Sitirile editiei din data de 10 Mai, 2011

Locuitorii din Agigea vor avea din toamna camin cultural

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 5 mai, in prezenta unor oaspeti de seama, printre care Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, reprezentantii administratiei locale au pus piatra de temelie a noii cladiri.

Fotbal Campionatul Judetean

Mai 2011, Bogdan Chirita

SportSeria Nord Rezultate si marcatori Steaua Sperantei Silistea – Pescarul Ghindaresti 3-0 (2-0) – au marcat: Axinte Vasile in minutul 34, Siminiceanu Daniel in minutul 43, Meauca Marian in minutul 71.

Fotbal Liga a IV a

Mai 2011, Bogdan Chirita

SportPlay Off Rezultate si marcatori Dacia Mircea Voda – C.S. Agigea 1-4 (1-2) – pentru gazde a marcat: Hanu Georgian in minutul 12, iar pentru oaspeti au marcat: Bambergher Ion in minutul 3, Agafitei Catalin in minutul 42, Tanase Adrian in minutul 50, Dragoi Ionel in minutul 75.

Clujenii au luat trofeul Mangalia Art

Mai 2011, Adrian Nicarel

CulturaA doua editie a Festivalului National de Teatru pentru elevi si studenti Mangalia Art, ce s-a desfasurat in perioada 6-8 mai 2011, s-a bucurat de un real succes. in cadrul evenimentului, organizat de Primaria Municipiului Mangalia, au evoluat peste 90 de copii si tineri, in sectiunile grup si monolog.

A inceput Saptamana Nationala a Voluntariatului

Mai 2011, Adrian Nicarel

Socialin perioada 09-15 mai 2011 se desfasoara la Medgidia cea de-a V-a editie a Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Saptamana a debutat cu o conferinta de presa cu participarea asociatiilor de voluntari si a fundatiilor din Medgidia, a institutiilor de presa locale si reprezentantii Serviciului de Asistenta Sociala Comunitara din cadrul Primariei Medgidia.

Ziua limbii tatare sarbatorita la Mangalia

Mai 2011, Adrian Nicarel

CulturaPe 4 mai, primarul municipiului Mangalia Mihai Claudiu Tusac a primit vizita presedintelui UDTTMR Amet Varol impreuna cu Tair Nuredin presedintele filialei Mangalia si alti reprezentanti ai etniei turco-tatare.

Mesaj dur de la Bruxelles: Comisarul Ciolos da de pamant cu guvernantii romani pe tema fondurilor europene

Mai 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneRomania risca sa devina un contributor net la Uniunea Europeana si ca gradul redus de utilizare a fondurilor ar putea servi drept argument pentru tarile care doresc limitarea acestor finantari. Comisarul Dacian Ciolos afirma ca gradul scazut de absorbtie a fondurilor europene in Romania ar putea determina reducerea acestui tip de finantare in intreaga Uniune.

Evenimente importante desfasurate in comuna Cumpana

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 29 aprilie 2011, administratia locala a organizat doua evenimente importante printre care omagierea veteranilor de razboi ai comunei Cumpana cat si inaugurarea salii de sport scolare. Ziua Veteranilor marcata de administratia locala Consiliul local al comunei in parteneriat cu Asociatia Nationala “Cultul Eroilor” Filiala Constanta a organizat pentru al doilea an consecutiv, ziua Veteranilor de razboi.

Continuarea lucrarilor la Caminul cultural din Cheia

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaGabriela Iacobici, edilul administratiei locale din Gradina, se preocupa in aceasta perioada de finalizarea vechilor proiecte, unul din acestea fiind Caminul cultural din Cheia.  Una din lucrarile importante ce se desfasoara in Cheia este imprejmuirea cu gard a institutiei culturale urmand ca in perioada imediat urmatoare sa se instaleze gazonul, si plantarea de pomisori, etc.

