Sitirile editiei din data de 23 August, 2011

Cine va face bani cu aurul, gazele, petrolul si apa Romaniei

August 2011, Dorin Mincu

Administratie localaAgentia Nationala pentru Rezerve Minerale (ANRM) a acordat, de la inceputul acestui an, 12 concesiuni unui numar de cinci firme pentru explorarea si exploatarea  unor perimetre asociate unor zacaminte petrolifere si de gaze.

Fostul secretar al comunei Baraganu, Nicut Luminita acuzat in instanta

August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn luna iulie, primaria comunei Baraganu a formulat catre Parchetul de pe langa Judecatoria Mangalia, o plangere penala impotriva doamnei Nicut Luminita, care a detinut temporar functia de secretar al comunei. Titu Neague, seful administratiei publice din comuna ne-a declarat ca, plangerea penala se refera la savarsirea anumitor infractiuni, cum ar fi: sustragere sau distrugere de inscrisuri dar si abuz in serviciu contra intereselor publice si neglijenta in serviciu.

Programare meciuri in Campionatul de fotbal editia 2011-2012

August 2011, Bogdan Chirita

Sport Liga a IV a Seria Est Etapa I, 27.08.2011  Gloria Albesti Portul Constanta Viitorul Pecineaga Viitorul Cumpana Caricos Constanta C.

50 de copii din Republica Moldova isi petrec vacanta la Navodari

August 2011, Iulia FÓlfan

SocialConsiliul Local al orasului Navodari a aprobat, la initiativa primarului Nicolae Matei, propunerea ca mai multi copii cu rezultate dintre cele mai bune la invatatura din judetul Covasna sa-si petreaca vacanta in Tabara Navodari.

Cel mai vechi papirus din Europa si singurul din Romania a ajuns la Mangalia

August 2011, Dorin Mincu

CulturaMuzeul de Arheologie Callatis Mangalia si Primaria Municipiului Mangalia au organizat luni, 22 august 2011, la sediul muzeului callatian, ceremonia oficiala de predare – primire a singurului papirus din Romania si cel mai vechi papirus din Europa.

Spectacolul lui Stefan Banica la Mangalia, o seara la superlativ

August 2011, Dorin Mincu

SocialPrimaria Municipiului Mangalia a pregatit o surpriza deosebita turistilor si localnicilor din sudul litoralului: la final de Festival Mangalia, in seara de 16 august 2011, la ora 21.00 pe scena plutitoare din cel mai modern port turistic din sud-estul Europei a urcat.

In luna august comuna Silistea a imbracat straie de sarbatoare

August 2011, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala a comunei Silistea a organizat pe parcursul a trei zile, incepand cu data de 13 august, cea de-a IX-a editie a ”Zilelor Silistei”, o serie de manifestari dedicate tuturor locuitorilor si nu numai. Manifestarile prilejuite de aceasta sarbatoare, au cuprins un program divers cu spectacole, concerte, cantece si dansuri populare, precum si multe concursuri de divertisment inedite.

Targul Colectionarilor de Antichitati ANTICA.

August 2011, Iulia FÓlfan

Actualitatein perioada 19 - 23 august, in parcul din fata primariei Eforie se desfasoara acest important targ, organizat in parteneriat cu administratia locala. Devenit deja traditie pentru Eforie Sud, cea mai veche statiune a litoralului romanesc, la targ participa colectionari din intreaga tara, de la Timisoara si pana la Iasi, Cluj sau Bacau.

"Euforia Eforiei" ajunsa la cea de-a X-a editie

August 2011, Iulia FÓlfan

SocialOrasul Eforie a imbracat straie de sarbatoare timp de cinci zile. Atat locuitorii cat si turistii aflati in perioada 15-19 august in frumoasa statiune s-au putut bucura de momentele traite la cea de-a X-a editie a serbarii ”Euforia Eforiei”.

Platforma "Investitii in potential" 2011, promoveaza tenisul in scaun rulant

August 2011, Adrian Nicarel

Socialin perioada 8 – 20 august 2011, Fundatia Licinium in parteneriat cu Clubul Sportiv Show Time a derulat stagiul de pregatire de tenis de camp in scaun rulant ce are ca scop crearea unui nucleu de 10 sportivi care sa reprezinte lotul national pentru tenis de camp in scaun rulant, desfasurat in tabara Luminita – Eforie Nord.

