Sitirile editiei din data de 15 Februarie, 2011

Lefurile bugetarilor nu vor creste prea curand

15 Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaGuvernul s-a angajat in fata FMI ca majorarile salariale vor fi limitate si in 2012 Schnecker: Bugetarii nu vor mai vedea cresteri salariale decat cand se vor apropia alegerile Consultantul a mai spus ca majorarea de 15% din februarie inseamna in realitate o scadere de 2%.

Boc se gandeste sa demisioneze. Isarescu, premier?

15 Februarie 2011, Dorin Mincu

PoliticPremierul Emil Boc se gandeste serios sa-si dea demisia din fruntea Guvernului. Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, ar fi solutia de rezerva, potrivit unor surse PDL. in acelasi timp, surse din mediul bancar sustin ca Mugur Isarescu nu va renunta la functia de guvernator al BNR pentru a o prelua pe cea de premier.  Emil Boc ia in calcul sa demisioneze de la Palatul Victoria, varianta de rezerva pentru sefia Guvernului fiind, potrivit unor surse din PDL, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu cu care, de altfel, presedintele Traian Basescu a avut astazi o intrevedere.

3.000 de oameni au demonstrat ca "IUBESC MANGALIA"

15 Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaDuminica, 13 februarie, pe platoul din fata Casei de Cultura Mangalia a avut loc prima editie a evenimentului "Iubesc Mangalia". Evenimentul a fost anuntat pe tot parcursul saptamanii trecute de catre doi Cupidoni,  care s-au plimbat pe strazile municipiului Mangalia, invitand cetatenii la spectacol, concursuri cu premii si alte surprize, oferind inimioare ca bilete de tombola.

Alti 1000 de elvii din judet au invatat sa patineze weekend-ul trecut

15 Februarie 2011, Dorin Mincu

SocialProgramul Consiliului Judetean Constanta (CJC) „invatam sa patinam” a continuat si in weekend-ul ce tocmai a trecut cand aproximativ 1.000 de elevi din cinci unitati administrative din judet au avut posibilitatea sa patineze gratuit pe unul din cele doua patinoare din oras.

Bugetul pe Medgidiei pe anul 2011, aprobat in sedina de Consiliu

15 Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaJoi, 10 februarie, a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Local Municipal, avand pe ordinea de zi 15 puncte, initiate de primarul Marian Iordache. Singurul proiect de hotarare care nu a adunat numarul necesar de voturi pentru a fi admis a fost cel privind aprobarea realizarii unui schimb de terenuri, in municipiului Medgidia.

Bugetul Primariei Constanta pe 2011 s-a redus la nivelul celui din 2005

15 Februarie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaConsiliul Local Municipal Constanta a aprobat, joi, bugetul municipalitatii pentru 2011, iar prioritatile administratiei locale sunt infiintarea politiei locale, continuarea programului de asfaltare si a celui de construire de locuinte ieftine pentru tineri, precum si acordarea de pachete cu alimente pensionarilor, de opt ori pe parcursul anului.

Populatia Romaniei a scazut in decembrie 2010 fata de noiembrie cu aproximativ 7.000 de persoane

15 Februarie 2011, Adrian Nicarel

SocialPopulatia Romaniei a scazut in luna decembrie 2010 fata de noiembrie cu 6.979 de persoane, fiind inregistrati peste 16.500 de nou-nascuti si aproximativ 23.500 de persoane decedate, potrivit datelor furnizate, luni, de Institutul National de Statistica (INS). in luna decembrie 2010 s-au nascut 16.523 de copii (9,1 nascuti-vii la 1.000 de locuitori), cu 1.250 mai putini decat in noiembrie. Numarul persoanelor care au decedat a fost de 23.

Investitie de 160 milioane de euro in doua parcuri eoliene

15 Februarie 2011, Dorin Mincu

ActualitateElectrica estimeaza ca in august sau septembrie va obtine avizele de constructie pentru o investitie de 160 milioane euro in doua parcuri parcuri eoliene, a declarat directorul general al companiei, Ioan Folescu.

Instruire pe tema "Administratorul Public - Factor de succes in administratia publica locala"

15 Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaMinisterul Administratiei si Internelor a propus, ca solutie, introducerea unei noi functii in administratia publica locala, aceea de administrator public, care sa asigure aplicarea principiilor managementului economic prin proiectarea, executarea si urmarirea eficienta a serviciilor publice locale. Edilul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac a participat la inceputul lunii februarie, la o instruire alaturi de alte 20 de persoane, printre care primari, viceprimari si adminsitratori publici, pe tema “Administratorul Public - Factor de succes in administratia publica locala”.

Raportul activitatii primarului Mariana Gaju pe anul 2010, prezentat locuitorilor comunei Cumpana

15 Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa sfarsitul saptamanii trecute, a avut loc la Caminul Cultural o dezbatere publica, cu privire la activitatile primariei in anul 2010. Cetatenilor le-a fost prezentata situatia bugetului de venituri si cheltuieli aferente anului trecut.

