Sitirile editiei din data de 5 Aprilie, 2011

Constanta are Unitate de Primire a Urgentelor la nivel european

Aprilie 2011, Bogdan Chirita

ActualitateConstanta a luat avans considerabil in ceea ce priveste dezvoltarea asistentei medicale, in urma procesului de descentralizare, o recunoaste chiar ministrul Sanatatii, Attila Cseke, prezent la sfarsitul saptamanii trecute la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta, cu ocazia inaugurarii celei mai mari Unitati de Primire a Urgentelor (UPU) din tara.

Primaria Cobadin a castigat in instanta balta Conacu-Negresti

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaUna din cele mai cunoscute balti din judetul Constanta, situata la 65 km pe drumul Constanta – Negresti, este crescatoria Conacu. Aceasta este o balta naturala si se intinde pe o suprafata de 186 de hectare.

Consiliul local Baneasa lupta pentru salvarea spitalului

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAlesii locali ai orasului Baneasa se declara unanim impotriva desfiintarii unitatii spitalicesti. Acestia sunt de parere ca decizia de a transforma Centrul de Sanatate Baneasa intr-un azil de batrani, ar crea un haos in sistemul de sanatate ce functioneaza in conditii optime, pentru locuitorii orasului si nu numai.

Finalizarea gradinitei din Saligny si constructia unui lacas de cult in Faclia, prioritatile edilului in acest an

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain sedinta Consiliului Local din data de 29 martie, au fost aprobate doua puncte importante printre care bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2011 cat si lista de investitii in care s-au alocat banii pentru finalizarea gradinitei din Saligny.

Fotbal Campionatul Judetean

Aprilie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria NORD Rezultate si marcatori Viitorul Fantanele – Steua Sperantei Silistea 0-4 (0-2) – au marcat: Meauca Marian in minutul 18, Siminiceanu Daniel in minutele 45 si 81, Calcan Lucian in minutul 75 Dunaris Topalu – Pescarusul Garliciu 1-1 (0-0) – pentru gazde a marcat Neacsu Ionut in minutul 90+3, iar pentru oaspetia marcat Furnica Marin in minutul 68. Viteazul Sinoe Mihai Viteazu – Dunarea Ciobanu 4-0 (2-0) – au marcat: Manole Marian in minutul 15, Siminiciuc Robert in minutul 37, Dobrita Cristian in minutul 46, Ivanov Nicolae in minutul 70.

Fotbal Liga a IV a

Aprilie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria VEST Rezultate si marcatori C.S. Mihail Kogalnicenu – Gloria Baneasa 5-3 (3-0) – pentru gazde au marcat: Treznea Ioan in minutele 9, 34, 54, 76, Ciobanu Ionut in minutul 26, iar pentru oaspeti au marcat: Arau Cristian in minutul 65, Marin George in minutele 72, 79.

Centru de resurse culturale inaugurat la Harsova

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

CulturaPe data de 31 martie Casa de Cultura din Harsova a inaugurat in prezenta autoritatilor locale cat si a mai multor invitati, Centrul de resurse culturale Sud-Est.  in cadrul evenimentului a fost implementat proiectul ”Camin Cultural – actor principal al promovarii patrimoniului cultural local in vederea dezvoltarii comunitare”. Finantarea acestuia este facuta de Guvernele Islandei, principatului Liechtenstein si Norvegiei prin mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.

Premiera teatrala la Cernavoda

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

CulturaDuminica 3 aprilie, pe scena Casei de Cultura din Cernavoda a avut loc premiera piesei de teatru “Mai multe femei si un barbat”, in regia lui Bogdan Dragulescu.  Spectacolul este o comedie ce abordeaza relatia dintre barbat  si femeie, cu accente pe comunicarea mai mereu conflictuala.

Perchezitie la combinatul Fertilchim din Navodari

Aprilie 2011, Dorin Mincu

ActualitateLa adresa primarului orasului Navodari, Nicolae Matei au fost facute mai multe plangeri penale pentru faptul ca acesta refuza sa puna in aplicare o decizie a unei instantei, prin care este obligat sa aprobe functionarea unui centru de colectare deseuri industriale.  Centrul in cauza, o investitie a firmelor in care este actionar italianul Roberto Vincentelli, a fost si subiectul unui referendum, prin care cetatenii orasului Navodari au fost solicitati sa-si spuna punctul de vedere.

