Sitirile editiei din data de 14 Iunie, 2011

MINISTRUL, ASOCIATIILE TURISTICE, AGENTII ECONOMICI, PRIMARIA "DA", PREFECTUL "BA"

Iunie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localain data de 1 iunie 2011 prefectul judetului Constanta, Claudiu Iorga Palaz solicita la Tribunalul Constanta anularea partiala a Hotararii nr. 183/23.12.2010, privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2011, respectiv punctul XIII – ALTE TAXE, literele D – TAXA VERDE, E – TAXA DE PARAGINĂ si G – TAXA DE PROMOVARE A TURISMULUI.

Fotbal Campionatul Judetean

Iunie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria Nord Rezultate si marcatori Dunarea Ciobanu – Steaua Sperantei Silistea 4-1 (2-0) – pentru gazde au marcat: Mihai Constantin in minutul 19, Tudor Radu in minutul 42, Stelian Denis in minutul 53, Pastea Marian in minutul 89, iar pentru gazde a marcat Calcan Lucian in minutul 86. Sportul Tortoman – C.S.S. Medgidia 5-4 (1-2) – pentru gazde au marcat: Strujac Ionut in minutele 21, 86, Demirat Guran in minutul 67 (autogol), Strujac Mihaita in minutul 80, Lupu Adrian in minutul 82, iar pentru oaspeti au marcat: Memet Asan in minutele 3, 17, Costea Robert in minutele 65, 68.

Fotbal Old Boys

Iunie 2011, Bogdan Chirita

SportRezultatele etapei a 6-a  Politia - Ideal 87 Cernavoda (teren Oil Terminal): meci amanat Portul - Olimpia Apa Canal (teren Portul): 8-1 CSCT Team Agigea - Medgidia (teren CFR): 4-1 (Medgidia a depus o contestatie) Perla Murfatlar - FC Municipal (teren Murfatlar): 3-5 Sageata Stejaru - Tomis Socep (teren Vointa): 3-1 (Tomis Socep a depus o contestatie) Alpha - IMN Meconst (teren Murfatlar): 7-3  Liga Ofiterilor - SNC (teren U.

Liceu Tehnologic in Independenta

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaO dorinta mai veche a edilului Cristea Gascan va deveni realitate incepand cu anul scolar 2011-2012, locuitorii comunei putandu-se bucura de infiintarea unui liceu tehnologic. Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a avizat infiintarea unei astfel de unitati preuniversitare in comuna Independenta. Conditia avizarii a fost aceea de a se termina pana la toamna extinderea unitatii prin cele patru laboratoare si un laborator de patiserie cu chiosc.

12 solarii inaugurate in Lumina si Oituz

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPresedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu alaturi de edilul comunei Lumina, Dumitru Chiru au inaugurat pe 9 iunie programul solariilor romanesti. Programul demarat de Consiliul Judetean Constanta (CJC) „Consumam produse romanesti“ a provocat interesul fermierilor din judetul Constanta.

Cladiri in plin proces de reabilitare la Negru Voda

Iunie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaOrasul Negru Voda se afla in  proces de dezvoltare si modernizare, doua dintre cladirile importante aflandu-se in plin proces de reabilitare si modernizare, lucrarile fiind preluate de Consiliul Judetean Constanta (CJC). Cladirea clubului pensionarilor din oras are o vechime de mai bine de 60 de ani si datorita acestui fapt, se impuneau lucrari de reabilitare si modernizare a constructiei. Ion Nicolin, edilul din Negru Voda ne-a declarat ca sunt necesare modificari masive pentru ca aceasta cladire sa functioneze normal, cum ar fi: schimbarea acoperisului, lucrari interioare cat si exterioare.

Lucrari in plina desfasurare la scoala din Cotu Vaii

Iunie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaInstitutia de invatamant din satul Cotu Vaii se afla in aceasta perioada in reparatii capitale, finantarea pentru aceste lucrari fiind obtinuta de la Banca Mondiala. Conform declaratiilor edilului, Gheorghe Moldovan, scoala din Cotu Vaii fusese grav avariata de precipitatiile abundente ce s-au abatut asupra acestei localitati in vara anului trecut.

Cea de-a doua editie a Zilelor Comunei Tortoman

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

SocialComuna Tortoman a imbracat straie de sarbatoare, in perioada 11 si 12 iulie sarbatorindu-se zilele localitatii, cu multe evenimente culturale si sportive la care au participat locuitorii comunei.  Administratia locala a comunei Tortoman a organizat, in perioada 11-12 iunie „Zilele Comunei”. Edilul Lucian Chitic  si-a propus ca acest important eveniment sa aduca bucurie locuitorilor comunei, un sfarsit de saptamana in care acestia sa uite de grijile cotidiene.

