Sitirile editiei din data de 1 Februarie, 2011

Cazul Tundrea ridica probleme judiciare fara precedent in Romania

Februarie 2011, Redactia

ActualitateCazul lui Marcel Tundrea, care a stat 12 ani in inchisoare pentru un viol urmat de moartea victimei, fapta pe care nu a comis-o, ridica probleme judiciare fara precedent, intrucat ar putea interveni prescriptia, desi nu se poate preciza momentul de la care e calculat termenul de prescriere.

IPS Bartolomeu a murit

Februarie 2011, Dorin Mincu

ActualitateMitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, care se afla internat intr-o rezerva speciala a Sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca, a decedat luni. Decesul a fost anuntat oficial de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului.

Programul CJC de impadurire ia amploare

Februarie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localainca trei primarii s-au alaturat programului de impadurire, la ultima sedinta de consiliu judetean de septamana trecuta. Demarat in anul 2009, programul de impadurire a judetului, initiat de Consiliul Judetean Constanta (CJC), atrage noi primarii care dau in folosinta terenuri neproductive.

Programul Casa Verde, finalizat in comuna Vulturu

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa finele anului 2009, comuna Vulturu, alaturi de alte administratii locale constantene, a primit aviz favorabil de la Ministerul Mediului pentru punerea in aplicare a unui proiect derulat prin Programul Casa Verde.

Proiect de canalizare si amenajare a drumurilor din Seimeni

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna Seimeni, este interesata sa acceseze fondurile necesare, punerii in practica a tuturor proiectelor importante pentru comuna. Edilul din Seimeni, Lucian Blaj, ne-a declarat ca sunt multe proiecte in plan pentru anul 2011 si ca se incearca accesarea cat mai multor fonduri, pentru a putea moderniza si dezvolta comuna pe care o administreaza.

Caminului Cultural din comuna Saraiu va fi renovat cu sprijinul CJC

Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarul comunei Saraiu, Vasile Bajan doreste ca in acest an sa finalizeze proiectele deja incepute si sa demareze altele noi care sa ii multumeasca pe locuitorii comunei.  Unul din proiectele importante despre care edilul ne-a vorbit presupune renovarea Caminului Cultural din Saraiu.

Cernavoda va avea port turistic

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul orasului Cernavoda, Mariana Mircea a convocat consilierii locali luni dupa amiaza, in prima sedinta ordinara  a anului. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de hotarari de interes pentru comunitatea locala.

Infiintarea Politiei Locale, o mare realizare pentru orasul Harsova

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul Tudor Nadrag este optimist in ceea ce priveste proiectele ce tin de modernizarea si dezvoltarea orasului Harsova, anul 2011 dorindu-se a fi un an cu mult mai multe fonduri si investitii. Satul de furturile si talhariile ce au loc in orasul pe care il conduce, edilul Tudor Nadrag, si-a exprimat bucuria cu privire la infiintarea Politiei Locale, aceasta decizie aducand un plus de siguranta cetatenilor cat si bunurilor acestora.

9300 mp retea de canalizare se vor reabilita la Cernavoda

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaReabilitarea retelelor de apa si canalizare in orasul Cernavoda reprezinta una dintre prioritatile administratiei locale. O parte din reteaua de canalizare existenta are o vechime de peste 45 de ani, este subdimensionata si cu durata de functionare expirata, un grad mare de coroziune, existand multe pierderi iar costurile de intretinere si exploatare ale retelei sunt foarte ridicate.

De azi se scumpesc alimentele

Februarie 2011, Dorin Mincu

ActualitateStartul scumpirilor va fi dat de producatorii din panificatie care spun ca vor creste pretul painii cu 15 procente, pentru ca pretul graului s-a dublat. Urmeaza scumpiri si la ulei cu cel putin 15 procente, asta dupa ce acest produs detine deja titlul de campion al scumpirilor de la inceputul acestui an. De azi ne asteapta noi scumpiri. Pe lista apar doua dintre produse de baza, painea si uleiul ale caror preturile vor creste cu 15%.

Farmaciile mai pot elibera algocalmin fara reteta pana la 1 aprilie

Februarie 2011, Dorin Mincu

ActualitateFarmaciile mai pot elibera, fara reteta, algocalminul si celelalte medicamente care contin metamizol pana la 1 aprilie, potrivit unei decizii a ANM din 2010, chiar daca unii producatori au autorizatie de punere pe piata care prevede ca respectivele produse au fost scoase din clasa OTC din februarie.

Cum efectueaza APDRP platile catre beneficiari

Februarie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAPDRP asigura implementarea tehnica si financiara a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).  Daca proiectul de investitii depus de solicitant respecta toate criteriile si conditiile de eligibilitate, acesta va fi acceptat pentru finantare si, astfel, beneficiarul proiectului va demara realizarea investitiei.  Ulterior, in urma efectuarii partiale sau integrale a investitiei, acesta va solicita APDRP decontarea cheltuielilor efectuate, prin depunerea Dosarului Cererii de Plata, pana la implementarea completa a proiectului.

