Sitirile editiei din data de 31 Mai, 2011

Taxa de bariera din statiunea Mamaia a fost suspendata

Mai 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaTuristii care vor veni in Mamaia in acest sezon estival si anul viitor nu vor mai achita taxa de acces in statiune dupa consilierii locali au decis luni, intr-o sedinta extraordinara, suspendarea acesteia, pe motiv ca primaria nu mai are suficienti angajati pentru a se ocupa de bariere.

Fotbal Campionatul Judetean

Mai 2011, Bogdan Chirita

SportSeria Nord Rezultate si marcatori  Recolta Nicolae Balcescu – Steaua Sperantei Silistea 3-2 (2-1) – pentru gazde au marcat: Toma Dan in minutul 1, Toma Gheorghe in minutul 7, Mocanu Cosmin in minutul 74, iar pentru oaspeti au marcat: Agavriloaie Florin in minutul 26, Calcan Lucian in minutul 61.

Fotbal Liga a IV a

Mai 2011, Bogdan Chirita

SportPlay Off Rezultate si marcatori Gloria Albesti – C.S. Pestera 1-3 (1-1) – pentru gazde a marcat Anghel Petre in minutul 7, iar pentru oaspeti au marcat: Ciocan Andrei in minutul 32, Ripert Parfait in minutul 75, Ciocanel Bogdan in minutul 89.

Primarul Nicolae Matei a oferit dulciuri copiilor de la Cresa nr. 20 din Navodari

Mai 2011, Dorin Mincu

SocialPrimarul orasului Navodari a fost invitatul special al copiilor de la Cresa nr. 20 din localitate la serbarea pregatita pentru 1 Iunie, Ziua Internationala a Copiilor.  Edilul a raspuns, astfel, invitatiei venite din partea cadrelor didactice ce isi desfasoara activitatea in respectiva institutie de invatamant din orasul Navodari si a promis ca va reveni ori de cate ori timpul ii va permite.

Manifestari in Piata Eroilor din Cobadin

Mai 2011, Iulia FÓlfan

CulturaPe data de 2 iunie, Consiliul Local al comunei Cobadin impreuna cu primaria si Caminul cultural organizeaza o serie de evenimente cu ocazia sarbatoririi inaltarii Domnului. Seria de manifestari va incepe in jurul orei 10.30, cu o slujba in memoria eroilor neamului dar si depunerea de coroane la Monumentul Eroilor. Slujba va fi oficiata de 3 preoti printre care si preotul ce reprezinta etnia turca.

Lansare princiara de carte

Mai 2011, Adrian Nicarel

CulturaPrincipele Radu al Romaniei – in vizita la Mangalia. Principele Radu al Romaniei va fi prezent miercuri, 1 iunie 2011, la Mangalia la evenimentul prilejuit de lansarea volumului „Provizorat istoric”, aparut la editura Polirom Iasi, sub semnatura Altetei Sale Regale.

Centrala electrica eoliana in comuna Ostrov

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain cadrul sedintei de Consiliu Local din data de 28 aprilie, consilierii locali au aprobat hotararea prin care primaria Ostrov participa la programul Operational Sectorial ”Cresterea Competivitatii Economice” – Axa 4.

Elevii olimpici de la Medgidia in vizita la Palatul Parlamentului

Mai 2011, Dorin Mincu

SocialVineri, 50 de elevi din Medgidia, insotiti de cativa profesori au vizitat Palatul Parlamentului, la initiativa Asociatiei Nationale a Cultului Eroilor in colaborare cu Ministerul Educatiei.  Transportul a fost asigurat de Primaria Medgidia, iar elevii care s-au bucurat de aceasta deplasare la Bucuresti au fost cei medaliati la campionatele de lupte si karate, olimpicii sectiei de navomodele, din cadrul Clubului Copiilor precum si echipa de volei feminin a CSS Medgidia, proaspat campioana nationala.

