Sitirile editiei din data de 15 Martie, 2011

Romania ar putea inregistra un mini-boom economic in 2012, an electoral

Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaRomania va intra intr-un proces de recuperare economica, iar in anul electoral 2012 este de asteptat un "mini-boom", potrivit Institutului de la Viena pentru Studii Economice Internationale (WIIW), care anticipeaza ca Guvernul va renunta la austeritatea fiscala si salariala in apropierea alegerilor.

Centrala de la Cernavoda rezista la cutremurele care se pot produce in Romania

Martie 2011, Adrian Nicarel

ActualitateCentrala nucleara de la Cernavoda a fost proiectata sa reziste la cutremure cu magnitudinea de opt grade pe scara Richter, iar seismele care se pot produce in Romania pot avea o intensitate maxima in intervalul de 7-7,5 grade, se arata intr-un comunicat transmis de Nuclearelectrica. “in cazul unui cutremur, centrala se opreste in conditii de securitate nucleara, adica se asigura urmatoarele functii: oprirea reactorului, racirea zonei active si monitorizarea parametrilor de securitate nucleara”, se spune in comunicat.

Litoralul romanesc nu are cu ce sa atraga turistii care renunta la Egipt si Tunisia

Martie 2011, Adrian Nicarel

ActualitateLitoralul romanesc nu poate prelua turistii straini care vor renunta la vacantele in Egipt si Tunisia in urma evenimentelor din aceste tari, pentru ca la Marea Neagra sunt cateva zeci de hoteluri de 4 si 5 stele, fata de cateva sute in cele doua tari, spune Ciprian Popescu, director TUI Romania.

Targ de martisoare si dulciuri la Gradinita 52 din Constanta

Martie 2011, Iulia FÓlfan

SocialPe 8 martie „Delfinii jucausi” alaturi de cadrele didactice si de parinti au sarbatorit Ziua Femeii dar si Ziua Gradinitei 52 Constanta. „Ziua Gradinitei este pe 15 martie insa anul acesta am hotarat sa unim cele doua evenimente.

Agricultura romaneasca versus agricultura UE

Martie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAproape 28% din populatie isi desfasoara activitatea in agricultura dar produce doar aproximativ 6% din PIB. Sectorul agricol se confrunta cu conditii de creditare aspre: rate mari ale dobanzilor si solicitarea de garantii dificil de prezentat, din cauza scaderii valorii terenurilor.

Spitale transformate in azile de batrani

Martie 2011, Adrian Nicarel

SocialLa Constanta, singura unitate sanitara care se va transforma in azil de batrani este Centrul de Sanatate Baneasa. La propunerea Ministerului Sanatatii (MS) si a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Guvernul a aprobat un program care vizeaza dezvoltarea unei retelei de camine pentru persoane varstnice, finantate de la bugetul de stat.

Mangalia va avea infatisare de oras European

Martie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaEdilul Claudiu Tusac: „Mangalia are blocuri foarte vechi, imbatranite, care necesita lucrari importante de izolare termica si cosmetizare, iar prin programul de reabilitare termica, orasul va capata alte culori mai vesele, potrivit caracterului turistic al localitatii”.

Cumpana, membra a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Apa Canal Constanta

Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localain ultima sedinta de Consiliu Local din Cumpana, alesii locali s-au pus de acord in privinta aderarii localitatii la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Apa - Canal Constanta. Scopul acestei actiuni este ca retelele de alimentare cu apa si canalizare din localitatile membre ale ADI Apa-Canal sa fie modernizate cu bani europeni ce vor fi atrasi de asociatie.

Primaria Navodari va reabilita termic toate blocurile

Martie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria Navodari va izola termic, in urmatorii ani, toate blocurile din Oras. Proiectul este unul care implica efort financiar din partea administratiei, insa, la calculele facute, este mai ieftin decat cel demarat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Peste 120 de locuri de munca vacante la Constanta

Martie 2011, Dorin Mincu

SocialAgentii economici constanteni pun la dispozitia somerilor din judet peste 120 de locuri de munca vacante.Purtatorul de cuvant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) din Constanta, Gabriela Spataru, spune ca cele mai multe locuri, peste 20, sunt oferite pentru muncitor necalificat in industria confectiilor, alte 13 pentru barman, 12 sunt pentru camerista de hotel si 10 pentru agent de paza si ordine.