Finantari nerambursabile pentru eficientizarea economiei rurale

Februarie 2011, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAPDRP finanteaza investitii incluse in Planul European de Redresare Economica (PERE) pentru domeniul dezvoltarii rurale, mai precis pentru folosirea energiei regenerabile, reducerea poluarii si calitatea produselor agricole.

Conductele de apa din Pantelimonul de Sus vor fi reabilitate

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPotrivit edilului comunei Pantelimon, Vasile Neicu, imediat cum vremea se va incalzi, se vor incepe lucrarile de inlocuire a actualei conducte de apa cu una noua, in Pantelimonul de Sus. Importanta lucrarilor de schimbare a vechii conducte ce masoara 5,5 km  cu una noua, este data de faptul ca, aceasta are o vechime de peste 50 de ani, astfel calitatea apei nu este una tocmai buna si totodata sunt si pierderi insemnate de apa, ce se scurg prin fisurile create de-a lungul vremii.

sedinta Consiliului Local pe luna ianuarie in comuna Horia

Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaCei 11 consilieri locali din Horia, s-au intrunit in sedinta Consiliului Local din data de 28 ianuarie 2011, pentru a dezbate punctele de pe ordinea de zi. Astfel, alesii locali au dezbatut si aprobat totodata, proiectele de hotarare, initiate de primarul comunei Viorica Matei.

Proiect privind dezvoltarea comunei Garliciu

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localain cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, Masura 3.2.2, autoritatea publica locala, a depus in anul 2008 proiectul “Modernizare drumuri de interes local, constructie centru social de zi pentru copii cu program tip After School, reabilitare sediu primarie, reabilitare Camin Cultural in comuna Garliciu, judetul Constanta”.

Finalizarea lucrarilor la Caminul Cultural din comuna Ciobanu

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsiliul Judetean Constanta, s-a implicat in dezvoltarea si modernizarea comunei Ciobanu ocupandu-se de lucrarile de reabilitare la Caminul Cultural din comuna. Caminul cultural din localitatea Ciobanu a fost preluat de Consiliul Judetean Constanta in vederea reabilitarii, cladirea veche de 50 de ani, avand nevoie de aceasta interventie.

Schimbari in bine pentru locuitorii comunei Silistea

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul Mihai Soare, priveste cu incredere anul 2011, in speranta ca va putea duce la bun sfarsit investitiile demarate in trecut dar si ca va initia alte proiecte importante pentru locuitori. “Chiar daca situatia la nivel national nu este tocmai una favorabila, noi incercam sa atragem investitori si implicit fonduri pentru modernizarea si dezvoltarea comunei Silistea”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul Mihai Soare.

Renovarea Caminului Cultural si a bibliotecii din comuna Tortoman

Februarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaUnul din proiectele importante pentru administratia locala din comuna Tortoman este acela de finalizare a lucrarilor de renovare a Caminului Cultural.  Dupa o furtuna puternica din data de 19 iulie 2010, in urma avarierii acoperisului, s-au intreprins mai multe studii in vederea consolidarii si reparatiei acestuia.

Loturi de casa pe malul Dunarii, in satul Capidava

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Topalu, Gheorghe Murat are in plina desfasurare, multe proiecte cu o importanta deosebita, in ceea ce priveste dezvoltarea comunei pe care o conduce. Administratia locala din comuna Topalu, a scos si scoate in continuare la vanzare in jur de 50 de loturi de casa, pe malul Dunarii, in satul Capidava, a cate 500 mp.

Prima sedinta ordinara a anului

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaMarti, 25 ianuarie, consilierii locali din Medgidia s-au intrunit in sala de consiliu a Primariei pentru a dezbate cele 11 proiecte de hotarare initiate de  primarul Marian Iordache pentru prima sedinta ordinara a acestui an.

Delegatie din Gemlik, in vizita la Medgidia

Februarie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localain perioada 27 ianuarie – 1 februarie a.c., la Medgidia se va afla o delegatie formata din cadre didactice ale scolii din Gemlik, institutie infratita cu scoala cu clasele I-VIII ,,Lucian Grigorescu”.  Cadrele didactice ale scolii din Medgidia au pregatit un program diversificat ce include: vernisajul expozitiilor de fotografii, desene si obiecte confectionate de elevi, spectacole cu traditii si obiceiuri romanesti, concurs de cultura generala, vizitǎ la Expozitia „Lucian Grigorescu” de la Casa de Culturǎ „I.

Administratia locala din comuna Crucea a castigat proiectul depus pe Masura 3.2.2

Februarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul Gheorghe Frigioi, ne-a impartasit cateva din proiectele pe care le are in vedere pentru acest an, este vorba despre investitii  foarte importante, mai ales pentru locuitorii comunei Crucea.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771