Festivalul regional de teatru, "Spiritul lui Caragiale" a ajuns la a VII a editie

Mai 2011, Adrian Nicarel

CulturaSambata 28 mai 2011, cadrele didactice ale Catedrei de Limba Romana din Scoala cu clasele I-VIII „George Enescu” Navodari au organizat cea de-a VII-a editie a Festivalului regional de teatru, „Spiritul lui Caragiale” care a avut loc in sala de spectacole a Centrului Cultural Navodari.

Cel mai puternic laser din lume

Mai 2011, Adrian Nicarel

Fonduri Europene"Puterea laserului de la Magurele va face ca un obiect sa se deplaseze aproape cu viteza luminii", insa nu poate fi vorba de teleportare, a declarat profesorul  Nicolae Zamfir, directorul general al Institutului National de Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei" si managerul proiectului ELI in Romania.  Prezent vineri la un seminar international pe tema ELI-NP, organizat de KPMG Romania, acesta a explicat ca "puterea laserului va fi mai mare decat cea a tuturor centralelor nucleare, insa aceasta putere nu functioneaza continuu".

Locuitorii din Lipnita au petrecut de Ziua Comunei

Mai 2011, Adrian Nicarel

CulturaPe data de 21 mai, comuna Lipnita a sarbatorit atat hramul bisericii Sfintii imparati “Constantin si Elena” cat si ce-a de-a IV a editie a Zilei Comunei. Seria de manifestari a fost deschisa cu hramul bisericii Sfintii imparati Constantin si Elena.

Lucrari in plina desfasurare la Oltina

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu a realizat multe lucrari importante pentru bunul mers al comunei, astfel ca, in aceasta perioada se continua lucrarile neterminate. Prin forte proprii, primarul din Oltina nu renunta la proiectele incepute, privind dezvoltarea comunei, continuand in aceasta perioada, lucrarile de reabilitare a unor fantani si cismele din Oltina si Razoare.

Sedinta ordinara publica in comuna Aliman

Mai 2011, Dorin Mincu

Administratie localaCei 11 consilierii locali ai comunei Aliman s-au intrunit in data de 31 mai  pentru a dezbate cele cinci proiecte de hotarari de pe ordinea de zi initiate de primarul Topalu Gheorghe.  Primul punct al sedintei a vizat aprobarea rectificarii bugetului local pe anul 2011.

Ciocirlia de Sus va avea o gradinita noua

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna Ciocarlia a demarat in luna martie lucrarile privind constructia unei gradinite noi in Ciocirlia de Sus, dorind ca la inceperea noului an scolar, aceasta sa fie inaugurata.

Scoala cu clasele I-VIII Pestera la ceas de sarbatoare

Mai 2011, Iulia FÓlfan

SocialCu prilejul Zilei de 1 Iunie, scoala din Pestera va derula pe perioada 1-3 Iunie proiectul ”Zilele Scolii” comunei Pestera in colaborare cu Primaria si Consiliul Local. Deschiderea activitatilor dedicate Zilelor Scolii se va face pe data de 1 Iunie in incinta Caminului cultural din comuna.

Baza sportiva in Negureni

Mai 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala a orasului Baneasa are in planurile sale pentru acest an doua proiecte importante pentru locuitorii din Negureni si Faurei, unul dintre acestea fiind constructia unei baze sportive la Negureni.

Incalzire in sistem centralizat la scolile din comuna Deleni

Mai 2011, Dorin Mincu

SocialCum orice gospodar se pregateste din vara pentru iarna si edilul Marian Dan s-a preocupat de incalzirea scolii si a gradinitei din localitatea Sipotele. Cum scoala cu clasele I-IV si gradinita din Sipotele se incalzeau cu sobe de teracota, primarul comunei Deleni, cu bani din bugetul local a gasit o solutie pentru ca elevii de scoala cat si prescolarii sa studieze in conditii optime iarna.

Proiecte de anvergura pentru comuna Adamclisi

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul administratiei locale din Adamclisi, Anton Burcea, are in vedere, pentru acest an, realizarea unor proiecte importante pentru dezvoltarea comunei pe care o conduce. Potrivit primarului comunei, unul dintre proiectele importante pentru comunitate este cel privind asfaltarea a 10, 2 km de drumuri, 7,5 km in Adamclisi si 2,7 in Zorile.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771