Sitirile editiei din data de 23 Noiembrie, 2010

Consiliul Judetean Constanta investeste in siguranta cetatenilor

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaPentru sprijinirea activitatilor Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Constanta, care au constat, printre altele, in repararea unor masini de interventie si echiparea motociclistilor de la Brigada Politiei Rutiere, Consiliul Judetean Constanta a investit in anul 2010, suma de 300.

Realizarea proiectelor cu fonduri europene, prind contur la Harsova

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu privire la realizarea proiectelor  prin fonduri europene, primarul din Harsova, Tudor Nadrag, ne-a declarat ca, stradania administratiei locale de a accesa aceste fonduri, incepe sa dea rezultate. Edilul din Harsova ne-a declarat ca, nu a ratat nici o sesiune de depunere a proiectelor, si ca, pana in prezent sunt depuse 30 de astfel de proiecte, aflate in diferite stadii de rezolvare. Acest lucru s-a reusit deoarece s-a lucrat cu firmele de consultanta, dupa urmatorul algoritm: 10% cand se depune proiectul sau studiul de fezabilitate, 10% cand sunt anuntati ca au castigat si 80%, cand s-au primt banii, astfel ca, s-a reusit depunerea unui numar important de proiecte, alocandu-se putini bani.

Prin programul "Impreuna pentru fiecare", Rompetrol, a reabilitat cabinetul stomatologic scolar din Navodari

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

SocialPe data de 17 noiembrie, a avut loc deschiderea oficiala a cabinetului scolar din Navodari, proiect derulat de Primaria Navodari prin Directia de Asistenta Sociala si sponsorizat de Grupul Rompetrol prin programul „impreuna pentru fiecare”.

Fotbal Judetean

Noiembrie 2010, Bogdan Chirita

SportSeria NORD Rezultate si marcatori Pescarul Ghindaresti – Gloria Seimeni 3-0 (2-0) – au marcat: Platon Anatili in minutul 13, Alexe Tiberiu in minutul 44, Panfilov Alexandru in minutul 82.

Fotbal Liga a IV a

Noiembrie 2010, Bogdan Chirita

SportSeria EST Rezultate si marcatori C.S.O. Ovidiu – C.S. Agigea 4-2 (2-1) – pentru gazde au marcat: Petre Ionut in minutul 15, Dulan Robert in minutele 21, 71, Meirosu Mihai in mintul 79, iar pentru oaspeti au marcat: Armencea Radu in minutul 45+1, Chelariu Gabriel in minutul 61.

Parteneriat pentru dezvoltarea comunei Saraiu

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din Saraiu a inaugurat pe data de 19 noiembrie o noua bibilioteca realizata print-un parteneriat important cu americanii de la baza Mihail Kogalniceanu.  Evenimentul a avut loc in prezenta primarului, a viceprimarului, a angajatilor din primarie, a preotului ce a oficiat slujba de sfintire si nu in ultimul rand, in prezenta soldatilor americani ce au lucrat la acest proiect, acestia insotiti fiind, de superiorii lor.

Lucrari de reparare a acopersului la caminul cultural din Tortoman

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaDupa o furtuna puternica din data de 19 iulie a.c, in urma avarierii acoperisului, s-au intreprins mai multe studii in vederea consolidarii si reparatiei acestuia. Reabilitarea acoperisului, a necesitat intocmirea documentatiei de expertiza iar mai apoi, documentele pentru proiectul de consolidare, au fost pregatite si aprobate.

Parc eolian la Saraiu, dezvoltat de francezi

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaUnitatea administrativ-teritoriala pe care o reprezinta primarul Vasile Bajan, detine o suprafata de nu mai putin de 11.000 ha propice producerii de energie eoliana. Primaria Saraiu a incheiat un contract de asociere in participatiune cu o firma din Franta pentru un parc eolian, contract ce este important atat pentru administratia locala, cat si pentru locuitori, creandu-se astfel si locuri de munca.

Proiecte in curs de finalizare la Cuza Voda

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala din comuna Cuza Voda, s-a preocupat intens in acest an de extinderea retelei de apa si de finalizarea in proportie mare a canalizarii din cartierul nou. Primarul comunei Cuza Voda, Eugen Dumitru, ne-a declarat ca lucrarile la extinderea retelei de apa din comuna au fost finalizate si ca, s-au facut probele de presiune si s-au astupat santurile.

