Sitirile editiei din data de 26 Octombrie, 2010

Orasul Harsova, in plina dezvoltare

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaDin cand in cand, mai vin niste bani de la Guvern, catre primarii. Primaria orasului Harsova este una dintre putinele administratii la care au mai ajuns cateva fonduri care sa puna in miscare dezvoltarea orasului.

Greva administrativa la Primaria Silistea

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie locala in semn de protest fata de modul in care este condusa tara de Guvernul Boc, ideea de intrare in greva a tuturor autoritatilor publice locale, l-a incantat si pe primarul comunei Silistea, Mihai Soare.

Cabinet stomatologic in Pantelimonul de Sus

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localainfiintarea unui cabinet stomatologic, era necesar pentru locuitorii comunei dar si a celor din zonele invecinate. Printre proiectele de dezvoltare economica si sociala a localitatii, care au scopul de a  transforma comuna intr-o localitate cu adevarat moderna, se afla si infiintarea unui cabinet stomatologic, care sa vina in sprijinul cetatenilor de pe toata raza comunei Pantelimon.

Elevii din Saraiu in atentia autoritatilor locale si judetene

Octombrie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localain acesta perioada s-au primit rechizitele din partea Consiliului Judetean Constanta pentru prescolari si elevi si s-au facut adrese catre institutiile competente pentru achizitionarea combustibilului.

Octombrie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localain scolile si gradinitele din comuna se vor monta panouri solare, iar la primarie, pompe geotermale. Scopul acestui  proiect este reabilitarea termica a institutiilor publice pe plan local, astfel ca, se va face inlocuirea sistemelor clasice de incalzire cu cele care utilizeaza energia solara.

Cariera de piatra la Saraiu

Octombrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localain conditiile in care autoritatile locale au o vistierie din ce in ce mai goala, singura solutie pentru edilii constanteni ramane atragerea investitorilor pentru continuarea dezvoltarii localitatilor.  La inceputul lunii octombrie, consilierii locali din comuna Saraiu s-au intrunit pentru a dezbate proiectele initiate de edilul Vasile Bajan.

Scolarii si prescolarii, prioritate pentru primaria din Pantelimon

Octombrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPentru ca elevii sa nu simta criza, Consiliul Judetean Constanta  le asigura copiilor toate conditiile de studiu. Edilul comunei Pantelimon, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, scolarii si prescolarii vor avea caldura in salile de clasa, administratia locala asigurand combustibilul necesar de lemne.

Proiecte pentru dezvoltarea comunei Vulturu

Octombrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul comunei Vulturu, Eugen Berbec, are ganduri mari in ceea ce priveste dezvoltarea comunei, pentru a oferi locuitorilor comunei un trai decent. Printre proiectele aflate in derulare de administratia locala din comuna Vulturu si care a obtinut finantare este cel din cadrul Programului „Casa Verde". Investitia prevede reabilitarea termica a doua blocuri de locuinte din Vulturu (unul cu opt apartamente, unul cu sapte), a scolii, gradinitei, dispensarului, bibliotecii comunale si primariei.

Izvor al turismului in comuna Topalu

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul comunei Topalu, Gheorghe Murat, are in vedere printre proiectele importante ale comunei si dezvoltarea turismului pe malul Dunarii. Edilul comunei, a declarat ca, printre proiectele cele mai importante ale comunei se afla amenajarea unui port turistic la Capidava si reabilitarea cetatii Capidava, aceasta ocupand un loc important in sistemul defensiv roman, facand parte din seria de castre si fortificatii ridicate in timpul imparatului Traian, la inceputul secolului al II-lea.

Administratia din Topalu, preocupata de institutiile comunei

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul comunei, Gheorghe Murat a reabilitat si a pregatit pentru iarna scoala, gradinita si dispensarul din comuna. Printre prioritatile administratiei locale din Topalu, s-au aflat si  reabilitarea gradinitei si dispensarului, lucrari realizate cu fonduri de la Consiliul Judetean Constanta.

Programul de acordare al rechizitelor a ajuns si la copiii din Vulturu

Octombrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaInitiativa Consiliului Judetean Constanta, este de un real ajutor administratiei locale din Vulturu, in aceste momente grele, in care criza financiara devine tot mai acuta. De „Programul de sustinere a invatamantului prescolar si preuniversitar clasele I - VIII din mediul rural al judetului Constanta“, initiat de Consiliul Judetean Constanta (CJC), beneficiaza si cei 130 de copii din scolile si gradinitele comunei.

Topalu, gazda celei de-a XV-a editii a Festivalului "Dan Moisescu"

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Culturain perioada 13-15 octombrie la Topalu, s-a desfasurat Festivalul Concurs National de Interpretare a Cantecului Popular Romanesc “Dan Moisescu”. Evenimentul ce a avut loc in comuna Topalu, a fost organizat de Primaria si Consiliul Local Topalu, Consiliul Judetean Constanta, Scoala Populara de Arte si Meserii.

Programul "Casa Verde", dus la indeplinire de primaria Topalu

Octombrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala din Topalu, continua sa dezvolte comuna, prin cele 2 proiecte de anvergura, cel privind imbunatatirea sistemelor clasice de incalzire ale cladirilor si definitivarea retelei de apa din Capidava. Primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat a declarat ca, pentru proiectul de reabilitare termica prin programul de mediu „Casa Verde", a fost organizata licitatia si desemnata firma castigatoare, astfel urmatorul pas ce trebuie realizat este procurarea panourilor solare.

