Sitirile editiei din data de 29 Martie, 2011

Ministerul Mediului sfideaza localitatile fara spatii verzi

29 Martie 2011, Bogdan Chirita

Administratie localaDupa un an si jumatate Administratia Fondului de Mediu raspunde “in doi peri” administratiilor locale care au depus proiecte pentru amenajarea de spatii verzi. in august 2009 Ministerul Mediului prin Administratia Fondului de Mediu  a lansat  Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati.

Reabilitarea unei cladiri cu risc seismic din orasul Harsova

29 Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala, pregateste achizitia publica privind reabilitarea unui bloc de locuinte, cladire expertizata tehnic, incadrata la clasa 1 de risc seismic.  in Monitorul Oficial al Romaniei, s-a publicat in luna februarie Hotararea de Guvern pentru aprobarea Programului de actiuni pe anul 2011 privind proiectarea si executia lucrarilor de consolidare.

Proiecte pentru modernizarea orasului Eforie

29 Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaOvidiu Brailoiu, edilul orasului Eforie, pregateste in perioada imediat urmatoare, depunerea a 2 proiecte importante pentru locuitorii orasului. Unul dintre proiecte se refera la reabilitarea falezei superioare din Eforie Nord, punand accentul pe partea de promenada si de amenajare peisagistica a zonei.

Proiecte pentru modernizarea orasului Eforie

29 Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaOvidiu Brailoiu, edilul orasului Eforie, pregateste in perioada imediat urmatoare, depunerea a 2 proiecte importante pentru locuitorii orasului. Unul dintre proiecte se refera la reabilitarea falezei superioare din Eforie Nord, punand accentul pe partea de promenada si de amenajare peisagistica a zonei.

RAJA schimba conducta de canalizare din Orasul Navodari

29 Martie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaModernizarile in Orasul Navodari se tin lant. Se asfalteaza, se modernizeaza, se investeste, iar important este ca si anumite societati de interes public se implica in tot acest proces, la interventia primarului Nicolae Matei. Regia Autonoma Judeteana de Apa (RAJA) a luat decizia de a continua investitiile pe care le face, la nivelul institutiei, si pe raza orasului Navodari, pentru a oferi servicii de calitate si pentru a raspunde astfel solicitarilor venite din partea locuitorilor.

La Harsova proiectele pentru dezvoltarea orasului sunt in plina desfasurare

29 Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaUna din prioritatile edilului orasului Harsova, Tudor Nadrag este achizitionarea unor sisteme de monitorizare video cat si a unui sistem informatic video care vor spori siguranta cetatenilor si astfel vor fi reduse infractionalitatile.

Fotbal Campionatul Judetean

29 Martie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria NORD Rezultate si marcatori Steaua Sperantei Silistea – Gloria Seimeni 5-0 (1-0) – au marcat: Siminiceanu Daniel in minutele 12, 47, 59, 85, Neagu Aurica in minutul 54. Pescarusul Garliciu – Viitorul Fantanele 2-1 (2-0) – pentru gazde a marcat Dragoi I. in minutele 14 si 36, iar pentru oaspeti a marcat Datcu Dorin in minutul 68. Dunarea Ciobanu – Dunaris Topalu 0-0 (0-0).

Fotbal Liga a IV a

29 Martie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria EST Rezultate si marcatori C.S.O. Ovidiu – A.S. Cogealac 3-2 (1-1) – pentru gazde au marcat: Zelca Ionut in minutul 8, Dulan Robert in minutele 55, 85, iar pentru oaspeti a marcat Belu Alexandru in minutele 9, 50.

La Mangalia numarul asistatilor sociali este mai mic de cinci ori fata de anii precedenti

29 Martie 2011, Adrian Nicarel

SocialModificarea legislatiei pentru a reduce, drastic, conditiile de acordare a ajutoarelor sociale pentru populatia saraca a adus administratia locala din Mangalia in situatia de a nu mai putea sa asiste social la fel de multi oameni ca in anii precedenti.

Masuri noi pentru mentinerea curateniei orasului Cernavoda

29 Martie 2011, Bogdan Chirita

Administratie localaAlesii locali din Cernavoda s-au reunit ieri, in sedinta ordinara, pentru a dezbate si a aproba proiecte de hotarari de interes pentru comunitate.  Unul dintre punctele propuse de primarul Mariana Mircea a presupus modificarea si completarea Hotararii Consiliului Local nr.

Elevii si prescolarii din Medgidia au plantat pomi fructiferi in gradinile institutiilor

29 Martie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaElevii si prescolarii din Medgidia au avut ocazia sa vada cum se planteaza puietii de pomi fructiferi in gradinile din curtea institutiei lor. Prin ,,Programul judetean de cercetare si refacere a plantatiilor de pomi fructiferi” cuprins in Hotararea 300 din 21.

