Sitirile editiei din data de 23 Martie, 2007

ONG-uri contra OMG-uri

Martie 2007, Bogdan Chirita

Reportaje O serie de organizatii neguvernamentale romanesti si straine, printre care Bioterra si Ecosens, avertizeaza asupra faptului ca organismele modificate genetic (OMG-urile) pot dauna sanatatii consumatorilor.

Noi hotarari in sedinta extraordinara de la Cernavoda

Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaIn sedinta extraordinara ce a avut loc pe data de 14 martie in sala 10 a primariei din Cernavoda, Consiliul Local a dezbatut 11 proiecte ce au fost puse in dicutie de catre primarul orasului Cernavoda Gheorghe Hansa.In sedinta s-au discutat masurile ce trebuie sa fie luate pentru finalizarea curatarii orasului. Proiectul de hotarare privind aprobarea masurilor de aplicare a Legii referitoare la cresterea sigurantei in scolile din Cernavodaa dus la deciderea de a se incheia si un contract de colaborare cu Politia din oras.

INCIDENT LA POARTA ECLUZEI DE LA CERNAVODA

Martie 2007, Bogdan Chirita

SocialUn convoi format din sase baraje 3 incarcate si 3 goale a lovit poarta ecluzei de la Cernavoda. Incidentul s-a petrecut pe la jumatatea saptamanii trecute, nevand urmari grave. Convoiul venea de la Galati si avea ca punct de oprire Portul Constanta Sud Agigea.

GANDITORUL DE LA CERNAVODA

Martie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeUn barbat asezat pe un scaunel, cu capul in maini, lasand impresia ca este adancit in ganduri, o figurina neolitica, Ganditorul de la Hamangia( totusi impropriu spus, el fiind mai degraba ganditorul de la Cernavoda) este unul dintre motivele de mandrie a cernavodenilor.

DISPARUTA FARA URMA

Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateSambata dupa-amiaza, Elena Alina Slav in varsta de 15 ani din Cernavoda s-a inecat dupa spusele prietenilor ei in canalul de aductiune din apropierea localitatii Seimenii Mici. Fata se afla pe malul canalului cu prietenul ei Pricop Edmond in varsta de 18 ani, elev in ultimul an la liceu, si cu un alt prieten Mihi Luca tot din Cernavoda.

Un strigat de ajutor

Martie 2007, Bogdan Chirita

SocialO parte din localnicii de pe strada Panait Cerna incep a-si manifesta nemultumirea in ceea ce priveste locurile de parcare cat si denivelarile strazii. Acestia sustin ca in locul pamantului care se afla in fata blocului E 4, s-ar putea face locuri de parcare.

CENTRU DE DISTRACTII LA CERNAVODA

Martie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Din toamna acestui an, tinerii din Cernavoda se pragetesc sa se bucure de cel mai mare centru de distractii din judet. Proiectul face parte din programul social de urgenta al orasului. Constructia se va realiza in decurs de trei ani si va costa peste 7 milioane de euro.

Sistemul de incalzire centralizata avantaje si beneficii

Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrimaria municipiului Medgidia realizeaza in aceasta perioada lucrari de dezafectare si igienizare a centralelor nr.14 din zona Rotunda, nr.10 din zona nord si nr.13 din zona zona VS-uri. Sunt eliminate din centrale utilajele vechi care erau in stare avansata de degradare si care nu mai puteau fi reparate si vor fi inlocuite cu utilaje mderne si cu randamente ridicate.

Pregatirea orasului pentru Sarbatoarea Pastelui

Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Medgidia a inceput curatenia de primavara si pregatirea orasului pentru Sarbatorile de Paste. Se amenajeaza spatiile verzi cu flori de sezon, se planteaza gazon, se repara si vopsesc dotarile din locurile de joaca deja existente.

Sedinta Consiliului Local Municipal Medgidia din 22 martie

Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaP R O I E C TORDINE DE ZI Sedinta Consiliului Local Municipal Medgidia22 martie, ora 1700 I . PROIECTE DE HOT461;RaRI privind : 1.Aprobarea modificarii tarifului de producere si furnizare a energiei termice pe baza de CLU de catre S.

Medgidia in vizita la Strasbourg

Martie 2007, Bogdan Chirita

Social Simona si Dan Udrea din Medgidia sunt castigatorii premiului special oferit de Primaria Medgidia la revelionul integrarii si care consta intr-o excursie de 5 zile la Strasbourg si vizitarea principalelor institutii ale Uniunii Europene.