1.000 de locuinte sociale modulare vor fi construite la Navodari

Martie 2011, Adrian Nicarel

SocialPrimarul orasului Navodari, Nicolae Matei va pune in aplicare proiectul demarat la Constanta de primarul Radu Mazare. Primarul municipiului Constanta, Radu Stefan Mazare a demarat in data de 7 martie a.

Proiecte de infrastructura pentru locuitorii din Valea Dacilor si Remus Opreanu

Martie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaConsilierii locali s-au intrunit joi seara, de la ora 18.00, in sedinta extraordinara ce a avut pe ordinea de zi trei proiecte de hotarare, initiate de primarul Marian Iordache.  La primele doua puncte, consilierii au votat pentru ,,Aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Studiului de fezabilitate <<Canalizare menajera, statie pompare si conducta de refulare in localitatea Valea Dacilor, Municipiul Medgidia>>”, respectiv ,,Aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Studiului de fezabilitate <<Canalizare menajera, statie de pompare si conducta de refulare in localitatea Remus Opreanu>>”.

Copiii din ansamblul folcloric "Floare din Gradina", implicati in actiuni de binefacere

Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localain anul 2010, administratia locala din comuna Gradina impreuna cu directorul scolii din localitate, au infiintat ansamblul folcloric „Floare din Gradina”, din care fac parte copii din clasele I-VIII. Pe data de 26 februarie , conform declaratiilor edilului administratiei locale din Gradina, Gabriela Iacobici, ansamblul folcloric „Floare din Gradina”, format din 16 copii au participat la o actiune caritabila.

sedinta Consiliului Local Mereni pe luna februarie

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Mereni, Chiriac Gheorghe a convocat pe data de 28 februarie 2011 la sediul primariei, Consiliul Local in vederea dezbaterii proiectelor de hotarari. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de primarul comunei.

Proiect de amenajare urbanistica a centrului comunei Cogealac

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrin acest proiect important se doreste realizarea unor amenajari urbane, menite sa sporeasca estetica urbana. Totodata, se urmareste confortul cetatenilor cat si crearea de noi spatii de folosire optima a timpului liber, zone de promenada, spatii cu destinatie cultural/educativa (scena de spectacole, amfiteatru etc).

Comuna Sacele pregatita pentru curatenia de primavara

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaOdata cu venirea primaverii, administratia locala din comuna Sacele, demareaza programul de igienizare a zonelor verzi cat si de strangere a gunoaielor de pe raza comunei.  Ca la orice inceput de primavara, reamenajarea habitatului este o activitate intensa pentru mai toate institutiile publice locale din judetul Constanta.

In Agigea se va construi primul camin cultural

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna Agigea este preocupata de realizarea tuturor proiectelor ce tin de dezvoltarea si modernizarea localitatii, Agigea devenind astfel, o localitate in plina ascensiune. Unul din proiectele despre care ne-a vorbit primarul Cristian Carjaliu, este acela privind demararea in cursul acestei luni, a lucrarilor de constructie a Caminului Cultural in comuna Agigea.

Lucrari continuate la baza sportiva din Fantanele

Martie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaLucrarile de modernizare a infrastructurii si dezvoltare a agrementului continua si in acest an, conform edilului Gheorghe Popescu.  Cu toate problemele financiare cu care se confrunta primaria Fantanele, Gheorghe Popescu continua lucrarile de constructie a vestiarelor la baza sportiva din comuna cat si imprejmuirea terenului.

Proiect integrat finalizat in comuna Topraisar

Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaGheorghe Stelian, primarul din comuna Topraisar, ne-a declarat ca, lucrarile la reteaua de canalizare si la statia de epurare au fost finalizate. Cele doua lucrari fac parte dintr-un proiect integrat, finantat prin Masura 3.

Parc eolian in comuna Istria

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaUn proiect extrem de important, initiat de conducerea administratiei locale din Istria este infiintarea unui parc eolian. Proiectul reprezinta un colac de salvare pentru reprezentantii primariei care se confrunta cu o situatie financiara precara in aceasta perioada.

Curatenie de primavara in comuna Baraganu

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala a comunei Baraganu, este preocupata in aceasta perioada, de infrumusetarea comunei cat si de curatarea acesteia de tot ce s-a adunat de-a lungul iernii. incepand cu data de 1 martie, primaria localitatii Baraganu, folosindu-se de utilajele de care dispune, a inceput curatenia de primavara, momentul fiind prielnic pentru a face acest lucru.

Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor vor fi desfiintate

Martie 2011, Dorin Mincu

ActualitateGarda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor vor fi desfiintate, iar atributiile acestora vor fi preluate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, potrivit unui proiect de hotarare de guvern publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771