Sitirile editiei din data de 7 Decembrie, 2010

Edilul Gheorghe Moldovan este multumit de proiectele realizate in anul 2010 in comuna Albesti

Decembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectele importante pentru comuna, in special cele privind invatamantul din comuna, s-au realizat in marea lor parte, astfel ca, edilul comunei, Gheorghe Moldovan este foarte multumit de realizarile din acest an.

Sarbatoarea Sfantului Nicolae - istorie si traditii

Decembrie 2010, Redactia

Administratie localaSfantul Nicolae, patronul Greciei, Rusiei si al multor orase din apusul Europei, este unul din cei mai populari sfinti ai crestinatatii, datorita multelor minuni savarsite atat in timpul vietii, cat si dupa moartea sa, fiind supranumit "Facatorul de Minuni", pastrand si rolul de Mos pentru copii. Sfantul Ierarh Nicolae s-a nascut in localitatea Patara din Asia Mica, in cea de-a doua jumatate a secolului al III-lea.

Ziua Nationala a Romaniei marcata la monumentul Tropaeum Traiani din Adamclisi

Decembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaZiua de 1 Decembrie nu este data uitarii de romani, astfel ca, in pofida vremii nefavorabile, la manifestare au participat sute de oameni dar si oficialitati. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean Constanta.

Niculae Stan, edilul din Pecineaga continua dezvoltarea comunei

Decembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa sfarsit de an, edilul comunei Pecineaga a facut un bilant al realizarilor din comuna pe care o conduce.  Niculae Stan, ne-a declarat ca, va continua anul viitor proiectele incepute in acest an, dar va initia si altele pentru modernizarea comunei si pentru a veni in sprijinul cetatenilor.

1 Decembrie cu tombola, la Navodari

Decembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaRomania a sarbatorit Ziua Nationala cu fasole si ciolan, tuica fiarta si vin fiert. Evenimentele prilejuite de sarbatorirea Marii Uniri de la 1918 s-au desfasurat in pietele publice insa, din cauza vremii nefavorabile cei multi dintre romani nu au iesit din case.

Proiecte pentru anul 2011 in comuna Saligny

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul din Saligny, Gabriel Tatulescu, are planuri mari pentru urmatorul an, pe care spera sa le si duca la bun sfarsit, aceste proiecte fiind foarte importante pentru cetateni. Reabilitarea conductelor si bazinelor de distributie de apa potabila din localitatea Faclia,  reabilitarea totala a retelei de apa potabila din Stefan cel Mare cat si construirea unui bazin de colectare a apei, sunt principalele proiecte incepute de primarul Gabriel Tatulescu.

Proiecte pentru baze sportive in orasul Baneasa si in Negureni

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala din Baneasa, are printre multele proiecte pentru anul viitor si proiecte pentru copiii si tinerii din Baneasa, ce sunt atrasi in mod special de sport. Administratia orasului  Baneasa lucreaza  la baza sportiva din imediata apropiere a satului Negureni, acesta fiind un proiect mai vechi al primarului Gelu Iordache, iar acum este la un pas de a fi dus la indeplinire.

Proiect transfrontalier in orasul Negru Voda

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria Negru Voda a demarat implementarea proiectului de asfaltare de drumuri in oras, castigat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria.  Edilul din Negru Voda, Ion Nicolin, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, in acest moment este preocupat de intocmirea studiului de fezabilitate pentru proiectul castigat, urmand sa fie organizata o licitatie pentru desemnarea unei firme si apoi asfaltarea propriu-zisa, in proiect fiind vorba despre asfaltarea unei singure strazi.

Finalizarea extinderii retelei de apa in comuna Pestera

Decembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaLocuitorii comunei Pestera au acum apa potabila de cea mai buna calitate iar de aceasta extindere vor beneficiaza un numar de aproximativ 170 de persoane. Reteaua de apa care cuprinde zonele I.A.S. Pestera si Porumbelul, a fost finalizata, asa cum ne-a declarat edilul comunei, Valentin Vrabie.

Sarbatorile de iarna asteptate in comuna Pestera

Decembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa fel ca in anii trecuti, administratia locala din comuna, se pregateste de sarbatoare, astfel ca, iluminatul festiv va fi unul de-a dreptul feeric. Valentin Vrabie, primarul comunei Pestera, ne-a declarat ca, sediul primariei, parcul din fata institutiei si strazile din toata comuna au fost decorate cu lumini si decoratii deosebite pentru sarbatorile de iarna,  care vor impodobi localitatea pe toata durata sarbatorilor de iarna.