Lucrari de investitii in Medgidia

Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrimaria municipiului Medgidia executa in aceasta perioada mai multe lucrari de amenajare si dezvoltare a infrastructurii orasului. Reteaua de gaz a fost extinsa de la inceputul anului pe o lungime de aproximativ 5 km in zonele nord pe strazile Dobrogeanu Gherea, Crinului, Ana Ipatescu, Toamnei, Aurel Vlaicu, Craiovei, Libertatii, Luminii, zona est pe strada Pacii, zona centru pe strazile Oprea Haraciu si Lupeni.

Locuri de munca in strainatate

Martie 2007, Bogdan Chirita

SocialPersoanele interesate de locuri de munca in strainatate sunt informate ca pot depune dosarele marti 27 martie, la Casa de cultura a sindicatelor, incepand cu orele 9.00. Sunt asteptate persoane de sex feminin, cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani, care doresc sa lucreze in strainatate in domeniul agricol. Vor fi prezenti reprezentanti ai Oficiului Pentru Migratia Fortei de munca Bucuresti.Mai multe informatii se pot obtine la sediul ALOFM Medgidia, strada Republicii nr.

Carabas Sultana din Medgidia a sarbatorit 100 de ani

Martie 2007, Bogdan Chirita

SocialPrimaria municipiului Medgidia a sarbatorit la sfarsitul saptamanii trecute o locuitoare a orasului care a implinit varsta de 100 de ani. Carabas Sultana este locuitoare a orasului din anul 1942 cand a sosit impreuna cu familia din Bulgaria.

Invatatura este mama dezvoltarii

Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimavara este inceputul anului dar si inceputul unor noi lucrari de dezvoltare care sa asigure conditiile optime de trai, de invatare, de culturalizare, pentru fiecare localitate. Aceeasi semnificatie o are primavara si pentru administratia locala de la Vulturu care pe langa continuarea proiectelor deja incepute a demarat si altele pe care incearca sa le finalizeze.

Invatamantul-cel mai important proiect de dezvoltare la Garliciu

Martie 2007, Bogdan Chirita

CulturaPerioada cuprinsa intre sfarsitului trecut si inceputul acestui an unul dintre planurile pe care si le-a propus administratia locala de la Garliciu s-a invartit in jurul unui domeniu de interes si cu un foarte mare impact asupra populatiei atat din comuna cat si din intreaga tara.

FIECARE STROP CONTEAZA!

Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPE 22 MARTIE 2007 S-A SORBATORIT ZIUA MONDIALA A APEI Adunarea generala a Natiunilor Unite a adoptat in data de 22 decembrie 1992 rezolutia A/RES/47/193 prin care data de 22 Martie a fiecarui an a fost declarata Ziua Mondiala a Apei, incepand cu anul 1993, in conformitate cu recomandarile Conferintei Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare (UNCED) cuprinse in Capitulul 18 (Resurse de apa curata) ale Planului de actiune 21.

Comuna Topalu infloreste in prag de primavara

Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAnual, in prag de primavara administratiile locale isi incep. Si administratia locala de la Topalu a inceput lucrarile de amenajare a domeniului public prin plantarea de pomi, gard viu si flori ornamentale. Acest gen de lucrari vor fi realizate de oameni care se incadreaza legii 416 referitoare la ajutorul social. in comuna vor fi plantati circa 5000 de salcami pentru impiedicarea inaintarii unor ravene in zona de nord a comunei, in apropierea drumului judetean D223.

La Amzacea, proiecte pentru o viata mai buna

Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Odata cu venirea primavarii incepe si curatenia comunala in Amzacea. Pentru efectuarea acestei lucrari de curatire a comunei, administratia locala va folosi beneficiarii legii 416 a ajutorului social.

"Felix" inca n-a incheiat "socotelile" cu CNSAS

Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateVoiculescu cere Strict Secretrdquo; pe dosarul sau Curtea de Apel Bucuresti a fixat un nou termen al procesului prin care Dan Voiculescu contesta verdictul de politie politica primit din partea CNSAS, noutatea reprezenand faptul ca , liderul PC solicita pastrarea caracterului secret al judecarii. Potrivit legii CNSAS, sedintele sunt secrete, ca si actele de la dosar, insa, Voiculescu cere secretizarea totala a procesului, inclusiv a termenelor fixate.

Investitii benefice si de viitor in Seimeni

Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala in septembrie 2006 a fost finalizat unul dintre proiectele importante care s-au derulat in comuna Seimeni si anume reabilitarea gradinitei din localitate. valoarea investitiei a fost de aproximativ 1 miliardv si banii au provenit de la bugetzul local.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771