Sitirile editiei din data de 1 Martie, 2011

Romania, de sase ori in topul celor mai sarace regiuni din Europa si de sase ori in topul celor mai sarace regiuni din UE

Martie 2011, Redactia

Administratie localaRomania se detaseaza intre statele UE cu cele mai proaste conditii de locuit, peste 40% dintre romani traind in locuinte care nu au toaleta conectata la reteaua de apa-canal si nu dispun de baie sau dus, potrivit statisticilor Eurostat.

Ajutor de incalzire pentru familiile nevoiase din Mangalia

Martie 2011, Iulia FÓlfan

SocialCa in fiecare an, odata cu racirea vremii, Primaria Municipiului Mangalia devine unica salvare pentru cei care solicita "ajutor de incalzire". Anul acesta conditiile impuse de Guvernul Boc au dus la scaderea numarului beneficiarilor, din cauza unor criterii mai stricte fata de cele aplicate in anii anteriori.  Pe langa acest mic sprijin financiar care a fost acordat la sfarsitul anului 2010, Primaria Municipiului Mangalia a acordat si lemne de foc persoanelor nevoiase de pe raza localitatii.

Martisorul, simbolul renasterii si sperantei, marcheaza trecerea in anotimpul primaverii

Martie 2011, Dorin Mincu

CulturaMartisorul - micul obiect prins intr-un snur alb cu rosu - este un simbol al primaverii care va sa vina, dar si al sperantei, fiind investit cu forta renasterii si daruit celor dragi pentru a le aduce noroc.

Program de impadurire a 200 ha in Harsova

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaDin declaratiile edilului Tudor Nadrag, fondurile pentru programul de impadurire provin de la Agentia Fondului de Mediu si este derulat prin Consiliul Judetean Constanta. Licitatia pentru impadurirea celor 200 ha, s-a tinut la Consiliul Judetean Constanta (CJC), acolo unde ofertantii s-au contestat intre ei nefiind multumiti de solutia data de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (C.

Zona de sud a Navodariului, statiune de interes national

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsiliul Local al orasului Navodari s-a intrunit ieri, in sedinta ordinara pentru a dezbate si supune spre aprobare proiectul bugetului aferent anului in curs. De asemenea, in lista proiectelor propuse de primarul Nicolae Matei spre aprobare s-au regsit initiative ce tin de aprobarea regulamentului de functionare al Politiei Locale, aprobarea unor scutiri la plata taxelor si impozitelor locale, acordarea unor ajutoare pentru persoanele nevoiase in baza actelor de stare civila, dar si mai multe proiecte privind prelungirea unor contracte de inchiriere a terenurilor in zona orasului Navodari.

"Sezonul" Martisoarelor la Mangalia

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Socialin prag de primavara, scoala cu clasele I-VIII Nr.3 din municipiul Mangalia, reprezentata de director dr. Mihai Ionescu, in parteneriat cu Muzeul de Arheologie „Callatis” Mangalia, reprezentat de director dr.

Intalnire cu transportatorii privind traficul greu prin Cernavoda

Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarul orasului Cernavoda Mariana Mircea a organizat  pe 24 februarie,  o intalnire cu reprezentantii  Federatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania, Federatiei Operatorilor Romani de Transport si Federatiei Nationale Patronale a Transportatorilor Rutieri din Romania, reprezentantii firmei Arcada Company care executa lucrarile de reabilitare a podului nr.

Expozitie de martisoare la Gradinita Piticot

Martie 2011, Iulia FÓlfan

SocialMiercuri, 23 februarie, la Gradinita Piticot din Medgidia s-a deschis targul de martisoare, in prezenta parintilor si a mai multor oaspeti. Expozitia de martisoare a fost organizata de cadrele didactice de la Gradinita Piticot din dorinta de a vesti sosirea primaverii si de a serba traditia martisorului.

BEI: Finantarile pentru Romania, reduse la 410 mil. euro in 2010

Martie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneRomania a atras mai putini bani de la Banca Europeana de Investitii in 2010 decat in anii precedenti. Statul si companiile private au semnat contracte de 410 milioane de euro adica 0,6% din totalul finantarilor acordate de banca in 2009, Romania primise finantari BEI de aproape 1,5 miliarde de euro, adica aproape 2% din total.

Unde pot invata alfabetul afacerilor intreprinzatorii de la sate

Martie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneProgramul Rural Antreprenor, finantat de UE, vrea sa ofere sanse in plus de reusita firmelor de la tara. Studiile arata ca 90% din afacerile rurale se inchid in cel mult trei ani de la pornire. Satele Romaniei adapostesc 9,7 milioane de oameni, adica 45% din populatia tarii.