Hramul bisericii "Sf.Nicolae" din comuna Ostrov

Decembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaSute de credinciosi, au participat, alaturi de primarul comunei si de invitatii acestuia la sfintirea si hramul bisericii ” Sf. Nicolae”. Edilul comunei Ostrov, Niculae Dragomir a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, pe data de 5 decembrie a avut loc sfintirea si hramul bisericii ” Sf.

Proiecte de anvergura la Tuzla

Decembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localain comuna Tuzla, administratia locala s-a preocupat intens de proiectele ce tin de dezvoltarea comunei, de infrumusetarea si de transformarea acesteia intr-o localitate moderna.  Un prim proiect important al administratiei locale din Tuzla, este finalizarea lucrarilor de asfaltare a strazilor interioare, strazile Costinestiului, Morii si Farului. Aceste lucrari s-au facut cu bani de la Consiliul Judetean Constanta.

Proiecte pentru comuna Mircea Voda

Decembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaAdministratia locala din Comuna Mircea Voda, are planuri pentru anul acesta care se apropie de final dar si planuri pentru anul urmator, cu speranta ca, lucrurile vor merge mai bine. Referitor la lucrarile de pavare din centrul comunei si a caii de acces pietoni, lucrari incepute in luna septembrie a acestui an, din declaratiile pe care le-a facut edilul comunei, Dumitru Dedu, pentru Graiul Dobrogei, inca continua.

Un decembrie plin de sarbatoare in comuna Lipnita

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaLipnita, este in sarbatoare inca de la 1 decembrie, atunci cand a avut loc un eveniment organizat cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Edilul comunei Lipnita, Florin Onescu a declarat pentru Graiul Drobogei ca, pe data 1 decembrie a fost organizat un eveniment pentru toti copiii din comuna, in care au desfasurat tot felul de activitati, cum ar fi concursuri sportive, program de cantece, recitari de poezii si dansuri.

1 decembrie - Ziua Nationala, serbata si la Cumpana

Decembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaSerbarea zilei de 1 Decembrie a devenit o traditie in comuna Cumpana.  Administratia publica locala din Cumpana a initiat si in acest an un program de manifestari dedicat Zilei Nationale.  Ca de obicei, ceremonialul a inceput cu intonarea imnului de stat.

Fotbal Liga a IV a

Decembrie 2010, Bogdan Chirita

SportSeria EST Rezultate si marcatori C.S.O. Ovidiu – Cariocas Constanta 2-3 (2-1) – pentru gazde a marcat Dulan Robert in minutele 20, 40, iar pentru oaspeti au marcat: Damasaru Constantin in minutele 45, 69, Biciu Dan in minutul 83. La juniori: meci amanat. C.S. II Eforie – Sparta Techirghiol 4-2 (4-1) – pentru gazde au marcat: Paraschiv Alex in minutele 4, 29, Gospodin Stefan in minutul 15, Purcarea Ionut in minutul 44, iar pentru oaspeti au marcat: Munteanu Mircea in minutul 32, Curtmemet Erdal in minutul 44.

Proiecte importante in Aliman

Decembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaLucrarile la reabilitarea si extinderea retelei de alimentare cu apa in localitatile Dunareni si Aliman, finalizate cu ajutorul Consiliului Judetean Constanta. Edilul din comuna Aliman, Gheorghe Topalu, ne-a declarat ca unul din proiectele realizate in decursul acestui an, este cel de inlocuire a retelei de apa potabila din satul Dunareni si finalizarea in proportie de 80% in comuna Aliman.

Comuna Oltina, in plina dezvoltare

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaEdilul comunei Oltina, a realizat proiecte importante pentru bunul mers al comunei, astfel ca, una din impliniri este aceea de infiintare a unei societatii comerciale de prestari servicii in constructii si renovari. incepand cu data de 1 decembrie 2010, societatea comerciala de prestari servicii in constructii si renovari, infiintata ca urmare a constrangerilor Ordonantei 63 din 2010, privind numarul maxim de posturi din administratiile locale, este functionala.

