Sitirile editiei din data de 19 Aprilie, 2011

Mita electorala PDL cu complicitatea institutiilor statului

Aprilie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPortocaliii nu se dezic de practicile de mita electorala, institutionalizate de ei, iar daca cineva indrazneste sa se opuna sunt capabili sa sara la bataie, sa ameninte, ba chiar sa comande unor institutii care ar trebui sa vegheze la respectarea legii sa calce stramb.

Fotbal Campionatul Judetean

Aprilie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria Nord Rezultate si marcatori Viteazul Sinoe Mihai Viteazu – Steaua Sperantei Silistea 0-1 (0-1) – a marcat Siminiceanu Daniel in minutul 21. Viitorul Nisipari – Dunarea Ciobanu 4-3 (3-2) – pentru gazde au marcat: Rogojina Cristian in minutele 16, 35, Andronache Sorin in minutul 26, Barsan Adrian in minutul 87, iar pentru oaspeti au marcat: Culea Dumitru in minutele 7, 17, Sterian Eugen in minutul 90.

Fotbal Liga a IV a

Aprilie 2011, Bogdan Chirita

SportPlay Off Rezultate si marcatori Interational  Pecineaga – Dacia Mircea Voda 5-0 (3-0) – au marcat: Olaru Iulian in minutele 18, 25, 56, Nan Florin in minutul 44, Balteanu Viorel in minutul 61.

Politia de Frontiera Constanta scoate la licitatie patru nave

Aprilie 2011, Dorin Mincu

ActualitateInspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Constanta a scos la vanzare prin licitatie publica patru nave care au depasit termenul de exploatare, de 15 ani, preturile fiind cuprinse intre 256.

Certificari ISO 14001 si OHSAS obtinute de Primaria Medgidia

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria Medgidia a obtinut, in urma raportului de audit SMI Stadiul 2 nr. 6427 MSS din 14 aprilie 2011, certificarea ISO 14001:2005 si OHSAS 18001:2008, reprezentand standardele pe mediu si sanatate si securitate ocupationala.

Antreprenorii debutanti au infiintat peste 3000 de microintreprinderi in mai putin de 2 luni de zile

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri Europenein cadrul derularii Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri de la data de 22 februarie 2011, data lansarii programului, si pana la data de 14.

Proiect pentru reabilitarea podurilor, podetelor si tunelurilor de cale ferata in judetul Constanta

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

ActualitateAutoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Transport (AM POS Transport) si Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA au semnat, in data de 28 martie 2011 si respectiv 06 aprilie 2011, contractul de finantare pentru proiectul „Lucrari de reabilitare pentru poduri, podete si tuneluri de cale ferata – Sucursala Regionala de Cai Ferate Constanta”, care are ca obiectiv reabilitarea a 0,16 km de structuri de cale ferata (2 poduri si 2 podete).

Romania are nevoie de experti de la UE ca sa-i cheltuiasca banii

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneComisarul european pentru politici regionale, Johannes Hahn, a transmis Guvernului Romaniei ca fondurile europene reprezinta „cei mai ieftini bani" aflati la dispozitia unui stat membru; el apreciaza ca exista o imbunatatire a absorbtiei banilor UE, dar a adaugat ca mai sunt inca multe de facut. Comisia Europeana (CE) a propus Romaniei mai multe masuri pentru a cheltui mai repede cele aproape 20 de miliarde de euro puse la dispozitie de UE.

Vietile a sase tineri, in mainile constantenilor

Aprilie 2011, Dorin Mincu

SocialSarbatoarea Floriilor a adus un strop de speranta in inimile a sase tineri constanteni grav bolnavi care lupta pentru sansa de a duce o viata normala alaturi de cei dragi.  in cadrul campaniei „Da o speranta”, initiata de Consiliul Judetean Constanta (CJC) si Fundatia culturala „Fantasio”, a avut loc, in Duminica Floriilor, teledonul cu acelasi titlu, in cadrul caruia vedetele Neptun TV Gabriela Badila si Mircea Taiss i-au indemnat pe constanteni sa isi ajute semenii.

