Sitirile editiei din data de 14 Decembrie, 2010

Proiect pentru consilierea si instruirea somerilor la Mangalia

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie localaLuni, 13 decembrie 2010, de la ora 11.00, in sala de spectacole a Casei de Cultura a municipiului Mangalia a avut loc un seminar de informare a somerilor privind derularea Proiectului Consilierea si instruirea somerilor CIS 2012.

Noile echipamente de salubritate prezentate la Medgidia

Decembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPe data de 8 decembrie 2010, in fata Casei de Cultura ,,Lucian Grigorescu” din Medgidia, a avut loc prezentarea si testarea echipamentelor de salubritate. Miercuri, la orele 11.00 a avut loc prezentarea si testarea echipamentelor de salubritate pe care societatea GBI  SERVEIS SAU le va utiliza in vederea asigurarii si prestarii serviciilor de salubritate.

La Horia se va infiinta o "uzina verde" pe o suprafata de 19 ha

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie localaEdilul din Horia, Viorica Matei, se preocupa de realizarea proiectelor ce tin de dezvoltarea comunei astfel ca, in acest an cat si in anul care bate la usa, acestea se vor continua. Consiliul local din Horia, a hotarat sa dea in administrarea Consiliului Judetean Constanta, o suprafata de 19 ha de teren accidentat si greu accesibil, caruia sa i se dea o intrebuintare de uzina verde.

Proiecte importante pentru orasul Harsova

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie locala

Programul de locuinte ieftine gandit de Primaria Constanta, un real ajutor pentru tineret

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

SocialPe data de 9 decembrie 2010, primarul Constantei, Radu Mazare, a inaugurat  in prezenta noilor proprietari ai apartamentelor si garsonierelor, a parlamentarilor constanteni, consilierilor locali, a reprezentantilor Consiliului Judetean Constanta si a constructorilor, primele 348 unitati locative, inmanandu-le noilor proprietari, cheile locuintelor.  Edilul a declarat ca “A venit ziua in care putem sa spunem ca inauguram cea mai mare investitie si cea mai mare realizare in domeniul urban din Constanta, de la Ceausescu si pana in prezent.

Pensionarii din Mangalia primesc, in prag de sarbatori, pachete cu alimente

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Socialin prag de Sfinte Sarbatori, primarul Mihai Claudiu Tusac, este alaturi de oameni! De Craciun, primaria isi indreapta  atentia si catre pensionari, categorie sociala greu incercata in perioada de criza pe care o traversam si ofera acestora pachete cu alimente.

Nevoie de finantare pentru continuarea investitiilor din comuna Silistea

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie localaEdilul comunei, Mihai Soare, spera ca anul viitor sa primeasca finantare pentru proiectele aprobate din comuna, unul din aceste proiecte fiind deja finalizat. Baza sportiva a fost  amenajata cu fonduri guvernamentale in baza Ordonantei nr. 7 din 19 ianuarie 2006, privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural, prin proiectul comunei Silistea privind amenajarea unei baze sportive.

Daruri pentru familiile din comuna Lumina

Decembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPe data de 9 decembrie 2010, edilul comunei Lumina, Dumitru Chiru, a fost gazda unui eveniment important pentru locuitorii comunei.  Rotary International Constanta in proiect cu clubul Rotary din Anglia, a poposit si in comuna Lumina, unde a oferit intr-un cadru organizat in incinta scolii, daruri pentru 20-25 de familii cu probleme financiare, ce au chiar si 3, 4 copii.

In comuna Garliciu se va construi un parc pentru copii

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie localaEdilul administratiei locale, Constantin Cimpoiasu, are in plan rezolvarea multor lucrari in anul urmator, dorind astfel sa faca din Garliciu, o comuna moderna. Primaria din Garliciu, are depus un proiect pe Mediu, privind imbunatatirea calitatii mediului, prin crearea de spatii verzi.

