Sitirile editiei din data de 19 Iulie, 2011

Diagnostic dur al Bancii Mondiale: Ministerul Dezvoltarii dubleaza proiectele finantate de UE cu proiecte "mai putin riguroase si transparente" platite din bugetul de stat

Iulie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaMinisterul Dezvoltarii (MDRT) a dezvoltat programe finantate de la bugetul de stat ce par sa se suprapuna cu programele finantate din fonduri europene, arata un raport al Bancii Mondiale.  Ca urmare a acestei dublari, autoritatile locale vor cauta calea mai putin costisitioare si riguroasa de a realiza proiectele de infrastructura.

Programul CJC "Consumam produse romanesti", implementat si la Navodari

Iulie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaProgramul CJC urmareste incurajarea si sprijinirea producatorilor de legume in spatii protejate – solarii, sa produca legume sanatoase si totodata sa reduca importurile de legume. Primaria orasului Navodari va pune in aplicare in perioada imediat urmatoare programul Consiliului Judetean Constanta - „Consumam produse romanesti” – initiativa a presedintelui CJ, Nicusor Daniel Constantinescu ce se adreseaza tuturor cetatenilor din judet, care doresc sa consume produse romanesti.

Baza sportiva din Agigea inaugurata in toamna acestui an

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul, Cristian Carjaliu si-a propus ca si in acest an sa continue dezvoltarea si modernizarea comunei pe care o conduce, toate aceste lucrari importante fiind menite sa ii bucure pe locuitorii comunei.

Premii si aplauze la gala Festivalui de Balet

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

CulturaConcursul International de Balet „Festivalul tanarului dansator-Romania 2011”, aflat la a patra editie, dar gazduit pentru a doua oara de municipiului Mangalia s-a incheiat sambata (16 iulie 2011) cu un spectacol de gala deosebit, care a avut loc la la Casa de Cultura.

Repararea si modernizarea strazii Navodari din Lumina

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului Dumitru Chiru, incepand cu luna iunie au inceput lucrarile de executie a trotuarelor strazii Navodari cu fonduri de la bugetul local al administratiei locale. Strada Navodari este situata in partea de Sud a localitatii Lumina, terenul facand parte din domeniul public al comunei.

Reabilitarea strazilor comunei Mihai Viteazu reparate in 2004 cu fonduri SAPARD

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul administratiei locale Gheorghe Grameni, se confrunta cu probleme la bugetul local din cauza faptului ca este obligat sa repare strazile degradate din cauza inundatiilor din 16 septembrie 2008. Conform declaratiilor primarului, receptia pentru lucrarile de reabilitare a strazilor finantate prin programul SAPARD a avut loc pe data de 1 octombrie 2004 si astfel era obligatia administratiei locale Mihai Viteazu  ca pe parcursul a cinci ani sa realizeze intretinerea lor.

Proiect important finalizat in comuna Topraisar

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectul integrat, finantat prin Masura 3.2.2, privind renovarea, dezvoltarea satelor, conservarea si imbunatatirea mostenirii rurale s-a finalizat in bune conditii. Potrivit  edilulul sef al comunei Topraisar Gheorghe Stelian, proiectul integrat derulat prin Programul National de Dezvoltare Rurala, Masura 3.

Concurs de lupte tataresti organizat de primaria Mereni

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaDuminica, 3 iulie, Primaria si Consiliul Local Mereni au organizat un concurs de lupte tataresti. Evenimentul, devenit o traditie a comunei, s-a desfasurat in padurea dintre Osmancea si Ciobanita. Reprezentanti ai etniei tatare dar si alti locuitori ce au dorit sa participe s-au reunit in padurea dintre Osmancea si Ciobanita in scopul de a desfasura luptele traditionale tatarasti Kures.

sedinta Consiliului Local Targusor

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaCei 11 consilieri ai Consiliului Local Targusor s-au intrunit marti 28 iunie  in sedinta ordinara pentru a dezbate proiectele de hotarari initiate de edilul Iulian Barsan.  Printre proiectele dezbatute de alesii locali, amintim proiectul de hotarare privind eficientizarea consumului de energie electrica in Targusor.

Loc de promenada pentru locuitorii comunei Fantanele

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectul de amenajare a parcului ce se doreste a fi un loc de relaxare pentru copii, tineri si batrani a fost declarat eligibil si finantabil de Administratia Fondului de Mediu. Conform declaratiilor primarului Gheorghe Popescu, au fost realizate completari de terasament pe suprafata de 2.

Pachetele pentru pensionari mult asteptate la Mangalia

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

SocialPrimaria Municipiului Mangalia, prin Serviciul Public Crese, Asistenta Sociala, Cultura, Sport si Igiena Publica deruleaza in perioada 18 - 23 iulie 2011 programul social de distribuire a pachetelor cu alimente pentru nevoiasi.

Excursie de neuitat la Constanta pentru 150 de copii din Mircea Voda si Ghindaresti

Iulie 2011, Adrian Nicarel

SocialAlti 150 de copii au beneficiat, vineri, de programul „Spectacole pentru Copii - Constanta Estival 2011”. Demarat la initiativa presedintelui Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, in urma cu cinci ani, programul a continuat la sfarsitul saptamanii trecute cu excursia pe litoral a copiilor din comunele Mircea Voda si Ghindaresti.

A doua seara de petrecere in cadrul OFENSIVEI SUDULUI

Iulie 2011, Adrian Nicarel

SocialSambata, 18 iulie 2011, de la ora 18.30 caravana OFENSIVA SUDULUI s-a format din nou si a pornit, cu surle si trambite, de data aceasta chiar din Portul Turistic Mangalia, cu destinatia Saturn-Venus.  Dupa un prim tur al centrului orasului, caravana a intrat in Saturn, unde a fost primita cu aplauze de catre turistii impresionati de aceasta actiune.