Turbina eoliana in comuna Saraiu

29 Martie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPrin Programul operational sectorial Cresterea competivitatii economice, administratia locala isi propune montarea unei turbine eoliene de 200 kw. Vasile Bajan, edilul din comuna Saraiu, a declarat ca s-a realizat documentatia pentru depunerea unui proiect ce prevede montarea unei eoliene, cu o capacitate de 200 kw in intravilanul comunei, pe un lot de langa biserica. Prin acest program operational sectorial se urmareste cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice.

Reabilitarea conductelor de apa din Pantelimonul de Sus

29 Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPotrivit edilului comunei Pantelimon, Vasile Neicu, dupa data de 1 aprilie se vor incepe lucrarile de inlocuire a conductei vechi de apa cu una noua, in Pantelimonul de Sus. Motivul pentru care administratia locala a decis inlocuirea vechii conducte ce masoara 7 km cu una noua, este vechimea de aproximativ 50 de ani.

Comuna Vulturu va avea sosea de centura

29 Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform edilului administratiei locale Eugen Berbec, comuna Vulturu va beneficia in viitor de o sosea de centura care se va lega cu doua drumuri judetene. in aceasta perioada se lucreaza la intocmirea documentatiei privind demararea acestui proiect important.  Soseaua de centura va delimita deopotriva terenurile extravilane de pasuni si incontestabil va fi un lucru benefic pentru locuitori avand in vedere ca va fi eliminat traficul greu din comuna.

Constructia unui Camin Cultural in Runcu cat si constructia dispensarului din Pantelimon, prioritati pentru administratia locala.

29 Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaImportanta celor doua constructii este foarte mare deoarece localiatea are nevoie de un Camin Cultural cat si de un dispensar nou, pentru a se putea desfasura activitatile ce se impun celor doua institutii.

Campanie de plantare a pomilor fructiferi

29 Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna Crucea, desfasoara de saptamana trecuta, lucrari de plantare a pomilor fructiferi, in cadrul programului de reinfiintare a livezilor, demarat inca din toamna anului 2010 de Consiliul Judetean Constanta (CJC).

Insamantari de primavara in comuna Garliciu

29 Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaOdata cu venirea primaverii, locuitorii din comuna Garliciu,  se pregatesc de semanatul suprafetelor de teren arabil cu porumb, floarea – soarelui si grau. Locuitorii comunei Garliciu s-au dovedit harnici si au inceput sa lucreze pamantul.

Buget de austeritate in comuna Cuza Voda

29 Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaNoile reglementari legislative cu privire la bugetul local al primariei il pun in dificultate pe edilul Eugen Dumitru privind  deciziile administrative pe anul 2011.  Pentru Cuza Voda, fiecare ban la bugetul local este important, de aceea variatiile de buget de la an la an, care ori aduc un buget mai mic, ori unul mai mare, sunt semnificative pentru administratia locala.

Lucrari la baza sportiva din comuna Ciobanu

29 Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaincepand cu saptamana viitoare, lucrarile la baza sportiva din localitate vor fi reluate, urmand ca acestea sa fie finalizate la data de 1 iunie. Proiectul bazei sportive, a fost finantat prin Ordonanta 7/2006, privind instituirea Programului de Dezvoltare a Infrastructurii din Spatiul Rural si vizeaza reabilitarea vechiului stadion al comunei. Pana in prezent s-a realizat imprejmuirea stadionului cu gard din plasa, urmand ca in cel mai scurt timp, sa se inceapa constructia vestiarelor, a pistei de atletism, a gropii de sarituri si a nocturnei.

Iluminatul public reabilitat in comuna Tortoman

29 Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarul comunei, Lucian Chitic, a declarat ca unul dintre proiectele pe care le desfasoara in cursul acestei luni, este reabilitarea sistemului de iluminat public din comuna Tortoman.  in aceasta perioada, se executa lucrari de montare a 100 de lampi economice, pe toata raza comunei.

Lucrari de insamantare a pasunilor in comuna Topalu

29 Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul Gheorghe Murat a facut toate demersurile necesare procurarii semintelor pentru imbunatatirea pasunilor pe o suprafata de 100 ha cu ierburi perene. S-a inceput insamantarea unei suprafete de 120 ha, banii necesari acestor lucrari fiind primiti inca de anul trecut, de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Nicusor Constantinescu: "Recunosc public ca eu sunt vinovat ca nu exista autostrazi in Romania, ar trebui sa fiu executat!"

29 Martie 2011, Dorin Mincu

ActualitateNicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, a reactionat, la acuzatiile care i-au fost aduse de guvernanti, potrivit carora Autostrada Soarelui nu poate fi finalizata pentru ca nu da el autorizatiile necesare.

Boagiu: O mie de kilometri de cale ferata vor fi inchisi si alti 4000 inchiriati operatorilor private

29 Martie 2011, Dorin Mincu

Actualitate"Sunt 1.000 de kilometri pe care nu mai circula niciun tren si nu exista bani pentru mentenanta. Vom avea 5.000 de kilometri, din care 1.000 kilometri se inchid si restul vor fi scosi la licitatie, iar firmele private vor opera si se vor ocupa de intretinerea liniilor.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771