Sediu nou pentru primaria din Cobadin in anul 2011

Decembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala, isi va desfasura activitatea, incepand probabil, cu finalul anului viitor, intr-un sediu nou, mult mai spatios, renovat si modernizat. Edilul comunei Cobadin, Cristian Telehoi, a declarat pentru Graiul Dobrogei, ca a primit finantare din partea Consiliului Judetean Constanta, pentru achizitionarea unui imobil (bloc) parter + 2 etaje,  achizitionat cu suma de 50.

Pregatiri pentru sarbatorile de iarna la Oltina

Decembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaEdilul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, nu uita nici in acest an de scolarii si prescolarii din comuna, cum nu uita nici de batranii ce implinesc frumoasa varsta de 80 de ani sau 50 de ani de la casatorie. Cu dorinta ca acest sfarsit de an sa fie unul de mare bucurie pentru locuitorii comunei Oltina, edilul a declarat pentru Graiul Dobrogei, ca le pregateste copiilor, cu toate ca banii nu sunt foarte multi, o serbare care sa marcheze venirea Mosului.

Lucrari terminate la biserica cu hramul "Sf.Nicolae" in Furnica

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala din comuna Dumbraveni s-a preocupat de finalizarile lucrarilor la lacasul de cult pe toata perioada anului 2010 si totodata, isi indreapta atentia catre copiii si batranii comunei.

Proiecte ample in comuna Independenta

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaCu toate ca vremurile nu sunt tocmai potrivite pentru planuri ori pentru proiecte marete, edilul comunei Independenta, Cristea Gascan, are multe proiecte in plan pentru anul urmator. Edilul si-a promis legat de structura scolii si extinderea ei, sa construiasca un corp cu 4 sali de clasa, care acum este la faza de structura de rezistenta si ziduri, deoarece nu au mai fost bani pentru a se continua lucrarile.

Programul de impadurire continuat la Ciocirlia

Decembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaConsiliului Judetean Constanta (CJC) se preocupa intens de situatia dificila in care se afla judetul Constanta, in ceea ce privesste gradul de impadurire, astfel ca, s-a implicat si in proiectul de  impadurire de pe raza comunei Ciocirlia.

Realizari importante pentru administratia locala din Amzacea

Decembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaMulte dintre proiecte pe care si le-a propus edilul, Constantin Radu, au fost duse la bun sfarsit, ramanand ca doar cele pentru anul viitor, sa fie realizate. Un proiect finalizat in acest an, este cel de terminare a lucrarilor la gradinita din Amzacea, proiect de reabilitare facut de Consiliul Judetean Constanta.

Proiect de modernizare a bazei sportive in Adamclisi

Decembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala din comuna Adamclisi, a fost una dintre acele primarii, care au beneficiat de bani conform Hotararii de Guvern nr. 977/2010, sume de bani alocate pentru modernizarea bazelor sportive.

Proiect "Casa Verde" la Cerchezu

Decembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaS-a depus la Agentia Fondului de Mediu, proiectul pentru ”Casa Verde”, proiect ce a fost aprobat si urmeaza sa se demareze lucrarile. Edilul comunei Cerchezu, Ion Constantinescu, ne-a declarat ca, este foarte bucuros pentru acest important proiect pentru comuna pe care o conduce.

"Sarbatori de poveste", eveniment organizat la Adamclisi

Decembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna Adamclisi, organizeaza in perioada 14-22 Decembrie, un eveniment cu ocazia sarbatorilor de iarna, pentru toti copiii comunei. Edilul comunei, Anton Burcea, ne-a declarat ca aceasta manifestare, vine ca un dar oferit scolarilor si prescolarilor, de care sa se bucure si sa desfasoare tot felul de activitati recreative si distractive.

In 23 August au loc realizari importante pentru comuna

Decembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei, Mugur Viorel Mitrana, isi doreste sa duca la bun sfarsit toate proiecte incepute dar totodata, pregateste pentru anul viitor, alte proiecte importante pentru locuitorii comunei. Printre proiectele importante realizate in 23 August, putem aminti ca s-a finalizat Planul Urbanistic Zonal (PUZ), pentru casele sociale si pentru blocurile ANL, s-a finalizat PUZ-ul pentru cimitir si Catedrala din comuna 23 August si totodata, reamintim ca s-au finalizat lucrarile de extindere a retelei electrice in cartierul Dulcesti, zona B.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771