Sitirile editiei din data de 22 Martie, 2011

In judet avem primari de 3 si 5 stele

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain perioada 27 februarie – 3 martie a avut loc la Bucuresti cea de-a XIV a sesiune  ordinara a adunarii generale a Asociatiei Comunelor din Romania. in cadrul intrunirii au fost dezbatute mai multe probleme, printre care raportul de activitate, bilantul de activitate pe anul 2010, adoptarea unor decizii de asociere, precum si intalniri cu membri ai Guvernului.

La Adunarea Generala a Asociatiilor Oraselor, Matei a fost aplaudat la scena deschisa pentru ca a propus desfiintarea ANFP

Martie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localain perioada 16 – 18 martie 2011, la Bucuresti s-a desfasurat  Adunarea Generala a Asociatiilor Oraselor din Romania. Primarii participanti si invitatii adunarii au ocazia sa dezbata probleme ale comunitatilor pe care le conduc, legile tarii ori ordonantele si cum anume se rasfrang acestea asupra activitatii administratilor publice locale, dar nu numai.

Consiliul Judetean duce copiii din mediul rural si din centrele de plasament la muzeu

Martie 2011, Adrian Nicarel

SocialConsiliul Judetean Constanta (CJC) lanseaza, in premiera, un nou program destinat elevilor din mediul rural, care se incadreaza intr-o ampla serie de actiuni care au elevii ca beneficiari. Programul Judetean Educativ - “Mergem la Muzeu” (lectii deschise cu tematica muzeala) se va desfasura in perioada 15 martie - 15 iunie 2011.

Proiectul Reabilitare trama stradala in plina desfasurare

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa Medgidia se afla in plina desfasurare proiectul ,,Reabilitare trama stradala in municipiul Medgidia, judetul Constanta”, ce are ca sursa de finantare Programul Operational Regional (POR), Axa 2 imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale.

Severin: Am convenit cu Schultz sa ma retrag din grupul socialistilor. Nu demisionez din PE

Martie 2011, Dorin Mincu

PoliticEurodeputatul PSD Adrian Severin a declarat, ca a convenit cu Martin Schultz, luni, sa se retraga din grupul socialistilor europeni, dar a adaugat ca nu isi va da demisia din Parlamentul European. Adrian Severin a spus ca intelege problema pe care grupul socialist o are "legat de votul si de electoratul sau". El a precizat ca din acest motiv i-a transmis lui Martin Schultz, liderul socialistilor din PE, ca se retrage din acest grup pana la finalizarea tuturor investigatiilor care il vizeaza.

Zilele Francofoniei sarbatorite la Cernavoda

Martie 2011, Bogdan Chirita

CulturaPrimaria orasului Cernavoda si Liceul teoretic Anghel Saligny au organizat pe 16 martie spectacolul “Sarbatoriti limba franceza, sarbatoriti Francofonia”, a carui protagonisti au fost elevi si cadre didactice din oras.

S-a incheiat Campionatul Old Boys la fotbal

Martie 2011, Dorin Mincu

SportCompetitia Old Boys s-a desfasurat in perioada 19 februarie-20 martie, in sala de sport Iftimie Ilisei, cu participarea a 15 echipe, atat din Medgidia cat si din alte localitati - Valea Dacilor, Constanta, Cernavoda, Harsova, Cobadin, Ovidiu si Murfatlar.

Depozitul ecologic tema intalnirii dintre primari Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitare Medgidia

Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarii din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Medgidia (ADIM) s-au  intalnit saptamana trecuta pentru a discuta despre infiintarea depozitului ecologic si regulile ce trebuie respectate. in prima parte a intalnirii, invitatii au fost condusi in parcarea din piateta Decebal, unde, directorul tehnic al GBI SAU Serveises, domnul Antonio Jose a prezentat utilajele si masinile care deservesc curatenia pe raza municipiului, precum si in localitatile componente ale ADIM.

Solutii reale pentru modernizarea instalatiilor blocurilor

Martie 2011, Dorin Mincu

SocialPentru a veni in sprijinul asociatiilor care se confrunta cu probleme cauzate de vechimea instalatiilor tehnice din subsolurile blocurilor, la initiativa presedintelui Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, si a reprezentantilor Uniunii Asociatiilor de Proprietari Constanta (UAPC), intre SC RAJA SA Constanta, RADET Constanta si UAPC a fost semnat un protocol de colaborare privind sprijinirea asociatiilor de proprietari pentru repararea acestor instalatii.

Scinteie Andreea Daniela, o eleva premianta

Martie 2011, Iulia FÓlfan

SocialEleva Grupului Scolar Topraisar a obtinut de curand locul II la faza judeteana a olimpiadei de limba, comunicare si literatura romana. in urma cu cateva zile am cunoscut-o pe Andreea, o eleva cu personalitate puternica si silitoare care a obtinut pana acum numai premiul I. Putem spune ca este un adevarat exemplu pentru colegii ei. in luna februarie a participat la faza judeteana a olimpiadei de limba, comunicare si literatura romana „George Calinescu” unde a obtinut 107 puncte si s-a clasat pe locul II.

