Sitirile editiei din data de 9 Noiembrie, 2010

Proiecte de anvergura in comuna Independenta

Noiembrie 2010, Iulia Fîlfan

Administratie localaAdministratia locala din Independenta se preocupa de alimentarea cu apa si introducerea a unei retele de canalizare in satul Tufani dar si de amenajarea unei statii de epurare in comuna Independenta. Cristea Gascan, edilul din Independenta ne-a declarat ca va depune spre finantare un nou proiect pe fonduri nerambursabile si ca in momentul de fata se lucreaza la elaborarea documentatiei.

Comuna Pecineaga, partener în organizarea festivalului “Dobroge, vatra de folclor românesc”

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

CulturaPrimaria comunei Pecineaga este partener in organizarea Festivalului Judetean de Folclor al Cantecului si Dansului Popular Dobrogean, editia I 2010 “Dobroge, vatra de folclor romanesc”, alaturi de comuna Mihail Kogalniceanu. Organizatorul festivalului este Asociatia pentru Cultura, invatamant si Turism Constanta, asociatie ce a ramas consecventa interesului pe care l-a dat folclorului, si anume ca este un loc de intalnire al generatiilor.

Dezvoltare in comuna Albesti

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaLa inceput de mandat edilul comunei Albesti, Gheorghe Moldovan si-a propus sa realizeze cat mai multe lucrari pentru dezvoltarea comunei. in acest an a reusit sa depuna mai multe proiecte importante pentru locuitorii comunei.

Proiectul "Casa Verde" la Pecineaga

Noiembrie 2010, Iulia Fîlfan

Administratie localaAutoritatile din Pecineaga au obtinut finantare prin programul Casa Verde,  pentru montarea unor pompe geotermale cu ajutorul carora  se va obtine energie pentru a incalzi Caminul Cultural si Gradinita din localitate.

Fotbal Judetean

Noiembrie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori Seria Nord  Marcon Star Medgidia – Steua Sperantei Silistea 3-4 (2-2) – pentru gazde au marcat: Ilcu Catalin in minutele 32, 45+2, Marlea Valentin in minutul 90+5, iar pentru oaspeti au marcat: Meauca Marian in minutele 7, 76, Siminiceanu Daniel in minutul 45, Axinte Vasile in minutul 65.

Fotbal Liga a IV a

Noiembrie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori Seria EST C.S.O. Ovidiu – International Pecineaga 2-3 (0-0) – pentru gazde au marcat: Dulan Robert in minutul 54, Mitris Alex in minutul 62, iar pentru oaspeti au marcat: Ciocanel Bogdan in minutul 73, Olaru Iulian in minutul 76, Florea Petrisor in minutul 80.

Autoritatile locale au nevoie urgenta de fonduri pentru finalizarea gradinitei din comuna

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaConstructia noii gradinite a fost si este o prioritate pentru administratia locala dar mai ales o necesitate pentru cele 135 de suflete ce frecventeaza gradinita din Topraisar, copiii fiind nevoiti sa invete in doua schimburi. Gradinita cea noua este unul din proiectele  pe care administratia locala doreste sa il finalizeze, edilul comunei declarandu-ne ca lucrarile au fost incepute in septembrie 2008 iar teremenul de finalizare era septembrie 2010.

Orasul Negru Voda in plina dezvoltare

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaCu toate ca, criza financiara si-a facut simtita prezenta si in orasul Negru Voda, primarul Ion Nicolin, nu renunta la proiectele pe care le are in plina desfasurare. Odata cu finalizarea proiectului  pentru amenajarea retelei de canalizare in oras, unde s-au format portiuni cu gropi, edilul administratiei locale din Negru Voda, si-a propus reabilitarea strazilor.

Lucrari in derulare la canalizarea si statia de epurare din comuna Topraisar

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaAutoritatile locale continua implementarea proiectului integrat pe Masura 322, prin Programul National de Dezvoltare Rurala, proiect ce presupune renovarea si dezvoltarea satelor. in comuna Topraisar s-a obtinut finantare pentru montarea unei retele de canalizare si a unei statii de epurare.

