Sitirile editiei din data de 12 Aprilie, 2011

Lucrarile la autostrada Cernavoda-Medgidia vor fi reluate pana la finele anului, cu alt constructor

Aprilie 2011, Dorin Mincu

ActualitateCNADNR va scoate la licitatie, in luna mai, proiectarea si constructia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia, dupa ce a reziliat contractul acordat companiei franceze Colas, iar lucrarile vor incepe pana la finele anului, a declarat, ieri, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Gradinite noi in Osmancea si Baraganu

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectele depuse la Ministerul invatamantului pentru construirea unor centre de invatamant prescolar, au primit aviz pozitiv pentru demararea lucrarilor.   42 de prescolari din Osmancea vor invata in noua gradinita Construirea gradinitei cu program normal din satul Osmancea este necesara deoarece, conform declaratiilor secretarului primariei Mereni Iancu Maria, cele doua grupe de prescolari functioneaza in acest moment in 2 clase din incinta scolii.

Proiecte de infrastructura, in atentia Consiliului Local Medgidia

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul orasului Medgidia, Marian Iordache, a convocat Consiliul Local pentru o sedinta ordinara care va avea loc pe 14 aprilie.  Pe ordinea de zi, primarul a propus 14 proiecte de hotarare, printre care cel mai important face referire la aprobarea rectificarii bugetului de dezvoltare a orasului, care cuprinde includerea cofinantarilor proiectelor din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana.

Limitatoare de viteza montate pe strazile din Navodari

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala din Navodari continua in aceste zile lucrarile de modernizare a cartierelor din oras. Astfel, pornind de la solicitarile primite din partea cetatenilor, primarul Nicolae Matei a decis sa demareze ample activitati ce tin de amenajarea spatiilor verzi, crearea de noi locuri de parcare sau prelungirea parcurilor, cum este cazul Parcului “Ion Dobre”. Pentru moment,  pe strarile orasului Navodari au inceput lucrarile de montare a limitatoarelor de viteza.

Fotbal Campionatul Judetean

Aprilie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria Nord Rezultate si marcatori Steaua Sperantei Silistea – Dunaris Topalu 4-2 (3-1) – pentru gazde au marcat: Siminiceanu Daniel in minutele 7, 18, Meauca Marian in minutele 33, 73, iar pentru oaspeti au marcat: Olteanu Marius in minutul 13, Filip Alex in minutul 88.

Fotbal Liga a IV a

Aprilie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria Vest Rezultate si marcatori Perla Murfatlar – C.S. Pestera 1-4 (1-1) – pentru gazde a marcat Nae Ciprian in minutul 21, iar pentru oaspeti au marcat: Normambet Dogan in minutul 12, Piron Daniel in minutul 80, Ripet N.

Proiect de anvergura pentru modernizarea Complexului Muzeal

Aprilie 2011, Dorin Mincu

ActualitateComplexul Muzeal de Stiinte ale Naturii (CMSN) ar putea deveni cel mai vizitat obiectiv al Constantei daca proiectul firmei de arhitectura SC Soare&Yokina Arhitecti Asociati SRL va fi implementat. Firma a castigat un concurs de proiecte pentru modernizarea CMSN, lansat de Consiliul Judetean Constanta in urma cu sase luni, cu un proiect futurist care va transforma CMSN intr-un centru de divertisment si recreere demn de o statiune europeana moderna.

Incepe a doua etapa de redistribuire a personalului spitalelor desfiintate sau reprofilate

Aprilie 2011, Dorin Mincu

SocialAngajatii celor 67 de spitale desfiintate sau reprofilate care nu si-au ales inca un nou post sau nu avut loc la unitati din acelasi judet pot depune, incepand de azi, cereri la directiile de sanatate publica, pentru a fi redistribuiti in judetele limitrofe, anunta Ministerul Sanatatii.

Programul "Refacerea livezilor dobrogene" derulat la Mangalia

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria Municipiului Mangalia in parteneriat cu Consiliul Judetean Constanta a derulat programul "Refacerea livezilor dobrogene". Programul este implementat in toate localitatile judetului, cu sprijinul Regiei Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, iar parte a acestuia este si Statiunea de Cercetare si Experimentare Valu lui Traian.

Nunti de aur la Medgidia

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

SocialIeri, la Primaria Medgidia au fost sarbatorite 17 cupluri care au aniversat in aceasta perioada 50 de ani de casatorie. Perechile au fost entuziasmate de surprizele pregatite de administratia locala pentru aceasta zi.

Excursie la muzee pentru elevi din judet

Aprilie 2011, Dorin Mincu

SocialProgramul educativ „Mergem la muzeu”, initiat de Consiliul Judetean Constanta (CJC), destinat copiilor din mediul rural, a continuat in weekend-ul 9 - 10 aprilie.  Aproximativ 400 de elevi din comunele Baraganu, Seimeni, Amzacea, Crucea, Agigea si Lumina au fost programati sa viziteze mai multe obiective turistice.

