Sitirile editiei din data de 25 Aprilie, 2011

ANI a sesizat DNA pentru cercetarea lui Ioan Botis

Aprilie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaAgentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu situatia fostului ministru al Muncii, Ioan Botis, cerand procurorilor sa-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese.

LUMINA DE LA MALUL MARII la a X-a editie

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

SocialCa in fiecare an, cu prilejul Sarbatorilor Pascale, la Mangalia au loc diverse evenimente prin care este anuntat marele moment al invierii Domnului nostru Iisus Hristos, manifestari la care participa toti cetatenii municipiului, de la mic la mare.

Fotbal Campionatul Judetean

Aprilie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria Nord Rezultate si marcatori Steaua Sperantei Silistea – CSS Medgidia 5-0 (1-0) – pentru gazde au marcat: Meauca Marian in minutul 20, Petric Radu Dumitru in minutele 59 si 88, Axinte Vasile in minutele 63 si 85 Viitorul Fantanele – Viteazu Sinoe Mihai Viteazu 0-2 (0-0) – pentru oaspeti au marcat: Ivanov Nicolae in minutul 52 si Corbu Stefan in minutul 78 Dunarea Ciobanu – Pescarul Ghindaresti 1-0 (1-0) - pentru gazde a marcat: Culea Dumitru in minutul 1 Recolta Nicolae Balcescu – Ulmetum Pantelimon 2-0 (1-0) - pentru gazde au marcat: Mocanu Cosmin in minutul 41 si Manole Marius in minutul 50 Pescarusul Garliciu – Viitorul Nisipari 4-4 (1-3) - pentru gazde au marcat: Draghici Marian in minutul 24, Draghici Ionel in minutul 49, Monea Drian in minutul 59, Furnica Marian in minutul 75, iar pentru oaspeti au marcat: Pena Vasile in minutele 3 si 40, Baciu Alexandru in minutul 6, Marinica Alex in minutul 52 Dunaris Topalu – Gloria Seimeni 2-2 (2-0) - pentru gazde au marcat: Olteanu Claudiu in minutul 20, Seitan Giga in minutul 32, iar pentru oaspeti au marcat: Tudor Marinel in minutul 49, Cujba Gabriel in minutul 62 Marcon Star Medgidia - Sportul Tortoman 2-2 (0-0), pentru gazde a marcat: Isaica George, iar pentru oaspeti au marcat: Tatu Nicolae in minutul 68 si Mart Gheorghe in minutul 78.

Fotbal Liga a IV a

Aprilie 2011, Bogdan Chirita

SportPlay Off Seniori Rezultate si marcatori International Pecineaga – C.S. M.Kogalniceanu 6-2 (2-1) - pentru gazde au marcat: Cogali Evis in minutul 28, Baltean Viorel in minutul 43, Sali Sever in minutul 48, Troaca Alexandru in minutul 62, Olaru Iulian in minutule 67 si 86, iar pentru oaspeti a marcat Ciobanu Ionut in minutul 21 CS Portul Constanta – Axiopolis Sport Cernavoda 2-0 (1-0) - pentru gazde au marcat: Radu Ionut in minutul 17 si Ionescu Tiberiu in minutul 69 G.

Lucrari de renovare la biserica din Silistea

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

SocialBiserica cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Silistea se afla in plin proces de reabilitare si modernizare. Conform edilului comunei Mihai Soare, renovarea exterioara a lacasului de cult era imperios necesara, datorita faptului ca, aceasta biserica dateaza inca de pe vremea lui Carol I. Lucrarile constau in repararea acoperisului, curatarea peretilor afectati, lucrari de zidarie si zugravire a exteriorului bisericii.

Locuinte sociale si ANL pentru Harsoveni

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din orasul Harsova va repartiza in aproximativ o luna de zile 64 de apartamente ANL si 48 de locuinte sociale celor ce isi doresc o locuinta. Edilul orasului Tudor Nadrag, ne-a informat ca totalul de 112 de locuinte ANL cat si sociale, urmeaza a fi date spre folosinta in maxim o luna de zile celor ce-si doresc sa inchirieze unul din aceste apartamente.

Ordonanta privind obligativitatea cauciucurilor de iarna, adoptata de Senat

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

ActualitateSenatul a adoptat marti Ordonanta de Urgenta prin care se impune obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna in sezonul rece, sub pedeapsa retinerii talonului auto si a unei amenzi de pana la 4.

Primaria din Tortoman alaturi de locuitorii comunei

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

SocialCa in fiecare an, in preajma sarbatorilor pascale, primaria Tortoman a oferit pachete cu alimente de baza si cu produse traditionale. Ca in fiecare an cu ocazia Sfintelor Pasti administratia locala a fost si de aceasta data alaturi de cetatenii comunei oferind sprijin celor mai putin norocosi.