Programul de impadurire continua in comuna Saraiu

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaUnul din proiectele importante initiate de administratia locala din comuna Saraiu, este cel de reconstructie ecologica forestiera prin impadurirea terenurilor degradate. in comuna Saraiu, se continua programul de impadurire a terenurilor degradate, proiectul fiind demarat de primarul comunei,Vasile Bajan, si este realizat in parteneriat cu Directia Silvica din Constanta. Edilul comunei, ne-a declarat ca acest program de impadurire a inceput inca de acum cateva luni, atunci fiind acoperita o suprafata de 8 ha de padure.

sedinta de Consiliu Local la Topalu

Noiembrie 2010, Iulian Stancu

Administratie localaCei 11 consilieri locali din Topalu, s-au intrunit in sedinta Consiliului Local din data de 15 noiembrie pentru a dezbate punctele de pe ordinea de zi. Astfel, alesii locali au dezbatut si aprobat totodata, proiectele de hotarare, initiate de primarul comunei Gheorghe Murat.

Lucrari in desfasurare in comuna Ciobanu

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaComuna Ciobanu, este in plina dezvoltare, astfel ca, se continua lucrarile de constructie a parcului pentru copii cat si lucrarile de imprejmuire si construire a bazei sportive. Prin forte proprii, primarul comunei Ciobanu, Ioan Suciu, nu renunta la proiectele incepute, privind dezvoltarea comunei, continuand astfel, lucrarile de constructie a unui parc cu loc de joaca si lucrarile la noua arena sportiva, lucrari realizate din fonduri proprii.

Proiecte de dezvoltare a comunei Pantelimon

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPrin proiectul ”Casa Verde”, scolile si gradinitele  din comuna vor beneficia de panouri solare, iar la sediul primariei vor fi montate pompe geotermale. Scopul proiectului consta in reabilitarea termica a institutiilor publice pe plan local.

Masuri luate pentru prevenirea efectelor iernii

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala din comuna Silistea, a achizitionat o lama pentru deszapezire, preintampinand astfel, eventualele probleme ce pot aparea odata cu, caderea primilor fulgi de nea. Achizitia lamei pentru deszapezire, a fost una imperios necesara, astfel edilul comunei, Mihai Soare, a gasit solutia cumpararii ei, cu bani din fondurile primariei.

Impadurire pentru prevenirea riscului desertificarii in comuna Garliciu

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localainfiintarea perdelelor forestiere este singura sansa a agriculturii din zona Dobrogei, astfel ca, administratia locala, se preocupa de plantarea puietilor de salcam primiti de la CJC. Consiliul local din Garliciu continua proiectul de impadurire, proiect desfasurat prin programul Consiliului Judetean Constanta.

Suprainsamantarea a 100 ha in comuna Silistea

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localain urma cu doua saptamani, a fost demarat procesul de suprainsamantare a 100 ha pe islazul comunal, lucrare ce s-a incheiat deja. Edilul comunei Silistea, ne-a vorbit despre suprainsamantarea ce a avut loc in Silistea cat si in satul Țepes Voda.

Program alimente de la Uniunea Europeana in Garliciu

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

SocialDistribuirea alimentelor venite din partea Uniunii Europene, program desfasurat prin Consiliul Judetean Constanta si Agentia de Plati si Interventii in Agricultura, este de un real ajutor celor cu venituri foarte mici.

Perdele forestiere in comuna Crucea

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaProgramul de reconstructie ecologica forestiera prin impadurirea terenurilor degradate este unul din proiectele importante pentru administratia locala din Crucea. in functie de evaluarea proiectului depus pe Mediu, edilul comunei, Gheorghe Frigioi, preconizeaza ca in primavara anului viitor sa se continue actiunea de impadurire.

Panouri solare in comuna Vulturu

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectul depus in cadrul Programului „Casa Verde", de catre administratia locala din comuna Vulturu, a fost admis pentru finantare, proiectul avand ca scop  montarea de panouri solare si pompe geotermale pentru cladirile incluse in proiect.

Sedinta de consiliu la Horia

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaEdilul comunei Horia, Vasilica Matei, ne-a vorbit despre sedinta de consiliu din luna octombrie dar si despre neajunsurile cu care se confrunta adminstratia locala. Pe data de 26 octombrie, a avut loc sedinta de consiliu, in care cei 11 consilieri locali au dezbatut si aprobat cateva puncte pe ordinea de zi.

Copiii si batraniii din Crucea vor primi daruri in preajma sarbatorilor de iarna

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna Crucea, continua si in acest an, traditia oferirii de cadouri scolarilor si prescolarilor dar si batranilor cu venituri mici sau fara nici un sprijin real. in cadrul unui spectacol organizat cu ocazia sarbatorilor de iarna, edilul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, ne-a declarat ca isi doreste sa continue, la fel ca si in anii precedenti, traditia de a oferi mici atentii copiilor si batranilor din comuna.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771