Teren de sport la scoala din Mereni

August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac si-a propus pentru acest an sa investeasca intr-un teren de sport pentru scoala, astfel elevii cat si tinerii comunei putandu-se bucura de un astfel de loc. Unitatea de invatamant din comuna Mereni a fost, conform declaratiilor primarului, renovata cu sprijinul Bancii Mondiale.

Institutiile de invatamant din Topraisar, o prioritate pentru edilul Gheorghe Stelian

August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna  a igienizat toate scolile si gradinitele din comuna pentru ca scolarii si prescolarii sa intampine, in bune conditii noul an scolar 2011-2012.   O prioritate stringenta pe agenda de lucru a edililor constanteni pe perioada vacantei de vara au fost lucrarile de igienizare in unitatile scolare si gradinite.

Proiecte importante pentru locuitorii din Lazu

August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala vine cu vesti imbucuratoare pentru locuitorii din Lazu!  in cel mai scurt timp vor fi demarate lucrarile de montare a retelei de distributie de gaze naturale si se va finaliza noua gradinita cu program normal.

sedinta Consiliului Local Mihai Viteazu

August 2011, Dorin Mincu

Administratie localaCei 13 consilieri ai Consiliului Local Mihai Viteazu se vor intruni joi 25 august  in sedinta ordinara pentru a dezbate proiectele de hotarari initiate de edilul Gheorghe Grameni.  Printre proiectele ce vor fi dezbatute de alesii locali, amintim proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2011.

Edilul Titu Neague implicat in toate lucrarile din comuna Baraganu

August 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaUna din dorintele primarului este aceea de a duce la bun sfarsit toate proiectele incepute de fostul edil, acestea fiind unele foarte importante pentru dezvoltarea si modernizarea comunei Baraganu. Asa cum ne-a declarat edilul, lucrarile  de reabilitare a Scolii generale cu clasele I-VIII din Lanurile au fost finalizate.

"Flori la malul marii"

August 2011, Iulia FÓlfan

CulturaAdministratia locala Pecineaga si-a propus pentru acest an o serie de activitati culturale educative ale Bibliotecii pentru copiii comunei, sprijiniti fiind si de bibliotecara Tintaveanu Alina. Primaria comunei Pecineaga a organizat pentru prima data, pe 19 august ora 10.

Drumurile din Istria vor fi asfaltate

August 2011, Dorin Mincu

Administratie localaLucrarile de infrastructura vor fi posibile prin Programul privind reabilitarea si modernizarea a 10.000 km de drumuri de interes judetean si drumuri de interes local.   Printre administratiile publice locale din judetul Constanta care au primit aviz favorabil de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) pentru asfaltarea strazilor din comuna se numara si primaria Istria.

La Cumpana au fost botezati 5 copii aflati in asistenta maternala

August 2011, Adrian Nicarel

SocialPe data de 15 august, cu ocazia sarbatoririi Adormirii Maicii Domnului, un numar de 5 copii aflati in asistenta maternala, au primit Taina Sfantului Botez, slujba fiind oficiata de inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. La Cumpana, botezul micutilor a devenit de-acum o traditie, Mariana Gaju, edilul comunei fiind initiatoarea acestui important eveniment. Copiii au primit Taina Sfantului Botez chiar de la inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a fost prezent la Cumpana si cu ocazia sarbatorii hramului bisericii din comuna.

Lucrari de asfaltare a strazilor din Tuzla

August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul Florin Constantin Micu ne-a declarat ca Tuzla se afla in plin proces de asfaltare a strazilor Pasajului, Aviatorilor, Farului si ca se doreste ca in luna septembrie toti cei 3 km de drumuri sa fie finalizati.

Administratia locala Gradina a amenajat un teren de fotbal pentru echipa comunei

August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaCum lucrarile de la baza sportiva din comuna Gradina nu s-au finalizat inca, edilul Gabriela Iacobici se axeaza in acest moment pe crearea unui teren in Cheia. Un proiect ce trebuie finalizat este amenajarea bazei sportive, pentru care  a fost primita suma de  50.000 de lei de la Guvern, lucrarile fiind realizate in proportie de 60%. Astfel ca, se asteapta si restul de bani pentru a putea continua lucrarile.

Cum au strans "Clarvazatorii" romi din clanul Marks 40 de milioane de dolari, inselandu-i pe americani

August 2011, Dorin Mincu

ActualitateZece membri ai clanului de etnie roma Marks, care s-au mutat in SUA in anii '80 si au devenit faimosi "clarvazatori", au fost arestati, in frunte cu Nancy Marks, figura cea mai pregnanta a gruparii, pentru inselaciuni de 40 milioane de dolari.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771