Sitirile editiei din data de 8 Martie, 2011

Autostrada A2 nu va mai fi finalizata in acest an

Martie 2011, Dorin Mincu

ActualitateDe ce nu vor francezii de la Colas sa construiasca cei 20 km dintre Cernavoda si Medgidia. Principala problema sunt banii. Pentru ca proiectul a fost modificat, Colas a cerut mai multi bani, adica 8 milioane de euro in plus .

"Doneaza un martisor". Licitatie umanitara

Martie 2011, Dorin Mincu

Social40.000 de lei pentru copiii bolnavi de leucemie Un important moment al campaniei umanitare „Doneaza un martisor”, initiata de Consiliul Judetean Constanta (CJC), a avut loc ieri, la Pavilionul Expozitional Constanta, cand, in prezenta autoritatilor locale si a oamenilor de afaceri, s-au licitat cele mai frumoase martisoare, in numar de 46, confectionate de elevi de la unitati scolare din judet si de copii din centrele de plasament.

Modernizarea strazilor in orasul Murfatlar

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria orasului Murfatlar va depune in cel mai scurt timp, proiectul “Modernizare strazi in orasul Murfatlar” prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor- poli urbani de crestere.

Sala de sport modernizata in Cernavoda

Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPe 3 martie a avut loc receptia finala la lucrarile de reabilitare ale salii de sport aferente Scolii generale nr. 2 din Cernavoda.  Lucrarile in valoare de 307.000 lei au fost suportate de Compania Nationala de Investitii (CNI).

Sarbatoare la Colegiul Tehnic "Nicolae Titulescu"

Martie 2011, Iulia FÓlfan

CulturaVineri, 4 martie, elevii si cadrele didactice de la Colegiul Tehnic ,,Nicolae Titulescu” din Medgidia au sarbatorit ziua scolii.  Institutia de invatamant s-a infiintat in anul 1952 si a primit mai multe denumiri iar din anul 2005 a devenit Colegiul Tehnic.

Proiectul de largire a bulevardului Mamaia Nord in atentia consilierilor locali din Navodari

Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaAlesii locali din Navodari au fost convocati, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o sedinta extraordinara pentru a dezbate doua proiecte de hotarare care vin sa completeze si sa faca posibila implementarea proiectului de largire a bulevardului Mamaia Nord, care leaga Constanta de Navodari.

S-a deschis linia de finantare pentru turismul rural

Martie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri Europenein perioada 1 - 31 martie 2011, se va desfasura prima sesiune din acest an pentru depunerea proiectelor de finantare aferenta Masurii 313 -„incurajarea activitatilor turistice” din cadrul PNDR.

Functionarii publici vor putea fi remunerati in cadrul proiectelor europene

Martie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneGuvernul a adoptat, pe 2 martie, printr-o Ordonanta de Urgenta, o serie de masuri al caror scop este, pe de o parte, sa atraga in cadrul echipelor de proiecte finantate din fonduri externe nerambursabile cei mai buni specialisti, iar, pe de alta parte, sa mentina in sistemul public personalul calificat, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. Personalul din autoritatile si institutiile publice centrale, din structurile subordonate acestora si din autoritatile publice locale va putea desfasura activitati in cadrul proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile in afara programului de lucru, pe baza de contract de prestari servicii.

Fermierii pot depune cereri de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata

Martie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAgentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) a lansat, pe 1 martie 2011, Campania de primire a cererilor de plata pentru schemele / masurile de sprijin pe suprafata. Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata, fermierii trebuie sa depuna la Centrele APIA, in intervalul 1 martie - 16 mai 2011, o singura cerere de plata.

Pretul energiei va iesi din subordinea premierului

Martie 2011, Adrian Nicarel

ActualitateAutoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), institutia care stabileste pretul platit de populatie la electricitate si gaze, va iesi din subordinea primului-ministru, potrivit unui proiect de lege privind preluarea directivelor europene din domeniu.

Banca Mondiala: Preturile alimentelor cresc la niveluri periculoase

Martie 2011, Adrian Nicarel

Actualitate"Preturile globale ale alimentelor cresc la niveluri periculoase si ameninta zeci de milioane de persoane sarace din lume", a avertizat presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, intr-un comunicat de presa, potrivit BBC News.