Unitatile de invatamant din Dulcesti si Mosneni vor fi extinse si reabilitate

Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaConform declaratiilor edilului Mugur Mitrana, reabilitarea acestor institutii de invatamant cu bani europeni, este foarte importanta pentru comuna 23 August. in luna decembrie a anului 2010, a fost semnat contractul pentru finantarea lucrarilor, in valoare de aprox.

"Dobrogea - un model al convietuirii interetnice si al interculturalitatii"

Martie 2011, Iulia FÓlfan

CulturaPrimaria Comunei Topraisar, revista de cultura constanteana „Agora” si Fundatia Culturala „Sorin Tudor” au organizat, miercuri, 16 martie la Caminul cultural din localitate, manifestarea cultural-stiintifica „Dobrogea - un model al convietuirii interetnice si al interculturalitatii”.  “Sunt mandru si bucuros in acelasi timp ca acest eveniment se desfasoara in comuna nostra, unde convietuiesc de secole romani, tatari si turci.

Renovarea si extinderea scolii din comuna Tuzla

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaLucrarile de reabilitare si extindere a Scolii Generale cu clasele I-VIII din Tuzla sunt in plina desfasurare, acestea fiind incepute inca din luna octombrie a anului trecut. Aceasta unitate de invatamant va fi modernizata in intregime, pana in acest moment fiind ridicata fundatia.

scoala din Cotu Vaii reabilitata cu fonduri europene

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului Gheorghe Moldovan, scoala din satul Cotu Vaii a intrat in reparatii capitale, finantarea pentru aceste lucrari fiind obtinuta de la Banca Mondiala. Institutia de invatamant din Cotu Vaii, a intrat in reparatii capitale, finantarea fiind asigurata de catre Banca Mondiala, valoarea totala a lucrarilor este de 21 de miliarde de lei vechi.

Fotbal Liga a IV a

Martie 2011, Bogdan Chirita

SportSeria Vest Rezultate si marcatori Danubius Rasova – Gloria Baneasa 1-3 (1-1) – pentru gazde a marcat Piron aniel in minutul 15, iar pentru oaspeti au marcat: Marin George in minutul 43, Cabason Eugen in minutul 68, Sandu Ionut in minutul 75.

Reabilitarea gradinitei din Movila Verde

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna Independenta a reusit, in anul 2010, cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC), sa reabiliteze una din cladirile dezafectate de pe raza comunei. Cristea Gascan, edilul din comuna Independenta, a precizat pentru Graiul Dobrogei ca, au primit sprijin financiar pentru a finaliza modernizarea fostei cladiri a CAP-ului din Movila Verde, unde a fost amenajata o gradinita si un sediu social ce gazduieste un birou pentru politie, un punct administrativ si un punct sanitar.

In Techirghiol implementarea proiectelor pe bani europeni sunt o prioritate

Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaConform declaratiilor edilului Adrian Stan, Techirghiol face parte din Zona Metropolitana Constanta (ZMC). Lucrarile la proiectul “Modernizarea strazilor in orasul Techirghiol” va dura aprox.

Proiect de pietruire a drumurilor in Pecineaga

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna Pecineaga, a depus inca de anul trecut, un proiect la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, privind programul pentru reabilitarea si modernizarea a 10.000 km de drumuri de interes judetean si drumuri de interes local.

Proiectul "O sansa pentru noi - cei de la tara!", implementat la Cumpana

Martie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala din comuna Cumpana impreuna cu  Asociatia pentru Educatie si Dezvoltare Comunitara Tiganesti, din judetul Teleorman, vor implementa proiectul "O sansa pentru noi - cei de la tara!".

Proiect de pietruire a drumurilor din Cerchezu si Viroaga

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna Cerchezu a demarat, lucrari de reabilitare a drumurilor comunale. Ion Constantinescu, edilul comunei Cerchezu ne-a declarat ca, proiectul de pietruire a drumurilor de pamant din Cerchezu si Viroaga, se realizeaza prin programul Consiliului Judetean Constanta (CJC) de pietruire a ulitelor de pamant de la sate. Proiectul privind pietruirea celor 3 kilometri jumatate in comuna Cerchezu si 800 m in localitatea Viroaga, a fost depus inca din anul 2009, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), un proiect integrat prin care se urmareste pietruirea si asfaltarea drumurilor care constituie prioritate pentru comuna.

Pregatiri pentru venirea primaverii in comuna Amzacea

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaOdata cu sosirea primaverii si incalzirea atmosferei, administratia locala din comuna Amzacea se pregateste pentru inceperea lucrarilor specifice sezonului, de curatenie si igienizare a localitatii. Edilul comunei Amzacea, Constantin Radu a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, in prag de primavara, incepand cu data de 20 martie, se vor mobiliza echipele de lucru, privind demararea lucrarilor de curatenie.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771