Sitirile editiei din data de 26 Iulie, 2011

E o certitudine, Guvernul va trage prima transa si din noul acord cu FMI

Iulie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaCo-presedintele USL Victor Ponta a declarat, luni, ca este "o certitudine" faptul ca Guvernul va folosi si banii pusi la dispozitie de Fondul Monetar International prin acordul stand-by de tip preventiv.

A doua editie a Festivalului Mangalia se pregateste de deschidere

Iulie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaMaraton de spectacol live, zeci de artisti celebri si multe surprize ii asteapta pe mangalioti si pe turistii care se vor afla pe litoral in perioada 10-15 august. Cea de-a doua editie a Festivalului Mangalia isi va deschide portile in acest interval, intr-un concept inedit si un nou decor. Editia a doua a Festivalului Mangalia se va desfasura in perioada 10-15 august 2011 in cel mai modern Portul Turistic din sud estul Europei, Portul Turistic Mangalia, proaspat inaugurat la inceputul lunii iulie.

Tuzla, o comuna in plina dezvoltare si modernizare

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al administratiei locale din Tuzla, ne-a comunicat ca aceasta perioada este una infloritoare pentru localitate in ceea ce priveste constructiile noi, lucrarile de reabilitare, extindere retele de apa si canalizare si nu in ultimul rand infrastructura.

Niculae Stan preocupat de dezvoltarea comunei Pecineaga

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 29 iulie va avea loc licitatia organizata de Primaria Pecineaga pentru extinderea sediului administratiei locale din comuna. Conform declaratiilor edilului, data limita de depunere a ofertelor este 29 iulie, ora 10.

Noua sedinta de Consiliu Local cu scantei

Iulie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaAlesii locali din Mangalia nu si-au pierdut vechile obiceiuri. Asa cum ne-au obisnuit, fiecare sedinta de Consiliu Local e un prilej pentru un nou scandal. La sedinta extraordinara de ieri, o parte dintre consilierii locali au preferat sa paraseasca sala de consiliu, nemultumiti de proiectele de hotarare aflate pe ordinea de zi.

FMI avertizeaza SUA sa majoreze rapid plafonul de indatorare

Iulie 2011, Adrian Nicarel

ActualitateFondul Monetar International (FMI) a avertizat luni Statele Unite ca trebuie sa majoreze rapid plafonul de indatorare si sa aduca datoriile sub control, pentru a proteja economia mondiala. FMI a constat intr-un raport de evaluare a perspectivelor economiei americane ca ritmul lent de redresare poate continua, cu unele ajustari fiscale, dar a notat ca datoriile publice reprezinta un motiv de ingrijorare.

Reabilitarea dispensarului uman din comuna Cobadin

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala efectueaza lucrari de reparatii la dispensarul uman din comuna cu sprijinul important al Consiliului Judetean Constanta (CJC). Edilul Cristian Telehoi ne-a declarat ca prin sprijinul presedintelui CJC Nicusor Constantinescu, se lucreaza de aproximativ doua saptamani la reabilitarea dispensarului uman, investitia ajungand la suma de 800.000 lei. Aceasta era imperios necesara si consta in reparatii capitale la cladirea P+1E interior si exterior, subsol, construirea unei anexe pentru centrala termica, grupuri sanitare, acoperis, etc.

Edilul Valentin Vrabie se preocupa intens de dezvoltarea comunei

Iulie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaCa in fiecare an, primarul comunei Pestera are grija ca toate institutiile de invatamant sa fie igienizate, gata sa-si primeasca elevii si totodata doreste sa asigure locuitorilor un cabinet dentar. Lucrari complexe de pregatire a anului scolar 2011-2012 au loc si in comuna Pestera cat si in satele aferente.

Excursie de neuitat la Constanta pentru copiii din Ciocirlia

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 21 iulie, prin programul „Spectacole pentru copii – Constanta Estival” finantat de Consiliul Judetean Constanta (CJC), 120 de copii din Ciocirlia s-au putut bucura de clipe de neuitat la Aqua Magic, Delfinariu, etc.

Debit slab de apa la Saligny si Faclia pe perioada verii

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaO problema cu care comunitatea locala din localitatile Saligny si Faclia se confrunta in perioada secetoasa este debitul slab al apei care alimenteaza gospodariile.  Edilul sef Gabriel Tatulescu a declarat pentru Graiul Dobrogei ca s-a luat o masura importanta pentru a asigura necesarul de apa pentru consumul casnic.

sedinta Consiliului Local Baneasa pe luna iulie

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul orasului Baneasa, Gelu Iordache a convocat pe data de 20 iulie 2011 la sediul primariei, consilierii locali in vederea dezbaterii si aprobarii proiectelor de hotarari. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de primarul orasului.

