Sitirile editiei din data de 18 Ianuarie, 2011

Aurel Onita, seful CJA Constanta: "Arbitrajul constantean va merge intr-o singura directie: inainte, spre normalitate"

Ianuarie 2011, Adrian Nicarel

SportComisia Judeteana de Arbitri (CJA) Constanta are, din 5 octombrie 2010, o noua conducere, presedinte fiind desemnat Aurel Onita, purtator al ecusonului FIFA, ales cel mai bun asistent din Romania in 2009 si locul 2 in topul pe 2010.

15 km de drumuri vor fi asfaltati in 2011 la Navodari

Ianuarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu bani sau fara, din resursele pe care le va avea administratia locala din Navodari, primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, si-a propus ca in acest an sa asfalteze aproximativ 15 km de drumuri in oras.

1000 de copii din judet ajung in weekend la patinoar prin Programul Consiliului Judetean Constanta "Invatam sa patinam"

Ianuarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaProgramul Consiliului Judetean Constanta (CJC) „invatam sa patinam” continua in acest weekend cu alti elevi din mediul rural constantean care vor veni sa se dea cu patinele pe gheata. Initial, actiunea CJC s-a derulat in vacanta de iarna a copiilor si continua cateva saptamani, doar in weekend-uri, pe parcursul primului semestru al anului scolar 2010 - 2011.

Reabilitarea centrului After School in comuna Targusor

Ianuarie 2011, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala din comuna, spera sa poata primi sprijin din partea Consiliului Judetean Constanta, pentru reparatiile capitale ale centrului din localitate. Unul din proiectele despre care edilul administratiei locale din Targusor, Iulian Barsan ne-a vorbit, este acela de renovare a centrului After School din comuna.

Aniversarea a 157 de ani de atestare documentara a comunei Vulturu

Ianuarie 2011, Iulia FÓlfan

CulturaPrima atestare documentara a comunei Vulturu dateaza din 14 ianuarie 1854, cand a fost redactat un tacrir (un memoriu), in care se mentiona numele comunei, pe atunci Cartalu. Denumirea provine din limba turca, de la „kartal", care inseamna vultur.

Exercitiu de urgenta radiologica la Cernavoda

Ianuarie 2011, Iulia FÓlfan

ActualitateLuni 17 ianuarie, in intervalul orar 8.00 – 12.00, in  orasul Cernavoda s-a desfasurat  Exercitiul anual de urgenta radiologica - Gerar 2011. Comitetul local pentru situatii de urgenta si CNE Cernavoda vor colabora pentru buna desfasurare a acestui exercitiu ce are ca scop  identificarea deficientelor sistemelor de raspuns la urgenta, care pot incetini raspunsul si limitarea consecintelor unui accident nuclear.

Medgidia si Silistra vor demara proiecte comune de eficienta energetica

Ianuarie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localain perioada 12-14 ianuarie, la Medgidia a avut loc o vizita de lucru a unei delegatii din Silistra, Bulgaria. Primarul localitatii – Ivo Kirilov Andonov, directorul Directiei Energetice, Valeri Georgiev, si directorul Directiei Resurse Umane, Krasimira Stoianova au sosit la Medgidia pentru a discuta despre proiectele transfrontaliere derulate de cele doua localitati, dar si pentru a semna un protocol de colaborare intre primariile Silistra si Medgidia si demararea unui proiect comun.

161 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu, sarbatoriti la Cernavoda

Ianuarie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria orasului Cernavoda prin Biblioteca oraseneasca a organizat sambata,  actiunea cu tema „Mihai Eminescu - 161 de ani de la nastere”. Actiunea a inceput in Parcul Central la statuia poetului national si  a continuat in incinta bibliotecii.

sedinta Consiliului Local Saligny pe luna ianuarie

Ianuarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsiliul local Saligny s-a intrunit in sedinta ordinara saptamana trecuta pentru a dezbate si a aproba mai multe proiecte de hotarari initiate de edilul Gabriel Tatulescu. in conformitate cu prevederile art.

Institutiile din comuna Mircea Voda vor fi incalzite cu energie regenerabila

Ianuarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaComuna Mircea Voda este in plina dezvoltare, prin proiectele ce se apropie de finalizare ori prin proiectele ce prind viata in acest nou an.  Un prim proiect ce va fi implementat in  comuna Mircea Voda este programul ”Casa Verde”, proiect care a obtinut finantare anul trecut si va fi realizat cu fonduri de la Guvern.

Terenul unei foste unitati militare din Lumina, transformat in cartier

Ianuarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria a preluat de la Ministerul de Interne, unitatea militara ce se intinde pe o suprafata de 12 ha, pentru constructia de blocuri ANL si locuinte pentru tineri. Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, pe data de 5 ianuarie a fost publicata in Monitorul Oficial hotararea de guvern prin care comuna Lumina va prelua terenul si obiectivele aferente unitatii militare din localitate.

Proiecte pentru dezvoltarea comunei Adamclisi

Ianuarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaEdilul administratiei locale din Adamclisi, Anton Burcea, are in vedere, pentru acest an, cateva proiecte importante pentru dezvoltarea comunei pe care o conduce. Printre proiectele pe care edilul comunei Adamclisi le are in planurile sale, pentru acest an, sunt cel de canalizare in Adamclisi si asfaltarea drumurilor din Zorile si Adamclisi.

