Sitirile editiei din data de 21 Iunie, 2011

Consiliul Judetean Constanta organizeaza referendum in problema regionalizarii

Iunie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaMiercuri, consilierii judeteni sunt convocati la o sedinta extraordinara privind organizarea unui referendum in judetul Constanta pentru ziua de 17 sau 24 iulie. Cetatenii vor trebui sa raspunda la intrebarea: sunteti de acord cu desfiintarea administrativ-teritoriala a judetului Constanta? „Desfiintarea nu se poate face decat cu acordul cetatenilor“, a declarat Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC).

Fotbal Campionatul Judetean

Iunie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria Nord Rezultate si marcatori Steaua Sperantei Silistea – Pescarusul Garliciu 7-1 (2-0) – pentru gazde au marcat: Dragan Razvan in minutul 2, Meauca Marian in minutele 35, 59, Necula Viorel in minutul 53 (autogol), Ghinea Mihai in minutele 61, 79, Siminiceanu Daniel in minutul 82, iar pentru oaspeti a marcat Necula Dumitru in minutul 88.

Sarbatoare la Silistea

Iunie 2011, Adrian Nicarel

SportJoaca fotbal doar din placere, fara nicio pretentie financiara, au conditii pe care multe echipe din Romania ar fi invidioase, iar la fiecare meci disputat acasa nu lipsesc de pe teren mingiile de Champions League! Nu este vorba de vreo echipa din ligile superioare de fotbal, ci de formatia din localitatea Silistea din Constanta.

La Mangalia, asa cum ne-am obisnuit! ALTA SEDINTA ALT SCANDAL

Iunie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac a convocat o sedinta ordinara a Consiliului Local Municipal Mangalia pentru ziua de duminica, 19 iunie 2011, la ora 11.00. Au fost prezenti 18 consilieri.

30.000 de turisti pe litoral

Iunie 2011, Dorin Mincu

SocialVremea frumoasa i-a convins pe romani sa lase in urma zapuseala oraselor si sa se refugieze pe litoralul romanesc, pentru a se bucura de soare si de apa marii.  Pentru prima data de la inceperea sezonului estival, numarul turistilor sositi in statiunile constantene a fost de ordinul zecilor de mii (exceptand 1 Mai), in conditiile in care, potrivit asociatiilor de profil, in prima jumatate a anului in curs au fost cu 20% mai putini turisti pe litoral decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Lansare de carte cu... surprize!

Iunie 2011, Dorin Mincu

CulturaDuminica, 19 iunie 2011, Centrul Roman de Afaceri „Marea Neagra” a gazduit o lansare de carte, organizata de Clubul Artelor „Solteris” si Primaria Municipiului Mangalia. Scriitorul Robert Marius Dinca a prezentat publicului iubitor al literelor si cuvintelor scrise cel de-al treilea volum al sau, „Regele”.

18 iunie, Ziua Curateniei in orasul Navodari

Iunie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria orasului Navodari a organizat, sambata, 18 iunie, la initiativa primarului Nicolae Matei „Marsul curateniei”, o actiune prin care edilul isi propune promovarea si mentinerea unui oras curat pentru viitorul locuitorilor si al litoralului din nordul judetului. Sute de locuitori ai orasului Navodari au venit in centrul orasului pentru a fi alaturi de primarul Matei si reprezentantii S.

Tudor Nadrag, sprijina lucrarile desfasurate in interesul comunitatii

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrintre prioritatile primarului din Harsova se afla reabilitarea bisericii ce poarta hramul Sfintii ”Constantin si Elena”, constructie ce dateaza inca din anul 1903, aceste lucrari fiind extrem de importante pentru enoriasi.

Lucrari demarate la dispensarul uman din Pantelimon

Iunie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaDispensarul din comuna Pantelimon risca sa se prabuseasca, motiv pentru care edilul Vasile Neicu, a solicitat sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC) pentru a gasi o rezolvare a acestei probleme.

Serbare de sfarsit de an scolar in comuna Silistea

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaJoi, 16 iunie in institutiile de invatamant din Silistea si Țepes Voda a avut loc, festivitatea de sfarsit de an scolar, unde cei mai buni elevi au fost premiati.  Luna iunie reprezinta pentru toti scolarii si prescolarii un moment de bucurie acela in care se incheie cursurile scolare anuale, astfel ca vacanta incepe sa isi intre in drepturi.

Fotbal Old Boys

Iunie 2011, Bogdan Chirita

SportRezultatele etapei a 7-a, 16-17 Iunie  Tomis Socep - Politia (teren CFR):  2-1  Ideal 87 Cernavoda  - Alpha (teren Trust): s-a jucat luni 20.06.2011  IMN Meconst - Liga Ofiterilor (teren CFR): 0-4  F.

Grupul scolar din Crucea va intra intr-un proces amplu de reabilitare

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna a depus inca de anul trecut la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, proiectul privind lucrarile de reabilitare si modernizare a Grupului Scolar. Unul din motivele pentru care s-a dorit atat de mult aprobarea de la Inspectoratul Judetean Constanta a fost acela ca toti elevii ce isi desfasoara activitatea in aceasta institutie, sa aiba parte de conditii mult mai bune pentru studiu.

Lucrari de pietruire a drumurilor din Vulturu

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Vulturu cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC), are in derulare un important proiect de pietruire a drumurilor din comuna. Conform declaratiilor edilului Eugen Berbec, vor fi reabilitati 40.

Grad de absorbtie de sub 13% la investitiile in intreprinderi mari

Iunie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneCompaniile au semnat cu Ministerul Economiei contracte pentru 665 mil. lei nerambursabili si mai pot accesa inca 400 mil. lei Marile intreprinderi pot depune pana pe 16 august proiecte pentru a primi finantari nerambursabile de pana la 20 milioane de lei fiecare de la Uniunea Europeana si bugetul de stat. Autoritatea de Management a POSCCE, din cadrul Ministerului Economiei, a alocat 400 de milioane de lei pentru apelul trei al operatiunii privind investitiile in intreprinderi mari.

Baza sportiva din Ciobanu va fi finalizata in toamna acestui an

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaCei 350 de copii de la unitatile scolare aflate pe raza comunei dar si echipa de fotbal “Dunarea Ciobanu”, se vor putea bucura in curand de o locatie moderna, in care sa poata desfasura diverse activitatile sportive.

Un an de la ruperea digului din comuna Garliciu

Iunie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaDigul de protectie ce separa matca localitatii de Dunare a cedat in luna iulie a anului trecut, viitura producand o spartura de zeci de metri. Digul apartine Administratiei Nationale a imbunatatirilor Funciare (ANIF), filiala judeteana Constanta. “Se implineste un an de cand fortele naturii au fost atat de puternice incat au rupt digul din comuna noastra iar din pacate cei ce se fac responsabili de el, pana la acest moment nu au reusit sa scoata apa din cele 5.

Lucrari de igienizare a pasunilor in comuna Topalu

Iunie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaUna dintre prioritatile autoritatilor locale pentru aceasta perioada a fost igienizarea a 120 ha de pasune cat si sapatul puietilor plantati pe raza comunei cu angajatii primariei Topalu. De asemenea, s-a acordat o mare atentie si in privinta intretinerii puietilor de salcam plantati la scoli pe o suprafata de 2.

257 de hectare preluate de la Agentia Domeniilor Statului de catre primaria Saraiu

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului Vasile Bajan, au fost definitivate Legile Fondului Funciar astfel ca vor fi preluate de catre administratia locala din comuna, 257 ha izlaz de la Agentia Domeniilor Statului (ADS).

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771