Iluminat public prin panouri fotovoltaice, la Navodari

15 Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaConsiliul Local al orasului Navodari a aprobat initiativa primarului Nicolae Matei de a desfasura in localitate un proiect in valoare de 6 milioane de euro si care are la baza introducerea in sistemul de iluminat public a panourilor fotovoltaice, ce aduc costuri mai mici la facturile de energie si valorificarea resurselor de energie regenerabila, asa cum propune Uniunea Europeana prin programele derulate.

Reabilitarea strazii Navodari din comuna Lumina

15 Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Lumina, Dumitru Chiru, are in plan pentru urmatoarea perioada, un proiect important pentru locuitorii comunei, acela de a reabilita trotoarele strazii Navodari, cu fonduri de la bugetul local al primariei.

sedinta Consiliului Local Targusor

15 Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaConsiliul Local Targusor s-a intrunit joi 10 februarie,  in sedinta ordinara pentru a dezbate proiectele de hotarari initiate de primarul Iulian Barsan.  Dintre proiectele dezbatute de alesii locali, amintim proiectul de hotarare privind modificarea H.

Programul Rabla ramane la fel ca in 2010. Casa Verde se reia in aprilie

15 Februarie 2011, Adrian Nicarel

Actualitatein conferinta in care a anuntat proiectele ministerului mediului pentru 2011, ministrul Borbely a spus ca programul 'Rabla' va continua in forma in care a functionat anul trecut. Banii alocati pentru 'Casa Verde' au fost epuizati si programul va fi reluat.  Ministrul Mediului si Padurilor László Borbély a declarat ca „in anul 2010 a alocat si utilizat fonduri pentru proiecte pentru mediu mai mult decat dublu fata de anul anterior.

Guvernul a adoptat un proiect de modificare a statutului functionarilor publici

15 Februarie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaDescentralizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de conducere este cea mai importanta prevedere din proiectul de lege privind noul statut al functionarilor publici. Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Andras Szakal, a declarat, joi, ca documentul aduce modificari substantiale la actualul statut.

Fermele eoliene cresc considerabil productia nationala de energie

15 Februarie 2011, Adrian Nicarel

ActualitateCapacitatea de productie a fermelor eolie¬ne din tara noastra va ajunge anul acesta la 703,5 MW, o putere echivalenta cu cea a unui reactor nuclear de la Cernavoda. Cresterea va fi de 55%, de la 454 MW instalati la finalul lui 2010, potrivit unei estimari a Asociatiei Roma¬ne pentru Energie Eoliana (AREE).

Creditele subventionate pentru fermierii romani, aprobate la Bruxelles

15 Februarie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneComisia Europeana a autorizat o schema de ajutor romaneasca avand un buget de 120 milioane de lei (aproximativ 30 milioane de euro), al carei obiectiv este sprijinirea fermierilor care, din cauza crizei economice, intampina dificultati in accesarea creditelor.

Investitii importante in comuna Agigea

15 Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaGradinita cu orar normal in localitatea Lazu, extinderea retelei de canalizare cat si eficientizarea consumului de energie termica pentru 4 obiective aflate in administrarea Primariei, sunt doar cateva din proiectele demarate in acest an de administratia locala Agigea.

In Sacele se continua lucrarile de pietruire a drumurilor

15 Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul Ion Oprea intentioneaza sa finalizeze lucrarile de pietruire a drumurilor din comuna Sacele, cu utilajele si angajatii proprii dar si cu sprijinul important al sponsorilor. Dezamagit din cauza faptului ca nu a reusit sa obtina fonduri europene pentru lucrarile de pietruire a intregii localitati, primarul Ion Oprea, a demarat, inca de anul trecut acest proiect cu forte proprii.

Un inceput de an fara prea multe sperante pentru primaria Fantanele

15 Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaEdilul din Fantanele, Gheorghe Popescu a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, este foarte dezamagit de modul in care Guvernul a decis sa repartizeze banii pentru echilibrarea bugetului local pe anul 2011.

Caminul Cultural si dispensarul din comuna Gradina reabilitate cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta

15 Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul din Gradina, Gabriela Iacobici ne-a vorbit despre proiectele finalizate cu sprijinul real al Consiliului Judetean Constanta cat si despre evenimentele importante ce s-au desfasurat si urmeaza sa se desfasoare in comuna pe care o conduce.

100 de loturi de casa pentru tinerii din Cogealac

15 Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain Cogealac, Tariverde, Gura Dobrogei, Ramnicu de Sus si Ramnicu de Jos au fost depistate si parcelate terenuri pentru case, destinate persoanelor care au solicitat primariei sprijin in acest sens. Cati Hristu, edilul administratiei locale din Cogealac, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, inca din anul 2004 sunt inscrisi pe tabelele ce prevad repartitia loturilor de casa, un numar de aproximativ 110 persoane.

Guvernul a alocat Primariei Baraganu mai putini bani pentru plata insotitorilor persoanelor cu handicap

15 Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria comunei Baraganu, se confrunta cu probleme in ceea ce priveste plata persoanelor cu handicap grav, banii fiind tot mai putini iar nevoile lor tot mai mari. O problema apasatoare pentru administratia locala din comuna Baraganu, conform declaratiilor secretarului primariei, Manaila Ana Mihaela este reducerea sumelor alocate de catre Guvern, persoanelor cu handicap grav.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771