Lucrari de reabilitare si decolmatare in comuna Mircea Voda

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria comunei Mircea Voda desfasoara in aceasta perioada lucrari importante privind reabilitarea acoperisului remizei de pompieri dar si de decolmatare a canalelor ce preiau apele pluviale. Dumitru Dedu a declarat pentru Graiul Dobrogei ca se lucreaza intens de mai bine de o saptamana in vederea reabilitarii acoperisului remizei de pompieri din comuna. Lucrarile ce se executa sunt in principal la acoperisul cladirii dar si la fatadele acesteia.

Anton Burcea preocupat de dezvoltarea comunei Adamclisi

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din Adamclisi are ca prioritate modernizarea comunei, lucrand la proiectele noi si continuand sa duca la bun sfarsit toate lucrarile incepute. ”Asa cum am promis in campania electorala, de mai mai bine de o saptamana se lucreaza intens la reabilitarea uneia din cismelele din Zorile, dorinta mea fiind aceea ca in termen de doua saptamani sa o finalizam, cele 600 de suflete aprovizionandu-se cu apa din aceasta cismea”, a declarat edilul Anton Burcea pentru Graiul Dobrogei.

Zilele Romano ButiQ se muta la Navodari

Iulie 2011, Dorin Mincu

Culturaintre 21 si 28 iulie, intre orele 16:00 si 22:00, Zilele Romano ButiQ te asteapta la Teatrul de vara din Navodari la o baie de cultura, cu ateliere de mestesugari in aer liber, obiecte manufacturate din toate timpurile, muzica si dansuri autentice, port traditional, expozitie de fotografie, concursuri si multe surprize - totul cu intrare libera.  Te-ai intrebat vreodata cum se fac obiectele mestesugaresti? La Zilele Romano ButiQ poti sa incerci cu mainile tale sa impletesti un cos de nuiele, sa cioplesti in lemn un linguroi, sa bati fierul pe nicovala sau sa croiesti piele sub atentia mestesugarilor profesionisti, dispusi sa impartaseasca din secretele meseriilor pastrate de-a lungul sutelor de ani! Zilele Romano ButiQ au pornit intr-un tur al tarii pentru promovarea mestesugurilor rome.

Asfaltarea drumurilor in comuna Lipnita

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaUna din prioritatile pe care si le-a propus pentru acest an edilul Florin Onescu este asfaltarea unor strazi importante din comuna, banii pentru aceste lucrari provenind de la bugetul local. ”De mai bine de doua luni se lucreaza intens la asfaltarea strazilor Morii si Vetrerani din comuna noastra, cele doua strazi avand o lungime totala de 2 km”, a declarat pentru Graiul Dobrogei primarul Florin Onescu.

"Zilele orasului Navodari", o sarbatoare devenita traditie

Iulie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaLa sfarsitul acestei saptamani locuitorii Navodariului vor avea parte de trei zile de distractii, voia buna fiind la ea acasa in aceasta perioada.  Primaria si Consiliul Local Navodari organizeaza in perioada 29-31 iulie pe Stadionul Central sarbatoarea orasului.

Platile europene se vor efectua momentan de la bugetul de stat

Iulie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAutoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) a dat publicitatii, saptamana trecuta, un comunicat oficial privind masura dispusa de catre Primul ministru Emil Boc de a se verifica implementarea tuturor proiectelor cofinantate din fonduri structurale si de coeziune aflate in derulare si de a nu se mai trimite pentru moment la Comisia Europeana declaratii de cheltuieli si solicitari de rambursare.

Beneficiarii PNDR pot solicita avans de 50% din valoarea nerambursabila a proiectului

Iulie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneConform Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pot solicita avans pentru finantarea proiectului aprobat. Avansul este de 50% din ajutorul public pentru investitii, conform Regulamentului 679/2011 al Comisiei Europene.

Examen scris in loc de proba orala pentru ocuparea posturilor de suplinitor in invatamantul preuniversitar

Iulie 2011, Adrian Nicarel

SocialMinistrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca a semnat, in urma cu cateva zile, ordinul prin care se introduce examenul scris in locul probei orale de la concursul de suplinire din august. „Consecinta imediata a concursului de titularizare este aceea ca am decis, la nivelul conducerii ministerului, ca ocuparea posturilor, incepand cu septembrie, sa se desfasoare conform acelorasi proceduri folosite in concursul din 13 iulie.

Peste 9.000 de romani vor cheltui mai mult de opt milioane euro in acest an pentru croaziere

Iulie 2011, Dorin Mincu

ActualitatePeste 9.000 de romani vor pleca in acest an in excursii pe vase de croaziera si vor plati pe vacante mai mult de opt milioane de euro, dupa ce in 2010 cheltuielile aferente celor 8.000 de turisti au fost de 6,5 milioane de euro, potrivit agentiilor specializate in acest tip de turism.

S-a incheiat repartizarea la licee

Iulie 2011, Dorin Mincu

SocialCea de-a doua etapa de repartizare computerizata in licee a absolventilor claselor a VIII-a a avut loc vineri, departajarea fiind in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiunile exprimate in fisa de optiuni.  Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011-2012, media de admitere reprezinta media aritmetica intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de elevii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor V-VIII.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771