Sitirile editiei din data de 2 Noiembrie, 2010

Proiecte importante pentru locuitorii din Agigea, realizate de autoritatile locale

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul, Cristian Carjaliu si-a propus in 2008 sa dezvolte comuna Agigea si credem ca a reusit pana acum sa se tina de cuvant. in ultima perioada, mai toate administratiile din tara se confrunta cu lipsa fondurilor, primarii intampinand probleme in realizarea proiectelor pentru dezvoltarea localitatilor.

Caminul Cultural din Lanurile va fi incalzit de razele solare

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala din Baraganu, beneficiaza de programul eco finantat de Guvern, “Casa Verde”, Caminul Cultural fiind obiectivul care beneficiaza de acest proiect important. Primarul comunei Baraganu, Constantin Bentea, ne-a declarat ca, in aceasta saptamana, urmeaza sa se semneze procesul verbal de receptie al lucrarii prin care au fost montate panouri solare pe Caminul Cultural din Lanurile.

Proiecte incepute dar nefinantate de Guvern in comuna Mereni

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac are planuri mari pentru dezvoltarea comunei, printre care si realizarea retelei electrice in noul cartier. Edilul comune Mereni, ne-a declarat ca, are 3 proiecte, depuse de mai mult timp, dar care sunt din pacate, nefinantate.

Investitie privind alimentarea cu apa in Baraganu si Lanurile

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie locala Edilul comunei Baraganu, Constantin Bentea, asteapta sprijinul Guvernului pentru continuarea lucrarilor la sistemul de canalizare din Baraganu si Lanurile. Realizarea unui sistem de alimentare cu apa potabila in localitatea Baraganu si extinderea si reabilitarea sistemului de apa potabila din localitatea Lanurile, este una din investitiile propuse de administratia locala din comuna Baraganu.

Comuna Lumina, beneficiara a proiectului "Casa Verde"

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe 25 octombrie, a avut loc receptia proiectului “Casa Verde”, in prezenta comisiei de la Agentia Nationala de Mediu. Prin Programul „Casa Verde" derulat prin Ministerul Mediului, scoala si gradinita din Lumina au fost dotate cu pompe geotermale.

Loturi de case pentru tinerii din Gradina

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie locala Administratia locala din Gradina va supune aprobarii in sedinta de Consiliu Local din luna noiembrie, un proiect de hotarare referitor la acordarea unor loturi de terenuri pentru tinerii comunei si nu numai.

Nunti de aur, serbate la Medgidia

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaMiercuri, 27 octombrie, la Medgidia au fost serbate cuplurile care au aniversat 50 de ani de la casatorie. Sorin Tutuianu, viceprimarul municipiului Medgidia le-a oferit celor 16 perechi invitate in sala de sedinte a Primariei Medgidia flori si un premiu simbolic pentru a cinsti implinirea a jumatate de secol de casatorie.

Pietruirea drumurilor degradate din Sacele

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul Ion Oprea demareaza lucrari de pietruire a drumurilor cu utilajele si angajatii proprii dar si cu sprijinul sponsorilor. Fiind dezamagit de faptul ca nu a reusit sa obtina fonduri europene pentru pietruirea drumurilor de pamant din comuna, edilul din Sacele a luat decizia de a merge inainte cu proiectul de pietruire a drumurilor degradate. Astfel ca, pietruirea se va face pe 12 km de drum, cu bani din fonduri proprii dar si cu ajutorul unor sponsori, in ideea ca banii vor fi returnati sponsorilor, in timp.

Sedinta de consiliu la Medgidia

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsilierii locali din Medgidia au adoptat, la sfarsitul saptamanii trecute, sapte hotarari, din opt proiecte initiate de edilul Marian Iordache, unul din puncte fiind retras de pe ordinea de zi. Una dintre hotararile Consiliului Local face referire la reabilitarea spatiilor verzi si a parcurilor in Medgidia.

Persoanele care nu au cotizat la pensii pot plati retroactiv

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

SocialPersoanele care, indiferent de motiv, nu au cotizat la sistemul de pensii vor avea dreptul sa plateasca retroactiv, dar numai pentru ultimii cinci ani, in baza unei ordonante de urgenta adoptata, saptamana trecuta, de Guvern. "Persoanele care nu au calitatea de pensionari pot solicita asigurarea pentru pensie, prin plata contributiei de asigurari sociale, pentru perioadele de timp in care nu au avut calitatea de asigurat in sistemul public de pensii sau intr-un sistem de asigurari sociale neintegrat acestuia.

