Sitirile editiei din data de 7 Iunie, 2011

CJC incurajeaza alimentatia sanatoasa

Iunie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaCURSURI iN LIVADĂ. Consiliul Judetean Constanta (CJC) deruleaza un nou proiect destinat copiilor din mediul rural. in baza Hotararii de Guvern nr. 905/2010 privind aplicarea masuri adiacente la Programul de incurajare a consumului de fructe in scoli in anul scolar 2010 - 2011, CJC desfasoara activitati care au rolul de a-i determina pe elevi sa manance mai multe fructe.

Fotbal Campionatul Judetean

Iunie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria Nord Rezultate si marcatori Steaua Sperantei Silistea – Marcon Star Medgidia 3-0 (1-0) –au marcat: Meauca  Marian in minutul 23, Chirita Bogdan in minutul 66, Siminiceanu Daniel in minutul 88.

Fotbal Liga a IV a

Iunie 2011, Bogdan Chirita

SportPlay Off Rezultate si marcatori G.S.I.B. Mangalia – Gloria Baneasa 3-0 (2-0) – au marcat: Zgubea Sorin in minutul 6, Ilie Ionut in minutele 24, 78. C.S. Portul Constanta – A.S. Carvan 6-1 (2-0) – pentru gazde au marcat: Anghel Alexandru in minutul 20, Radu Madalin in minutul 38, Iantoc Andrei in minutul 51, Tigau Stefan in minutul 74, Posteuca Pulhac in minutele 83, 89, iar pentru oaspeti a marcat Cojocariu Antonio in minutul 61.

USL depune motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma raspunderea pe Statutul minoritatilor

Iunie 2011, Adrian Nicarel

PoliticPresedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca opozitia va depune categoric o motiune de cenzura daca Executivul isi asuma raspunderea pe legea privind Statutul minoritatilor.Ponta a afirmat ca PNL si PSD vor depune cu siguranta motiune de cenzura in cazul in care Guvernul isi va angaja raspunderea pe Statutul minoritatilor nationale.

Principele Radu al Romaniei oaspete la Medgidia

Iunie 2011, Dorin Mincu

CulturaMunicipiul Medgidia s-a numarut printre localitatile care au primit vizita Principelui Radu al Romaniei.  Joi, 2 iunie 2011 principele a sosit la Medgidia in vederea lansarii cartii ,,Provizoratul istoric”.

Aniversarea a zece ani de la reinfintarea Grupului scolar Topraisar

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

CulturaPe data de 1 Iunie cadrele didactice de la Grupul Scolar din comuna impreuna cu sprijinul administratiei locale au organizat o festivitate prin care au sarbatorit cei zece ani de la reinfiintarea Grupului Scolar.

De 1 iunie, 600 de dorinte au fost inaltate catre cer la Eforie Nord

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

SocialUn numar de sase sute de scolari si prescolari din Eforie Nord si Eforie Sud, precum si din centrele de plasament constantene au participat pe data de 1 Iunie la un eveniment organizat in cinstea lor. Acest eveniment s-a desfasurat in cadrul  Clubului Dunarea din Eforie Nord, in parteneriat cu administratia locala din Eforie, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta dar si cu sprijinul Asociatiei United Hands.

Camin de batrani modern, in Mangalia

Iunie 2011, Adrian Nicarel

SocialZece pensionari din Municipiul Mangalia au fost primiti saptamana trecuta ca niste inalti oaspeti la caminul de batrani.  Dupa ce in data de 30 aprilie a avut loc evenimentul  de incheiere a proiectului „Modernizare Camin de Batrani Mangalia”, derulat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 3 – „imbunatatirea infrastructurii sociale”, pe data de 2 iunie 2011 in zi de mare sarbatoare crestina ”inaltarea Domnului”, pensionarii au fost primiti in noua casa moderna unde i-au asteptat foarte multe surprize.

Activitati cu ocazia Zilei de 1 Iunie la Mereni

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

SocialCa fiecare localitate pe data de 1 Iunie si primaria Mereni le-a pregatit surprize copiiilor cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.  Conform declaratiilor edilului, Gheorghe Chiriac scolarii si prescolarii au fost angrenati in diferite activitati de profesori si educatori.

Pe 1 Iunie, Mangalia a apartinut copiilor!

Iunie 2011, Adrian Nicarel

SocialDe ziua lor, primarul Mihai Claudiu Tusac i-a asteptat in Parcul Magicienilor, locul lor preferat de joaca. Dar nu era singur, ci insotit de clovni care faceau ghidusii si imparteau baloane si bomboane.

Hramul Bisericii "Inaltarea Domnului" din Fantanele

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala a comunei Fantanele a organizat, in ziua de 2 iunie, hramul Bisericii „inaltarea Domnului”, eveniment la care au participat aproximativ 300 de enoriasi. ”Aceasta importanta sarbatoare pentru crestinii ortodocsi este una dintre cele 12 praznice imparatesti, zi in care se sarbatoresc si eroii neamului romanesc.

