Sitirile editiei din data de 24 Mai, 2011

Mironescu, demis din functia de secretar general al MAI si adus la DNA pentru audieri

Mai 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaMinistrul de Interne, Traian Igas, a anuntat luni la pranz ca l-a demis din functia de secretar general al MAI pe Laurentiu Mironescu, in urma implicarii acestuia in fraudele din Portul Constanta. Ministrul Traian Igas a anuntat demiterea lui Laurentiu Mironescu dupa ce a fost la sediul Guvernului, pentru a discuta cu premierul Emil Boc.

Fotbal Campionatul Judetean

Mai 2011, Bogdan Chirita

SportSeria Nord Rezultate si marcatori Steaua Sperantei Silistea – Ulmetum Pntelimon 4-4 (1-3) – pentru gazde au marcat: Meauca Marian in minutele 31, 65, 81, Calcan Lucian in minutul 78, iar pentru oaspeti au marcat: Pasmangiu Alex in minutele 40, 41, Nemenco Cristian in minutul 46, Tofana Alex in minutul 90+2.

Fotbal Liga a IV a

Mai 2011, Bogdan Chirita

SportPlay Off Rezultate si marcatori Axipolis Sp. Cernavoda – C.S. Portul Constanta 0-1 (0-0) – a marcat Geambasu Cristian in mintul 63. La juniori: 3-0. C.S. Mihail Kogalniceanu – International Pecineaga 2-3 (1-1) – pentru gazde au marcat: Treznea Ion in minutul 5, Olar Stefanel in minutul 55, iar pentru oaspeti au marcat: Balteanu Viorel in minutul 30, Manciu George in minutul 75, Sali Sever in minutul 79.

Lucrari importante desfasurate in orasul Murfatlar

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie locala”Extinderea sistemului de canalizare in orasul Murfatlar si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa in satul Siminoc”, este unul din cele mai ample proiecte pentru administratia locala din Murfatlar.

Copiii merituosi, premiati in week-end la Medgidia

Mai 2011, Adrian Nicarel

SocialIn acest week-end, adminisitratia locala a premiat copiii merituosi, care au obtinut rezultate deosebite la competitiile la care au participat. Sambata, 21 mai, in cea de-a doua zi a turneului muzical Mix Music Evolution primarul Marian Iordache i-a premiat, pe scena din Piateta Decebal, pe elevii Cercului de navomodele din cadrul Clubului Copiilor care au obtinut rezultate deosebite la concursurile internationale si nationale din acest an.

Dezvoltarea si modernizarea orasului Harsova

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 12 iulie are loc la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) licitatia privind asfaltarea a 25,5 km in orasul Harsova, acestia reprezentand majoritatea drumurilor. Lucrarile de infrastructura a celor 25,5 km de drumuri fac parte din Programul  de modernizare si reabilitare a 10.

Lucrari pentru modernizarea comunei Pantelimon

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala a comunei Pantelimon a construit un loc de joaca pentru copii in Pantelimonul de Jos urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie finalizat si cel din Pantelimonul de Sus. Parcul destinat copilasilor din Pantelimonul Jos este gata, imprejmuirea fiind facuta, de asemenea au fost montate bancile si elementele de joaca.

Plombarea strazilor comunei Topalu

Mai 2011, Dorin Mincu

Administratie localain aceasta perioada, administratia locala Topalu desfasoara diferite activitati printre care plombarea strazilor dar se preocupa si de igienizarea comunei. in ceea ce priveste infrastructura, in anul 2006 a fost finalizat prin programul SAPARD un proiect ce viza construirea de drumuri comunale.

Programul "Casa Verde" in Saraiu

Mai 2011, Dorin Mincu

Administratie localaAdministratia locala a primit aprobarea proiectului depus la Administratia Fondului de Mediu pentru finantarea programului “Casa Verde”. Pe data de 12 mai la sediul Primariei Saraiu a avut loc licitatia privind inlocuirea sistemului de incalzire cu sisteme ce utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire.

Comuna Mircea Voda a imbracat straie de sarbatoare

Mai 2011, Iulia FÓlfan

CulturaPe 21 mai, la baza sportiva din Mircea Voda s-a sarbatorit Ziua Comunei, administratia locala pregatind pentru acest eveniment o serie de manifestatii pentru locuitorii comunei.  Cea de-a saptea editie a zilelor comunei a fost  una plina de bucurie, de muzica buna si dans.