Ziua Prajiturilor la gradinita din Topraisar

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie locala

Lucrarile la sistemul de canalizare din Cuza Voda vor fi continuate in anul 2011

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaProiectul privind lucrarile la sistemul de canalizare, realizate cu fonduri europene, accesate prin Masura 322, vor fi continuate atunci cand vremea va fi favorabila. Eugen Dumitru, edilul din Cuza Voda, a declarat pentru ziarul nostru ca, lucrarile desfasurate la canalizarea din comuna, au fost sistate pentru moment, datorita vremii.

Lucrari de anvergura in comuna Crucea

Decembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaAdministratia locala a comunei Crucea intentioneaza sa finalizeze proiectele ce tin de alimentarea cu apa si de asfaltarea drumurilor din comuna. Edilul Gheorghe Frigioi, ne-a vorbit despre proiectele avute in vedere pentru anul 2011, proiecte foarte importante mai ales pentru locuitorii comunei Crucea. Una din lucrarile nefinantate inca de anul trecut este cea de alimentare cu apa in Galbiori si Stupina.

Serbarea pomului de Craciun la Vulturu

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie localain ciuda greutatilor financiare cu care se confrunta si comuna Vulturul, edilul Eugen Berbec, nu-i uita pe copiii din comuna si totodata, se preocupa de obiectivele principale pentru anul viitor. in ziua de 21 decembrie 2010, va avea loc serbarea pomului de iarna, evenimentul fiind organizat de cadrele didactice impreuna cu scolarii si prescolarii din scoala si gradinita din comuna.

Pregatiri pentru sfanta sarbatoare a Craciunului

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie localaLa fel ca si in anii trecuti, administratia locala nu uita sa aduca bucurie si zambete pe chipurile copiilor din comuna Topalu, pregatindu-le mici daruri cu ocazia sarbatorilor de iarna. Comuna Topalu, asa cum ne-a declarat edilul, a luat aspect de sarbatoare, astfel, intreaga comuna fiind amenajata cu instalatii, beculete si ghirlande, ce creeaza o atmosfera feerica.

Viitorul “suna” verde īn comuna Topalu

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie localaConsiliul local si primaria comunei Topalu, continua programul de reconstructie ecologica forestiera prin impadurirea terenurilor degradate. Primarul administratiei locale din Topalu, Gheorghe Murat, ne-a declarat ca, in toamna acestui an, a fost arata o suprafata de 100 ha, in vederea imbunatatirii pasunii pentru ovine si vaci cu lapte.

Gheorghe Chiriac, edilul din Mereni, a realizat un plan de actiune pentru dezvoltarea comunei in 2011

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala din comuna Mereni, se pregateste pentru intampinarea sarbatorilor de iarna dar totodata, isi concentreaza atentia si pe planurile privind proiectele anului 2011. Un proiect important pentru locuitorii Mereniului in anul 2011, este acela de extindere a retelei electrice in noul cartier din Mereni.

Comuna Tortoman, in straie de sarbatoare

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna, pregateste pentru locuitori sarbatori de iarna, pline de veselie, daruri si foc de artificii. Bucuria oferita cu ocazia sarbatorii de Craciun, a impodobirii bradului, va avea loc si in comuna Tortoman. Astfel ca, va avea loc o serbare a scolarilor si prescolarilor, unde acestia vor primi daruri continand dulciuri, din partea sponsorilor locali. Conform Hotararii Consiliului Local din data de 16 decembrie 2009, aplicata cu data de 1 ianuarie 2010, vor fi oferite pachete urmatoarelor categorii: pensionarilor cu pensii mai mici de 600 lei, persoanelor cu handicap, beneficiarilor Legii nr.

Teren de joaca pentru copiii din Pantelimon

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria comunei Pantelimon are in planurile sale pentru anul viitor, un numar important de proiecte ce tin de dezvoltarea localitatii si care au menirea sa transforme comuna intr-o localitate cu adevarat moderna.

Lucrarile la baza sportiva din Ciobanu se vor finaliza in vara anului viitor

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie localaPrimarul comunei Ciobanu, Ioan Suciu, nu renunta la proiectele incepute, privind dezvoltarea comunei.  Proiectul modernizarii arenei sportive, a fost finantat prin Ordonanta 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural si vizeaza reabilitarea vechiului stadion al comunei. Astfel ca, s-a facut imprejmuirea stadionului cu gard din plasa, urmand ca la primavara anului viitor, sa se construiasca vestiarele si pista de atletism.

