Sitirile editiei din data de 22 Februarie, 2011

Culmea mediului: Guvernul investeste 30 de milioane de euro in spatii verzi la sate

Februarie 2011, Redactia

Administratie locala Cele mai multe dintre comunele in care Guvernul pompeaza milioane de euro pentru plantari de spatii verzi au chiar prea mult spatiu verde, dar nu au asfalt. Din judetul Constanta au fost aprobate pentru finantate doar 9 localitati si anume: municipiul Constanta, orasele Harsova si Navodari, si comunele Garliciu, Valu lui Traian, Mihail Kogalnicenu, Lipnita, Pecineaga si Fantanele.

Februarie 2011, Dorin Mincu

CulturaPrimul pas concret in reabilitarea Zonei Peninsulare a municipiului Constanta a fost facut, saptamana trecuta, mai precis joi,  prin lansarea ordinului de incepere a executiei lucrarilor de consolidare la o institutie simbol a orasului, cladirea care adaposteste Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta (MINAC), candva sediu al Primariei.  Evenimentul, inclus in proiectul „HIPERB - Muzeu al secolului XXI pentru turistii din Constanta”, a avut loc in aula „Adrian Radulescu” a institutiei beneficiare, situata in Piata Ovidiu, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Daniel Constantinescu, a vicepresedintelui Cristian Darie, directorului MINAC, dr.

Reabilitarea Tropaeum Traiani, pe ultima suta de metri

Februarie 2011, Dorin Mincu

ActualitateLa sfarsitul anului 2010, Consiliul Judetean Constanta (CJC), in calitate de beneficiar, a semnat contractul de finantare aferent Proiectului “Reabilitare Monument Triumfal Tropaeum Traiani”, proiect finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5, “Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”.

Elevii silitori sunt premiati

Februarie 2011, Dorin Mincu

SocialSaptamana aceasta peste 2400 de elevi sarguinciosi din judetul Constanta vor primi bursele de merit prin „Programul de burse pentru elevii din mediul rural” demarat  Consiliului Judetean Constanta (CJC) incepand de ieri 21 februarie, timp de o saptamana, angajati ai Consiliului Judetean Constanta (CJC) vor ajunge in toate scolile din mediul rural pentru a distribui burse de merit celor mai sarguinciosi elevi.

Proiect de amenajare turistica a malului Lacului Techirghiol

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaObiectivul proiectului este acela de a contribui la valorificarea biodiversitatii si patrimoniului natural al orasului Techirghiol in scop turistic, prin crearea infrastructurii turistice necesare, adaptata dinamicii actuale a turismului balnear, cu impact asupra diversificarii ofertei turistice a statiunii balneare Techirghiol.

Exercitiu de evacuare in caz de incendiu la Caminul de batrani din Cernavoda

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

SocialCentrul operatic pentru situatii de urgenta din cadrul primariei Cernavoda a organizat luni 21 februarie, un exercitiu de evacuare in caz de incendiu la Caminul de batrani din oras.  Conform ordinului 163/2007 pentru aprobarea Normelor generale de aparare impotriva incendiilor, este obligatia institutiilor publice si a operatorilor economici de a organiza anual exercitii in caz de incendiu.

Locuitorii din Dumbraveni vor avea Camin Cultural

Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaEdilul Gheorghe Cenusa, si-a propus pentru acest an, sa  construiasca un Camin Cultural in Dumbraveni, astfel devenind posibila organizarea evenimentelor la nivelul comunei.  Din pacate, conform primarului, comuna Dumbraveni nu a avut niciodata o cladire cu destinatie culturala, doar satul Furnica bucurandu-se de un astfel de obiectiv.

Lectorat cu parintii pe tema "Sa exmatriculam violenta" in comuna Tortoman

Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPe data de 18 februarie 2011, a avut loc lectoratul cu parintii elevilor Scolii cu clasele I-VIII “Ion Ghica” din localitatea Tortoman, sub motto-ul “Sa exmatriculam violenta”, prezent la eveniment fiind si edilul  Lucian Chitic.

Campionate de fotbal la Medgidia

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Sportin perioada 19 februarie - 20 martie, la Medgidia se desfasoara Cupa Old Boys la fotbal. Partidele se vor disputa in sala de sport Iftimie Ilisei. in competitie s-au inscris 15 echipe, atat din localitate cat si din Valea Dacilor, Constanta, Cernavoda, Harsova, Cobadin si Murfatlar.

Consiliul Local din comuna Cerchezu intrunit in sedinta pe luna ianuarie

Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPe data de 31 ianuarie 2011, edilul Constantinescu Ion, a convocat consilierii locali pentru dezbaterea si aprobarea proiectelor de hotarare de pe ordinea de zi. Unul dintre proiecte a fost cel privind aprobarea acordului de participare la Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire.

Garantii guvernamentale de 300 de milioane euro pentru cofinantarea proiectelor europene derulate de autoritatile locale

Februarie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneGuvernul a decis, in sedinta de pe 16 martie, stabilirea unui plafon de 300 de milioane de euro pentru acest an, drept garantii guvernamentale pentru primariile si autoritatile locale care atrag fonduri europene.

Bancile incep lupta pentru fermieri

Februarie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropenePrefigurata criza alimentara mondiala readuce in atentie sectorul agricol. Numai saptamana aceasta, bancile au lansat doua produse dedicate fermierilor. Sectorul agricol ar putea fi unul dintre cele mai profitabile din Romania, in contextul in care pretul alimentelor creste de la o zi la alta.