Nava "Seabourn Quest", in primul voiaj care a inclus si Constanta

Iulie 2011, Dorin Mincu

ActualitateNava a fost lansata la apa in iunie si se  afla intr-o croaziera de trei saptamani la Marea Neagra si Marea Mediterana. O noua premiera in Portul Constanta! Nava „Seabourn Quest”, apartinand companiei „Seabourn cruises” a acostat, sambata, pentru prima data, in Portul Constanta si a adus 437 de turisti la bord, majoritatea americani, la care se adauga 333 de membri ai echipajului.

De ce nu acorda bancherii credite fermierilor

Iulie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneEvaziunea fiscala masiva, sistemul fiscal care nu-i apara pe creditori si incapacitatea bancherilor de a vinde un teren agricol pentru recuperarea creditelor neperformante reprezinta obstacole firesti in calea obtinerii de fonduri de la banci de catre fermieri, considera Eugen Radulescu, directorul departamentului de Audit intern al BNR, prezent la o conferinta organizata de Forum Invest si Institutul Bancar Roman.

Primariile, obligate de Ministerul Dezvoltarii sa demareze proiectele POR in sase luni de la semnare

Iulie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAutoritatile locale care nu incep proiectele prin Programul Operational Regional (POR) in termen de sase luni de la semnarea contractelor cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) vor pierde banii castigati prin procesul de evaluare, a declarat saptamana trecuta Elena Udrea. "Am decis ca acelor proiecte care nu pornesc intr-un termen mai scurt de sase luni sa li se retraga finantarea, iar banii sa mearga la proiectele care asteapta la rand.

Turism balnear si de agrement la Mangalia - Venus - Saturn

Iulie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneProiectul european a fost inaugurat in 14 iulie la Mangalia, in prezenta ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, dupa ce cu cateva zile inainte fusese inaugurat portul turistic Mangalia.

32% dintre candidatii la titularizare au picat concursul

Iulie 2011, Dorin Mincu

SocialAproximativ 32% dintre candidatii la titularizare au picat concursul, 52 avand note de 1, alti 38% au note intre 5 si 7, iar 30% au note peste 7, 26 obtinand nota maxima, a anuntat, luni, secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea. Secretarul de stat Oana Badea a spus ca la concursul de titularizare din acest an 32% dintre candidati au obtinut note sub 5. Dintre acestia, 52 au luat note de 1, jumatate fiind obtinute la disciplina Educatie fizica si sport.

Numarul somerilor a scazut cu peste 17.000 in iunie fata de mai.

Iulie 2011, Dorin Mincu

SocialNumarul somerilor a scazut cu peste 17.000 in iunie fata de mai, rata somajului ajungand la 4,78 la suta, fata de 4,97 la suta in luna precedenta, informeaza Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM).

Controale pe piata muncii

Iulie 2011, Dorin Mincu

SocialPolitistii de la Investigarea Fraudelor au constatat, in perioada 2 mai - 30 iunie, 280 de infractiuni, in urma unei actiuni de control demarate in vederea reducerii incidentei muncii la negru si combaterii evaziunii fiscale, potrivit unui comunicat de presa remis de Politia Romana.

Comuna Sacele in plina dezvoltare

Iulie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPietruirea drumurilor degradate, program inceput inca din toamna anului trecut este una din prioritatile edilului comunei Sacele. Aceste lucrari importante sunt realizate cu bani de la bugetul local al administratiei locale pana in prezent realizandu-se o mare parte din totalul de 12 km lungime.

Functionarii publici ai primariei Istria, instruiti cu bani europeni

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectul ”Masuri pentru eficientizarea serviciilor prestate in folosul cetatenilor din comuna Istria” a fost cofinantat din Fondul Social European. Proiectul european implementat de primaria din Istria in ultimele 12 luni, a facut posibila instruirea unui numar de 20 de functionari publici ai administratiei locale.

Lucrari de reabilitare a scolilor din Baraganu si Lanurile

Iulie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaEdilul comunei Baraganu Titu Neague se preocupa intens in aceasta perioada de reabilitarea scolii din Lanurile dar si de unele investitii in unitatea scolara din Baraganu. De la sfarsitl lunii iunie se lucreaza intens la reabilitarea scolii generale cu clasele I-VIII din Lanurile. Conform declaratiilor primarului Titu Neague, lucrarile ce se impun in tot acest proces de transformare sunt: zugraveli si reparatii atat interioare cat si exterioare, pardoseli noi, instalatii sanitare, instalatie termica, etc.

Monument pentru eroii cazuti la datorie

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaLocuitorii comunei Gradina vor avea privilegiul de a avea o placa comemorativa in memoria eroilor comunei cazuti la datorie in cele doua razboaie mondiale, ridicata cu bani de la bugetul local.  ”Am reusit sa finalizam toate demersurile pentru a putea obtine avizul  in vederea ridicarii monumentului, inscrierea numelor persoanelor decedate in primul si cel de-al doilea razboi mondial cat si numele veteranilor comunei”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul Gabriela Iacobici.

Alimentare cu apa in Gura Dobrogei si Ramnicu de Jos

Iulie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaSe doreste ca in cel mai scurt timp proiectul de alimentare cu apa sa fie demarat, realizarea acestuia fiind posibila cu fonduri de la bugetul local al administratiei locale Cogealac. Marea majoritate a locuitorilor se aprovizioneaza cu apa din fantani, calitatea apei fiind influentata de regimul de precipitatii, aceasta fiind improprie consumului.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771