Zilele Scolii Albesti

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Culturain prima saptamana a lunii martie elevii si cadrele didactice din Albesti au sarbatorit prima editie a Zilelor Scolii Ion Creanga. in fiecare zi din saptamana au avut loc diverse activitati atat in cadrul Scolii generale din Albesti cat si in gradinitele si institutiile de invatamant din satele comunei.

Adunare populara in comuna Oltina

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 17 februarie, in incinta Caminului Cultural din comuna Oltina, administratia locala a organizat o adunare generala pe teme de ordine publica si nu numai.  Gheorghe Chirciu, edilul primariei Oltina, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, scopul organizarii acestei intalniri a fost acela ca toti locuitorii comunei sa-si exprime atat multumirile cat si nemultumirile.

Consilierii locali din Cobadin s-au intrunit in sedinta Consiliului Local pe luna februarie

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 28 februarie alesii locali au dezbatut si au aprobat proiectele de hotarare de pe ordinea de zi. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de primarul comunei, Cristian Telehoi.

Proiectul de colectare selectiva a deseurilor in plina derulare

Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaLa sfarsitul anului 2009, edilul primariei Deleni, Marian Dan a achizitionat cinci autogunoiere care vor colecta deseurile din cele noua unitati administrative partenere, iar in aprilie, 27.000 de pubele.

Sistem de canalizare pentru locuitorii din Galita si Almalau

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Ostrov, Niculae Dragomir a convocat pe data de 28 februarie 2011 la sediul primariei, consilierii locali in vederea dezbaterii si aprobarii proiectelor de hotarari aflate pe ordinea de zi.

Cerc de creatie al copiilor din comuna Lipnita

Martie 2011, Iulia FÓlfan

CulturaCopiii care-si desfasoara activitatea in cadrul cercului de creatie din comuna Lipnita, indrumati  de coordonatorul Georgiana Dragomir, au participat la doua evenimente importante pentru ei, unde conform declaratiilor edilului, Florin Georgel Onescu au castigat si premii importante.

Ziua de 8 Martie sarbatorita in comunele din judetul Constanta

Martie 2011, Iulia FÓlfan

CulturaZiua Internationala a Femeii a fost inclusa in sarbatorile culturale din numeroase tari. Desi a debutat in primii ani ai secolului trecut ca o  sarbatoare politica si sociala, ziua de 8 Martie s-a transformat treptat, pentru a fi astazi mai ales o zi in care barbatii isi exprima dragostea si afectiunea pentru femei.

"Festivalul Primaverii" organizat in Adamclisi

Martie 2011, Iulia FÓlfan

CulturaPe data de 4 Martie 2011, edilul comunei Adamclisi, Anton Burcea a dorit sa marcheze venirea primaverii prin organizarea unui festival al primaverii, eveniment care sa-i aduca impreuna atat pe cei mici cat si pe cei mari. Evenimentul organizat de administratia locala din comuna Adamclisi, s-a desfasurat in incinta Caminului Cultural din Zorile, unde au participat aprox. 250 de persoane. Evenimentul ce a durat o ora si jumatate, le-a descretit fruntile oamenilor si le-a adus un strop de bucurie si veselie in suflete.

sedinta Consiliului Local Baneasa pe luna februarie

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul orasului Baneasa, Iordache Gelu a convocat pe data de 24 februarie 2011 la sediul primariei, Consiliul Local in vederea dezbaterii proiectelor de hotarari. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de primarul orasului.

Ziua Mamei sarbatorita la Grup Scolar Topraisar

Martie 2011, Dorin Mincu

Culturain ziua de 4 martie 2011 elevii Grupului Scolar din comuna Topraisar au sustinut un moment artistic dedicat zilei de 8 Martie la care au participat atat parinti, cat si profesori. Elevii coordonati de doamnele profesor Silvia Opincaru si Cristina Mihaila au interpretat cantece si poezii dedicate mamei si au pus in scena schita „Vizita.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771