Sitirile editiei din data de 17 Mai, 2011

Radu Mazare vrea sa vanda Cazinoul din Constanta

Mai 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a afirmat, luni, ca doreste sa vanda Cazinoul din Constanta dupa ce a incetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv in urma cu patru ani. Consilierii locali au votat in sedinta de luni un proiect de hotarare privind constatarea incetarii contractului de concesiune incheiat de administratia locala cu SC Queen Investments SRL.

Fotbal Campionatul Judetean

Mai 2011, Bogdan Chirita

SportSeria Nord Rezultate si marcatori Ulmetum Pantelimon – Pescarusul Garliciu 6-1 (2-0) – pentru gazde au marcat Husarenco David in minutul 13, Tofana Alex in minutul 16, Belecciu Mircea in minutul 65, Pasmangiu Alex in minutele 76, 87, Stroie Ion in minutul 80, iar pentru oaspeti a marcat Raducan Dumitru in minutul 62. Sportul Tortoman – Steaua Sperantei Silistea 3-2 (0-1) – pentru gazde au marcat: Ghita Alex in minutul 77, Strujac Ionut in minutul 84, Nitu Adrian in minutul 87, iar pentru oaspeti a marcat Meauca Marian in minutele 43, 59.

Fotbal Liga a IV a

Mai 2011, Bogdan Chirita

SportPlay Off Rezultate si marcatori Dacia Mircea Voda – International Pecineaga 2-2 (0-1) – pentru gazde a marcat Sarbu Andrei in minutele 66, 88, iar pentru oaspeti au marcat: Balteanu Viorel in minutul 9, Olaru Iulian in minutul 56.

Port turistic european, cu bani comunitari

Mai 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarul Mangaliei, Claudiu Tusac, a declarat ca va supune aprobarii Consiliului Local un proiect de hotarare privind rectificarea bugetului local pe 2011, care cuprinde includerea in bugetul Consiliului a sumei de opt milioane de lei, care au fost alocati de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru modernizarea Portului Turistic Mangalia, prin refacerea falezei si a cheului din Port.

Ministerul Mediului a constatat ca groapa de deseuri de la Navodari nu mai are acord de mediu!

Mai 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaScandalul legat de groapa de deseuri este departe de a se fi incheiat, atata timp cat italianul Roberto Vincentelli insista sa transforme orasul Navodari in zona de poluare maxima. Institutiile statului au fost solicitate sa isi exprime puncte de vedere privind legalitatea acestei investitii pe care navodarenii nu o doresc, pentru ca sunt constienti ca ea nu va aduce nimic bun orasului.

Coalitia se va reuni marti in sedinta, posibila discutie legata si de schimbarea lui Boc

Mai 2011, Adrian Nicarel

PoliticCoalitia se va reuni, azi, in sedinta, existand posibilitatea ca unul dintre subiectele discutiei sa fie legat de oportunitatea schimbarii lui Emil Boc din functia de prim-ministru, procedura care insa, daca va fi decisa, ar putea necesita o pregatire mai lunga in Parlament, afirma surse politice.

Impadurire in comuna Cerchezu

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala a comunei  Cerchezu, cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta, a derulat in ultimele doua saptamani programul de plantare a puietilor de salcam. in perioada 3-10 mai, s-au desfasurat lucrari de plantare a puietilor de salcam la iesirea din localitate.

Resfintirea lacasului de cult din Furnica

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Socialin data de 9 mai, credinciosii comunei Dumbraveni si nu numai, au participat la slujba de resfintire a bisericii ce poarta hramul ”Sf.Nicolae”, slujba oficiata de iPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Incalzirea cu gaz va fi mai scumpa decat cea din sistem centralizat

Mai 2011, Dorin Mincu

SocialDaca, pana acum, debransarea de la sistemul centralizat de incalzire si achizitionarea unei centrale pe gaze parea o investitie buna, sute de constanteni apeland in ultimii ani la aceasta solutie, pe viitor, lucrurile se vor schimba drastic.  Potrivit directorului de productie din cadrul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Constanta, Liviu Popa, decizia Guvernului de a liberaliza pretul gazelor naturale (incepand cu 2013) va provoca o gaura imensa in buzunarul celor care depind de gaze pentru incalzire pe timpul iernii.

Ziua Internationala a Familiei sarbatorita la Cumpana

Mai 2011, Dorin Mincu

SocialCuplurile din Cumpana au sarbatorit, vineri, Ziua Internationala a Familiei. Evenimentul a fost organizat la initiativa Consiliului Local in colaborare cu Organizatia Crestin Umanitara World Vision Romania - echipa zonala Constanta, la Casa Casatoriilor din localitate.

