Sitirile editiei din data de 2 August, 2011

Comuna Albesti, fara primar!

August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaDin cauza faptului ca a ajuns la limita, edilul Gheorghe Moldovan a hotarat sa demisioneze, sechestrul pus pe conturile primariei fiind maximul a tot ce se mai putea intampla rau in comuna pe care a condus-o cu sufletul.

Harsova, un oras in plina ascensiune

August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul orasului Harsova, Tudor Nadrag, mizeaza pe continuitatea tuturor proiectelor incepute in anul 2010, acesta considerandu-le foarte importante pentru comunitatea pe care o conduce cat si un proces semnificativ in dezvoltarea urbei.  Una din lucrarile importante pe care primarul si le-a propus este alimentarea cu apa a comunitatii fostului sector Zootehnic din Harsova. Cu bani de la bugetul local al administratiei locale se doreste realizarea celor 5 km de retea de apa.

Mangalia va avea doua biserici noi

August 2011, Adrian Nicarel

SocialPe langa proiecte de promovare a turismului si dezvoltare a zonei de sud a litoralului romanesc, pachetele pentru pensionarii, constructia de locuinte sociale si locuinte de inchiriere, anvelopare blocuri si multe alte proiecte pentru cetateni, primarul Mihai Claudiu Tusac depune eforturi pentru gasirea de fonduri pentru a se putea finaliza lucrarile de constructie a doua mari biserici: cea de pe strada Rozelor cu hramul „Sfintii Mihail si Gavriil” si cea din statiunea Neptun, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Administratia din Cuza Voda a sistat o parte din lucrarile importante pentru comunitate. Motivul: lipsa fondurilor.

August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al localitatii Cuza Voda, Eugen Dumitru, ne-a declarat ca, anul acesta, bugetul primariei este unul foarte restrans si astfel multe din lucrarile importante au fost sistate. Cu toate greutatile pe care le intampina in aceasta perioada si peste care spera sa treaca cu brio, primarul isi doreste ca in acest an sa duca la bun sfarsit  proiectul pe Masura 3.

Lucrarile la Caminul Cultural din Dumbraveni sunt in plina desfasurare

August 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaDorinta edilului Gheorghe Cenusa, de a construi un Camin cultural si in localitatea de resedinta a unitatii administrativ teritoriale a prins contur. “in luna septembrie vom inaugura Caminul cultural si astfel vom avea o cladire pentru desfasurarea evenimentelor culturale, a nuntilor, botezurilor dar si a serbarilor de tot felul” a declarat pentru Graiul Dobrogei, primarul Gheorghe Cenusa.

Gradinite nefinalizate in Amzacea

August 2011, Dorin Mincu

Administratie localaAsa cum ne-a declarat edilul comunei Amzacea, Radu Constantin gradinitele din comuna nu pot fi finalizate intrucat Guvernul nu a mai alocat bani pentru incheierea lucrarilor.   Din cauza faptului ca Guvernul Romaniei a uitat de situatia in care se afla cele trei unitati prescolare, din Amzacea, Casicea si General Scarisoreanu, edilul declara ca “acestea se vor distruge si vom pierde si banii investiti pana in prezent”.

In luna august comuna Silistea imbraca straie de sarbatoare

August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala a comunei Silistea urmeaza sa organizeze, pe o perioada  de trei zile, incepand cu data de 13 august, cea de-a IX-a editie a Zilelor Silistei, o serie de manifestari dedicate tuturor locuitorilor si nu numai.

Toate proiectele primarului Nicolae Matei, votate de Consiliul Local

August 2011, Dorin Mincu

Administratie localaNicolae Matei, primarul orasului Navodari a convocat Consiliul Local, la sfarsitul saptamanii trecute, in sedinta ordinara pentru a dezbate si supune spre aprobare un numar de 52 de proiecte inscrise in ordinea de zi, plus alte 6 proiecte trecute in ordinea suplimentara.

Cooperare transfrontaliera intre comunele Kainargea si Lipnita

August 2011, Iulia FÓlfan

Fonduri EuropeneAdministratia locala Lipnita a implementat in perioada 2010-2011 proiectul „Cooperare transfrontaliera in administratia publica intre comunele Kainargea din Bulgaria si Lipnita, Romania”, conferinta de inchidere a proiectului desfasurandu-se in data de 27 iulie.

