Sitirile editiei din data de 30 Martie, 2007

Scandalul biocombustibililor

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePolitica Romaniei dupa revolutia portocalierdquo; din 2004 a parut sa fie animata de doua tendinte majore: una spre America, si alta spre Europa. Diferentele de conceptie dintre cele doua moduri de gandire par ireconciliabile.

UN NOU PROGRAM DE COMBATERE A TBC-ULUI

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

SocialUn nou program numit Tuberculoza undeva este pretutindeni”, va ajuta persoanele din Cernavoda ce sufera de TBC sa aiba mai multe beneficii si mai multe sanse de vindecare. In cernavoda au mai fost depistate inca 26 de persoane bolnave de Tuberculoza.

SE SCUMPESTE CURENTUL

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateDe la 1 aprilie se va scumpi curentul. Pretul la energia electrica va creste in acest an cu 1 2 %. Factori care produc acest fenomen sunt cresterea de combustibil in decembrie 2006 februarie 2007, cresterea salariului minim pe economie, cresterea pretului a gazului metan al consumului industrial in 2007, cat si cresterea costurilor termocentralelor in privinta transportului feroviar al combustibililor.

SE INTARZIE FUNCTIONAREA REACTORULUI 2

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateReactorul 2 de la Centrala Nucleara Electrica din Cernavoda cu ajutorul caruia se va asigura circa 19 % din productia de energie electrica in Romania se pare ca va intarzia cu aproximativ 60 de zile pana va incepe sa functioneze.

CETATEA CAPIDAVA SI ISTORIA EI

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

CulturaRuinele de la Capidava au fost cunoscute folcloric inca de mult, satul turcesc - colonie militara - intemeiat in sec. XVIII purtand numele de Kale-kouml;y, adica "satul cetatii". Primii exploratori stiintifici ai pamantului dobrogean, de la sfarsitul sec.

ALINA SLAV NU A FOST INCA GASITA

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

SocialElena Alina Slav in varsta de 15 ani, din Cernavoda care s-a inecat dupa spusele prietenilor ei in canalul de aductiune din apropierea localitatii Seimenii Mici, a fost data in urmarire generala. Fata se afla pe malul canalului cu prietenul ei Pricop Edmond in varsta de 18 ani, elev in ultimul an la liceu, si cu un alt prieten Mihi Luca tot din Cernavoda.

Vizita oficiala la Medgidia

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrimarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu l-a primit luni dupa amiaza la sediul Primariei, pe Excelenta Sa Ambasadorul Republicii Azerbaidjan in Romania, domnul Eldar Hasanov.Scopul vizitei a fost acela de cunoastere a orasului, a traditiilor locale dar si de stabilire a unor colaborari in diverse domenii.

Nunti de aur la Medgidia

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

SocialAdministratia locala din Medgidia a organizat si in aceasta luna sarbatoarea nuntilor de aur pentru 15 cupluri care au implinit 50 de ani de casatorie. Primarul Dumitru Moinescu le-a oferit flori, diplome si cate un premiu in valoare de 150 lei fiecarui cuplu. Le dorim sanatate, clipe frumoase si linistite si la multi ani impreuna familiilor : Arvente Ion si Lenuta, Berechet Nicolae si Victoria, Carabasu Niculaie si Maria, Bratu Alexandru si Ana, Bianu Vasile si Varvara, Ciutacu Alexandru si Florica, Chioseaua Neculai si Elena, Florea Ion si Dumitra, Chirita Neagu si Victoria, Niculescu Mircea si Vasilica, Luca Ion si Filofteia, Musca Ion si Elena, Zaharia Mihail si Elena, Pantelescu Dumitru si Dumitra, Iofcea Traian si Victoria.

Noua lege a asociatiilor de locatari ii obliga pe proprietari sa isi consolideze, reabiliteze si intretina imobilele

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

SocialConform acestei legi, proprietarii vor fi obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica, intretinerea instalatiilor din subsol, de alimentare cu apa, instalatiilor de gaze, electricitate sau a terasei.

Moment de sfintire si rugaciune pentru comunitatea ortodoxa din Medgidia

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

SocialMarti 27 martie a avut loc sfintirea pietrei de temelie a Bisericii cu Hramul Adormirea Maicii Domnului si Sfantul Haralambie. Biserica este situata in partea de sud a orasului in vecinatatea Spitalului municipal si va fi ridicata pentru a deservi credinciosilor din aceasta zona si bolnavilor din spital.Primaria municipiului Medgidia a inceput lucrarile de construtie la ridicarea acestui lacas de cult.