Ce afaceri vor sa faca tinerii cu cei 10.000 euro de la stat

Martie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri Europeneincepand din 22 februarie, toti tinerii care vor sa obtina 10.000 de euro de la stat pentru a se lansa in afaceri se pot inscrie in program. De dimineata, peste 10 planuri de afaceri au fost deja depuse.

Uniunea Europeana schimba regulile pentru finantarile regionale. Ce va face Romania?

Martie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneComitetul Regiunilor si Consiliul pentru Afaceri Externe au discutat regulile viitoarei politici de coeziune, aplicabile din 2014. Noua politica ar putea simplifica unele proceduri, pentru a reduce sarcina administrativa si costurile pentru beneficiari. Obiective de performanta, bonusuri, proceduri simplificate. Acestea sunt promisiunile „arhitectilor" politicii de dezvoltare regionala pentru 2014-2020.

Programul "Casa Verde" in plina desfasurare la Topalu

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul Gheorghe Murat, ne-a declarat ca prin Programul „Casa Verde", 2 scoli din Topalu, gradinita si Caminul Cultural vor fi dotate cu panouri solare si pompe geotermale fiind astfel imbunatatit confortul termic.

Apartamente scoase la vanzare in comuna Garliciu

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConstantin Cimpoiasu, primarul comunei Garliciu, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, pe data de 21 februarie a avut loc licitatia privind vanzarea apartamentelor din blocul ce apartine administratiei locale din comuna.

sedinta Consiliului Local Ciobanu pe luna februarie

Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaCei 13 consilieri locali din comuna Ciobanu s-au intrunit joi 17 februarie,  in sedinta ordinara a lunii februarie pentru a dezbate si aproba proiectele de hotarare initiate de primarul Ioan Suciu.

Dispensarul din comuna Pantelimon, la un pas de demolare

Martie 2011, Iulia FÓlfan

SocialTemelia cladirii in care isi desfasura activitatea dispensarul comunei, construita in anul 1925, s-a surpat in proportie de 90%.  Din declaratiile primarului Vasile Neicu, datorita unor infiltratii de apa de la o conducta veche de mai bine de 40 ani, conducta despre care administratia locala nu stia nimic, temelia dispensarului s-a surpat si intr-un final a cedat.

Tinerii din Silistea au sarbatorit Valentines Day

Martie 2011, Iulia FÓlfan

SocialPe data de 13 februarie, la Club S din comuna Silistea a avut loc un eveniment cu ocazia sarbatorii iubirii, sub denumirea de “Seara indragostitilor”.  Conform declaratiilor edilului Mihai Soare, aceasta petrecere a fost organizata pentru tinerii din comuna Silistea cat si pentru cei din localitatile invecinate.

Programul "Biblionet - lumea in biblioteca mea" inaugurat oficial in comuna Vulturu

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaProgramul Biblionet, se va desfasura pe o perioada de cinci ani, urmand ca peste 1.600 de biblioteci publice din Romania sa primeasca calculatoare pentru accesul la internet.  Eugen Berbec, edilul administratiei locale din Vulturu, ne-a declarat ca pe data de 1 martie, are loc inaugurarea oficiala a programului Biblionet din comuna.

Comuna Saraiu va beneficia de 3 turbine eoliene

Martie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaImediat ce vremea va permite, se vor incepe lucrarile de montare a 3 turbine eoliene, ce vor deservi consumului public, primite drept sponsorizare de la firma franceza cu care primaria Saraiu a incheiat un contract de asociere in participatiune pentru un parc eolian.

Proiectul "Casa Verde" la Cuza Voda

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEugen Dumitru, edilul administratiei locale din comuna Cuza Voda, ne-a impartasit cateva din proiectele pentru aceasta perioada cat si diferite activitati pregatite pentru locuitorii comunei. Proiectul depus pe “Casa Verde” este una din cele mai importante investitii pentru Cuza Voda. Din declaratiile primarului, acesta a fost depus pe data de 31 ianuarie pe Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Cupluri sarbatorite de Dragobete, la Cumpana

Martie 2011, Iulia FÓlfan

SocialPrimaria si Consiliul Local al comunei Cumpana, in colaborare cu organizatia nonguvernamentala World Vision si Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Cumpana, a organizat in data de 24 februarie, in sala de sedinte a Primariei Cumpana, activitatea "Traditii Romanesti – Dragobetele, De Dragobete, Iubeste-ti aproapele".

Gradinita noua in comuna Crucea

Martie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaGheorghe Frigioi, edilul comunei Crucea ne-a declarat ca imediat ce vremea o va permite, vor incepe lucrarile de construire pentru ridicarea unei gradinite noi in comuna Crucea.  in ceea ce priveste acest amplu proiect, putem reaminti ca, licitatia si executia proiectului s-au facut in cadrul Ministerului invatamantului.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771