Statistica socanta: Peste 1.400 de cazuri de violenta in familie si 27 de persoane ucise in trei luni in Romania

Mai 2011, Adrian Nicarel

SocialPeste 1.400 de infractiuni intrafamiliale au fost sesizate in primele trei luni ale anului, iar 27 de persoane au decedat, informeaza, cu ocazia Zilei Internationale a Familiei, doua organizatii care lanseaza un program de sustinere a femeilor victime ale violentei domestice. Potrivit datelor inregistrate de Inspectoratul General al Politiei Romane, citate de initiatorii programului, in primele trei luni ale anului 2011 au fost denuntate in Romania peste 1.

Guvernul s-a angajat sa ia toate masurile pentru ca Romania sa exporte, din 2012, gaze prin Ungaria

Mai 2011, Adrian Nicarel

ActualitateGuvernul s-a angajat ca va lua toate masurile pentru ca Romania sa poata exporta gaze prin Ungaria pana la sfarsitul anului 2012, se arata in memorandumul de intelegere convenit de Executiv cu Comisia Europeana (CE).

Alimente marcate cu buline colorate, in functie de riscul asupra sanatatii. Proiectul a fost adoptat de Senat

Mai 2011, Adrian Nicarel

ActualitateSenatul a adoptat, luni, cu 54 voturi "pentru", 42 "impotriva" si trei abtineri, un proiect de lege care prevede inscriptionarea etichetelor produselor alimentare cu buline rosii, portocalii sau verzi, dupa gradul de risc asupra sanatatii.

Ziua Familiei sarbatorita in orasul Negru Voda

Mai 2011, Adrian Nicarel

SocialOrganizatia Natiunilor Unite a hotarat, la 20 septembrie 1993, sarbatorirea familiei, ca institutie fundamentala a societatii. Tot atunci s-a stabilit ca ziua de 15 mai sa marcheze simbolic aceasta recunoastere internationala.

1 Iunie va fi sarbatorit cu fast in Eforie

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaComplexul Dunarea Eforie Nord in parteneriat cu administratia locala din oras, vor organiza pe data de 1 Iunie un eveniment sub denumirea de  ”La multi ani de ziua ta, 1 iunie 2011”. Evenimentul va avea loc la club Dunarea din Eforie Nord, in intervalul orar 12.

"Expozitie de Sanatate" la Pecineaga

Mai 2011, Iulia FÓlfan

SocialLocuitorii din comuna Pecineaga au avut ocazia, in cadrul unei expozitii de sanatate desfasurata in perioada 14-15 Mai, sa efectueze cateva analize gratuit, sa-si verifice tensiunea, indicele glicemic si pe cel caloric.

Ateliere de arta la Eforie

Mai 2011, Adrian Nicarel

Actualitatein perioada iunie - septembrie 2011, la Popas Sincai din Eforie, SC Chalet SRL cu sprijinul administratiei locale din orasul Eforie, organizeaza Ateliere de arta. Profesori si artisti de renume vor sustine cursuri de vara in vederea perfectionarii tuturor celor care iubesc si studiaza arta: pictura, sculptura, design.

Lucrarile de extindere a scolii din satul Cotu Vaii continuate de administratia locala

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului Gheorghe Moldovan, proiectul de reabilitare si extindere a scolii din satul Cotu Vaii este in plina desfasurare. Institutia de invatamant din Cotu Vaii, a intrat in reparatii capitale, valoarea totala a lucrarilor fiind de 21 de miliarde de lei vechi.

Cabinet medical in comuna Amzacea

Mai 2011, Dorin Mincu

SocialUn proiect important pentru administratia locala a fost crearea unui spatiu in care sa functioneze in conditii optime un cabinet stomatologic in folosul cetatenilor. Amenajarea acestuia s-a facut in incinta blocului AM4, unde functioneaza  mai multe spatii comerciale. Lucrarile de amenajare au durat aproximativ 5 luni de zile, printre acestea amintind: zugravirea, montarea parchetului, a gresiei si a faiantei, crearea grupurilor sanitare, ferestre din termopan, etc.

Primaria de la 23 August continua proiectele incepute

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei, Mugur Viorel Mitrana, si-a propus pentru acest an sa duca la bun sfarsit toate proiecte incepute astfel ca mai multe lucrari se afla in plina desfasurare. Conform edilului, in curand se vor incepe lucrarile de contructie a unui After School la Moseni.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771