Lucrari de asfaltare si pavare in Tuzla

Noiembrie 2010, Iulia Fîlfan

Administratie localaPrimarul din comuna Tuzla, Micu Constantin Florin, se preocupa de dezvoltarea comunei, de infrumusetarea si de transformarea acesteia intr-o localitate moderna. Amenajarea bordurilor si trotuarelor, dar si pietruirea drumurilor sunt doar cateva dintre prioritatile autoritatii locale din comuna Tuzla.

Daruri de sarbatori pentru copii si pensionari

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaSi in acest an cu ocazia sarbatorilor de iarna locuitorii din Dumbraveni primesc o mare atentie din partea conducerii primariei. Sarbatoarea Craciunului va fi marcata si de aceasta data de catre conducerea consiliului local din comuna Dumbraveni.

Pietruire drumuri in Cerchezu si Viroaga

Noiembrie 2010, Iulia Fîlfan

Administratie localaDrumurile din Cerchezu se afla in plina modernizare, astfel ca, primaria din localitate a demarat, pe portiuni, lucrari de reabilitare a drumurilor comunale. Primarul comunei Cerchezu, Ion Constantinescu, ne-a declarat ca, proiectul de pietruire a drumurilor din Cerchezu si Viroaga, se realizeaza prin programul Consiliului Judetean Constanta (CJC) de pietruire a ulitelor de pamant de la sate.

Lacas de cult in satul Casicea

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaEdilul comunei Amzacea a reabilitat o veche cladire in care a functionat o scoala, astfel ca, si cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta, o noua biserica s-a reabilitat in Casicea. Unul din proiectele importante, atat pentru locuitorii comunei cat si pentru locuitorii din satele invecinate, a fost acela de a crea un lacas de cult, un loc in care oamenii sa se simta in comuniune cu Dumnezeu.

Sportivii din Nicolae Balcescu premiati in cadrul Cupei Romaniei de Taekwon-do

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Sportin perioada 30-31 octombrie, sportivii Clubului Sportiv Mihail Kogalniceanu au participat la cea de-a XI a editie a Cupei Romaniei de Taekwon-do, competitie care s-a desfasurat la Brasov in Sala Sporturilor D.

Sprijin pentru elevii de etnie roma si turca

Noiembrie 2010, Iulia Fîlfan

SocialLa Medgidia se desfasoara proiectul ,,Un sprijin necesar pentru elevii de etnie rroma si turca” din judetul Constanta, proiect finantat prin  Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – ID.40709. Prin Acordul de Parteneriat incheiat la data de 17 iulie 2009, rolul Primariei Municipiului Medgidia este acela de a coordona programul de asistenta sociala, prin Serviciul de Asistenta Sociala Comunitara.

Proiecte in lucru la 23 August

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarul comunei, Mugur Viorel Mitrana, se axeaza pe realizarea infrastructurii din comuna pe care o conduce: canalizare, alimentare cu apa, energie electrica si trama stradala. Edilul ne-a vorbit despre realizarile importante pentru comuna, dar si despre proiectele duse la bun sfarsit.

Legea privind parteneriatul public-privat nu respecta reglementarile europene

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

ActualitateLegea privind parteneriatul public-privat (PPP), promulgata recent, care reglementeaza achizitiile publice si concesiunile, nu respecta in totalitate directivele si Tratatul Uniunii Europene, apreciaza presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), Cristina Traila.

Consilul Judetean Constanta cofinanteaza proiectele europene derulate de primariile din patru comune

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPresedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a semnat, joi, un acord cu primarii din patru comune prin care CJ aloca sumele necesare cofinantarii a cinci proiecte europene, cu fonduri nerambursabile, aflate in curs de implementare.

Pregatiri de iarna pe drumurile judetene

Noiembrie 2010, Iulia Fîlfan

ActualitateConsilierii judeteni au aprobat in ultima sedinta din luna Octombrie modificarile programului cu obiectivele si lucrarile de drumuri si poduri in anul 2010 finantate de Consiliul Judetean Constanta (CJC).

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771