Sitirile editiei din data de 30 Noiembrie, 2010

Perioada de proba la angajare va fi extinsa pana la 45 de zile calendaristice

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

SocialPerioada de proba in care sunt verificate aptitudinile salariatului va fi extinsa, iar contractul de munca poate inceta fara preaviz pe durata sau la sfarsitul acestei perioade, angajatorul avand dreptul sa incadreze succesiv mai mult de trei persoane pentru acelasi post in intervalul de proba.

Peste 900 de arbori de sezon vor fi plantati la Navodari

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaSarbatorile de iarna inseamna bucurie, culoare, bunatate. Primaria Navodari primeste cu inima deschisa aceasta perioada si, pentru ca orasul sa nu fie cufundat in “culori gri”, administratia locala a luat initiativa de a crea si mai multe spatii verzi, prin plantarea a 932 arbori.  Edilul, Nicolae Matei, spune ca un oras cu mult verde este un oras viu, vesel si sanatos. Pentru ca actiunea sa fie posibila, administratia locala a achizitionat 932 de arbori – pini, brazi, molizi, direct de la Romsilva, prin negociere directa, la cele mai mici preturi existente pe piata (pretul reprezentand achizitia, transportul si plantarea tuturor arborilor).

Megidia s-a infratit cu localitatea Kardzhali din Bulgaria

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaVineri, 26 noiembrie, s-a semnat protocolul de infratire intre localitatea bulgara Kardzhali si Medgidia. Dupa o vizita de trei zile la Medgidia, a sosit momentul oficial al semnarii acordului de cooperare intre cele doua state.

Lacurile de la Neptun vor fi reabilitate

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPe data de 24 noiembrie, edilul Mangaliei, Claudiu Tusac, a lansat un proiect privind reabilitarea celor doua lacuri de la Neptun.  Acest proiect este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Regional (POR) 2007 - 2013, Axa prioritara 5.

Impozitele si taxele locale pentru anul 2011 raman ca cele din 2010

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria Municipiului Medgidia a organizat luni, 22 noiembrie 2010, la Casa de Cultura I. N. Roman dezbaterea publica ce a avut ca teme: cuantumul impozitelor si taxelor locale pentru anul 2011 si sistematizare circulatie rutiera strada Independentei, tronson intre Lupeni si viaduct Pestera (Canal Dunare-Marea Neagra).

In comuna Fantanele se continua lucrarile la biserica si la terenul de sport

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectele de modernizare a infrastructurii si dezvoltare a agrementului continua in comuna Fantanele la fel si lucrarile de pictare a lacasului de cult din comuna. Primarul comunei, Gheorghe Popescu, a promis ca va realiza acest proiect, de amenajare a unui teren de sport polivalent pentru locuitorii din comuna si se tine de cuvant, mai ales pentru faptul ca tinerii din localitate nu au unde sa isi petreaca timpul liber.

Proiecte de anvergura in comuna Lumina

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna Lumina, continua proiectele importante, astfel ca, doua dintre aceste proiecte sunt in plina desfasurare, unul priveste “imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de Primaria Comunei Lumina printr-un management integrat”, iar cel de-al doilea proiect “RURALTIN” presupune servicii integrate si personalizate pentru tinerii din mediul rural.

Programul de impadurire continua in comuna Fantanele

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localain perioada martie-aprile 2010, administratia locala a demarat actiunea de plantare a 15.000 de puieti de salcami, actiune ce s-a reluat in aceasta perioada. in comuna Fantanele, programul de  imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor agricole degradate si programul de impadurire pentru prevenirea riscului desertificarii in judetul Constanta initiate de Consiliul Judetean Constanta, este reluat.

Proiect de introducere a retelei de canalizare pe raza comunei Cumpana

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localain aceasta perioada, administratia locala din Cumpana desfasoara proiectul privind introducerea a 23,8 kilometri de retea de canalizare pe raza comunei, constructia a doua statii de ape uzate si a doua statii de pompare ape pluviale.

Mos Craciun se pregateste sa ajunga la copiii din Baraganu

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna, a reusit sa pastreze traditia de a oferi cadouri, si in acest an de criza financiara, daruri ce vor contine dulciuri pentru toti copiii din Baraganu.  Primarul comunei Baraganu, Constantin Bentea, a reusit sa asigure si pentru acest sfarsit de an, fondurile necesare organizarii pomului de Craciun.

Protocol pentru facilitatarea dezvoltarii infrastructurii in mediul rural

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaMinistrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat pe data de 23 noiembrie 2010, un protocol de colaborare cu Asociatia Comunelor din Romania (ACoR) in vederea oferirii de suport reciproc pentru dezvoltarea infrastructurii, conform reprezentantilor Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Comuna Baraganu implicata in proiectul de impadurire a terenurilor degradate

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna Baraganu, este printre primele care au inceput acest proiect amplu de impadurire a terenurilor degradate. Edilul comunei, Constantin Bentea a declarat pentru Graiul Dobrogei ca impadurirea celor 37 ha de teren degradat si cele care au fost incadrate ca pasune, s-a facut cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta, acestia oferind puietii de salcam si s-au ocupat si de plantarea acestora.