Primaria Istria in colaps financiar

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaLipsa fondurilor de care ar avea nevoie primaria pentru proiectele incepute si cele ce se vor a fi incepute, impiedica administratia locala sa realizeze ceva pentru locuitorii comunei. Edilul comunei Istria, este extrem de dezamagit de tot ce se intampla astazi in sistemul bugetar, cu atat mai mult cu cat conduce o primarie si are in subordine  oameni ce sunt afectati dupa reducerea salariilor cu 25%.

Fotbal Judetean

Noiembrie 2010, Bogdan Chirita

SportSeria NORD Rezultate si marcatori Dunarea Ciobanu – Gloria Seimeni  4-2 (2-1) – pentru gazde au marcat: Culea Dumitru in minutele 33, 50, Sterian Denis in minutul 39, Pastea Marian in minutul 86, iar pentru osapeti au marcat: Zaharia George in minutul 2, Munteanu Dragos in minutul 76.

Fotbal Liga a IV a

Noiembrie 2010, Bogdan Chirita

SportSeria EST Rezultate si marcatori Victoria Cumpana – Portul Constanta 0-5 (0-4) – au marcat: Anghel Alexandru in minutul 7, Angelis Anastasis in minutul 10, Maciuca Marian in minutul 14, Nicolai Claudiu in minutul 37, Tigau Stefan in minutul 52.

La Cumpana continua lucrarile de introducere a retelei de canalizare

Noiembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaUnul dintre proiectele aflate in derulare in comuna Cumpana este cel de extindere al retelei de canalizare, reabilitare a conductei de refulare pana la statia de epurare Constanta Sud si rezolvarea problemelor legate de apele uzate.

Fregata Regele Ferdinand in misiune, in cadrul operatiunii Active Endeavor

Noiembrie 2010, d

ActualitateTimp de o luna de zile, fregata va executa misiuni specifice de prevenire si combatere a terorismului si traficului ilegal de droguri, alaturi de alte nave aflate sub comanda NATO. Misiunea reprezinta a sasea participare a Fortelor Navale Romane la aceasta operatiune militara.  in cadrul Active Endeavor, Fregata Regele Ferdinand va executa timp de o luna, misiuni de combatere a terorismului si traficului ilegal de droguri, in Marea Mediterana.

Acordul cu FMI discutat la Cotroceni

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

ActualitateSeful statului i-a primit, duminica, la Cotroceni, pe membrii delegatiei FMI, BM si CE la Bucuresti, pentru discutii pe marginea acordului financiar dintre Romania si Fond.  La inceputul intalnirii, Jeffrez Franks a spus ca delegatia pe care o conduce a avut, la Bucuresti, "cateva discutii intense si dure", mentionand ca exista o colaborare buna cu autoritatile si ca se va ajunge la o intelegere.

Primaria Targusor a achizitionat un buldoexcavator

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaUnul din proiectele primarului comunei Targusor, Iulian Birsan, a fost achizitionarea unui  buldoexcavator multifunctional, in sistem leasing; acesta va fi folosit la lucrari de mediu si intretinere. Edilul comunei, ne-a declarat ca este foarte bucuros de achizitia facuta, datorita sprijinului oferit de Consiliul Judetean Constanta, care ofera banii necesari pentru plata ratelor tractorului cu buldoexcavator multifunctional, achizitionat in leasing.

Proiectul eco "Casa Verde" la Mihail Kogalniceanu

Noiembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie locala Pe data de 25 octombrie 2010, a avut loc receptia finala a proiectului “Casa Verde”. Primarul din Mihail Kogalniceanu, Iosif Valer Muresan, ne-a declarat ca, sapte obiective  din patrimoniul propriu beneficiaza de programul eco “Casa Verde” finantat de Guvern.

Biserica "Inaltarea Domnului" din Fantanele pictata pentru prima data

Noiembrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localain ciuda faptului ca banii sunt putini in bugetul primariei, primarul comunei, Gheorghe Popescu doreste sa aduca bucurie pe fetele enoriasilor, astfel ca au inceput lucrarile pentru pictarea bisericii din comuna.  Lucrarile la pictarea bisericii, au inceput acum o luna si jumatate, iar societatea care se ocupa de picturi este din Piatra Neamt, aceasta a mai pictat si alte biserici din Sibioara, Sinoie etc.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771