Sitirile editiei din data de 16 Noiembrie, 2010

Proiecte finalizate in comuna Ostrov

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir, este multumit de lucrarile pe care le-a realizat in acest an de criza financiara, aceste investitii aducand bucurie pe chipurile locuitorilor comunei.   Unul din proiectele importante ce a prins viata in comuna Ostrov, este  programul „Casa Verde“, care prevede montarea de panouri solare pe cantina si internatul grupului scolar din localitate, instalatii solare ce vor incalzi apa necesara celor doua institutii de invatamant din comuna.

Marti incepe Kurban Bayram, cea mai mare sarbatoare a musulmanilor

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

InterviuriInterviu cu domnul profesor Izmir Abdulgani Kurban Bayramul dureaza patru zile si are semnificatia de Sarbatoare a Sacrificiului. De Kurban Bayram, turcii si tatarii taie miei, batali sau vitei in cinstea lui Allah si a profetului Mohammed si impart celor saraci carnea sfintita de hoge.

Fotbal Judetean

Noiembrie 2010, Bogdan Chirita

SportSeria NORD Rezultate si marcatori Steaua Sperantei Silistea – Dunarea Ciobanu 3-1 (1-0) – pentru gazde au marcat: Carbunaru Iulian in minutul 16, Meauca Marian in minutul 63, Siminiceanu Daniel in minutul 65, iar pentru oaspeti a marcat Culea Dumitru in minutul 83.

Fotbal Liga a IV a

Noiembrie 2010, Bogdan Chirita

SportSeria VEST Rezultate si marcatori A.S. Carvan – Gloria Baneasa 0-1 (0-1) – a marcat Cotabita Cristian in minutul 26. La juniori: 1-3. Sport Prim Oltina – C.S. Mihail Kogalniceanu 1-3 (1-1) – pentru gazde a marcat Culea Stelica in minutul 30, iar pentru oaspeti au marcat: Colciu Constantin in minutul 34, Ilascu Laurentiu in minutele 73, 87.

Realizari si proiecte in desfasurare in comuna Lipnita

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarul comunei Lipnita, Florin Georgel Onescu, ne-a vorbit despre proiecte in derulare si despre achizitiile facute pentru localitate si pentru institutiile de invatamant. Administratia locala din Lipnita, doreste sa depuna un proiect pe fonduri de mediu, privind  realizarea retelei de canalizare si a unei statii de epurare in comuna.

Program impotriva desertificarii in judetul Constanta

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaProgramul Consiliului Judetean Constanta (CJC) privind impadurirea la nivelul judetului Constanta a intrat intr-o noua etapa. inca din 2004, presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, atragea atentia asupra faptului ca judetul Constanta si intreaga zona a Dobrogei sunt supuse fenomenului de desertificare.

Cooperare transfrontaliera intre Lipnita si Kainargea

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria Lipnita a lansat, saptamana trecuta, la Caminul Cultural din localitate, proiectul „Cooperare transfrontaliera in administratia publica intre comunele Kainargea - (Bulgaria) si Lipnita (Romania)”, investitie care se deruleaza pe o perioada de 12 luni, incepand din 10 august 2010.

Proiecte de modernizare in Adamclisi

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaEdilul Anton Burcea, se preocupa de modernizarea comunei, lucrand la proiecte noi si continuand sa duca la bun sfarsit toate lucrarile incepute. Administratia locala din Adamclisi, lucreaza la un proiect de modernizare a drumurilor agricole din comuna.

Hramul Bisericii Sfintii " Mihail si Gavril", in satul Strunga, comuna Oltina

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

CulturaBiserica din Strunga, comuna Oltina, sarbatoreste pe data de 8 noiembrie, hramul Bisericii Sfintii ” Mihail si Gavril”, acest eveniment avand loc in fiecare an. Slujba a fost oficiata de Preacuviosul Parinte Andrei, staretul Manastirii Dervent, de Preacuviosul Parinte Protoereu Closca Marin si de un sobor de Preacuviosii Parinti de la sfanta biserica si manastirile vecine.

Campanie de impadurire si de creare a perdelelor forestiere la Ciocirlia

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna Ciocirlia, continua programul de impadurire, demarat inca de anul trecut. Puietii plantati anul trecut, au prins radacina in proportie de 95%. Pe langa alti primari din judet, si primarul comunei Ciocirlia, Traian Dragomir, a fost receptiv la programul demarat de Consiliul Judetean Constanta, punand la dispozitie terenurile degradate din comuna pe care o conduce.