Ziua Nationala a Romaniei marcata la Silistea

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaMarti, 30 noiembrie, orele 15.30, Scoala de Arte si Meserii Silistea desfasoara activitatea organizata cu prilejul zilei de 1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei. Evenimentul se va desfasura la Caminul Cultural din localitatea Tepes Voda. in cadrul acestuia elevii scolii au pregatit un program artistic dedicat sarbatorii nationale a Romaniei.  Cantecul popular ne prezinta asa cum am fost si suntem: frati uniti pe meleagurile indragite si unite in cuget si in simtiri.

Fotbal Liga a IV a

Noiembrie 2010, Bogdan Chirita

SportSeria EST Rezultate si marcatori Sparta Techirghiol – C.S.O. Ovidiu 2-2 (1-2) – pentru gazde au marcat: Bitu Elvis in minutul 11, Curmemet Erdal in minutul 81, iar pentru oaspeti a marcat Lupu Vasile in minutele 28, 42.

Ancheta realizata pe fonduri UE demasca coruptia din accesarea fondurilor europene pentru dezvoltare rurala

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropenePrezentam, in cele ce urmeaza, o parte din ancheta realizata in cadrul proiectului Transparenta fondurilor europene in Romania 2010, derulat de ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei si finantat de Uniunea Europeana prin programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 – Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Banii destinati satului romanesc de catre Comunitatea Europeana au fost impartiti romaneste de Agentia pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Mos Craciun poposeste si in acest an la Topraisar

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaCu ocazia venirii Mosului, administratia locala din comuna Topraisar, pregateste cadouri pentru toti copiii comunei. Pentru a se respecta traditia si in acest an, se va organiza o serbare se sfarsit de an, serbare la care vor participa toti scolarii si prescolarii, numarul lor, ajungand la 902.

Parc de distractii pentru copiii din Agigea

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaEdilul din Agigea vine in intampinarea micutilor din comuna, pregatindu-le acestora o mare surpriza, aceea de a avea un parc frumos amenajat de joaca. Pe data de 4 decembrie 2010, in comuna Agigea, va avea loc inaugurarea unui parc de joaca si distractie pentru copii, parc ce poarta numele de „Țara Piticilor”.

Lucrari de impadurire in comuna Topraisar

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaProgramul de impadurire a terenurilor degradate este unul dintre proiectele de amploare ale administratiei locale din Topraisar. La Topraisar, se continua lucrarile de impadurire, astfel ca primarul comunei, Gheorghe Stelian, ne-a declarat ca, se impadureste o suprafata de 15 ha de terenuri degradate, terenuri ce fac parte dintr-o pasune a comunei.

Daruri pentru copii oferite de administratia locala din Gradina cu ocazia sarbatorilor de iarna

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu toate ca primaria din Gradina se confrunta cu greutati de ordin financiar, nu uita de bucuria copiilor de a primi daruri cu ocazia sarbatorilor de iarna, astfel ca, vor face tot ce este posibil, pentru a vedea zambete pe chipurile lor blajine.

Retea de apa pentru locuitorii din cartierul Eroilor

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala a comunei Agigea va racorda cartierul tinerilor casatoriti din localitate la reteaua de alimentare cu apa, termenul de finalizare a lucrarilor fiind de 6 luni. Primarul comunei, Cristian Carjaliu, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca lucrarea urmeaza sa fie realizata in maximum sase luni si presupune racordarea la reteaua de alimentare cu apa a imobilelor din cartierul Eroilor.

Proiect pentru incalzirea bisericii in Targusor

Noiembrie 2010, Iulian Stancu

Administratie localaEdilul comunei Targusor, Iulian Birsan, se preocupa de binele locuitorilor comunei, prin  asigurarea combustibilului necesar institutiilor de invatamant si introducerea unui sistem de incalzire electric la biserica din comuna.

Sacele, o comuna in plina dezvoltare

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaIon Oprea, edilul comunei Sacele, continua lucrarile de pietruire a drumurilor cu fonduri proprii, in regie proprie dar si cu ajutorul sponsorilor. Neputand sa obtina fonduri europene pentru lucrarile de pietruire a drumurilor de pamant din comuna, primarul administratiei locale  din Sacele a hotarat sa continue proiectul de pietruire a drumurilor degradate.

Proiectul de impadurire a terenurilor neproductive a ajuns si in comuna Mereni

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaimpreuna cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta se planteaza puieti de salcam si se realizeaza perdele forestiere. in comuna Mereni, se planteaza pe un teren de 10 de hectare in satul Osmancea impreuna cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta, puieti de salcam. Acest proiect este unul de o foarte mare importanta pentru satul Osmancea, deoarece aici sunt multe terenuri neproductive ce pot fi exploatate.

Traian Igas cere prefectilor propuneri pentru interzicerea vanzarii produselor etnobotanice

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

SocialMinistrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, le-a cerut prefectilor, luni, sa analizeze "cu toata atentia" situatia magazinelor de etnobotanice din judete si sa vina cu propuneri care sa duca la interzicerea vanzarii acestor produse.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771