Copiii din Baraganu in excursie

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

SocialZiua Internationala a Copiilor ofera an de an un prilej de bucurie, de atentii si activitati deosebite organizate special pentru cei mici si mari. Administratia locala a comunei Baraganu in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Constanta au organizat o excursie pentru cei 120 de copii din cadrul Scolii cu clasele I-VIII din localitate dar si pentru copiii din satul Lanurile.

Concurs National "Sf. Ioan Casian", editia a II-a

Iunie 2011, Dorin Mincu

CulturaCu sprijinul important al administratiei locale din comuna Targusor, scoala cu clasele I-VIII din localitate a participat pe o perioada de 5 luni (incepand cu luna noiembrie) la concursul National ”Sf. Ioan Casian”. Organizatorii acestui important concurs aflat la cea de-a doua editie au fost Arhiepiscopia Tomisului, Manastirea ”Sf. Ioan Casian”, primaria si scoala din Targusor.

Dumitru Chiru, edilul din Lumina aduce bucurie pe chipurile celor mici

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

SocialCu ocazia Zilei Internationale a Copilului, primarul comunei Lumina le-a oferit prescolarilor pe perioada a cinci zile, momente de neuitat petrecute la ferma acestuia. Copiii de toate varstele si chiar adultii care isi doresc sa retraiasca clipele frumoase din copilarie asteapta cu nerabdare ziua de 1 Iunie.

Calculatoare si asistenta speciala pentru copiii cu dizabilitati din Medgidia

Iunie 2011, Dorin Mincu

SocialMiercuri, 1 iunie, de Ziua Internationala a Copilului, a fost lansat proiectul ,,O raza de speranta pentru educatie”, initiat de Primaria Municipiului Medgidia si ,,Asociatia Voluntarilor” din Medgidia.  Evenimentul a avut loc la scoala ,,Mircea Dragomirescu” (scoala 7), unde a fost amenajata o sala de clasa dotata cu calculatoare, special pentru copiii cu dizabilitati. La eveniment a fost prezent si primarul Marian Iordache, care a felicitat echipa de proiect, formata din membrii ai Asociatiei Voluntarilor si angajati ai Primariei, apreciind initiativa acestora de a ajuta copiii cu dizabilitati.

5 iunie Ziua Mondiala a Mediului

Iunie 2011, Adrian Nicarel

ActualitateSloganul din acest an pentru Ziua Mondiala a Mediului, zi instituita in anul 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite privind celebrarea Conferintei Ecologia Umana de la Stockholm este ”Natura lucreaza pentru tine! Respect-o, protejeaz-o, fii responsabil!”.

"Pasi spre armonie prin diversitate culturala"

Iunie 2011, Adrian Nicarel

CulturaPe data de 5 iunie, in incinta Caminului cultural din comuna Cuza Voda s-a desfasurat pentru al 2-lea an consecutiv proiectul ”Pasi spre armonie prin diversitate culturala”. Acest proiect interetnic poarta sloganul “Un pas spre cunoastere inseamna un pas spre o mai buna intelegere, o toleranta, o disponibilitate de a valorifica beneficiile interculturalitatii”.  Scopul manifestarii este acela de a promova identitatea diferitelor etnii si de a coopera intercultural in cadrul actiunilor de cunoastere si conservare a obiceiurilor, traditiilor, etc.

Lucrari importante desfasurate in comuna Sacele

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaUna dintre lucrarile importante ale administratiei locale ce se afla in plina desfasurare este dotarea tehnica a statiei de pompe dar si inlocuirea acoperisului gradinitei din Sacele. in aproximativ zece zile, se vor finaliza lucrarile de dotare a pompelor de apa, aceasta statie avand nevoie de pompe, conducte si instalatii noi.

Caminul Cultural din Cheia a fost finalizat

Iunie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaLocuitorii din Cheia se pot bucura de constructia noului Camin cultural, finalizat cu succes de administratia locala din comuna Gradina. Dupa o perioada de mai bine de trei ani, edilul comunei Gradina, Gabriela Iacobici se poate mandri cu constructia cea noua a unui Camin cultural in Cheia.  Lucrarile de constructie a acestuia au durat atat de mult datorita faptului ca, administratia locala nu a beneficiat, la momentul demararii lucrarilor de constructie, de sumele suficiente pentru finalizarea constructiei.

Ziua satului Lazu

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

CulturaPe 2 iunie, administratia locala a comunei Agigea a organizat Ziua Satului Lazu, eveniment ce se afla la cea de-a cincea editie, moment sarbatorit cu bucurie de locuitori.Evenimentul a inceput cu hramul bisericii ”inaltarea Domnului” din Lazu, unde preotii au oficiat o slujba religioasa la care au participat 400 de persoane alaturi de primarul din comuna Agigea, Cristian Cirjaliu.

Activitati prilejuite de Ziua Internationala a Copilului la Cumpana

Iunie 2011, Iulia FÓlfan

SocialPrimaria comunei Cumpana in parteneriat cu Organizatia Nonguvernamentala World Vision Constanta, Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Cumpana si Grupul Scolar Cumpana au organizat in data de 1 Iunie activitati cu ocazia Zilei Copilului.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771