Sitirile editiei din data de 8 Februarie, 2011

Recolta ascunsa a Romaniei

Februarie 2011, Dorin Mincu

ActualitateGrau, porumb, orz sau floarea-soarelui. Toate recoltele de anul trecut au fost mai mari decat cele din 2009. insa intre cifrele reale si cele declarate sunt diferente mari, pentru ca agricultorii prefera sa nu mai plateasca taxele aferente.

Masinile noi din UE trebuie echipate cu lumini speciale pentru circulatia pe timp de zi

Februarie 2011, Dorin Mincu

ActualitateComisia Europeana (CE) a anuntat ca incepand de luni automobilele si autovehiculele comerciale usoare noi vandute in Uniunea Europeana (UE) trebuie echipate cu lumini pentru circulatia pe timp de zi (Daytime Running Lights - DRL). Luminile pentru circulatia pe timp de zi sunt elemente de iluminat speciale care intra in functiune odata cu pornirea motorului si au ca rol imbunatatirea sigurantei in circulatie prin cresterea vizibilitatii autovehiculelor, se arata intr-un comunicat al CE.

Angajatii administratiei locale si dascalii din Mangalia au castigat in instanta acordarea unor sporuri salariale

Februarie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaAngajatii Primariei Mangalia si cadrele didactice din localitate au castigat procesul cu Curtea de Conturi, printr-o sentinta pronuntata vineri de magistratii Tribunalului Constanta, potrivit careia a fost anulata o decizie prin care lucratorii respectivi erau obligati sa restituie anumite sporuri salariale aferente anului 2008.

Aeronava MIG 21 expusa la intrarea in Navodari

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaOrasul Navodari este unul dintre orasele care a suferit transformari majore in ultimii ani, fiind transformat pas cu pas dintr-un oras industrial intr-unul cu destinatie turistica. Administratia locala navodareana face eforturi pentru ca orasul sa fie inclus in destinatiile turistice oferite de agentiile de specialitate iubitorilor litoralului romanesc.

Soseaua care leaga statiunea Mamaia de orasul Navodari va fi largita la 4 benzi de circulatie

Februarie 2011, Dorin Mincu

ActualitatePe data de 10 februarie 2011, in cadrul sedintei de Consiliu Local Constanta, se va supune aprobarii documentatia de avizare a lucrarilor de interventii si a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investitii „imbunatatirea accesului intre municipiul Constanta si platforma industriala Navodari, prin largirea si modernizarea bulevardului Mamaia - Navodari".

Incepand din 3 februarie, se pot depune proiecte pentru prima impadurire a terenurilor agricole

Februarie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri Europenein perioada 3 – 28 februarie 2011, se desfasoara prima sesiune din cele patru anuntate in acest an pentru depunerea proiectelor de finantare aferente Masurii 221 „Prima impadurire a terenurilor agricole” din cadrul PNDR.

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri incepe in februarie

Februarie 2011, Adrian Nicarel

ActualitateAgentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), implementeaza, incepand cu luna februarie 2011, „Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri”. Guvernul a adoptat miercuri, 2 februarie 2011, Ordonanta de Urgenta pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, precum si Hotararea pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a ordonantei in scopul de a crea un cadru favorabil pentru valorificarea posibilitatilor actuale de dezvoltare economica a Romaniei si a stimularii mediului de afaceri.

Locuitorii orasului Cernavoda - in pericol de a ramane fara servicii sanitare

Februarie 2011, Adrian Nicarel

SocialAsa cum arata mai multe acte guvernamentale aparute in ultima perioada, spitalul din Cernavoda se afla pe lista unitatilor sanitare care trebuie desfiintate. Ultima propunere a  Guvernului este ca acesta sa se transforme intr-un camin pentru persoane varstnice.

Institutiile din comuna Saligny vor fi incalzite cu energie regenerabila

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain vara anului 2010 administratia locala din Saligny a  depus doua proiecte la Ministerul Mediului. Este vorba, mai exact, pe Programul Casa Verde. in urma implementarii acestora se vor monta pompe geotermale si panouri solare pentru incalzirea celor doua unitati scolare si doua gradinite din Stefan cel Mare si Faclia, dar si pentru sediul primariei.

Infractionalitate scazuta in comuna Oltina

Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPrin semnalul de alarma tras anul trecut de edilul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu legat de ineficienta postului de Politie, numarul infractiunilor in comuna sunt in scadere. in urma sesizarilor facute de primarul Gheorghe Chirciu la Inspectoratul Politiei Judetene Constanta, referitor la faptul ca, in comuna Oltina furturile crescusera in decursul anului trecut, Politia din comuna a inceput sa-si exercite sarcinile de munca in mod eficient.

