Sitirile editiei din data de 28 Iunie, 2011

Cum a irosit statul imprumuturile pentru proiecte de investitii

Iunie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaDoar o treime din suma de 5,28 miliarde euro imprumutata de statul roman pentru proiecte de investitii a fost efectiv utilizata, in ultimul deceniu.  Un raport al Curtii de Conturi arata ca, din cauza performantelor slabe ale autoritatilor, creditorii au anulat sute de milioane de euro.

Coalitia doreste infiintarea unui nou minister, pentru gestionarea fondurilor europene

Iunie 2011, Adrian Nicarel

PoliticCoalitia vrea inca un minister pentru gestionarea fondurilor europene! Puterea a decis luni, in sedinta, sa formeze inca o institutie care sa se ocupe de banii comunitari. Potrivit ministrului Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, s-a discutat posibilitatea infiintarii noului minister, dar nu s-a atabilit daca nou institutie va gestiona exculsiv fondurile venite de la Bruxells. Iar, surse guvernamentale au explicat, ca UE doreste sa aiba un interlocutor concret, cu care sa poata vorbi despre cum si cine absoarbe fondurile europene.

Proiect de promovare turistica a municipiului Mangalia

Iunie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaVineri, 24 iunie, in sala de sedinte a municipiului Mangalia a avut loc evenimentul de lansare a proiectului MANGALIA – PRODUS TURISTIC INTEGRAT. Proiectul este derulat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 5 – „Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, Domeniul major de interventie 5.

Zona de promenada pe plaja din Navodari

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria orasului Navodari, la initiativa primarului Nicolae Matei, a licitat si a castigat in acest an o suprafata generoasa de plaja, pe care o va amenaja pentru navodareni, dar si pentru turistii ce aleg ca destinatie de vacanta litoralul din partea de nord a judetului Constanta.

Investitii noi in sudul litoralului romanesc

Iunie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaJoi, 23 iunie, primarul Mihai Claudiu Tusac a participat la inaugurarea unui nou complex de vile pentru cazare situate in statiunea Jupiter. Impresionat de simplitatea vilelor, dar si de atmosfera cocheta pe care o dau spatiului inconjurator, seful administratiei publice locale a precizat: „Orice noua investitie inseamna un plus pentru sudul litoralului romanesc.

Edilul Marian Iordache la raport in fata medgidienilor

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

PoliticPrimaria municipiului Medgidia a prezentat in detaliu pe data de 23 iunie, activitatea primarului PNL Marian Iordache, desfasurata pe parcursul celor trei ani petrecuti in fruntea primariei Medgidia. in urma scrutinului electoral care s-a desfasurat la 1 iunie 2008,  cetatenii municipiului Medgidia au decis schimbarea conducerii politice a administratiei publice locale.

Sediu nou al primariei Aliman

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul Gheorghe Topalu are multe proiecte pentru dezvoltarea si modernizarea comunei Aliman unul dintre acestea fiind finalizarea lucrarilor de reabilitare si extindere a noii cladiri a primariei. Pentru buna desfasurare a activitatii angajatilor administratiei locale din comuna se doreste ca pana la sfarsitul lunii septembrie toate lucrarile sa fie finalizate.

Reabilitarea si extinderea scolii din Satu Nou

Iunie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaDe aproximativ o luna si jumatate se lucreaza intens la extinderea si reabilitarea unitatii de invatamant din Satu Nou, sursa de finantare pentru aceasta investitie fiind bugetul de stat. Dumitru Dedu, edilul comunei Mircea Voda a declarat pentru Graiul Dobrogei ca acest amplu proiect este posibil cu sprijinul major al Ministerului invatamantului.

Proiecte de anvergura la Cobadin

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul comunei Cobadin Cristian Telehoi, se preocupa intens de lucrarile privind reabilitarea cladirii vestiarelor de la stadion dar si de modernizarea pietei din comuna. Lucrarile privind reabilitarea cladirii in care functioneaza vestiarele stadionului din comuna, au fost demarate, conform declaratiilor edilului, in urma cu trei saptamani.

Localitatea Razoare va beneficia de o gradinita noua

Iunie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaReprezentantii Consiliului Local din comuna Oltina au achizitionat in luna martie a acestui an un teren in satul Razoare pe care se va ridica o noua gradinita. Conform declaratiilor edilului Gheorghe Chirciu, terenul destinat construirii gradinitei este in suprafata de 900 mp si a fost achizitionat cu suma de 8.

Proiect privind organizarea unor cursuri gratuite in turismul balnear

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

SocialUn important proiect se deruleaza pentru locuitorii din Eforie privind “Calificarea in turismul balnear – o sansa pentru viitor”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

scolarii si prescolarii din Ostrov mereu in atentia administratiei locale

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria comunei Ostrov impreuna cu sponsorii ce au dorit sa contribuie la micile daruri, au oferit carti, dulciuri dar si echipamente sportive copiilor de la scolile si gradinitele de pe raza comunei.

Bilantul fondurilor UE la sase luni: doar jumatate din obiectiv

Iunie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneFondurile absorbite de la UE pe primele sase luni ale anului se ridica la 830 mil. euro, adica jumatate din obiectivul initial de 1,6 mld. euro care ar fi trebuit atrase in prima jumatate a anului, conform datelor prezentate de Andreea Paul Vass, consilier economic al premierului Emil Boc.

