internet de la Mangalia, la Olimp.

Tabara de Pictura de la Medgidia la final

30 August 2011, Adrian Nicarel

Culturain perioada 18-28 august, s-a desfasurat la Medgidia ce-a de-a VIII-a editie a Taberei Internationale de Pictura ,,Lucian Grigorescu”.  La aceasta editie au participat 14 pictori din Bulgaria, Serbia, Macedonia, Turcia si Romania, artisti plastici ce au lasat municipalitatii opere importante. Au fost prezenti in tabara de la Medgidia: Mufit Isler si Rusen Esref Yilmaz din Turcia, Miroslav Iovanovich – Serbia, Simonida Filipova Kitanovska si Sonja Dimovska din Macedonia, Gergana Rahneva si Rumen Racicov din Bulgaria, Cornelia Gherlan, Oana Sfetcu, Mariana Samoila, Octavia Stratulat, Ioana Streinu, Constantin Papadopol si Mircea Costea din Romania.

Victor Ponta, in vizita la Tabara Navodari

30 August 2011, Dorin Mincu

PoliticLiderii PSD au vizitat orasul administrat de social democratul Nicolae Matei si si-au amintit de primele vacante petrecute in Tabara de aici. Presedintele PSD Victor Ponta, alaturi de sotia sa, Daciana Sarbu si alti lideri locali si nationali social democrati – s-au aflat, vineri in orasul Navodari.

Municipalitatea Constanta a decis transferarea Cazinoului in administrarea MDRT pentru a fi reabilitat

30 August 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaConsilierii locali ai municipiului Constanta au decis, miercuri, 24 august, transferarea Cazinoului din administrarea municipalitatii in cea a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru ca imobilul sa fie reabilitat, iar apoi cladirea sa fie din nou trecuta in domeniul privat al administratiei locale.

Sedinta Consiliului Local Ostrov

30 August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Ostrov, Niculae Dragomir a convocat pe 30 august la sediul primariei, consilierii locali ai comunei in vederea dezbaterii celor 17 puncte de pe ordinea de zi. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de primarul comunei.

Campanie de igienizare a institutiilor de invatamant din Mircea Voda

30 August 2011, Dorin Mincu

Administratie localaAdministratia locala a comunei Mircea Voda  a incheiat deja, acolo unde a fost nevoie, reparatiile la unitatile scolare si igienizarea locatiilor ce vor gazdui orele de curs pe parcursul  unui nou an scolar.

Adamclisi, gazda Campionatului National de Endurocross

30 August 2011, Iulia FÓlfan

Sportin perioada 27-28 august, a avut loc in premiera la Adamclisi, in fosta cariera de piatra de la Urluia, cea de-a VII-a etapa a Campionatului National de Endurocross si Cupa ”Tropaeum Traiani” la Motocros.  Proiectul Federatiei Romane de Motociclism a fost realizat in parteneriat cu Directia Judeteana de Tineret si Sport Constanta,  Prefectura Constanta si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Primariile au solicitat peste 200 milioane lei in vederea realizarii de piste pentru biciclisti

30 August 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropenePrima sesiune a noului program destinat realizarii de piste pentru biciclisti in localitati s-a incheiat si a adunat la final 121 de proiecte depuse, arata datele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), publicate pe site-ul institutiei.

Romania, suspendata de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon

30 August 2011, Adrian Nicarel

ActualitateRomania a fost suspendata de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon, decizia finala a Comitetului de Conformare a Protocolului de la Kyoto, care confirma concluziile preliminare din 8 iulie, fiind in vigoare pana la rezolvarea neconformitatilor identificate.  "Comitetul de Conformare al Protocolului de la Kyoto a comunicat, in sedinta publica, decizia finala referitoare la neconformitatile identificate la nivelul Inventarului National al Emisiilor de Gaze cu Efect de Sera (INEGES 2010), transmis in 2010 de Romania.

Gradinita din Ciocarlia de Sus reabilitata

30 August 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarul comunei Ciocirlia, Traian Dragomir s-a axat in aceasta perioada pe lucrarile de reabilitare si modernizare a gradinitei din Ciocirlia de Sus. Lucrarile de reabilitare au fost facute in vederea realizarii unei cladiri care sa corespunda atat din punct de vedere al normelor in vigoare referitoare la spatii cu destinatia invatamant prescolar cat si al necesitatilor de scolarizare ale comunitatii.

Centru Multifunctional la Baneasa

30 August 2011, Iulia FÓlfan

SocialCentrul Multifunctional va dispune de un cabinet de medicina interna, unul de pediatrie, intre 5-20 paturi pentru spitalizare si un punct de lucru al Unitatii de Primire Urgente. Acesta va fi un punct de lucru al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, cadrele medicale urmand a fi platite din fondurile acestuia si se va afla in subordinea Consiliului Judetean Constanta (CJC).

Proiect de infrastructura intre Lipnita si Kainargea

30 August 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPe data de 25 august la sediul primariei Lipnita s-a semnat contractul de executie privind proiectul transfrontalier ce vizeaza realizarea unui drum de 11 kilometri, care va uni Romania de Bulgaria.  Administratia locala Lipnita a implementat in perioada 2010-2011 proiectul „Cooperare transfrontaliera in administratia publica intre comunele Kainargea din Bulgaria si Lipnita, Romania”.

La Izvoru Mare s-a ridicat o geamie noua

30 August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala a comunei Pestera a construit o geamie pentru toti locuitorii de religie musulmana din localitatea Izvoru Mare. Vechea constructie a geamiei era din chirpici astfel ca a cedat cu timpul, edilul Valentin Vrabie considerand astfel ca este momentul pentru constructia uneia noi.

Reabilitarea fantanii din Razoare

30 August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrin forte proprii, edilul comunei Oltina Gheorghe Chirciu, nu renunta la proiectele incepute, finalizand in aceasta perioada lucrarile de reabilitare a unei fantani din satul Razoare. in acest sens s-au efectuat lucrari la soclul acesteia, astfel protectia unor eventuale inundatii sa fie asigurata. De asemenea s-a sapat si un sant pentru ca apa sa aiba pe unde se scurge si s-a creat un spatiu special pentru ca animalele sa se poata adapa in voie si cu usurinta.

Administratia locala Deleni preocupata de institutiile de invatamant

30 August 2011, Dorin Mincu

Administratie localain aproximativ doua saptamani, elevii scolilor de pe raza comunei Deleni vor pasi in unitati curate si igienizate, conform declaratiilor edilului Marian Dan. O prioritate pe agenda de lucru a edililor constanteni, in aceasta perioada, o reprezinta lucrarile de igienizare a scolilor si gradinitelor.

Reabilitarea pietei din Cobadin

30 August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala a comunei se preocupa in aceasta perioada de reabilitarea pietei de legume si fructe din Cobadin, edilul Cristian Telehoi dorind sa creeze pentru locuitorii comunei nu numai un spatiu modern dar si sigur. “inca de saptamana trecuta au inceput lucrarile la piata ce se intinde pe o suprafata de aproximativ 400 mp, acestea constand in: schimbarea acoperisului, amenajare grupuri sanitare noi, alimentare cu apa, crearea unei fose septice, etc.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771