Intalnire AOR la Cernavoda

Februarie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria orasului Cernavoda a organizat joi 16 decembrie  o intalnire a membrilor Asosciatiei Oraselor din Romania – Regiunea de sud – est.  Tema intalnirii a fost  Implicatiile noilor reglementari legislative asupra activitatii adimistratiei locale.

sedinta Consiliului Local Pestera

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Pestera, Valentin Vrabie a convocat pe data de 28.01.2011 la sediul primariei, Consiliul Local al comunei in vederea dezbaterii punctelor de pe ordinea de zi. in temeiul art.39 alin 1si art.68 alin 1 din Legea nr.215/2001 privind Administratia publica locala, republicata, modificata cu modificarile si completarile ulerioare, cei 13 consilieri locali ce fac parte din Consiliul Local al primariei comunei Pestera, au dezbatut si aprobat proiectele de hotarare de pe ordinea de zi.

5 centrale eoliene vor fi construite la Remus Opreanu

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaJoi, 3 februarie, a avut loc la Medgidia dezbaterea publica organizata de SC Sorgenia Romania SRL, in vederea prezentarii raportului privind impactul asupra mediului, pentru proiectul ,,Ansamblul energetic eolian – 5 centrale eoliene -10 MW, statie de transformare, retele electrice de racord, construire si modernizare cai de comunicatie si acces”.

Loturi de casa pentru tinerii din comuna Ostrov

Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaTinerii de pana in 35 de ani, ce nu mai detin nici o alta suprafata de teren, primesc loturi pentru construirea unei case, autoritatile locale au luat aceasta initiativa pentru a veni in sprijinul acestora.

Coroane de flori la statuia pictorului Lucian Grigorescu

Februarie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaZiua de 1 februarie reprezinta o zi importanta pentru locuitorii din Medgidia, fiind ziua de nastere a pictorului Lucian Grigorescu, personalitate a carui nume este purtat de mai multe institutii din localitate.

sedinta Consiliului Local Mircea Voda pe luna ianuarie

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsiliul Local Mircea Voda s-a intrunit luni 31 ianuarie,  in sedinta ordinara pentru a dezbate proiectele de hotarari initiate de primarul Dumitru Dedu.  Dintre proiectele initiate, amintim proiectul de hotarare privind aprobarea bugetului local de venituri si cheltuieli pe anul 2011.

Parc eolian in comuna Deleni

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain Deleni, se va construi unul din cele mai mari parcuri eoliene de pe raza judetului Constanta, o data cu finalizarea acestuia se vor crea noi locuri de munca pentru locuitorii comunei. in Deleni, edilul Marian Dan are in desfasurare un proiect care presupune constructia unui parc eolian pe toata raza comunei.

Proiect de amenajare a drumurilor si a sistemului de canalizare in Cobadin

Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localain aceasta perioada, administratia locala din comuna Cobadin desfasoara mai multe proiecte, printre care se afla si proiectul privind introducerea retelei de canalizare pe raza comunei.  Edilul comunei Cobadin, Cristian Telehoi a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, are multe proiecte importante pentru dezvoltarea si modernizarea comunei si ca spera ca acestea sa prinda contur.

Consilierii PSD din Adamclisi au votat impotriva dezvoltarii comunei

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsilierii locali din Adamclisi, s-au intrunit in sedinta ordinara din data de 28.01.2011 pentru a dezbate si aproba proiectele initiate de primarul Anton Burcea, privind dezvoltarea comunei. Cel mai disputat proiect aflat pe ordinea de zi, a vizat inchirierea unor suprafete de pasune  pe raza comunei Adamclisi, conform Ordinului nr.

Orasul Murfatlar in plina dezvoltare

Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie locala„Reabilitarea sistemului de canalizare cu apa in satul Siminoc si extinderea sistemului de canalizare pe strazi in orasul Murfatlar, judetul Constanta”, este unul din cele mai ample proiecte pentru administratia locala din Murfatlar.

La Lipnita a avut loc a doua intalnire cu partenerii bulgari

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectul „Cooperare transfrontaliera in administratia publica intre comunele Kainargea  (Bulgaria) si Lipnita (Romania)”, este o investitie care se deruleaza pe o perioada de 12 luni, incepand din 10 august 2010.

Prima sedinta de Consiliu Local a anului, la Aliman

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain data de 28 ianuarie 2011, cei 11 consilieri locali din comuna Aliman s-au intalnit in prima sedinta a anului cu edilul Gheorghe Topalu. Pe ordinea de zi s-au aflat cateva proiecte de hotarari de interes pentru comunitate, proiecte initiate de primarul comunei Aliman, Gheorghe Topalu.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771