Bulgaria vrea sa angajeze experti straini pentru absorbtia fondurilor UE

Iunie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneComisia Europeana va decide in curand daca va permite Bulgariei sa angajeze specialisti din cadrul unor institutii internationale ca Banca Mondiala, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare sau Banca Europeana de Investitii care sa o ajute in utilizarea finantarii primite de la Uniunea Europeana, a declarat ofiterul de presa din cadrul ministerului care se ocupa de absorbtia fondurilor de la UE Tomislav Donchev, potrivit The Sofia Echo.

Europarlamentar german: Romania, Bulgaria si Grecia trebuie sa lase administrarea fondurilor UE pe mana unor experti straini

Iunie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneLiderii Romaniei, Bulgariei si Greciei ar trebui sa permita unor experti straini administrarea fondurilor europene, a declarat europarlamentarul german Jorgo Chatzimarkakis, membru al grupului liberal din PE.

Baza sportiva la Negureni

Iunie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaAdministratia locala a orasului Baneasa a predat amplasamentul unde se va ridica baza sportiva constructorului ce se va ocupa de acest amplu proiect. Potrivit edilului Gelu Iordache, baza sportiva in suprafata de 12.000 mp va fi amplasata la intrarea in Negureni, dinspre Ion Corvin. Terenul va fi unul multifunctional, urmand sa includa un teren de fotbal, de baschet, pista de atletism, vestiare, tribune, etc.

Proiect educational zonal "In lumea arborilor si a pasarilor"

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

SocialVineri, 3 iunie 2011, a avut loc ultima activitate a proiectului educational zonal "in lumea arborilor si a pasarilor", organizat in cadrul Cercului Pedagogic Baneasa la initiativa doamnei Olescu Aurelia, profesor pentru invatamant primar la Scoala Zorile si metodist ISJ Constanta.

Finalizarea proiectului "Transparenta si Eficacitate"

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria Cumpana a organizat pe 22 iunie o conferinta de presa cu privire la finalizarea implementarii proiectului “Transparenta si eficacitate - imbunatatirea si modernizarea relatiei cu locuitorii comunei Cumpana prin introducerea unui program informatic pentru buna gestionare a documentelor in cadrul Primariei”. Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013, Axa prioritara 2: imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice.

Tecau, in optimi la Wimbledon

Iunie 2011, Adrian Nicarel

SportCel mai bun jucator roman de tenis al momentului, constanteanul Horia Tecau, a obtinut calificarea in optimile de finala ale probei de dublu de la Wimbledon, al treilea turneu de la Grand Slam al anului.

Succes important pentru voleibalistii romani in Slovacia

Iunie 2011, Dorin Mincu

Sportin etapa a 5-a a Ligii Europene la volei masculin, nationala Romaniei a jucat in deplasare, sambata si duminica, cu Slovacia. Gazdele s-au impus in primul meci jucat sambata, la Levice. cu 3:1 (25:15, 25:19, 22:25, 25:16), dupa o partida in care tricolorii au comis multe erori in fata echipei care va gazdui turneul final. „Felicit nationala Slovaciei pentru modul in care a jucat, mult mai bine decat in Romania.

Fotbal Old Boys

Iunie 2011, Bogdan Chirita

SportRezultatele etapei a 8-a, 22-23 Iunie  F.C. Municipal Contanta – Tomis SOCEP (teren ITC): 3-0 Politia – Alpha (teren Oil): 6-0 Agigea – Portul (teren CFR): 1-3 Perla Murfatlar – Victoria Cumpana (teren Murfatlar): 6-1 Sageata Stejaru – Medgidia (teren Vointa): 5-5 Liga Ofiterilor – Ideal 87 Cernavoda (teren km 4-5): 4-0 SNC – FC Eforie (teren SNC): 7-2 Axiopolis 87 Cernavoda – Olimpia Apa Canal (teren Trust): 7-0 CFR – Vointa (teren CFR): 6-1 IMN Meconst a stat Clasament   Echipa Puncte Golaveraj 1 SNC 21 56-2 2 CFR 19 36-11 3 F.

Ion Craciun si-a ales adversarii pentru Liga Campionilor

Iunie 2011, Dorin Mincu

SportPrezenta pentru a treia oara consecutiv in grupele celei mai puternice intreceri intercluburi din handbalul masculin, Liga Campionilor, HCM Constanta asteapta cu mare interes tragerea la sorti programata marti, la Viena.

Piata agroalimentara la Ciocirlia

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC), Consiliul Local al comunei Ciocirlia a demarat constructia unei piete agroalimentare in zona garii din localitate. Traian Dragomir, edilul comunei Ciocirlia a declarat pentru Graiul Dobrogei ca acest proiect este unul extrem de benefic pentru producatori dar si pentru cei ce doresc sa achizitioneze produse de calitate si proaspete.

Anton Burcea, implicat in toate proiectele de dezvoltare ale comunei Adamclisi

Iunie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaExtinderea si renovarea sediului Primariei a fost unul din proiectele pe care edilul a reusit sa-l duca la bun sfarsit cu resurse din bugetul local.  Pe parcursul lunii iunie importantele lucrari executate la extinderea sediului administratiei locale din Adamclisi au fost finalizate.

sedinta Consiliului Local Pestera

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Pestera, Valentin Vrabie a convocat pe 24 iunie la sediul primariei, consilierii locali ai comunei in vederea dezbaterii celor noua puncte de pe ordinea de zi. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de primarul comunei.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771