Ce probleme intampina antreprenorii care vor sa acceseze fonduri europene

Februarie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri Europeneintarzierile in virarea prefinantarilor si a rambursarilor, birocratia excesiva ori lipsa unui calendar clar privind fiecare etapa de evaluare sunt cateva dintre cele mai mari probleme intampinate de cei ce isi doresc sa acceseze fonduri europene, arata un studiu realizat pe 314 companii intre 7 si 14 februarie de catre compania de consultanta Structural Consulting Group.

Nicolae Matei, edilul din Navodari: "persoanele infectate cu HIV-SIDA au nevoie de ajutor!"

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

SocialMai multe judete din tara au intrerupt tratamentul destinat persoanelor seropozitive din cauza lipsei fondurilor si a managementului defectuos al programului. Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, este impresionat de situatia delicata a bolnavilor infectati cu virusul HIV-SIDA, asa incat a decis sa faca tot ce ii sta in putinta pentru ca aceste persoane sa nu ramana fara medicamente.

Club de backgammon in Constanta

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

SportPe data de 15 februarie 2011, la Hotel Zodiac din Constanta, a avut loc lansarea oficiala a Asociatiei “Club Sportiv de Backgammon”, primul club de acest gen infiintat in Constanta.  Membrii fondatori ai acestui club sunt Cristinel Dragomir si Cristian Darie, vicepresedinti ai Consiliului Judetean Constanta (CJC) cat si Alexandru Papadumitru si Cristian Popescu. „Personal sunt incantat ca am reusit sa deschidem un club de talie internationala.

Am 14 ani, imi fac buletin!

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

SocialPrimarul orasului Navodari, Nicolae Matei, initiaza actiunea „Am 14 ani, imi fac buletin!” Copiii care implinesc varsta de 14 ani, conform legii, obtin prima lor carte de identitate, in baza urmatoarelor acte: cerere tip pentru eliberarea cartii de identitate (se solicita la Serviciul de Evidenta a Persoanelor), certificat de nastere (original si copie), actul de identitate al unuia dintre parinti, al tutorelui sau reprezentantului legal, cu care se face dovada domiciliului, timbru fiscal (valoarea o comunica Serviciul de Evidenta a Populatiei), contravaloarea eliberarii cartii de identitate (11 lei).

Sedinta Consiliului Local Negru Voda pe luna februarie

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul orasului Negru Voda, Ion Nicolin a convocat pe data de 9 februarie 2011 la sediul primariei, consilierii locali in vederea dezbaterii proiectelor de hotarari aflate pe ordinea de zi. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de primarul orasului. Unul dintre acestea a fost proiectul privind aprobarea darii in administrare a retelei de canalizare executata de C.

Amenajarea unui parc in localitatea Pecineaga

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaNiculae Stan, ne-a declarat ca, va continua in acest an, proiectele incepute in anul 2010, dar si ca va initia altele pentru modernizarea si dezvoltarea comunei pe care o conduce.  Un prim proiect pe lista de prioritati a primariei din Pecineaga este cel  depus in urma cu 2 ani, la Ministerul Mediului, proiect privind amenajarea unui parc in localitate.

Gradinite lasate in paragina de Guvern

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Amzacea, Constantin Radu, spera ca in acest an sa finalizeze lucrarile de constructie a gradinitelor din cele trei localitati ale comunei, Amzacea, General Scarisoreanu si Casicea. Proiectul de constructie a celor 3 gradinite din Amzacea, General Scarisoreanu si Casicea, a fost inceput cu fonduri alocate de catre Guvern, insa a ramas nefinalizat pentru ca nu s-au mai primit bani de mai bine de 2 ani.

La Tuzla se continua lucrarile importante pentru comuna

Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaFlorin Constantin Micu, se preocupa intens de proiectele incepute in anul 2010, printre acestea aflandu-se amenajarea bordurilor cat si a trotuarelor dar totodata si extinderea retelei electrice spre malul marii.

Sedinta de Consiliu Local la Albesti

Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaConsiliul Local Albesti, s-a intrunit pe data de 10 februarie la sediul primariei, in vederea dezbaterii proiectelor de hotarare initiate de edilul Gheorghe Moldovan. Cei 13 consilieri locali impreuna cu initiatorul proiectelor de hotarari, Gheorghe Moldovan, au aprobat in cadrul intalnirii, bugetul local de venituri si cheltuieli pe anul 2011.

After School in Mosneni

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna 23 August, este preocupata in acest an, de initierea unor proiecte noi cat si de continuarea celor incepute anul trecut, comuna fiind intr-o perpetua dezvoltare si modernizare. Primarul de la 23 August, Mugur Viorel Mitrana, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca in bugetul propriu al primariei, este inclusa constructia unui After School la Mosneni. Acest important proiect este posibil cu sprijinul real al fundatiei de Consultanta si Servicii Sociale pentru Copii si Familii - Holt Romania.

Ordonanta privind concediul maternal, trimisa Camerei in forma Guvernului

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

SocialSenatorii nu au reusit, luni, sa ia o decizie in legatura cu Ordonanta privind concediul de crestere a copilului, actul normativ urmand sa intre in dezbaterea Camerei in forma primita de la Guvern, pentru ca la Senat nu a fost intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi admis sau respins.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771