Primaria se lupta pentru finalizarea stadionului din Targusor

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaLucrarile de modernizare a stadionului din Targusor au fost demarate inca din anul 2010, edilul Iulian Barsan dorindu-si ca in cel mai scurt timp, investitia sa fie finalizata. Edilul comunei Targusor, ne-a declarat ca proiectul bazei sportive a fost depus in urma cu doi ani si a obtinut finantare din partea Guvernului Romaniei in 2009. Suma primita de catre administratia locala de la Guvern, la sfarsitul anului 2009 pentru investitie, se ridica la 4.

Rechizite scolare pentru copiii din mediul rural

Aprilie 2011, Dorin Mincu

SocialConsiliul Judetean Constanta (CJC) continua actiunile destinate copiilor din mediul rural. incepand cu aceasta saptamana, CJC reia derularea „Programului de sustinere a invatamantului prescolar si preuniversitar clasele I - VIII din mediul rural al judetului Constanta”.

sedinta Consiliului Local Gradina din luna martie

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei, Gabriela Iacobici a convocat pe data de 29 martie 2011 la sediul primariei, consilierii locali in vederea dezbaterii proiectelor de hotarari aflate pe ordinea de zi. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, initiate de primarul comunei.

Comuna Fantanele va avea un parc nou

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaUn proiect care are parte de o atentie deosebita in aceste zile din partea administratiei locale din Fantanele este amenajarea unui parc in centrul localitatii.   Locuitorii comunei vor avea parte in curand de un nou loc de promenada.

Pomi fructiferi plantati in comuna Mereni

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localain aceasta perioada, impreuna cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC), la Mereni se desfasoara lucrari de  plantare a pomilor fructiferi. Administratia locala din comuna Mereni, desfasoara lucrari de plantare a pomilor fructiferi, in cadrul Programului de reinfiintare a livezilor, demarat inca din toamna anului 2010 de Consiliul Judetean Constanta (CJC).

Targ de week-end la Lumina

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaincepand cu data de 30 aprilie, administratia locala a  comunei Lumina organizeaza in fiecare sambata un targ comunal cu vanzare de produse. Conform declaratiilor edilului Dumitru Chiru, targul va fi amplasat pe Soseaua Tulcei, in zona fabricii de mezeluri Gepeto, astfel ca, persoanele ce vor dori sa-si expuna produsele la targ, nu vor fi nevoite sa plateasca niciun fel de taxa.

Proiecte de infrastructura finalizate in Agigea

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaExtinderea retelei de alimentare cu apa potabila cat si lucrarile de extindere a canalizarii au fost finalizate de administratia locala din Agigea. Dupa ce si-a propus la inceput de 2011 sa se ocupe de imbunatatirea vietii locuitorilor din comuna Agigea primarul Carjaliu a demonstrat ca isi poate duce planurile la bun sfarsit.

La Cumpana a fost marcata Ziua Mondiala a Sanatatii

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria comunei Cumpana a organizat in data de 7 aprilie o dezbatere referitoare la serviciile medicale de care beneficiaza locuitorii unitatii administrativ – teritoriale. Cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, serbata in fiecare an pe 7 aprilie, administratia locala a comunei Cumpana impreuna cu subfiliala Crucii Rosii Constanta au organizat o actiune cu tema „Accesul la serviciile medicale al persoanelor din comunitatea Cumpana”.

Manastire la Gura Dobrogei

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala a comunei Cogealac si-a propus cu sprijinul  Arhiepiscopului  Tomisului, iPS Teodosie si al enoriasilor constructia unui asezamint de cult langa pestera de la Gura Dobrogei. Terenul pe care se va construi acest lacas de cult are o suprafata de 3 ha si a fost pus la dispozitie de primaria Cogealac cu titlu gratuit.  Conform edilului Cati Hristu manastirea urmeaza sa fie ridicata in decursul acestui an cu sprijinul enoriasilor dar si al celor care doresc sa contribuie la construirea acestui loc sfant.

Japonia a fost zguduita de un nou cutremur de 7,1 grade pe scara Richter

Aprilie 2011, Dorin Mincu

ActualitateLa o luna dupa puternicul seism de 9 grade, urmat de devastatorul tsunami, Japonia este lovita de un nou cutremur, de 7,1 grade pe scara Richter, care s-a produs in partea de nord-est. Epicentrul cutremurului a fost localizat in apropierea coastei estice a insulei Honshu, la 164 de kilometri de Tokio, 94 de kilometri de Fukushima, unde se afla o centrala nucleara avariata de cutremurul din 11 martie, si 23 de kilometri de localitatea Iwaki.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771