Unitatea de Asistenta Medico-Sociala Agigea va beneficia de energie verde

Mai 2011, Dorin Mincu

Administratie localaLa Unitatea de Asistenta Medico-Sociala (UAMS) Agigea a fost semnat la sfarsitul saptamanii trecute, ordinul de incepere a lucrarilor de executie pentru primul proiect din judetul Constanta ce vizeaza inlocuirea sistemului de incalzire cu GPL cu sisteme ce utilizeaza energia produsa din surse regenerabile. Energia verde va fi folosita pentru a incalzi iarna cladirile unitatii medicale, iar vara pentru a oferi energia electrica necesara sistemului de climatizare.

Lucrari de infrastructura in comuna Sacele

Mai 2011, Dorin Mincu

Administratie localaUnul din proiectele importante pentru administratia locala este pietruirea drumurilor degradate, program inceput inca din toamna anului trecut, lungime totala a acestora fiind de 12 km. “Lucrarile vor fi reincepute imediat ce vremea o va permite, acest proiect mergand inainte cu sprijinul bugetului local al administratiei locale din Sacele”, ne-a declarat edilul Ion Oprea.

Gradinita noua in Lazu

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConstructia unei gradinite cu program normal in localitatea Lazu dar si extinderea si modernizarea fostei gradinite din Lazu sunt doar cateva din proiectele administratiei locale din Agigea.  Cladirea ce va cuprinde 3 sali de clasa, urmeaza sa fie ridicata pe o suprafata de 1500 mp, pe un singur nivel (parter). Astfel, parterul va fi alcatuit dintr-un hol mare central de unde se accede in cele 3 sali de clasa, o camera izolare plus grup sanitar, cancelarie si grup sanitar aferent, vestiare pentru fiecare grupa de copii, grupuri sanitare separate baieti/fete, grup sanitar personal cat si o camera pentru personalul de ingrijire.

Proiectele noului primar al comunei Baraganu

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaCompetitia electorala pentru functia de primar in comuna Baraganu s-a incheiat oficial la finalul zilei de 1 mai, astfel ca dupa primul tur de scrutin, candidatul PSD Titu Neague a primit cele mai multe voturi din partea cetatenilor.

Proiectele administratiei locale din comuna Topraisar

Mai 2011, Dorin Mincu

Administratie localaLucrarile la reteaua de canalizare si la statia de epurare din localitate au fost finalizate, urmand a se finaliza reparatia drumurilor imediat ce vremea o va permite. Cele doua lucrari fac parte dintr-un proiect integrat, finantat prin Masura 3.

Gard nou la cimitirul ortodox din Mereni

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaDoua lucrari importante se desfasoara la cele doua cimitire ortodoxe din Mereni si Osmancea, acestea fiind extrem de necesare datorita degradarii gardurilor. Lucrarile de inlocuire si extindere a gardului cimitirului din Mereni, amplasat in zona de Nord a comunei, se afla in plina desfasurare.

Lucrari in plina desfasurare la baza sportiva si biserica din Fantanele

Mai 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectele de modernizare a infrastructurii si dezvoltare a agrementului continua in comuna Fantanele la fel si lucrarile de pictare a bisericii din comuna. Una din dorintele edilului Gheorghe Popescu este aceea de a finaliza lucrarile la baza sportiva din localitate.

Burse pentru elevii merituosi

Mai 2011, Dorin Mincu

Socialincepand de luni, timp de o saptamana, angajati ai Consiliului Judetean Constanta (CJC) vor ajunge in toate scolile din mediul rural pentru a distribui burse de merit celor mai sarguinciosi elevi. in aceasta perioada, vor fi distribuite bursele pentru trei luni, corespunzatoare perioadei 15 decembrie - 15 aprilie din anul scolar 2010-2011.  CJC a instituit programul de acordare a unor burse lunare elevilor din clasele V - VIII din unitatile de invatamant din mediul rural, clasati pe locurile I, II si III la invatatura, precum si premierea primilor trei elevi din fiecare unitate scolara din mediul rural din judet care promoveaza examenul de admitere in liceele din judetul Constanta.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771