Comuna Independenta va beneficia de o gradinita cu program normal

August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 28 iulie, la sediul administratiei locale din Independenta a avut loc deschiderea ofertelor pentru  proiectarea tehnica si executia de lucrari de „infiintare a gradinitei cu program normal".

Zilele comunei Pantelimon

August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaVasile Neicu, edilul comunei Pantelimon a organizat pe data de 30 iulie,  la trei zile dupa sarbatorirea patronului spiritual al comunei Pantelimon, sfantul ce a dat si numele comunei, Zilele comunei.

Evenimente importante desfasurate in Eforie

August 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain luna august si septembrie, administratia locala din  Eforie va gazdui doua evenimente importante care se vor organiza cu sprijinul primariei orasului. Targ de antichitati in Eforie Sud Pentru al treilea an consecutiv, primaria Eforie organizeaza in perioada 19-23 august in parteneriat cu societatea Medialux, o noua editie a targului de antichitati ”Antica”.

Administratia locala Deleni preocupata de institutiile de invatamant

August 2011, Dorin Mincu

Administratie localain aproximativ doua luni, elevii scolilor de pe raza comunei Deleni vor pasi in niste unitati curate si igienizate, conform declaratiilor edilului Marian Dan. O prioritate pe agenda de lucru a edililor constanteni, in aceasta perioada, o reprezinta lucrarile de igienizare a scolilor si gradinitelor. Edilul de la Deleni, Marian Dan a declarat pentru Graiul Dobrogei ca la acest capitol lucrarile se desfasoara conform planului, acestea fiind in plin proces de executare.

Primul acord GECT din Romania, se va semna intre Medgidia si Silistra

August 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaLa Primaria Medgidia au avut loc, la sfarsitul saptamanii trecute, intalniri de lucru ale edililor din orasul bulgar Silistra cu reprezentantii administratiei locale.  Primarul Silistrei, domnul Ivo Kirilov Andonov, impreuna cu directorul Directiei Energetice, domnul Valeri Georgiev, si directorul Directiei Resurse Umane, doamna Krasimira Stoianova au analizat impreuna cu primarul Marian Iordache si juristii Primariei,  aspectele acordului de Cooperare Teritoriala cu Raspundere Limitata Medgidia-Silistra.

Scoala si gradinita din Topalu pregatite pentru venirea anotimpului rece

August 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPrintre lucrarile importante la unitatile de invatamant din comuna, se numara si igienizarea acestora, scolarii si prescolarii revenind in clase gata pregatite sa-i primeasca. Gheorghe Murat, edilul administratiei locale din comuna Topalu s-a aprovizionat inca din vara cu necesarul de lemne pentru scoala si gradinita, astfel neexistand riscul de a ramane fara combustibil pe perioada iernii. Acestea au fost pregatite si depozitate in spatii ferite de umezeala, unde sa se mentina uscate pana la venirea sezonului rece.

Proiecte importante cu fonduri de la Uniunea Europeana in Negru Voda

August 2011, Iulia FÓlfan

Fonduri EuropenePe data de 27 iulie, la Casa de Cultura din Negru Voda, Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana a organizat cu sprijinul administratiei locale o intalnire cu locuitorii orasului cu privire la doua proiecte importante pentru ei.

A inceput Ramazanul

August 2011, Dorin Mincu

Actualitateincepand de luni, 100.000 de credinciosi de confesiune islamica din Romania au intrat in cel mai lung si aspru post din ciclul religios anual – Postul cel Mare al Ramazanului – care dureaza 29 de zile.  Pe toata perioada postului de Ramazan, geamiile si moscheile din lumea intreaga sunt deschise toata noaptea. De asemenea si geamiile din Constanta vor fi deschise pe parcursul noptii.

30% din fondurile europene alocate pentru agricultura si dezvoltare rurala au fost deja platite

August 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a efectuat plati in valoare de peste 2,3 miliarde de euro pentru decontarea cheltuielilor efectuate de catre beneficiarii fondurilor europene pentru dezvoltare rurala.

Reducerea prefinantarii la 10% va afecta doua treimi dintre beneficiari

August 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneMasura diminuarii cuantumului prefinantarii acordate in proiectele finantate din fonduri structurale si de coeziune de la 30% la 10% se va rasfrange asupra a doua treimi dintre beneficiari, mai ales IMM-uri, organizatii neguvernamentale sau autoritati locale, sustin majoritatea consultantilor.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771