Pachete pentru batranii din Mircea Voda, in preajma sarbatorilor de iarna

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaAdministratia locala din Mircea Voda, continua si in acest an, in ciuda crizei financiare, sa ofere o atentie deosebita batranilor de peste 60 de ani, daruindu-le pachete cu alimente. Sarbatorile de iarna vor fi marcate si in acest an de catre conducerea administratiei locale din comuna Mircea Voda. Primarul, Dumitru Dedu, si-a propus pentru acest an, asa cum a facut-o si in anii trecuti, sa ofere pachete in preajma sarbatorilor, varstnicilor de peste 60 de ani, din localitate.

Program impotriva desertificarii in comuna Deleni

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaProgramul Consiliului Judetean Constanta (CJC) privind impadurirea la nivelul judetului Constanta, prinde contur si in comuna Deleni. Primaria comunei Deleni, deruleaza  programul de impadurire a 47 ha din pasunea satului, unde se vor planta puieti de salcam.

Campania "Impreuna putem face MAI MULT" la Constanta

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

SocialCu ocazia Zilei Mondiale impotriva Diabetului, care se sarbatoreste anual pe data de 14 noiembrie in parteneriat cu Federatia Internationala de Diabet, Grupul Sanofi Aventis a lansat campania “impreuna putem face MAI MULT”.  Evenimentul a avut loc in fata Ambulatorului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, in prezenta persoanelor diagnosticate cu diabet, alaturi de rudele lor si de medici.

Hramul bisericii, in Saligny

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaAutoritatile locale, enoriasii si reprezentatii bisericii au sarbatorit pe 8 noiembrie, hramul bisericii Sfintii ” Mihail si Gavril”. Aceasta sarbatoare este deosebita, deoarece prin Liturghie si slujbe speciale se cinstesc ocrotitorii lacasului de cult, respectiv sfintii Arhangheli Mihail si Gavril.

Caminul Cultural din Viisoara a fost reabilitat

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaConsiliul Judetean Constanta, a finantat reabilitarea Caminului Cultural din Viisoara, dorindu-se ca acest obiectiv, sa fie introdus intr-un circuit turistic. Primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi, ne-a declarat ca, lucrarile de reabilitare la Caminului Cultural din Viisoara, au durat aproximativ un 1 an de zile.

Sedinta de Consiliu Local la Aliman

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaConsilierii PNL Aliman, s-au abtinut in votarea a doua puncte de pe ordinea de zi, boicotand initiativele edilului. Alesii locali ai comunei Aliman, s-au intrunit in data de 29 octombrie 2010, orele 8.

RAJDP se ocupa de impadurirea a 40 ha in Cobadin

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaConducerea Consiliului Judetean Constanta (CJC) a initiat, anul trecut, programul de impadurire a judetului prin care s-a aprobat infiintarea de perdele forestiere pentru protectia drumurilor judetene si comunale.

Edilul Valentin Vrabie, continua dezvoltarea comunei Pestera

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul comunei Pestera, Valentin Vrabie, a demarat inca de acum o luna, pietruirea strazilor din satul Izvoru Mare, cu forte proprii si in regie proprie si a aprobat impreuna cu consilierii locali, o serie de facilitati pentru locuitorii comunei, in sedinta ordinara din luna octombrie. Pentru ca  „Programul de pietruire a ulitelor de pamant”, initiat de Consiliul Judetean Constanta, nu s-a aplicat si pe raza comunei Pestera, primarul a luat decizia de a pietrui 4 km de drum in Izvorul Mare.

Depuneri de coroane in cinstea eroilor sarbi

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe 11 noiembrie  comunitatea din Medgidia ii omagiaza pe ostasii sarbi ce si-au pierdut viata in luptele pentru eliberarea Dobrogei in timpul primului razboi mondial. Nici in acest an eroii sarbi cazuti pe campul de lupta nu au fost uitati.

Enoriasii din Negureni au sarbatorit hramul bisericii "Sfintii Mihail si Gavril"

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaSute de credinciosi, au participat asa cum o fac in fiecare an, alaturi de primarul si viceprimarul din orasul Baneasa, la sfanta liturghie a sfintilor ” Mihail si Gavril”. Satul Negureni, ce apartine de orasul Baneasa, este un sat mic ce are un numar de 800 de locuitori.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771