Comuna Istria, in prag de sarbatoare

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaEdilul comunei Istria, Ioan Herdean, nu uita nici in acest an de scolarii si prescolarii din comuna, astfel ca, spera la sprijinul sponsorilor pentru a aduce bucurie pe chipurile copiilor. Cu dorinta ca acest sfarsit de an sa fie unul cu bucurie si pentru elevii si prescolarii din comuna Istria, edilul a declarat pentru Graiul Dobrogei, ca se va organiza la scoala generala din comuna, o serbare a pomului de Craciun.

Primarul comunei Sacele, Ion Oprea, continua in anul 2011, proiectele importante pentru locuitori

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie localaLa sfarsit de an, edilul comunei Sacele, ne-a vorbit despre continuarea proiectelor incepute in acest an, pentru a veni astfel, in sprijinul locuitorilor comunei. Administratia locala si-a propus pentru anul care vine, continuarea proiectului de pietruire a drumurilor degradate, lucrarile la 3, 4 km de drumuri fiind terminate iar restul de pana la 12 km, sa se continue in primavara anului viitor.

Grupul scolar "Nicolae Istratoiu" din Deleni a fost inaugurat pe 6 decembrie

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie localaEdilul comunei, Marian Dan, a fost gazda unui eveniment important, plin  de istorie si de emotie, ce a marcat prestigiul localitatii prin semnificatia deosebita. Grupul Scolar din localitate poarta, din data de 6 decembrie, numele unuia dintre cei mai importanti fii ai localitatii, Nicolae Istratoiu.

Proiecte importante pe care se axeaza in anul 2011 edilul din comuna Baraganu

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna, doreste pentru anul viitor, initierea programului ”Casa Verde” si pentru scoala si primaria din Baraganu. Edilul  Constantin Bentea, ne-a informat ca, unul din planurile importante pentru anul care vine este acela de a initia programul ”Casa Verde” si in localitatea Baraganu.

Daruri pentru familiile si copiii din Gradina

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria Gradina a pregatit pachete pentru toti copiii si familiile cu venituri modeste din satele care apartin unitatii administrativ teritoriale. in sedinta de consiliu local din data de 14 decembrie 2010, s-a alocat suma de 20.000 lei, pentru a se darui in preajma sarbatorilor de Craciun, un numar de 450 pachete pentru toti locuitorii comunei, mai exact pentru familiile care au venituri modeste.

Proiecte de infrastructura si proiecte de impadurire la Fantanele

Decembrie 2010, Iulia Fīlfan

Administratie localaGheorghe Popescu, edilul comunei Fantanele este preocupat de tot ce tine de modernizarea si infrumusetarea comunei pe care o conduce, astfel ca, continua in acest an dar si in anul care vine proiectele importante pentru comuna.

Parfum de sarbatoare in comuna Saraiu

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaO trupa de teatru, angajata de administratia locala din comuna, va desfasura o serie de activitati recreative pentru scolari si prescolari. Vasile Bajan, primarul din comuna Saraiu, ne-a informat ca, aceste sarbatori de iarna, vor fi unele extrem de deosebite deoarece s-a angajat o trupa de teatru ce poarta numele de S.

Agigea in plina dezvoltare

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPentru anul 2011, edilul Cristian Carjaliu, isi propune realizarea tuturor proiectelor ce tin de dezvoltarea comunei Agigea, autoritatile gasind solutii pentru a depasi aceasta perioada si pentru a continua proiectele incepute.

Mircea Geoana, suspendat pentru sase luni din partid

Decembrie 2010, Dorin Mincu

PoliticPresedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost suspendat pentru sase luni din PSD, decizia fiind luata, luni, de Biroul Permanent National, cu majoritate de voturi. Decizia de suspendare a lui Geoana pentru sase luni este prevazuta la alin.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771