Manifestari crestinesti la Cumpana

Mai 2011, Iulia FÓlfan

SocialPe data de 21 mai, administratia locala a comunei Cumpana a organizat doua evenimente importante, unul de sfintire a obiectivului de investitie „Parc cu spatii verzi in comuna Cumpana, judetul Constanta” si cel de-al doilea privind crestinarea a noua copii aflati in asistenta maternala. Slujba de sfintire  a parcului de agrement din comuna a fost oficiata de iPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, insotit de un sobor de cinci preoti din Cumpana.

Lucrari de intretinere a puietilor din Garliciu

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaCampania de impadurire initiata de Consiliul Judetean Constanta (CJC) s-a desfasurat intens inca din toamna anului trecut in comuna Garliciu. Ca si activitate principala desfasurata in Garliciu in aceasta perioada se afla lucrarile de ingrijire a puietilor plantati cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta.

Centru multifunctional de asistenta socio-medicala, la Cumpana

Mai 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala a comunei Cumpana a lansat pe data de 18 mai, un important proiect sub denumirea „Centru multifunctional de asistenta socio-medicala Cumpana". Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala  prin Programul Operational Regional 2007 - 2013, Axa Prioritara 3 - „imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Interventie 3.2.

Pelerinaj la Manastirile din judetul Tulcea

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Silistea a organizat in data de 15 mai un pelerinaj pentru 100 de persoane din Țepes Voda, prin care acestia au putut vizita 5 Manastiri din judetul Tulcea. Edilul comunei Silistea, Mihai Soare ne-a precizat ca aceasta excursie a devenit deja o traditie, administratia locala impreuna cu biserica organizand astfel de deplasari de fiecare data cand a fost posibil.

Lucrarile la baza sportiva din Ciobanu pe ultima suta de metri

Mai 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaProiectul bazei sportive, finantat prin Ordonanta 7/2006, privind instituirea Programului de Dezvoltare a Infrastructurii din Spatiul Rural se apropie de final. Tribunele bazei sportive ce numara 200 de scaune alb rosii au fost montate, pretul de achizitie ajungand la suma de 10.

Impadurire in comuna Cuza Voda

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din Cuza Voda in parteneriat cu Scoala cu clasele I – VIII  din comuna au continuat in luna aprilie lucrarile de plantare a puietilor de salcam. Cei 10.000 de puieti de salcam primiti de la Consiliul Judetean Constanta (CJC) au fost plantati pe o perioada de doua saptamani, pe terenurile degradate ale comunei in suprafata de 2 ha.

Lucrari la reteaua de apa din comuna Crucea

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaLucrarile de reabilitare a dispensarului uman si a bisericii din comuna dar si a retelei de apa sunt proiectele principale ce se desfasoara in aceasta perioada in Crucea.  Una dintre lucrarile ce se apropie de final este realizarea retelei de  alimentare cu apa din satul Baltagesti.

"Pasi spre armonie prin diversitate culturala"

Mai 2011, Iulia FÓlfan

CulturaPe data de 5 iunie, in incinta Caminului cultural din comuna Cuza Voda va avea loc pentru al 2-lea an consecutiv proiectul ”Pasi spre armonie prin diversitate culturala”. Acest proiect interetnic poarta sloganul “Un pas spre cunoastere inseamna un pas spre o mai buna intelegere, o toleranta, o disponibilitate de a valorifica beneficiile interculturalitatii.” Scopul manifestarii este promovarea identitatii diferitelor etnii si a cooperarii interculturale in cadrul actiunilor de cunoastere si conservare a obiceiurilor, traditiilor, etc.

Europa sub amenintarea vulcanului islandez: Cenusa degajata de Grimsvoetn ar putea afecta traficul aerian

Mai 2011, Dorin Mincu

ActualitateCenusa degajata de vulcanul islandez Grimsvoetn continua sa ameninte traficul aerian european, desi intensitatea s-a diminuat, permitand redeschiderea aeroporturilor internationale din Islanda. "Se pune intrebarea daca cenusa va afecta marti Scotia si Irlanda de Nord", declara expertul Gunnar Gudmundsson, de la Institutul islandez de Meteorologie.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771