Proiectul Bazei piscicole de la Medgidia, prezentat in dezbatere publica

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria Municipiului Medgidia a organizat miercuri, 13 aprilie 2011, la Casa de Cultura I. N. Roman dezbaterea publica ce a avut ca tema ,,PUZ – Baza piscicola pentru pescuit sportiv, Medgidia, zona Vest”. Dezbaterea a fost prezidata de primarul Marian Iordache si de Dan Cotarla, investitorul proiectului ,,Baza piscicola pentru pescuit sportiv”. Primarul a prezentat societatea care va face investitia, precum si importanta proiectului: ,,Investitia propusa prezinta utilitate publica prin amenajarea unei zone de recreere pentru pescuit sportiv, crearea de noi locuri de munca, cresterea veniturilor la bugetul local, inclusiv amenajari de infrastructura, dar si cresterea potentialului turistic”, a spus Marian Iordache in deschiderea dezbaterii.

Gradinita si Camin cultural in Tuzla

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConstruirea celor doua institutii sunt lucrari ce vor fi demarate de administratia locala a comunei Tuzla incepand cu luna mai a acestui an.   Edilul Florin Constantin Micu ne-a declarat ca se bucura de  sprijinul real al Consiliului Judetean Constanta (CJC), pentru demararea lucrarilor de construire a unei noi gradinite cu orar prelungit cat si a unui nou Camin cultural: “inca o data Consiliul Judetean a demonstrat ca este de un real ajutor judetului nostru.

Trei drumuri vor fi pietruite in Pecineaga

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrin Programul privind “Reabilitarea si modernizarea a 10.000 km de drumuri de interes judetean si drumuri de interes local”, derulat prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, se vor pietrui drumurile de pe raza comunei Pecineaga.

"Sa redescoperim Techirghiolul"

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria orasului Techirghiol a incheiat un contract de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei privind implementarea proiectului – ”Sa redescoperim Techirghiolul”.

Plantare de salcami la Independenta

Aprilie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaAdministratia locala a comunei  Independenta a derulat in ultimele doua saptamani, cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta programul de plantare a puietilor de salcam. Campania de plantare initiata de autoritatile locale din localitate cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta a fost un succes, conform declaratiilor edilului Cristea Gascan.

Rechizite pentru copiii din comuna Amzacea

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsiliul Judetean Constanta (CJC) a reluat in aceasta saptamana „Programul de sustinere a invatamantului prescolar si preuniversitar clasele I - VIII din mediul rural al judetului Constanta“, pentru semestrul II al anului scolar 2010-2011, privind acordarea de rechizite.

Sarbatori imbelsugate la Albesti

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna continua si in acest an sa ofere o atentie deosebita tuturor varstnicilor, oferind pachete cu alimente in Saptamana Mare a Pastelui. in pragul Sfintelor Sarbatori Pascale, edilul Gheorghe Moldovan este alaturi de batranii din comuna Albesti.

Primaria Cerchezu sprijina elevii comunei

Aprilie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaAdministratia locala a comunei Cerchezu asigura gratuit elevilor de liceu transportul dus – intors la scoala.   inca de la inceputul mandatului sau, edilul din Cerchezu, Ion Constantinescu si-a propus sa vina in sprijinul celor 25 de elevi de liceu, asigurandu-le transportul gratuit dus-intors, catre liceul unde invata.

Proiecte importante in 23 August

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain acest an, edilul  comunei 23 August, Mugur Mitrana, si-a propus sa extinda si sa reabiliteze doua unitati de invatamant din Dulcesti si Mosneni. Administratia locala a primit finantare de la Ministerul Dezvoltarii, prin Programul privind imbunatatirea Traiului Romanesc, pentru reabilitarea si extinderea a doua scoli din Dulcesti si Mosneni, dar si pentru construirea unui corp nou la scoala din 23 August.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771