Fotbal Judetean

Octombrie 2010, Bogdan Chirita

SportSeria NORD Rezultate si marcatori Ulmetum Pantelimon – Steaua Speantei Silistea 2-3 (1-1) – pentru gazde a marcat Micu Ciprian in minutele 45, 74, iar pentru oaspeti au marcat: Calcan Lucian in minutul 34, Carbunaru Iulian in minutele 54, 69.

Fotbal Liga a IV a

Octombrie 2010, Bogdan Chirita

SportSeria VEST Rezultate si marcatori Gloria Baneasa – Carsium Harsova 5-2 (2-0) – pentru gazde au marcat: Arau Cristian in minutele 23, 50, 59, 80, Suliman Reis in minutul 35, iar pentru oaspeti au marcat: Irinescu Alex in minutul 60, Vana Marius in minutul 87. La juniori 3-0 – neprezentare. C.S. Mihail Kogalniceanu – Stiinta Poarta Alba 0-3 (0-1) – au marcat: Noman Rep in minutele 18, 65, Ripert Bruno  in minutul 80.

Retea de apa si canalizare in cartierul nou din Cuza Voda

Octombrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul comunei Cuza Voda, Eugen Dumitru, continua proiectele in derulare, printre care instalatiile de iluminat, reteaua de apa si canalizare din cartierul nou. Edilul comunei ne-a declarat ca, lucrarile la sistemul de canalizare a fost realizat cu fonduri europene , accesate prin Masura 322.

Nepasarea Guvernului, poate face ca, gospodariile oamenilor din Garliciu sa fie din nou inundate

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaDigul care protejeaza drumul judetean de viiturile ce pot veni, are nevoie de finantare din partea Administratiei Nationale a imbunatatirilor Funciare pentru a putea fi consolidat. Matca localitatii Garliciu, este separata de Dunare de un dig ce a cedat in vara acestui an. Digul de protectie apartine Administratiei Nationale a imbunatatirilor Funciare (ANIF), filiala judeteana Constanta. Digul a cedat din cauza viiturii ce a produs o spartura de zeci de metri.

Angajatii din primarii pleaca la munca in strainatate

Octombrie 2010, Dorin Mincu

SocialLegea echilibrarii bugetului prin care salariile bugetarilor au fost reduse cu 25% i-a nemultumit pe functionarii publici din intreaga tara. Astfel din luna iulie remuneratiile angajatilor din sectorul bugetar au fost diminuate.

Institutiile de invatamant din Crucea pregatite pentru sezonul rece

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe langa grija pentru unitatile scolare, administratia locala din Crucea are si proiecte importante pentru anul 2011. Primaria comunei Crucea, a intrat in posesia rechizitelor pentru scolari si prescolari, pe data de 14 octombrie, primite de la Consiliul Judetean Constanta, prin “Programul de sustinere a invatamantului prescolar si preuniversitar clasele I – VIII din mediul rural al judetului Constanta”.

Loc de joaca pentru copiii din comuna Ciobanu

Octombrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarul comunei Ciobanu, Ioan Suciu continua  proiectele ce tin de dezvoltarea comunei pe care o conduce si astfel, prin forte proprii doreste sa aduca zambete pe chipurile copiiilor. Un alt proiect initiat de administratia din Ciobanu, este constructia unui parc cu loc de joaca, lucrare realizata din fonduri proprii.

Municipiul Medgidia se va infrati cu un oras bulgar

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localain perioada 20-21 octombrie, o delegatie din cadrul Primariei Medgidia, condusa de primarul Marian Iordache, s-a aflat in orasul Kardjali din Bulgaria, in urma unei invitatii la Conferinta Internationala ,,Coridoare culturale din Balcani”.

Proiecte importante pentru dezvoltarea comunei Horia

Octombrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarul comunei Horia, Vasilica Matei este preocupata de proiectul privind asfaltarea drumurilor cat si de construirea unei gradinite noi. Edilul comunei, a declarat pentru Graiul Dobrogei, ca a fost aprobat la nivelul Ministerului Educatiei, proiectul privind construirea unei gradinite in localitatea Horia.

Tinerii din Ciobanu vor avea o arena sportiva moderna

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaAutoritatile locale din Ciobanu, au demarat lucrarile la noua arena sportiva, prin imprejmuirea stadionului si insamantarea cu gazon a spatiului de joc. Ioan Suciu, primarul comunei Ciobanu, ne-a informat ca proiectul modernizarii arenei sportive, a fost finantat prin Ordonanta 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural si vizeaza reabilitarea vechiului stadion al comunei.

Tinerii care au implinit 18 ani ar putea primi amenda daca nu se prezinta la centrele militare de recrutare

Octombrie 2010, Redactia

ActualitateSenatorii au adoptat, ieri, un proiect de lege care prevede sanctionarea cu amenda intre 100 si 300 de lei a barbatilor romani care nu se prezinta, in sase luni de la implinirea varstei de 18 ani, la centrele militare pentru luarea in evidenta si consemnarea optiunilor privind indatoririle militare.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771