La Pestera se vor construi trei cismele

Ianuarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul administratiei locale Pestera, Valentin Vrabie, a inclus in planurile sale pentru acest an, constructia a trei cismele in comuna. Imediat ce vremea va fi favorabila, in comuna Pestera vor incepe lucrarile de construire a trei cismele, de la Izvorul Mare spre Pestera, din captarea unui izvor ce se afla in Izvorul Mare.

Cooperarea transfrontaliera continua si in acest an la Lipnita

Ianuarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaUnul din proiectele importante pentru comuna Lipnita, ce se afla in derulare este proiectul „Cooperare transfrontaliera in administratia publica intre comunele Kainargea (Bulgaria) si Lipnita (Romania)”, investitie care se deruleaza pe o perioada de 12 luni, incepand din 10 august 2010.

Institutiile din Fantanele au inceput colectarea selectiva a deseurilor

Ianuarie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaProiectele importante pentru locuitori vor fi  continuate si in acest an, prin implementarea lor se va moderniza si infrumuseta comuna. Gheorghe Popescu, edilul din Fantanele ne-a declarat ca la inceputul lunii ianuarie au fost achizitionate 15 puble conform Legii nr.

In comuna Deleni se vor construi doua gradinite

Ianuarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaAdministratia locala din comuna Deleni, lucreaza la caietele de sarcini pentru organizarea licitatiei proiectului de renovare si dezvoltare a satelor. Edilul comunei Deleni, Marian Dan, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, pentru acest an are proiecte marete, cum ar fi proiectul de renovare si dezvoltare a satelor, ce a fost aprobat, in vara anului 2010, dupa depunerea dosarului pe Masura 3.

Proiectele importante pentru locuitorii comunei Sacele vor continua si in acest an

Ianuarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul administratiei locale din Sacele, are in planurile sale pentru acest an, finalizarea proiectelor incepute dar si proiecte noi, care sa vina in sprijinul cetatenilor. Unul dintre proiectele de baza, care se doreste a fi continuat pe parcursul acestui an, este pietruirea drumurilor degradate. Pana in momentul de fata au fost amenajati aproximativ 3-4 km de drum,  restul de pana la 12 km, urmand sa se continue in primavara acestui an.

Un an al investitiilor in comuna Ostrov

Ianuarie 2011, Adrian Nicarel

Administratie localaPentru acest inceput de an, administratia locala si-a propus implementarea proiectelor care au obtinut finantare anul trecut.  Primarul din comuna Ostrov, Niculae Dragomir, ne-a impartasit cateva impresii acum la inceput de an, spunandu-ne planurile sale pentru dezvoltarea comunei.

Microbuz pentru scolarii din comuna Oltina

Ianuarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaCei 14 elevi, beneficiari ai transportului cu microbuzul scolar, au avut parte de primul transport de acasa catre scoala si invers, incepand cu 11 ianuarie.  O realizare pentru comuna Oltina, despre care ne-a vorbit primarul Gheorghe Chirciu, este aceea ca, un numar de 14 elevi din Oltina, beneficiaza, de un transport sigur, prompt si astfel, parintii pot sta linistiti, atunci cand copiii lor pleaca si vin de la scoala.

Programul Casa Verde va fi implementat si in Cobadin

Ianuarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din Cobadin si-a propus pentru anul acesta sa duca la bun sfarsit proiectele deja incepute in anul trecut dar si sa desfasoare alte proiecte, la fel de importante pentru comuna. Prioritatea anului 2011, asa cum primarul, Cristian Telehoi ne-a declarat este proiectul de asfaltare a strazilor din Cobadin.

Baza sportiva din comuna Gradina va fi finalizata la sfarsitul anului

Ianuarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaGabriela Iacobici, primarul administratiei locale din Gradina, are planuri mari in acest inceput de an, planuri de finalizare a vechilor proiecte cat si planuri pentru alte proiecte noi, privind dezvoltarea comunei pe care o conduce. Unul din proiectele importante ce trebuie finalizat, este cel al Caminului Cultural din Cheia. Vechiul camin cultural era intr-o stare avansata de degradare si nu putea fi reabilitat, acesta fiind motivul pentru care s-a decis construirea unei cladiri noi in care cetatenii comunei sa poata organiza serbari si diverse evenimente.

Proiecte importante la Cogealac

Ianuarie 2011, Dorin Mincu

Administratie localaAsfaltarea drumurilor in comuna Cogealac, proiectul eolienelor, proiectul de introducere a canalizarii si a apei potabile, sunt principalele obiective pe care edilul Cati Hristu si le-a propus pentru dezvoltarea localitatii in anul 2011.

In comuna Ciocirlia se continua programul de asfaltare a drumurilor pietruite

Ianuarie 2011, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din Ciocarlia doreste sa reia proiectul de asfaltare a drumurilor pietruite din localitate si totodata, isi doreste pentru acest an mai mult sprijin din partea Guvernului, pentru a duce la bun sfarsit tot ceea ce si-a propus. inceputul de an este pentru edilul din comuna Ciocirlia, Traian Dragomir, un moment de stabilire a prioritatilor si a obiectivelor pentru anul 2011. Printre prioritati se afla continuarea programului de asfaltare a drumurilor pietruite.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771