Programul "Casa Verde" finalizat la Topalu

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain cursul saptamanii trecute s-a realizat receptia finala a lucrarii privind proiectul de reabilitare termica prin programul de mediu „Casa Verde". Prin acest program, doua scoli, gradinita si Caminul Cultural din localitate au fost dotate cu panouri solare si pompe geotermale, astfel imbunatatindu-se confortul termic.

Campanie de plantare finalizata in Saraiu

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria comunei  Saraiu a desfasurat in aceste saptamani, programul de plantare a puietilor de salcam cat si a pomilor fructiferi cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta.  Administratia locala din comuna Saraiu, a finalizat lucrarile de plantare a pomilor fructiferi, din cadrul Programului de reinfiintare a livezilor, demarat inca din toamna anului 2010 de Consiliul Judetean Constanta (CJC).

Daruri pentru batrani in preajma sarbatorilor de Paste

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala din comuna Crucea, a continuat si in acest an, traditia oferirii de pachete atat batranilor cu venituri mici sau fara nici un sprijin real cat si persoanelor defavorizate. Pentru Sarbatoarea invierii Domnului, autoritatea locala a comunei Crucea a oferit 1.

Reabilitarea primariei din Garliciu

Aprilie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaVechea cladire in care isi desfasurau activitatea functionari publici din comuna Garliciu este in plin proces de renovare.  Conform declaratiilor edilului Constantin Cimpoiasu, institutia primariei are  o vechime de 46 de ani, lucrarile de reabilitare fiind imperios necesare.

Parcare "verde" in Constanta prin POR

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneElena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a semnat, pe 20 aprilie 2011, unul dintre cele 38 de contracte incluse in Planul Integrat de Dezvoltare (PID) al municipiului Constanta si depuse spre finantare in cadrul Programului Operational Regional (POR).

Micro-rezervatie din fonduri europene in Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneComplexul Muzeal de Stiinte ale Naturii va avea o micro-rezervatie de talie europeana multumita unei investitii masive: 600.000 de euro rambursabili, bani care vor fi alocati in cadrul unui proiect ce se va derula pe o perioada de 18 luni.

Consultanta gratuita pentru micii fermieri care vor sa acceseze fonduri europene

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) vor incheia in perioada imediat urmatoare, sapte contracte de servicii prin intermediul carora urmeaza sa fie acordata consultanta gratuita unui numar de 50.000 de fermieri care detin ferme agricole de semi-subzistenta. Consultanta va avea in vedere intocmirea planurilor de afaceri si a dosarelor de aplicatie pentru accesarea Masurii 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta” din cadrul PNDR.

Schema temporara pentru acordarea de ajutoare de pana la 15.000 de euro fermierilor din Romania

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneComisia Europeana a autorizat, in data de 20 aprilie 2011, o schema de ajutoare de stat avand un buget de 1,3 miliarde lei (aproximativ 304 milioane euro), al carei obiectiv este sprijinirea fermierilor din Romania care intampina dificultati din cauza crizei economice.

Campania "De la suflet la suflet de copil" a ajuns Vulturu

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaElevii clasei a III-a C de la Scoala nr. 24 „Ion Jalea” Constanta le-au facut o surpriza copiilor de la gradinita si Scoala Generala din Vulturu, oferindu-le tuturor daruri. Un eveniment important ce a avut loc pe data de 11 aprilie a fost Campania „De la suflet la suflet de copil”, coordonata de Crucea Rosie, filiala Constanta in parteneriat cu Scoala nr. 24 „Ion Jalea” si cu administratia locala din comuna Vulturu.

Camin Cultural in Runcu

Aprilie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaCu bani de la bugetul local si cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC), administratia locala a comunei Pantelimon si-a propus pentru acest an sa demareze lucrarile de ridicare a unui Camin cultural in satul Runcu.

Lucrari pentru dezvoltarea comunei Cuza Voda

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectul privind asfaltarea drumurilor si constructia unei statii de epurare, realizate cu fonduri europene, accesat prin Masura 3.2.2, va fi continuat incepand cu data de 1 mai. Conform edilului comunei Cuza Voda, Eugen Dumitru,  lucrarile la extinderea retelei de apa din localitate au fost finalizate, in prezent realizandu-se probele de presiune si astuparea santurilor.

Loc de joaca pentru copiii din comuna Ciobanu

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul administratiei locale din Ciobanu, Ioan Suciu continua proiectele ce tin de modernizarea comunei pe care o conduce si astfel, prin forte proprii doreste sa aduca zambete pe chipurile celor mici.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771