Locuri de munca in strainatate

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

SocialPrimaria municipiului Medgidia si Agentia locala de ocupare si formare a muncii au organizat la inceputul saptamanii o bursa a locurilor de munca pentru persoanele care doresc sa lucreze in strainatate.

Clubul Sportiv Municipal Medgidia

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

SportClubul Sportiv Municipal MedgidiaFederatia Romana de Handbal organizeaza la MedgidiaTurneul de handbal masculin Vineri 30 martie Ora 16.00 CSM Medgidia C.S. Univ. PitestiOra 18. 00 Lotul national de tineret Dinamo Bucuresti Sambata 31 martie Ora 16.

Asociatia Municipiilor din Romania se intruneste in aceasta luna la Craiova

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrimarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu participa in aceasta perioada, la sedinta Asociatiei Municipiilor din Romania. Pe agenda intalnirii se afla mai multe puncte printre care finantarea proiectelor din fonduri europene, prioritati legislative pentru administratia publica locala, strategii si proiecte de interes pentru administratia publica locala.

Primarul din Pecineaga alaturi de batranii din comuna

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaLa fel ca mai toate localitatile din tara si comuna Pecineaga a inceput curatenia de primavara, motiv pentru care se vor face lucrari de curatare a spatiului public. Acestea constau in curatenia pe marginea drumului judetean, in fata bisericii si in interiorul acesteia.

Scoala la standarde europene la Mereni

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

Culturaincepand din vara acestui an, satul Osmancea aflat in administrarea comunei Mereni va beneficia de reabilitarea retelei de apa potabila. in acest moment, lucrarile la acest proiect se apropie de final.valoarea acestuia se ridica la 2,5 miliarde, iar fondurile necesare au fost obtinute prin Ordonanta 7t2006, de la Guvernul Romaniei. in anul 2004, administratia locala de la Merenia beneficiat de fonduri din Programul SAPARD, fonduri cu care a pietruit 5 kilometri de drum la Mereni, 2,6 kilometri la Osmancea si 2,5 kilometri la Ciobanita.

Placere si pasiune pentru fotbal la Amzacea

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

SportUnul dintre obiectivele cu care satul Amzacea se poate lauda este echipa de fotbal Luceafarul Amzacea”, care, desi se afla in divizia D reprezinta o mare realizare pentru tinerii din comuna. Echipa s-a infiintat in 1889.

Gestionarea uleiurilor uzate

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrin adoptarea Hotararii de Guvern 235/2007 (care abroga Hotararea de Guvern 662/2001 si va intra in vigoare la sfarsitul lunii aprilie) a fost asigurata transpunerea in totalitate a aquis-ului comunitar in domeniu in legislatia nationala.

Iluminatul pubic la Cerchezu nu mai e un vis

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaDe o foarte lunga perioada de timp, comuna Cerchezu si satele care ii sunt arondate se confronta cu o grava problema care, ii nemultumeste atat pe locuitori cat si administratia locala. De aproximativ 12 ani, nu a mai fost inlocuit un bec in nici unul dintre sate, pe nici una dintre stazi, motiv pentru care gradul de risc si infractionalitatea pe timpul noptii crescusera ingrijorator.

Marian Gascan - alaturi de oameni de sarbatori

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain anul 2003, in comuna Albesti a inceput un amplu proiect de dezvoltare. Proiectul a constat in construire a 14 kilometri de sosea in toate cele cinci sate Albesti, Arsa, Cotu Vaii, Coroana si Virtrop, realizata cu tratament dublu bitumentos.

Adriana Saftoiu: "Demisia mea nu are legatura cu demisia lui Claudiu"

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateIn paralel cu sedinta CSAT, Adriana Saftoiu a chemat jurnalistii in biroul sau pentru o discutie "informala" pentru a-i anunta "neoficial" ca si-a depus demisia din functia de purtator de cuvant a presedintiei doar din motive personale.

Harsova, un portal al comunicarii si cunoasterii

30 Martie 2007, Bogdan Chirita

CulturaLa inceputul secolului XXI computerul este o necesitate, comunicarea digitala a devenit un reflex al locuitorilor marilor orase, unde viata fara telefon si calculator pare aproape imposibil de imaginat.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771