Reabilitarea scolilor din Dulcesti si Mosneni

Iunie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaReabilitarea si extinderea acestor doua institutii importante de invatamant cu bani europeni, se afla pe lista de prioritati a administratiei locale din comuna 23 August. Proiectul de reabilitare si extindere a celor doua scoli face parte din Programul Operational Regional 2007-2013, privind modernizarea unitatilor de invatamant.

De Rusalii, locuitorii din Pecineaga au sarbatorit Ziua Comunei

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

SocialEvenimentul a fost marcat de mai multe activitati menite sa-i binedispuna si inveseleasca pe participanti, printre care spectacole artistice dar si importante competitii sportive.  Edilul Nicolae Stan si-a propus ca aceasta sarbatoare sa aiba loc in fiecare an de Rusalii, la 50 de zile de la sarbatorile pascale. Serbarea a inceput la ora 10.00 cu activitati sportive desfasurate de elevii Scolii Pecineaga, aflati sub indrumarea prof.

Locuitorii din Dumbraveni se vor putea bucura de un Camin Cultural in comuna lor

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaUna din prioritatile pentru acest an ale edilului Cheorghe Cenusa a fost constructia primului Camin Cultural pentru locuitorii comunei, dorinta acestuia devenind realitate. Constructia acestei cladiri cu destinatie culturala face posibila organizarea evenimentelor culturale si artistice la nivelul comunei.

Ziua comunei Fantanele

Iunie 2011, Dorin Mincu

SocialPe data de 12 iunie intreaga comuna Fantanele a fost in mare sarbatoare, localnicii distrandu-se, cu mic cu mare de ziua comunei, administratia locala oferindu-le momente de neuitat.  Evenimentul a fost serbat in mod deosebit de catre locuitori, prin intermediul mai multor manifestari organizate de primarul Gheorghe Popescu impreuna cu un important sponsor.

Ziua Internationala a Copilului sarbatorita cu bucurie la Cerchezu

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

SocialPeste 300 de copii s-au bucurat de cadouri din partea administratiei locale din comuna, fiindu-le pregatite premii si multe surprize cu ocazia Zilei de 1 Iunie. Copiii de toate varstele si chiar adultii care isi doresc sa retraiasca clipele frumoase din copilarie au asteptat cu mare bucurie si entuziasm ziua de 1 Iunie.

"Calificare pentru turismul romanesc"

Iunie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaProiectul ”Investeste in oameni” are ca principal obiectiv asigurarea oportunitatilor pentru persoanele active pe piata muncii prin calificarea in domeniile: bucatar, ospatar, receptioner, barman si administrator pensiune turistica.

Mihai Carciog, unul dintre fondatorii ziarului Evenimentul zilei, a murit

Iunie 2011, Adrian Nicarel

SocialOmul de afaceri Mihai Carciog, unul dintre fondatorii cotidianului Evenimentul zilei, a murit duminica la Viena, la varsta de 70 de ani. Trupul omului de afaceri si facatorului de gazete Mihai Carciog va fi adus, miercuri, 15 iunie, in tara.

"Glasul Sperantelor" Festivalul Concurs National de Interpretare a Muzicii Usoare Romanesti, editia a X-a

Iunie 2011, Dorin Mincu

CulturaConsiliul Local si Primaria orasului Techirghiol, impreuna cu Casa de Cultura „Constantin Tanase” Techirghiol, organizeaza in perioada 17 - 19 iunie 2011, pe scena Teatrului de Vara “Jean Constantin” din localitate,  Festivalul “Glasul Sperantelor”.

Modernizarea si extinderea unitatii de invatamant din Tuzla

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaScoala generala cu clasele I-VIII din Tuzla unde isi desfasoara activitatea un numar de 500 copii este in plin proces de reabilitare, lucrarile fiind incepute inca din luna noiembrie a anului 2010. Edilul Constantin Micu a declarat pentru Graiul Dobrogei ca “institutia de invatamant va fi modernizata in totalitate, la acest moment avand loc lucrari la infrastructura.

Gradinita noua pentru copiii din comuna Amzacea

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul administratiei locale din comuna si-a propus ca in acest an micii prescolari sa-si inceapa activitatea in noua gradinita, reabilitata si modernizata. Cu sprijinul important al Consiliului Judetean Constanta (CJC), care a sustinut financiar proiectul de reabilitare si modernizare a gradinitei, primaria Amzacea se poate mandri cu o constructie moderna.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771