Satul Razoare va avea o gradinita noua

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala a comunei Oltina a achizitionat deja terenul necesar construirii gradinitei, in speranta ca anul acesta lucrarile sa fie demarate. in sedinta Consiliului Local s-a stabilit suma de 8.

Solarii in Ciocirlia

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria a achizitionat un numar de o suta de arcuri pentru cele sapte solarii din comuna si va incepe o sesiune de plantare cu puieti de salcam si pomi fructiferi.   Administratia locala a demarat un proiect prin care vor fi construite sapte solarii. Un prim pas propus de Consiliul Local este acela de initiere a locuitorilor din Ciocarlia, in domeniul cultivarii legumelor si fructelor in solarii.

Proiecte pentru dezvoltarea comunei Mircea Voda

Aprilie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPrintre proiectele administratiei locale din Mircea Voda se afla si reabilitarea drumului comunal DC 60 care face legatura intre localitatile Gherghina si Țibrinu cat si a scolii cu clasele I-VIII din Satu Nou.

Comuna Lipnita va avea un parc nou

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului Florin Onescu, un proiect important pentru administratia locala din comuna Lipnita este amenajarea unui parc in centrul localitatii.  Parcul de agrement se va intinde pe o suprafata de 2.000 mp, constructia acestuia fiind posibila cu fonduri provenite de la bugetul local al primariei Lipnita. Lucrarile se afla in plina desfasurare, executia acestora facandu-se  cu o echipa formata din angajatii de la serviciul de utilitati publice.

Sarbatorile Pascale vin cu pachete pentru batranii din comuna Mircea Voda

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala din Mircea Voda continua si in acest an sa ofere o atentie deosebita varstnicilor de peste 60 de ani, daruindu-le pachete cu alimente. Ca in fiecare an, cu ocazia sarbatorilor Pascale, primaria din Mircea Voda va oferi pachete cu alimente pentru varstnicii din localitate.

Sistem nou de alimentare cu apa la Canlia

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna Lipnita a finalizat sistemul de alimentare cu apa si a efectuat receptia lucrarilor, astfel oamenii din satul Canlia  nu vor mai fi nevoiti sa care apa din fantanile din sat.

Proiecte importante in comuna Aliman

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaLucrarile la reabilitarea si extinderea retelei de alimentare cu apa in Aliman cat si continuarea lucrarilor la noul sediu al primariei din localitate sunt  prioritati pentru administratia locala.

Gardul cimitirului, daramat dupa ce bucati din acesta s-au prabusit si au ucis un om

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

ActualitateMai multi muncitori au inceput, luni dimineata, sa demoleze gardul Cimitirului Central din municipiul Constanta, la cinci zile dupa ce mai multe placi din acesta au cazut, in urma incidentului o persoana murind, iar alta fiind ranita.

Doua hectare de teren, impadurite in apropiere de Medgidia

Aprilie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaLa sfarsitul saptamanii trecute, in apropierea localitatii Remus Opreanu, peste 300 de voluntari s-au adunat de dimineata sa planteze puieti de arbusti, in cadrul campaniei ,,Romania prinde radacini”.

Sarbatoarea poeziei la Medgidia

Aprilie 2011, Dorin Mincu

CulturaJoi, 30 martie, Biblioteca Municipala Medgidia a organizat Festivalul ,,Primavara poetilor” ce a avut loc in sala Casei de Cultura ,,I.N. Roman”. Printre invitati s-au numarat  Amelia Stanescu si Iulian Talianu, membrii ai Uniunii Scriitorilor din Romania – Filiala Dobrogea.

Comuna Pestera impotriva programului Campus Social "Henri Coanda"

Aprilie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsiliul Judetean Constanta a trimis o adresa catre primariile din judet prin care le comunica faptul ca „Primaria Municipiului Constanta intentioneaza sa deruleze Programul de construire unitati locative modulare denumit Campus Social Henri Coanda destinat persoanelor defavorizate”.

Campanie de colectare a hartiei la Medgidia

Aprilie 2011, Dorin Mincu

Actualitatein perioada 28 martie – 10 aprilie 2011, Asociatia Voluntarilor din Medgidia  in parteneriat cu Primaria Medgidia desfasoara o campanie de colectare si reciclare a hartiei. Toti locuitorii care dispun de maculatura sunt asteptati sa o predea voluntarilor care ii asteapta zilnic, in cortul special amenajat pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor Lucian Grigorescu.  Hartia colectata va fi predata fabricii Letea Bacau, care va oferi in schimbul acesteia pomisori si gazon.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771